Hvordan Tjene Penger på Instagram: Fullstendig Guide [2021]

tjen penger med instagram

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Du ser på og scroller gjennom fantastiske bilder på Instagram hver dag. Du har hørt historiene om folk som får betalt for å reise, og som blir sponset av kule varemerker, og du ønsker å gjøre det samme. Du ønsker å lære hvordan tjene penger på Instagram, men finner ut at det tar for mye tid, det er for vanskelig og det kommer aldri til å skje.

Det har fungert for dem, men det kan umulig funke for deg, ikke sant?

Vil du vite noe sykt?

instagram ninja metrisk ikon

Vanskelighet

vanskelighet middels
Medium

Tid

tid middels
Medium

Inntekt

inntekt stor
Stor

Det viser seg at så lenge du har en strategi og vet hvilke metoder du skal bruke, så er det metodene for hvordan tjene penger på Instagram både ENKELT og GØY.

Det eneste du trenger å gjøre er å benytte deg av disse metodene, mens du er konsekvent med publiseringsskjemaet ditt, så kan du begynne å tjene penger hjemmefra, eller fra hvor enn du ønsker med IG kontoen din. Du kan bokstavelig talt starte på null, og være på vei mot å tjene TUSENVIS av kroner for å publisere et enkelt bilde på kontoen din!

I denne artikkelen skal vi vise deg hvorfr akkurat nå er et perfekt tidspunkt å starte opp en Instagram-konto, noen suksesshistorier av andre mennesker som har startet på null og som nå lever av IG-kontoene sine. Vi kommer så til å fortelle deg om de 4 metodene (+ en bonusmetode) vi anbefaler for inntektsgenerering via appen. Til slutt skal vi gi deg noen nyttige tips og taktikker for å få folk til å forelske deg i kontoen din.

I slutten av denne artikkelen vil du sitte igjen med alt du trenger for å vite hvordan tjene penger på Instagram.

KAPITTEL 1

Suksesshistorier fra Instagram - Alle Kan Gjøre Det!

Tenker du at den eneste oppskriften for hvordan tjene penger på Instagram, er å være en sinnsyk fitnessmodell eller ha tonnevis med trafikk allerede? Må du være kjendis for å oppnå suksess på Instagram?

Absolutt ikke. Her er 3 suksesshistorier om influencere som har startet uten noe som helst og som har jobbet seg til toppen:

hvordan tjene penger på instagram

Natasha St. Michael – Helsecoach

Natasha og hennes Instagram-konto, @theclearskinessentials, lærer kvinner hvordan de får ren hud gjennom riktig kosthold, rutiner og selvpleie. Hun startet med få følgere, men lærte seg gode metoder og vokste til over 14 000 følgere på under 4 måneder. Hun har siden den gang bare vokst, og det er estimert at hun får ca. 1000 nye følgere hver uke.

Natasha er ikke en berømt kjendis, men nå tjener hun penger på å selge sin egen kolleksjon av produkter gjennom Instagram-kontoen sin- i tillegg til coaching og e-bøker. Hvis hun har klart det, så kan du også gjøre det!

tjen penger på instagram

Jack Moriss og Lauren Bullen – Fulltidsreisende

Jack og Lauren er et par som viser deg hva som kan bli realiteten hvis du kontinuerlig jobber med kontoen din. Jack startet som tepperenser, og da han så seg lei kjøpte han enveisbillett til Bangkok. Etter han møtte kjæresten Lauren har de sammen lært prosessen for hvordan tjene penger på Instagram, inntekten deres har vokst til et syvsifret beløp, og de kan kreve så mye som 143 000 kr for et enkelt innlegg fra kontoen deres.

hvordan tjene penger på instagram

Pei Ketron – Læreren som ble konsulent på sosiale medier på fulltid

Pei begynte å publisere på Instagram i oktober 2010, nesten rett etter at appen ble lansert. Hun jobbet da som lærer på fulltid, og var bryllupsfotograf ved siden. Men ettersom hun begynte å publisere innlegg på Instagram, tok flere selskaper kontakt og ønsket å jobbe med henne som influencer. Hun lærte hvordan tjene penger på Instagram mens hun jobbet hjemmefra. I dag har hun nesten 800 000 følgere.

kan man tjene penger på instagram

Disse 3 kontoene er bare noen av MANGE eksempler på de som bruker inntekten fra Instagram som livsgrunnlag. De var ikke berømte, født inn i Instagram-rikdom eller hadde noe spesielt fra starten av…

Hva gjorde de egentlig?

