Ripple vs Bitcoin: Hvem Troner på Toppen?

ripple vs bitcoin

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Tilstedeværelsen av kryptovaluta har økt i stor grad. Etter all oppmerksomheten som har blitt rettet mot kryptovaluta vet du helt sikkert hva Bitcoin er og kjenner til dens verdi. Men har du noen gang tenkt over hvordan andre virtuelle alternativer er til sammenligning, f.eks. Ripple vs Bitcoin?

I løpet av de få siste årene har vi blitt introdusert til andre kryptovalutaer, som Bitcoin Cash og Ripple. De har absolutt ikke samme verdi (enda), men det er bare halve historien.

I denne artikkelen skal vi se på hvordan både Bitcoin og Ripple ble skapt, hvilke fordeler og ulemper de har, og til slutt vurdere hvilken av dem som kan være mer fordelaktig for deg.

Sammenligning av Ripple vs Bitcoin

BITCOIN (BTC)
bitcoin
RIPPLE (XRP)
ripple
Utgivelsesår20092012
Beskrivelse:Verdens mest kjente kryptovalutaTilbyr raskere betalingsprosesser og en mer sentraliert tilnærming med bankveksling
Maksimal mengde21 millioner21 milliarder
Skaper(e)Satoshi NakamotoArthur Britto, David Schwartz, Ryan Fugger
Utvinningsvennlig (mining)?JaNei
Kryptovaluta benyttetSatoshiToken
GebyrVarierer opp til 235 kroner per transaksjonNormalt mindre enn 4 kroner per transaksjon
Blokk-tidMinst 10 minutter3,5 sekunder i gjennomsnitt
Personvern, sikkerhetSvært sikkert og privatMest sikkert, men ikke like privat grunnet sentralisering
Blokkjede-protokoll“Proof of Work”, hver transaksjon dokumenteres, men er tregt“Proof of Correctness”, mindre grundig, men raskere

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er den mest kjente kryptovalutaen, som betyr at den er virtuell og ikke sentralisert til noe selskap eller varemerke, som PayPal eller Skrill. Brukerne “eier” sine egne bitcoins, og en av årsakene til at internettbrukere investerer i valutaen er at den opererer uavhengig av banker og selskaper.

Per i dag er verdien over 52 000 kr for én enkelt bitcoin.

Bitcoin ble grunnlagt i 2009 og startet opprinnelig med en verdi omtrent lik null. I følge notater var det visstnok noen ved navn Satoshi Nakamoto som oppfant kryptovalutaen bitcoin. Det var likevel ikke den første digitale kontant-teknologien.

Gjennomsiktighet og rykte er svært viktig i diskusjonen om Ripple vs Bitcoin. Disse faktorene vektlegges mest i vurderingen av hvordan man tjener penger på Bitcoin.

ripple vs bitcoin

Den opprinnelige brukeren (som like gjerne kan være et pseudonym eller en anonym gruppe) begynte med 50 bitcoins, og satte algoritmene til å produsere et begrenset antall bitcoin for å opprettholde langsiktig verdi.

Den antas at skaperen Nakamoto over tid utvant en million bitcoins selv, før han forsvant fra offentligheten. The Bitcoin Foundation ble deretter ledet av utvikleren Gavin Andresen, og til slutt var prisen forhandlet og blokkjedens virtuelle hovedbok ble fylt med millioner av transaksjoner.

Brukere kan fremdeles utvinne bitcoins ved å investere i en node eller i en velutstyrt PC som legger nye bitcoin-transaksjoner til blokkjeden. Hver blokk refererer til en fil som har registrert den nyeste transaksjonen.

Hver gang noden din søker på de nyeste transaksjonene, og i noen tilfeller finner nye blokker, vil du generere nye bitcoins. Hver gang du finner en ny blokk, genererer du 25 BTC.

Antall bitcoins som genereres synker langsomt, ettersom algoritmene er programmert til å automatisk minske med faktoren 0,5 hvert fjerde år. Dette er veldig ulikt Ripple, som har en helt annen tilnærming.

På et tidspunkt vil alle mulige Bitcoins være utvunnet, og uten innblanding fra staten vil Bitcoins verdi antagelig akselerere ytterligere. Dette avhenger av at alt går som det skal, noe mange finanseksperter stiller seg kritiske til, og et element som gjør debatten om ripple vs bitcoin enda mer spennende.

