Kjøpe Bitcoin på en Trygg Måte

Kjøpe Bitcoin på en trygg måte

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Det er svært enkelt å kjøpe Bitcoin, selv om du er ny i verdenen av kryptovaluta. Det finnes markedsplasser og vekslingsplattformer hvor du enkelt kan kjøpe, selge og trade kryptovalutaer. De fleste av disse har en tydelig layout og er brukervennlige for både nybegynnere og eksperter. I denne artikkelen kommer du til å lære akkurat hvordan du kjøper Bitcoin, og hvordan du holder deg trygg mens du gjør det.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Bitcoin er en digital valuta som kan kjøpes, selges og byttes akkurat som kontantene vi har i lommebøkene våre. Det som skiller den fra fiatvaluta er at den er desentralisert og opererer på et peer to peer-nettverk med blokkjedeteknologi.

Fiatvaluta drives av en sentral myndighet som kan sammenlignes med en statskasse, for å regulere transaksjoner og skape penger. Peer to peer-teknologien lar hvem som helst bidra til å opprettholde sikkerheten og bekrefte transaksjoner. Derfor finnes det ingen person eller organisasjon som har fullstendig myndighet over Bitcoin.

Her er en oppsummering av fremgangsmåten for å kjøpe Bitcoin:

1. Lag et Bitcoin lommebok

Opprett en Bitcoin-lommebok

2. bytte plattformer

Velg en vekslingsplattform, eller flere, som du ønsker å benytte. Coinbase, Bitfinex og Kraken er populære alternativer

3. Velg ønsket betalingsmetode

Velg ønsket betalingsmetode, som VISA, debetkort eller PayPal

Velg markedspris eller ikon for ordregrense

Velg å kjøpe til enten “Market Price” eller en “Limit Order”. Med “Market Price” kjøper du bitcoin til den beste tilgjengelige markedskursen i dét du plasserer ordren din. Dersom du velger “Limit Order” må du velge hva du maksimalt er villig til å betale. Ordren gjennomføres ikke før et tilbud samsvarer med ditt fastsatte beløp

Ettersom du nå vet du det grunnleggende om hva bitcoin er og har en oversikt over kjøpsprosessen, skal vi gå inn på detaljene:

1 Opprett en Bitcoin-lommebok​

Opprett en Bitcoin-lommebok

Dersom du vil tjene penger på nett med bitcoin, kommer du til å trenge en Bitcoin-lommebok. Hva er det? En lommebok hvor du oppbevarer Bitcoins som du har kjøpt og eier, akkurat som med den fysiske lommeboken du sannsynligvis har i lommen eller i veska. I stedet for at den holder på papirpenger, så holder en Bitcoin-lommebok på private nøkler som autoriserer transaksjoner.

Private nøkler er linjer med koder som samsvarer med offentlige nøkler. Disse lar en autorisere transaksjoner med Bitcoins som du eier. Selvfølgelig må dine   holdes trygge, og det er derfor viktig å ha en sikker Bitcoin-lommebok.

Det finnes flere typer lommebøker en kan ha enten på nett, offline, som maskinvare eller papirlommebøker. Alle oppbevarer Bitcoin på varierende nivåer av sikkerhet, som kan være passende for ulike behov. De samme reglene for lommebøker gjelder når man undersøker muligheter for å tjene penger medandre kryptovalutaer.

En god tommelfingerregel er at dersom du planlegger å kjøpe eller tjene massevis av Bitcoins, er det sannsynlig at du trenger en sikrere lommebok for å oppbevare hovedandelen av fortjenesten din, og at du har et par lommebøker på nett som du bruker til å kjøpe, selge og trade.

Dersom du er seriøs i forhold til å kjøpe Bitcoin, bør du se på vår komplette guide om Bitcoin-lommebøker her.

2 Velg en vekslingsplattform eller en markedsplass, eller 2… eller 3…

Velg en utvekslingsplattformNår du har satt opp en Bitcoin-lommebok, må du finne deg en vekslingsplattform for Bitcoin. Dette er stedet hvor du kan kjøpe Bitcoin med norske kroner, dollar, euro eller en annen fiatvaluta. Det anbefales at du kjøper Bitcoin i ditt eget lands valuta

Det finnes flere populære vekslingsplattformer for Bitcoin som opererer internasjonalt. Her er tre av de mest populære:

coinbase ikon
Coinbase
bitfinex ikon
Bitfinex
kraken ikon
Kraken

Det finnes mange flere vekslingsplattformer med ulike hovedfunksjoner. Vær klar over at du ikke finner alle tilgjengelige altcoins (alternative kryptovalutaer som litecoin og ethereum) på enhver vekslingsplattform. Årsaken til dette er at det rett og slett finnes for mange av dem. De som er tilgjengelige må som regel stemmes inn basert på høy etterspørsel. Det er ikke uvanlig å ha flere kontoer på ulike vekslingsplattformer, dersom du er interessert i å trade Bitcoin med mindre populære altcoins med stort potensiale.