De brukte helt enkelt de verktøyene de hadde tilgjengelig, og lærte hvordan tjene penger på Instagram!

KAPITTEL 2

Hvordan Tjene Penger på Instagram

Å tjene penger på Instagram er ingen spøk. Dagens Næringsliv har publisert en artikkel om hvordan store varemerker bruker influencere og Instagram som markedsføringskanal. Populære Instagram-influencere kan kreve opptil 100.000 kr + for et enkelt sponset innlegg på kontoen deres.

kan man tjene penger på instagram

Hva er det fundamentale her?

Når det handler om hvordan tjene penger på Instagram og hvor mye du kan tjene generelt, vil resultatene dine bli formet av: din erfaring, hvor mange følgere du har, og ikke minst selvtilliten din.

Selv om alle som ønsker å få en inntektsgenererende Instagram-konto har ulike utgangspunkt, kan vi for en hver anbefale disse 4 hovedmetodene for å lære hvordan tjene penger på Instagram:

Dine muligheter:

Det er opp til deg om du bruker èn av disse metodene om gangen, eller alle 4 samtidig- for å tjene penger på Instagram.

Med det sagt, er du klar for å begynne?

Her er detaljene for hver enkelt metode:

Er du ute etter å kjøpe “shoutouts”, selge kontoen din eller få flere følgere?
Vi anbefaler at du registrerer deg på disse sidene:
Kjøp “shoutouts”
Øk ditt engasjement, og få flere følgere på Instagram
Selg Instagram-kontoen din

KAPITTEL 3

De 4 Metodene For å Tjene Penger på Instagram

tjen penger på instagram

1. Affiliate-markedsføring

Affiliate-markedsføring er en av de enkleste metodene for å lære hvordan tjene penger på Instagram.

Enkelt forklart; affiliate-markedsføring er at du får betalt en kommisjon når noen fra din konto klikker på lenken til et annet selskap, og kjøper et av deres produkter. Du får som regel kommisjon når noen har kjøpt produktet, eller bare for at de har klikket på lenken.

Affiliate-markedsføring er så enkelt fordi alt du trenger å gjøre er å vise frem produktet og fortelle litt om det, enten gjennom en video, eller at du lenker direkte til det i Instagram-bioen din. Du har kanskje også din egen nettside hvor du kan sende folk for å lese mer om et spesifikt produkt.

Husk at når du anbefaler noe, så assosierer du navnet og ryktet ditt med det samtidig. Anbefal derfor bare produkter du har brukt, stoler på og liker.

Affiliate-markedsføring er et stort tema vi har dekket, og du kan lese mer detaljert om det i vår guide om hvordan du tjener penger på Affiliate-markedsføring.

Du kan også bla i følgende affiliate-nettverk, for å finne produkter som tilbyr affiliate-avtaler som vil hjelpe deg å skape en inntektsgenererende Instagram-konto:

2. Selg bildene dine

Du bruker masse tid og krefter på å finne riktig sted, lyssetting og kameravinkel.. Hva tenker du om å få igjen penger for all den innsatsen du har lagt inn, gjennom IG-kontoen din?

Det er mange sider på nett som vil la deg hoste bildene dine, og selge dem.

Her er noen sider du bør sjekke ut:

3. Sponsede innlegg

Sponsede innlegg er også en metode for å få betalt gjennom Instagram, og innen 2020 er det anslått at det vil eksistere 280 milliarder sponsede Instagram-innlegg, som betales for av ulike varemerker.

Du kan bli med på moroa og bruke dette til å få betalt!