Hva er Ripple?

Ripple ble grunnlagt av selskapet Ripple Labs i 2012, noen få år etter Bitcoin. Det var en fortsettelse av RipplePay, utviklet av nettutvikler Ryan Fugger, som hadde som mål å skape et praktisk vekslingssystem i den lokale, kanadiske provinsen han kom fra.

I motsetning til Bitcoin, ble Ripple-systemet skapt på en åpen kilde-plattform, med store ulikheter i utvinnings- og tradingprosessen.

Ripple blir ofte beskrevet som en rival eller konkurrent til Bitcoin, selv om Ripple i all hovedsak ble skapt innen et globalt, kommersielt system og har en mer sentralisert tilnærming til kryptovalutaens teori.

I debatten Bitcoin vs Ripple er et av argumentene til tilhengere av Bitcoin hevder ofte at valutaen er “forhåndsminet”, eller at det ikke involverer direkte utvinning av nye enheter. I stedet prosesseres alt,  , og det brukes bare noen få valideringsnoder for en “konsensus” av transaksjoner.

Den største fordelen er at det veldig enkelt vil hjelpe deg å tjene penger på nett fra utlandet, med reduserte avgifter. Den har også fått støtte fra noen banker som tillater enklere sentralisering.

For mer om hvem som aksepterer Bitcoin-transaksjoner, kan du lese artiklene vi har skrevet om det spesifikke temaet.

ripple vs bitcoin

What Are the Main Differences Between Ripple vs Bitcoin?

Bitcoin

bitcoin
ripple

Ripple

Hvilken burde du investere i?

Å investere i Bitcoin på en smart måte kan være vanskelig å få til (men er veldig lukrativt).

Det grunnleggende motargumentet rettet mot Bitcoin var at det ikke hadde noen reell verdi, bortsett fra opphauset medieoppmerksomhet. Den kunne nå bunnen når som helst, eller bli underlagt statlig sensurering.

Ser man utelukkende på dette, er det en klar vinner mellom Ripple vs Bitcoin. Likevel er selv en hindret  ifølge Forbes Magazine, mer populært enn de andre alternativene for kryptovaluta – i hvert fall for nå.

Ripple sporer all informasjon, mens Bitcoin forblir svært anonymisert. Dette kan være årsaken til at Bitcoin trades i et mye større volum enn Ripple.

this was not possible to localise

Merkelig nok er ikke Ripple like kjent eller universelt akseptert som Bitcoin, på tross av at det er et mer sentralisert alternativ. Du har også mange flere lommebøker å velge mellom når du velger Bitcoin.

ripple vs bitcoin

I vurderingen av Ripple vs Bitcoin finner vi til syvende og sist at det, på tross av at mange strategiske tenkere tenker forbi Bitcoin, ikke er en utbredt popularitet på plass enda. Ripple er bedre for tilknytning til banker (selv på global basis), mens Bitcoin fremdeles er et alternativ utenom systemet.

Det er enklere enn noen gang å tjene penger hjemmefra i dagens teknologiske samfunn, men hvor mye kan du tjene med både Ripple vs Bitcoin? Investopedia forteller at Bitcoin-utvinningsblokker kan tjene deg 12,5 Bitcoin, og hver Bitcoin er verdt omtrent 57 000 kr.

Selvfølgelig kreves det et team og en dedikert node for å prosessere disse blokkene, som forklarer hvorfor mange utvinnere jobber i grupper for raskere ytelse og gjensidig nyttegjøring.

Med Ripple finnes det ingen ekte utvinningsprosess, men i stedet en mulighet for å investere i verdien av Ripple. Mange mener at denne vil skyte fart innen få år, mens Bitcoin vil stagnere.

Ripple vs Bitcoin: hvem vinner? Det er ingen enkel sammenligning da de er som hummer og kanari. De er begge kryptovalutaer, men hvordan du får dem, bruker dem og tjener penger på dem varierer. Bare tiden vil vise hvem som tar seieren, men det er i hvert fall helt sikkert at å investere i flere former for kryptovaluta er den beste strategien.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top