Bitcoin Mining [Komplett guide]

bitcoin mining

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Suksessen bak Bitcoin og digital valuta er kun mulig via blokkjedestrukturen, og blokkjedeteknologi eksisterer bare takket være en essensiell prosess kalt Bitcoin mining. Metodologien bak Bitcoin mining er ikke sentralisert og eies ikke av én spesiell enhet, så hvem som helst som ønsker å vie datakraft til dette, kan bli med og lære hvordan man miner Bitcoin!

Kryptovaluta, og da særlig Bitcoin, har skapt nyhetsbølger ved å endre måten verden ser på penger når det nå går fra tradisjonell fiat- eller pengevaluta til noe som er digitalt og uavhengig av stat og regjering. Behovet for frivillige som kan hjelpe til å mine Bitcoins vokser stadig, og selv om det kan være en del jobb, kan det å vite hvordan man miner Bitcoin også være ganske givende.

Så, hva er Bitcoin-mining? Vil det være en god investering? Det finner du ut i denne artikkelen og hvor lett det er å starte med!

Lære hvordan mine Bitcoin

Her er en oversikt over det du vil lære i denne artikkelen om Bitcoin:

lære hvordan mine bitcoin

Lære hvordan mine Bitcoin

hvorfor bør du mine Bitcoins

Hvorfor bør du mine Bitcoins?

hvordan virker Bitcoin mining

Hvordan virker Bitcoin mining?

hva trenger du for å mine Bitcoins

Hva trenger du for å mine Bitcoins?

er det lovlig å mine Bitcoins

Er det lovlig å mine Bitcoins?

kan man tjene på å mine Bitcoin

Kan man tjene på å mine Bitcoin?

Bitcoin mining er ryggraden i blokkjedeteknologien, og derfor også eksistensen av Bitcoin. Mining bidrar til å legge til rette for etableringen av nye Bitcoins, men enda viktigere, det sikrer at sikkerheten og bekreftelsen av transaksjoner blir integrert i blokkjeder.

Er det noen spesielle krav for å mine Bitcoin?

Det å vite hvordan man miner Bitcoins, innebærer å være klar over veldig spesifikke krav. For å holde seg oppdatert på etablering, bekreftelse og sikkerhet ved Bitcoins, trenger man et oppsett som holder seg konsekvent og jevnt.

Årsaken til dette er delvis belønningssystemet som er satt opp for minere. Den første til å bekrefte at en transaksjon er 100 % autentisk for å integreres i blokkjeden, blir belønnet med 1 Bitcoin (valutaen på denne er konsekvent tusenvis av kroner). På grunn av dette kan man tjene mye penger på Bitcoin.

En annen årsak er for forbrukerne: Kjøp og salg med Bitcoin må operere med samme effektivitet som vanlige transaksjoner…ingen har lyst til å vente en time eller to for å få bekreftet at de har kjøpt eller solgt matvarer! Jo raskere en transaksjon er bekreftet, jo raskere kan folk fortsette med livene sine.

bitcoin mining

Å vite hvordan man miner Bitcoin raskt og effektivt krever ikke bare minere som kan bekrefte transaksjoner nøyaktig, men også så raskt som mulig for å bli belønnet.

Praktisk sett kreves en førsteinvestering i form av spesialtilpassede datamaskiner, programvare for mining og en pålitelig kilde til elektrisitet og regulerte forhold, slik at man kan holde miningen i gang.

Hvis millioner av mennesker er ute etter å gjennomføre transaksjoner med Bitcoins på daglig basis, trenger minere ikke bare mer enn basiskunnskap i hvordan mine Bitcoins, de må også kunne garantere sikkerheten og bekrefte transaksjoner så raskt og smertefritt som mulig – særlig dersom de vil fortsette å bli belønnet med en nylig utstedt Bitcoin.

På bakgrunn av disse kravene er det teknologiske oppsettet (riktige datasystemer, programvare og kilde til elektrisitet) det viktigste.

Hvorfor du bør mine Bitcoins

Som tidligere nevnt, vil suksessrike minere bli belønnet med nyutstedte Bitcoins for hver bekreftet transaksjon som legges til en blokkjede. Det å vite hvordan man miner Bitcoins, er en alternativ måte å tjene dem på uten å måtte veksle eller kjøpe gjennom fiatvaluta og en fin måte å tjene penger på nett på (som jo er det nettsiden vår handler om).

For mange av de som tror at kryptovaluta er fremtidens penger, er Bitcoin mining og det å delta i opprettelsen av noe nytt, en spennende reise.

Selv om Bitcoin mining kan være givende, krever det en del tid og dedikasjon. Selvsagt finnes det andre måter å tjene raske penger på eller supplere lønna med, men det kommer an på hva du liker og hva du vil. Hvis du mener alvor med Bitcoin mining, og investerer tid og kapital i det, er det ingen tvil om at du vil profittere før, heller enn siden.