Når du har valgt dine foretrukne vekslingsplattformer må du gjennom registreringsprosessen. Noen krever at du identifiserer deg av sikkerhetsårsaker. Dersom det er mulig, anbefaler vi at du legger til tofaktorautentisering for et ytterligere nivå av sikkerhet.

3 Kjøpe Bitcoin​

Kjøpe Bitcoin

Herfra må du kjøpe Bitcoin fra vekslingsplattformer med din valuta. Noen vekslingsplattformer lar deg gjøre dette så fort identiteten din er bekreftet for sikkerhetsårsaker. Etter det vil du ha mange alternativer for å kjøpe Bitcoin. Du kan kjøpe bitcoin med Visa, kjøpe Bitcoin med PayPal, men også med kontanter, bankoverføring eller kredittkort.

Det eneste du trenger å gjøre er å tilknytt bankkontoen din til din foretrukne vekslingsplattform for Bitcoin.

Videre har du 2 alternativer:

1. Kjøpe til “Market Price”

Kjøpe til “Market Price”:

Her kjøper vekslingsplattformen Bitcoin til den beste tilgjengelig markedskursen på tidspunktet

2. Sette en “Limit Order”

Sette en “Limit Order”

Her setter du en makspris du er villig til å betale for en bestemt sum Bitcoin, og venter så på at et tilbud skal samsvare med dine preferanser. Dette kan ta litt tid, avhengig av hvor høyt eller lavt du setter grensene dine.

Når dine ordre går gjennom, vil Bitcoin-summen automatisk overføres til din nettbaserte lommebok hvor du kan enten oppbevare, selge eller trade! Slik kjøper du Bitcoin! Det er svært enkelt å komme i gang, noe som er årsaken til at vi snakker så mye om Bitcoin på vår pengeblogg.

Merk: Du kan også få tak i Bitcoin på andre måter, som for eksempel ved å fullføre oppgaver slik som å besvare betalte spørreundersøkelser.

Hvordan fungerer Bitcoin?

Bitcoin har forstyrret den moderne verdenen, som den nye og lovende måten for å bruke kryptovaluta i fremtiden. Hvor kommer den fra, hvorfor er den så populær og hvordan fungerer den?

La oss gå i detaljer på hvordan Bitcoin oppsto:

Hva er Blokkjedeteknologi?

Hva er Blokkjedeteknologi?

Alt som er nevnt har blitt muliggjort takket være blokkjedeteknologien som fungerer som en hovedbok. Det betyr at at alle transaksjoner som blir gjort med Bitcoin er synlig for alle å se i koder som ikke kan modifiseres eller endres. Ved å bruke peer to peer-teknologi er det mange i samfunnet som jobber med å bekrefte at blokkjede-transaksjoner samsvarer, og skaper derfor er en unik type sikkerhet.

Dersom du lurer på om dette gjør systemet mer sårbart for hacking og angrep, så er det faktisk ganske trygt. Det sentraliserte systemet betyr at det er millioner av folk rundt om i verden som jobber med sikkerheten til blokkjeden, og det vil kreve mye å virkelig gjøre skade på blokkjede-teknologien.

Hvordan lages Bitcoin?

Som tidligere nevnt, er blokkjede-teknologien gjort sikker gjennom et desentralisert system som drives av peer to peer-teknologi. Hvordan dette fungerer i virkeligheten er gjennom en prosess kalt Bitcoin-mining, hvor en dedikert datamaskin eller flere datamaskiner brukes til å bekrefte transaksjoner. Mange jobber på nett har faktisk blir skapt fra behovet for folk til å utføre bitcoin-mining!

Siden det vil være flere Bitcoin-minere som jobber for å sammenligne og bekrefte transaksjoner, er det faktisk et kappløp om hvem som verifiserer en transaksjon først. Den første mineren som verifiserer en transaksjon skaper en ny “blokk” som tillegges permanent til blokkjeden som utløser en kode som belønner mineren med en ny Bitcoin.

Om Bitcoin, kryptovaluta og myndigheter

Bitcoin, kryptovaluta og myndigheter​

På tross av at Bitcoin og andre kryptovalutaer er desentraliserte systemer uten noen sentral myndighet, betyr det ikke at de er fritatt for regulering. Av ulike årsaker er det flere og flere land som enten har en form for regulering av Bitcoin og kryptovalutaer, eller et totalt forbud.

