Tjen penger på YouTube

hvordan tjene penger på youtube

Vanskelighetsgrad:

tjene penger på nett

Tidsinnsats:

tjene penger på nett

Inntjeningspotensiale:

tjene penger på nett

Gjennomsnittlig timelønn

kr.

Plusspenger Score:

Variabel inntjeningsmetode på Plusspenger.no.

YouTube er verdens største videonettsted og har mer enn en milliard brukere hver måned. I 2013 ble en dansk versjon av YouTube lansert, som du kan få tilgang til via .dk i stedet for bare .com. Dette betyr også at det er en mulighet for dansker å inngå partnerskap med nettstedet så du kan tjene penger på videoene dine. Måten du gjør dette på er gjennom reklamer vist i forbindelse med videoene.

Dette er ikke som å tjene penger på affiliate markedsføring hvor du blir betalt direkte av Google/Youtube

Hvordan jobbe med YouTube

For å tjene penger via YouTube må du først opprette en YouTube-konto. Du gjør dette ved å opprette en profil med din gmail-konto (hvis du ikke har en, kan du opprette en gratis ved å bruke denne linken.

Det neste du trenger å gjøre er å be om å bli en YouTube partner – det gjør du her.

Hvis du tidligere har lastet opp videoer som har brutt regler for opphavsrett eller generelt har brutt reglene til nettstedet, kan det være vanskelig å bli partner. Du må bli verifisert gjennom en tekstmelding så YouTube kan være sikre på at du er den personen du sier du er.

Med en gang du er godkjent som partner har du muligheten til å vise reklamer. For å kunne gjøre det må du opprette en Google Adsense konto. Adsense er Google-avdelingen som står for deres annonsering. Å opprette en Adsense konto er ganske enkelt, men det tar omtrent en time før du finner ut om du er godkjent. Det er viktig å ha en aktiv konto og at innholdet på den er ditt eget. Du kan sjekke hvordan du oppretter en Google Adsense konto her.

Hvis du vil lære mer om hvordan du kommer i gang, kan du følge vår steg-for-steg guide for å begynne å tjene penger på YouTube.

Hvordan laste opp videoer

Når du har opprettet en profil må du begynne å laste opp videoer – det er disse som gjør at du tjener penger hvis du kan få folk til å se på dem. Jo flere folk som ser på videoene dine, dess mer penger tjener du. Derfor er det viktig å lage videoer med bra innhold, en original ide, passende beskrivelse og tittel og skreddersydd miniatyrvisning. Noen av videotemaene med flest treff er om helse og trening, spill, biler og motorer, it, teknologi og sport.

For å tjene penger på YouTube kan du kombinere det med å tjene penger på å teste produkter. Når du tester produkter som du har blitt tilsendt, kan du filme det og legge det ut på youtube. Mange er interessert i å høre andre folks meninger om produkter og på denne måten kan du få mange treff. Det anbefales også å sjekke inntjeningsmetoden “tjen penger på dine meninger” da du kan tjene penger på din ærlige mening.

Det er viktig å huske at du må ha opphavsrett for det du publiserer. Det er ulovlig å ta videoene til andre eller bruke musikk uten tillatelse.

Om nødvendig, les gjennom Googles retningslinjer for opphavsrett.

For å få så mange besøkende og abonnenter som mulig er det best å lage videoene på engelsk og ikke på norsk, men sikte dem inn på alle nasjonaliteter.

Hvor mye kan du tjene?

Tjen penger på YouTube

Hvor mye du kan tjene på YouTube videoer avhenger av hvor mange som ser reklamene knyttet til videoene og hvor mange som klikker på dem. Inntjeningen vil også variere avhengig av reklamen som vises.

Det krever ganske mange visninger før du begynner å tjene penger på , men siden partnerskap ikke koster noe skader det ikke å prøve, spesielt hvis du allerede har en aktiv YouTube-konto. Det kreves et ganske stort antall visninger av videoene dine for å tjene penger, så det kan være en fordel om du allerede har en aktiv YouTube konto.

Tips og triks for å tjene mye penger på YouTube

Det finnes eksempler på folk som har tjent flere millioner på YouTube som bare jobber hjemmefra. De som har gjort det har ofte en egen kanal hvor de har lojale følgere for videoene sine. Blant de virkelig store YouTuberne som også er de som har tjent mest penger, finner du folk som PewdiePieCrazy Russian Hacker og Smosh. Disse YouTube-personlighetene er veldig forskjellige fra hverandre, men har fortsatt en del til felles. Det er en del kriterier som gjelder for å lykkes på YouTube eller i det minste tjene gode penger. Nedenfor har vi listet opp et noen ting som er gjelder for alle de beste Youtuberne:

For å oppnå mest mulig suksess på YouTube, er det selvfølgelig viktig å ha mange seere. De fleste som er på YouTube snakker og forstår engelsk og er dette det “offisielle“ språket på YouTube. Hvis du oppretter en kanal på YouTube på engelsk, er det potensielle antallet seere mye større enn om du oppretter en kanal på f.eks. Norsk. Derfor bør du lage en engelsk YouTube kanal om du vil tjene masse penger.

En annen ting de mange talentfulle YouTuberne har til felles er det faktum at de alle har mange abonnenter. I det store og det hele er abonnenter bare andre personer på YouTube som følger YouTube-kanalen din. Ved å gjøre det mottar abonnentene en melding når du laster opp nye videoer og de er vanligvis blant de første som ser dem. Det smarte med å få abonnenter er at de er lojale seere for kanalen din. Som nevnt tidligere tjener du penger basert på antall visninger av videoene dine. Hvis du sikrer deg nok følgere kan du nesten sikre deg en fast inntekt.

Mange YouTubere bruker også andre sosiale medier for å få abonnenter. Sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter er bra steder for YouTubere å promotere seg selv.

Nå som det er en mulighet for at du vil opprette en Facebook-side, instagram-side eller en Twitter-konto for å promotere din YouTube-kanal, kan det være lurt at du leser guidene om å tjene penger på dem også:

For å få mange seere og mange abonnenter, er det selvsagt viktig å kunne ‘tilby’ seerne noe. Det hjelper ikke om du lager en kjedelig eller usammenhengende video, siden det er opplagt at det ikke skaper noen visninger. De beste YouTuberne klarer å lage bra underholdningsverdi på hele sin YouTube-kanal, som gjør at folk vil se videoene deres. Hvis du klarer å lage noe bra innhold på YouTube-kanalen din, er det en veldig god sjanse for at du tjener noen penger.

Scroll to Top