Hvordan virker Bitcoin mining?

Før vi går inn i detaljene, er det viktig å vite at Bitcoin mining oppfyller tre viktige funksjoner:

tjen penger på nett

Distribusjon av nye Bitcoins

Fra det øyeblikket Bitcoin ble til, helt til det når markedsverdien (et sted i det 22. århundre), vil det utgis én ny Bitcoin hvert tiende minutt. Ettersom Bitcoin ikke er printet på papir, er koden rundt tildelingen av Bitcoins laget slik at den ikke kan forfalskes av andre minere. Det kan ikke bli inflasjon eller overproduksjon.

tjen penger

Bekreft Bitcoin-transaksjoner

Når noen kjøper, selger eller bytter Bitcoins, opprettes det en transaksjon som legges til blokkjeden. Med fiatvaluta vil alle transaksjoner som er gjort, ha en kvittering man kan bruke for å bevise at kjøpet eller byttet er legitimt.

På en lignende måte blir kvitteringer, i form av kode, lagt til hver Bitcoin-transaksjon. Denne må så bekreftes av flere kilder. I bunn og grunn betyr dette at minere over hele verden vil behandle den samme transaksjonen for å sikre at all kode samsvarer.

Med andre ord vil minere sammenligne kvitteringene fra både kjøper og selger for å forsikre at transaksjonen er ekte. Når det er bekreftet, vil transaksjonen bli permanent lagt til i blokkjeden.

Tjene penger

Sikre Bitcoins blokkjedenettverk

Mine-prosessen med å bekrefte Bitcoin-transaksjoner brukes også som en alvorlig måte å skape sikkerhet for blokkjeden på. Ved at flere minere jobber med å bekrefte transaksjoner, er det umulig at noen kan lage falske transaksjoner, eller endre eller stoppe en transaksjon.

bitcoin mining

Nå som vi har klart for oss funksjonene, kan vi fortsette med hvordan en Bitcoin ser ut i råform: Det er en lang rekke med kode som ikke kan dupliseres eller endres. Når en transaksjon er bekreftet, blir denne permanent lagt til i koden tilhørende Bitcoinen slik at denne bygger en blokkjede.

En Bitcoin-miners jobb er å sammenligne kodelinjer med transaksjonene som korresponderer for å forsikre at disse matcher mellom sender og mottaker. Så fort dette er gjort, vil transaksjonen bli lagt til blokkjeden. Den første mineren, eller gruppe av minere, vil bli belønnet med en nyutstedt Bitcoin. Dette betyr at mining også er en konkurranse om å få bekreftet kodelinjene først.

Få utstyret: Hva trenger du for å mine Bitcoin?

OK, nå er du kanskje interessert, men hvordan starter man med Bitcoin mining?

La oss starte med det grunnleggende:

tjen penger på nett

ASIC Miner

bitcoin mining

ASIC, eller «Application Specific Integrated Circuits», er en spesifikk datamaskintype som er designet spesielt for å mine Bitcoin. Mens Bitcoin ble laget for å muligens bli minet gjennom vanlig datamaskin-CPU, fant kodere en raskere og mer effektiv måte å integrere bedre teknologi inn i mineprosessen. Deretter lagde de en ny datamaskin, spesialdesignet for seriøse minere, slik at de kan behandle transaksjoner så raskt som mulig.

tjen penger

Programvare for Bitcoin mining

Det betyr selvsagt ingenting å ha en kraftig datamaskin så lenge du ikke har den riktige programvaren installert. Det er flere muligheter her, for det finnes programvare som er kompatibel med Linux, Windows og Mac-prosessorer.

Dersom du tenker å bli med i en mine-gruppe – som anbefales, vil noe programvare være bedre enn andre. Slik kan du kombinere dine ressurser med andre mineres ressurser, og sammen kan dere bekrefte transaksjoner raskere.

Dette er fordi programvaren også øker din hashrate, eller prosesseringsrate, i gruppa slik at dere har en økt sjanse for å bekrefte transaksjoner raskere, og derfor få betalt oftere (i Bitcoins som legges til din Bitcoin-lommebok).

Tjene penger

Stabil forsyning av elektrisitet

Alt ettersom hvor du befinner deg, kan behovet for en stabil og pålitelig forsyning av elektrisitet være både en fordel og en ulempe. På grunn av behovet for konstant strøm til å prosessere transaksjoner må minere sette opp utstyret sitt et sted hvor elektrisiteten er stabil nok til at datamaskinene kan kjøres døgnet rundt.

For eksempel er mange mine-steder satt opp i temperatur-kontrollerte lager med hundrevis av ASIC-datamaskiner som konstant prosesserer transaksjoner.

divider

mine bitcoin

På bakgrunn av disse faktaene er det ikke anbefalt at man miner Bitcoin alene som hobby med sin personlige datamaskin. En personlig datamaskin har rett og slett ikke kapasitet eller hastighet til å mine transaksjoner raskt nok.