Ikke tenk på dette som verken bra eller dårlig.

Med Bitcoin og kryptovalutaens plutselige berømmelse, finnes det store risikoer som kan skape problemer for noen som tar full sats inn i kryptoverdenen uten tilbørlig aktsomhet. Det er viktig å ikke bli for ivrig, fordi du har lyst til å tjene raske penger, og investere alt du har. Det er faktisk mulig at alle de nye reglene lages for å forhindre at innbyggere blir svindlet. Det kan også være ulike myndigheters metoder for å tillegge reguleringer på et system som for tiden ikke har noen. 

Uavhengig av dette bør du undersøke ditt lands holdning til Bitcoin og kryptovaluta, for å være sikker på at du vet hvordan du invester i bitcoin på riktig måte.

Noen siste ting å tenke på når du kjøper Bitcoin

1. Tenk på vekslingsgebyrer

Tenk på vekslingsgebyrer

Etter hvert som du lærer å kjøpe Bitcoin, og undersøker hvilke vekslingsplattformer du ønsker å benytte, bør du huske på at det stort sett kreves et vekslingsgebyr. Sørg for at gebyrene ikke er latterlig høye. Hvem ønsker å betale 1 000 kr i gebyrer på et kjøp av Bitcoin verdt 4 000 kr? Vanligvis vil vekslingsgebyrene være oppgitt i Bitcoin, og du bør derfor konvertere prisen for å være sikker på at vekslingsplattformen for Bitcoin krever et rimelig beløp fra deg.

2. Overvåk markedsplassen

Overvåk markedsplassen

Noe annet du bør tenke på for din egen trygghet i forhold til å kjøpe Bitcoin, er å alltid overvåke markedsplassen. Verdien av Bitcoin opp mot fiatvaluta har vært svært flyktig det siste året, og har med det sørget for at noen har blitt millionærer over natten, mens andre har gått konkurs. Selvfølgelig er tanken å tjene penger fra investeringer i Bitcoin.

På dette tidspunktet kjøper du kanskje bare en liten fraksjon av Bitcoin, med mindre du har mange tusen kroner å bruke på en hel Bitcoin. Om kursen skulle synke i morgen ville du da ha tapt verdi i Bitcoin opp mot de opprinnelige fiatpengene dine. Lær deg derfor hvordan du du kjøper Bitcoin ved å følge oppskriften med å finne en pålitelig vekslingsplattform. En smart idé for å finne ut om en vekslingsplattform er pålitelig, er å undersøke hvor transparente transaksjonene deres er. Det betyr at de publiserer revisjonsinformasjon for å bekrefte Bitcoin-beholdningen.

På denne måten beviser de at plattformen er legitim og pålitelig for veksling av Bitcoin.

3. Se etter synlig revisjonsinformasjon

Se etter synlig revisjonsinformasjon

Det kan også inkludere transaksjonsgebyrer, overføringsavgifter og mer. Dersom en vekslingsplattform ikke gir deg disse detaljene uoppfordret bør det ringe en varselbjelle i forhold til at dette ikke er en pålitelig plattform å jobbe med.

4. Tenk sikkerhet

Tenk sikkerhet

Uansett hvor mye en vekslingsplattform investeres i sikkerhetstiltak på vekslinger og transaksjoner, så finnes det alltid en risiko for hacking siden de er en nettbasert bedrift. Dette gjelder også deg, dersom du tilknytter informasjonen til Bitcoin-lommeboken din til vekslingsplattformen, eller bankinformasjonen din for å kjøpe Bitcoin eller om du konverterer den tilbake til en fiatvaluta.

Sørg derfor for å være ekstra forsiktig med hvilken informasjon du tilknytter Bitcoin-lommebøkene dine og vekslingsplattformene. Endre passordet ditt regelmessig og aktiver tofaktorautentisering. Ha en offline Bitcoin-lommebok og kjør backup på den regelmessig.

Å lære om verdenen av Bitcoin og hvordan du kjøper Bitcoin er en ny og spennende reise for mange. Ettersom verden går fremover vil kanskje det å kjøpe Bitcoin i Norge bli en del av hverdagen i fremtiden! Å sette opp en Bitcoin-lommebok er enkelt. Like enkelt som å kjøpe Bitcoin fra en vekslingsplattform. Det krever bare litt kunnskap og undersøkelse.

Nå som du har lært å kjøpe Bitcoin, bør du begynne å utforske hva du kan gjøre med din nyvunnede kryptovaluta!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top