Hva er sponsede innlegg? Du øker ditt antall følgere, støtter et eller annet budskap eller spesialiserer deg på f.eks. helse, menns/kvinners behov, katter, eller hva som helst annet som måtte interessere deg. Hvis en sponsor liker det du gjør, vil de be deg om gi å dem en shoutout!

De betaler deg ikke bare for å snakke om dem, men kombinerer vanligvis dette med en affiliate-lenke, slik at du får betalt når en av dine besøkende kjøper fra sponsoren.

Hvordan tjener man penger på Instagram? Noen tror at å bli sponset og tjene penger kun handler om å ha millioner av følgere, men det er ikke tilfellet. Sponsorer er ikke dumme, de vet at du kan kjøpe “falske følgere” for å øke tallene dine.

Det de ser etter er ekte, engasjerte og lojale følgere. En sponsor vil heller ha 1000 folk som er klar for å kjøpe det en influencer anbefaler, i stedet for 2 millioner kontoer som ikke betyr noe.

Det handler om tillit og engasjement.

Ikke slit med økonomien. Finn en metode for å tjene penger, i dag.

Bli én av tusenvis som har endret livene sine ved å tjene penger på nett…
Over 15 forskjellige påviste og lønnsomme metoder.

ninja med fallende penger
Ute etter å tjene ekstra penger?

Vi har laget en liste over de beste metodene for å tjene penger på nett.

Bare velg én, og begynn å tjene i dag.

ninja med metriske ikoner

Hvor Mye Kan Du Ta Betalt?

Når du undersøker hvordan du kan skape en inntektsgenererende Instagram-konto, lurer du kanskje på hvor mye penger du kan kreve per sponsede innlegg.

Med mindre du er ekstremt erfaren på Instagram, og en stor influencer, så bestemmes det sannsynligvis av varemerket. Det kan endre seg hvis du publiserer et bilde, en video, story- og lengden på videoen eller story’en. Vi fant ut gjennom en undersøkelse at 42 % av 5 000 influencere oppga at de krevde mellom 1700 kr til 3400 kr per innlegg.

Dette bør gi deg en pekepinn på hva varemerker er villige til å betale, og hvilke tall du kan forhandle med.

Hvordan Finne Sponsorer

Den enkleste måten å finne sponsorer på, når du vil tjene penger på Instagram, er å bygge deg en liste over selskaper og varemerker du liker, og skrive en e-post til dem hvor du forteller om deg selv, hvorfor du liker dem og hvordan du kan hjelpe selskapet deres ved å promotere dem.

Hvis du syns det er vanskelig å komme i gang, og trenger hjelp til å finne sponsorer og få veiledning i hvordan du bør gå frem når du kontakter dem, kan det være lurt å ta kontakt med et digitalt markedsføringsselskap.

En annen metode er å melde deg og kontoen din opp på lister på influencer-markeder, hvor de ulike varemerkene rett og slett er på shopping, og finner de kontoene de ønsker å kontakte eller sponse.

Her er noen vi anbefaler å at du sjekker ut, mens du lærer om hvordan tjene penger på Instagram:

Balanser Publisering av Vanlige og Sponsede Innlegg (Ikke Selg For Mye)

Selv om det kan være fristende å kun legge ut sponsede innlegg, vil dette slå negativt tilbake på deg. Husk; publikummet ditt begynte opprinnelig å følge deg for å se dine innlegg fordi de likte DEG, ikke fordi de ønsket å se reklame hele tiden.

I Norge er det lover og regler for merking av annonser i sosiale medier, og dersom du bryter noen av disse risikerer du å bli ilagt et overtredelsesgebyr. Husk derfor ALLTID å merk annonser og sponsede innlegg. Se eksempel på merking av annonse, av Kristin Gjelsvik (@kristingjelsvik) under:kan man tjene penger på instagram

Les mer om merkeinnhold og sponsede innlegg på Instagram her.

Du bør alltid begynne med færre sponsede innlegg istedet for å satse på mange. Prøv ut et antall (f.eks. 1 per uke), og du kan også lage en live avstemning i Storyen din, hvor du spør publikummet ditt om de syns det er greit med antallet sponsede innlegget du bruker, og om de liker anbefalingene dine.