I bunn og grunn, med tanke på veksten og bruken av Bitcoin, trenger man en dedikert samling av datamaskiner som er satt opp kun for mining. Selv om du må dele profitten på alle minerne, vil det fortsatt være et potensielt stort beløp dersom gruppa konsekvent miner Bitcoins.

Er det lovlig å mine Bitcoins?

På tross av at Bitcoin har skapt store nyhetsoverskrifter i det siste, er bedrifter og regjeringer skeptiske til digital valuta og ser ofte etter måter å regulere kryptovaluta på. Noen land har forbud mot det, mens andre prøver å sette i gang sikkerhetstiltak for å beskytte brukere og investorer mot svindel.

Dette er ironisk med tanke på sikkerhetstiltakene som allerede er på plass for Bitcoin, sammenlignet med tradisjonelle penger og deres massive potensiale for svindel og bedrageri.

Derfor, basert på hvor du befinner deg, anbefaler vi i PlussPenger at du sjekker lokale lover før du begynner med mining. Hvis det er lovlig å mine, må du også forsikre deg om at du handler i tråd med de lokale skattereglene.

Viktig tips: Selv om de fleste steder tillater Bitcoin mining, må du ikke overse de elektriske kodene og forbruksbehovet før du starter. Når noen har høydrevne datamaskiner kjørende døgnet rundt, som hele tiden bruker energi og genererer varme, risikerer man ikke bare at den lokale strømleverandøren ikke har mulighet til å levere nok strøm, men det er også en stor økning i brannfare.

Når du setter opp basen din, anbefales det å få hjelp av en sertifisert elektriker til å sjekke at datamaskinene dine er trygge og godt ventilerte. De bør også sjekke at kablene og ledningene er trygt unna elementene, plutselige strømbrudd og andre uforutsette hendelser.

Det siste man vil, er å se investeringene gå opp i flammer fordi man prøvde å ta snarveier med ledningskretsene!

Til slutt kommer det største og viktigste spørsmålet for alle som er interesserte i hvordan man miner Bitcoin: Kan man tjene på det?

Er det lønnsomt å mine Bitcoins?

Her er noen få ting man må tenke på når man vurderer lønnsomheten ved Bitcoin mining:

tjen penger på nett

Strømkostnader

Siden Bitcoin mining er et foretak som krever mye strøm, er det ofte mer fordelaktig å mine på steder med lave strømkostnader. Slik slipper du at strømkostnadene (eller driftskostnadene) oppveier det du tjener på å mine Bitcoins.

tjen penger

Førsteinvestering

På grunn av at man trenger ekstremt kraftig maskinvare og programvare, bør du bestemme deg på forhånd om Bitcoin mining er noe for deg. Det er ikke noe man kan hoppe inn i helt ut av det blå, det må planlegges og krever en startkapital dersom du mener alvor.

Tjene penger

Medlemskap i en mining-gruppe

mine bitcoin

Som vi har nevnt tidligere, er det ikke en veldig god idé å holde på med det alene. For å bli suksessrik og tjene mye penger på mining, vil du bli nødt til å bli med i en mining-gruppe. Det er klart, du blir nødt til å dele profitten, men litt er vel bedre enn ingenting?

Den beste måten å gjøre dette på er via sky-mining: Du leier maskinvare og programvare for mining fra dedikerte leverandører. Du betaler en avgift, og de miner for deg.

Sky-mining anbefales på det varmeste, ettersom det er veldig lett å forstå, og nesten ingen startkapital behøves. Dersom du er interessert i dette, kan du sjekke ut Genesis Mining og Hashflare, to anbefalte leverandører.

hvordan tjene penger

Bitcoins uforutsigbarhet

Selv om det finnes mange muligheter for at kryptovaluta kan vokse og utvikle seg, er det også uforutsigbart siden verdien svinger fra dag til dag. Så før du bestemmer deg for å satse på mining, bør du se på det som en langsiktig investering, ikke bare en trendbølge.

divider

I tillegg finnes det flere Bitcoin-kalkulatorer tilgjengelige slik at du kan se på tallene – vil investeringen i Bitcoin mining lønne seg for deg?

Bitcoin og kryptovalutaens fremtid har ikke bare vært et aktuelt tema, men også en spennende foretak og et potensiale for profitt for mange, når vi nå beveger og mer og mer mot den digitale valutaens verden.

Å vite hvordan man miner Bitcoin viser seg å være en integrert bit av puslespillet. Selv om du ikke er interessert i å bli en miner selv, kan kunnskapen og hvordan det fungerer hjelpe deg med å bli mer erfaren innen emnet og hjelpe deg videre på din reise inn i Bitcoin-verden!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top