Hold deg alltid i det nedre sjiktet av antall sponsede innlegg, og du lærer hvordan tjene penger på Instagram.

4. Skap dine egne produkter

Å lage dine egne produkter er en fantastisk måte å gjøre Instagram-kontoen din om til en inntektsgenerator. Det kan være både utrolig morsomt og lønnsomt, i prosessen med å lære hvordan tjene penger på Instagram!

Dine produkter kan være:

tjene penger på instagram

Fysisk

som t-skjorter og kopper med konto-logoen din, et brettspill du har designet, og mer

kan man tjene penger på instagram

Digitalt

e-bøker og nettkurs

tjen penger på instagram

Betalte tjenester

som coaching og konsultasjoner

La oss gå over hver enkelt:

Betalte tjenester

Mange Instagrammere begynner med betalte tjenester ettersom det er det enkleste å få til. Du bruker helt enkelt den kompetansen du har, og jobber som freelance-konsulent for noen, og velger selv hvor mye du vil ta betalt for kompetansen din! Hvis du vil lære mer om dette, kan du se vår guide om hvordan du starter opp som freelancer.

Digitale Produkter

Hvis du er ute etter å lære mer om hvordan tjene penger på Instagram, etter å ha prøvd ut betalte tjenester, bør du definitivt tenke på å lage f.eks. en e-bok om ditt favorittema og selge det på nettsiden din gjennom et program for e-handel med en virtuell handlevogn.

Digitale produkter er noen av favorittene våre, fordi så fort du har satt opp nettsiden din og den virtuelle handlevognen, er “butikken” din alltid åpen, og du kan få betalt for kunnskapen din mens du sover!

Tilbakebetalingen for investering din kan bli STOR!

For å komme i gang anbefaler vi at du tar i bruk Shop123, slik at du kan begynne å selge dine digitale produkter.

Fysiske produkter

Du kan så bevege deg inn på markedet for fysiske produkter, med tjenester som MyStore, som hjelper deg å sette opp nettbutikken din. Tjenester som VistaPrint og Norsk Profilreklame kan gjøre alt arbeidet for deg, med å sette bildene dine på t-skjorter og kopper.

Hvis du velger å ta denne retningen, anbefaler vi at du alltid bestiller en vareprøve av produktet før du lar publikummet ditt kjøpe dem: Ingenting er verre enn å sette navnet ditt på et produkt med dårlig kvalitet!

KAPITTEL 4

Hvorfor Du Bør Lære Hvordan Du Tjener Penger på Instagram

Nå har vi dekket noen suksesshistorier, forskjellige måter for hvordan du tjener penger på Instagram…. Men du er fremdeles kanskje ikke helt overbevist. Sjekk ut dette:

tjene penger på instagram

I juni 2018 hadde Instagram 1 milliard månedlige aktive brukere, og tallet øker raskt. Se denne oversikten for prosessen så langt:

hvordan tjene penger på instagram

Hvilken betydning har dette for deg?

1 milliard sjanser i måneden til å tjene penger på Instagram.

I Norge bruker 4 av 5 nordmenn sosiale medier, 80 % av brukerne er mellom 16 og 79 år, noe som gir en økning på 9 prosentpoeng siden 2015. 57 % av Norges befolkning har en profil på Instagram, og tallet øker hvert år.

I motsetning til å bruke betalte spørreundersøkelsen hvor det potensielle beløpet du kan tjene er relativt lavt, så er omtrent ingen grenser for å lære hvordan du tjener penger på Instagram. Det handler kun om innsatsen du legger inn, og hvor mange forskjellige metoder du bruker på denne plattformen.

Vi forteller deg disse faktaene om hvordan tjene penger på Instagram, slik at du skal vite at dette er en RASKT VOKSENDE plattform- det samme er mulighetene dine til å tjene penger.

Er du ute etter å kjøpe “shoutouts”, selge kontoen din eller få flere følgere?
Vi anbefaler at du registrerer deg på disse sidene:
Kjøp “shoutouts”
Øk ditt engasjement, og få flere følgere på Instagram
Selg Instagram-kontoen din

KAPITTEL 5

Hvor Mange Følgere Trenger Du For å Tjene Penger?

Du blir kanskje først interessert når du leser dette, men så tenker du: “Vel, alt dette høres fint ut, men kan jeg virkelig tjene penger på Instagram? Dette handler jo ikke meg, ettersom jeg ikke har så mange følgere…. Hvordan skal jeg kunne tjene penger som kjendisene som har MILLIONER av dem?”

hvordan tjene penger på instagram

Dette er faktum:

Det er sant at du kanskje ikke begynner med rockestjerne-status, men du trenger faktisk ikke så mange følgere som du tror. Hvordan tjene penger på Instagram dreier seg ikke bare om et høyt antall følgere, men også om hva du selger, publikummet ditt, nisjen din (kategorien du er under), og mer.

Det som er enda viktigere å fokusere på, enn om du har 0 eller 1 million følgere, er ENGASJEMENT: Selv om du har 2 millioner følgere så betyr det ingenting hvis de ikke aktivt følger med på hva du snakker om, eller om de ikke stoler på deg. Hvis de ikke stoler på deg, så kommer de ALDRI til å kjøpe noe fra deg.

Det er MYE bedre å ha bare 1000 lojale følgere som virkelig liker deg, stoler på deg og som elsker deg. Det er disse lojale følgerne som kommer til å kjøpe det du legger ut, og anbefaler. Du kan enten:

Tenk på det slik:

Hvis du lager korte artikler og publiserer dem i en e-bok følgerne dine elsker, for 20 kr per stykk, så er det 2000 kr per artikkel for 1000 lojale følgere. Kanskje klarer du å skrive èn i måneden, og dermed ha 24 000 kr ekstra i året.

Hva kan du gjøre med 24 000 kr ekstra i lommeboka?

Se for deg at du skrev en artikkel i uken. 104 000 kr i året. Eller hva skjer om du lager et kurs du tar 2000 kr for? Jeg tror du skjønner hva vi snakker om :).

Vi anbefaler at du leser denne artikkelen 1000 True Fans av Kevin Kelly for mer av dette. Fokuser på å skape fantastisk innhold, ha lojale fans- og pengene vil komme til deg.

KAPITTEL 6

Bonus: 8 Nyttige Tips For Hvordan Tjene Penger På Instagram

Her er noen siste tips for å lære hvordan tjene penger på Instagram, som vil hjelpe deg uansett hvilke metoder du velger:

tjen penger på instagram

1. Sjekk ut Instagram for bedrifter

Hvis du virkelig ønsker å lære hvordan tjene penger på Instagram-kontoen din, bør du se på den som en bedrift som tjener penger.

Visste du at du faktisk kan lage en spesifikk konto for en bedrift på Instagram, og få massevis av ekstra verktøy slik at du har oversikt over hvem som ser på siden din?

2. Inkluder en call-to-action (CTA) og gode tilbud i bioen din

Du bør ha en CTA i bioen din, hvor du sender følgerene dine til et tilbud hvor de kan få noe kult billig eller gratis fra deg. Mange bruker dette til å bygge en e-post liste av publikummet deres, slik at de kan selge til dem senere.

Du bør også bruke emojis for gjøre CTAen mest mulig synlig, slik at det er større sannsynlighet for at de ser den, og dermed handler som du ønsker.

Dette er et eksempel på hva vi mener, fra bioen til magasinet Foundr:

tjene penger på instagram

3. Hold deg til anbefalt lengde for bildetekst og antall hashtags

I følge Sprout Social, er ideell lengde for bildetekst på Instragram mellom 138 og 150 tegn. De rapporterer også at optimalt antall hashtags er mellom 5 til 10, selv om 20+ er mulig (men ikke anbefalt). Costume har laget en artikkel om hva du bør inkludere (og eksludere) i bildetekster på Instagram.

Hvis du bruker mye hashtags, har Instagram en begrensning, slik at du blir utelukket fra enkelte hashtag-søk. Det vil helt klart minske sjansene dine for å kunne tjene penger på Instagram. Du kan lese nyttige tips om hvordan du bruker hashtags fornuftig her.

4. Bruk populære filter for å få TONNEVIS av likerklikk og delinger

MinMote har skrevet en artikkel om hvilke filtre som gir mest likerklikk på Instagram, og forteller også om trenden #nofilter hvor bildene skal være helt naturlige. Artikkelen beskriver hvilke filter som passer til ulike bilder.

ProfitFarmers: Den enkle måten å tjene penger på, på nett.
Vi har forsøkt dette selv, og resultatene?
22 250 kr i fortjeneste. Mindre enn 25 minutter brukt per dag.
Sjekk ut vår anmeldelsesvideo, for å finne ut hvordan du kan tjene penger
siste nyhetsbanner
Vi tjente 22 250 kr via ProfitFarmers i løpet av noen få uker.
Vil du vite hvordan også du kan tjene penger med ProfitFarmers?
Bitcoin

5. Lær hvordan du lager en fantastisk profil

Du kan være den mest populære personen i verden, men hvis du ikke har valgt ut et godt budskap, tema og profil, så kommer du ikke til å oppnå suksess med tanke på hvordan tjene penger på Instagram.

Er du ute etter å kjøpe “shoutouts”, selge kontoen din eller få flere følgere?
Vi anbefaler at du registrerer deg på disse sidene:
Kjøp “shoutouts”
Øk ditt engasjement, og få flere følgere på Instagram
Selg Instagram-kontoen din

6. Bli aktiv på andre plattformer

Vi anbefaler at du først og fremst får Instagram-kontoen din opp og gå. Så fort du ser at den vokser, kan du vurdere å bevege deg over på andre plattformer.

Du kan vurdere: strømming, lage videoer, lage egen nettside, og mer.

De to andre plattformene vi anbefaler på det varmeste, etter å ha lært om hvordan du tjene penger på Instagram, er YouTube, og å ha en egen blogg- for å tjene penger på nett. Du kan lese mer om hvordan du kommer i gang med dem i disse guidene:

7. Bygg opp et sterkt og lojalt publikum

Som vi har nevnt før, å ha millioner av følgere betyr absolutt ingenting hvis de ikke er lojale, eller hvis de ikke følger med på deg. Det er bedre å bygge opp et sterkt publikum av dedikerte fans som elsker å høre fra deg, når du følger prosessen for hvordan tjene penger på Instagram.

Hvordan bygger du opp dette publikummet?

Vel, vi antar at du prøver å ha et godt forhold til familie og venner? Og hvordan gjør du det? Ved å bruke tid med dem, snakke om hva som foregår i hverandres liv, og å høre på dem!

Instagram er AKKURAT det samme.

Det er en app for sosiale medier, noe som betyr at du bør behandle det som om du prøver å bygge opp en tilknytning til følgerne dine.

Selvfølgelig vil ikke tilknytning bli den samme som til familien din, men poenget er at du skal tenke på dem som vennene dine når du samhandler med dem!

8. Publiser ofte og til riktig tid

Tenk Digitalt har skrevet en artikkel om hvor ofte du bør publisere innlegg på sosiale medier. De har kommet frem til at du bør publisere daglig på Instagram, men hold deg til 1 til 3 innlegg om dagen.

tjen penger på instagram

Radiokanalen p4 har skrevet en artikkel om hvilke tidspunkter på dagen det er best å publisere innlegg, for å oppnå flest likerklikk.

hvordan tjene penger på instagram

Studien utført av Latergramme anslår at det beste tidspunktet for publisering er kl. 02:00, eller kl. 17:00 på ettermiddagen.

Konklusjon

Å lære om hvordan tjene penger på Instagram er både enkelt og morsomt, og du kan begynne allerede i dag. Ikke vær redd for å teste ut forskjellige teknikker frem til du er helt sikker på hva som fungerer for deg, og husk å ha det gøy mens du holder på!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top