Hvordan Tjene Penger på YouTube (2021 Steg-for-Steg Guide)

tjen penger på youtube

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Hvis du er som folk flest, har du helt sikkert noen favorittkanaler på YouTube som du elsker å se på hver dag. Menneskene bak disse kanalene forteller deg kanskje om hvordan de har sagt opp jobben for å drive med YouTube på fulltid. Kanskje klør du i fingrene etter å lære mer om temaet  hvordan tjene penger på YouTube, men tenker at det tar for mye tid, det er for vanskelig, eller at det aldri kommer til å skje.

Det har fungert for DEM, men det vil aldri fungere for deg…

Vil du vite noe fantastisk?

youtube ninja metrisk ikon

Vanskelighet

vanskelighet middels
Medium

Tid

tid middels
Medium

Inntekt

inntekt stor
Stor

Det viser seg at så lenge du har en strategi og vet hvilke metoder du skal bruke, så er det å tjene penger på YouTube ENKELT, GØY og noe du også kan gjøre!

Det eneste du trenger å gjøre er å benytte deg av disse metodene, og samtidig være konsekvent med publiseringsskjemaet ditt. Da har du muligheten til å jobbe deg opp mot bloggtoppen, slik den norske YouTube-stjernen Olaf Uhre har gjort med sin kanal RedArcade. I 2017 tjente kanalen hans 1,7 millioner kr, og beløpet har bare steget siden.

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du lager en YouTube-kanal på under fem minutter, de forskjellige metodene for hvordan tjene penger på en YouTube-kanal, og gi deg noen ekstra tips for å sørge for at kanalen din blir en suksess.

I slutten av denne artikkelen vil du sitte igjen med alt du trenger å vite om hvordan tjene penger på YouTube.

Gjør Youtube-kanalen din vellykket, ved å benytte deg av disse YouTube-hjelpemidlene.

vidIQ

Hjelper deg med å få flere seere på YouTube

Canva

Hjelper deg med å skape YouTube-thumbnails og maler

Hvordan Lage en YouTube-Kanal

Hvordan tjene penger på YouTube: De fem hovedmetodene

Sammendrag av metodene for hvordan tjene penger på YouTube

Hvordan selge inn videoene dine… uten å være en plagsom selger

Fem tips for å skape en inntektsgenererende YouTube-kanal

KAPITTEL 1Hvordan Lage en YouTube-Kanal

Før du lærer om hvordan tjene penger på YouTube, må du først og fremst sette opp en faktisk konto. Det er svært lett å komme i gang:

kapittel 1 Hvordan Lage en YouTube-Kanal

1. Gå til YouTube

Gå til YouTube

2. Klikk på “Logg inn” i hjørnet øverst til høyre

Klikk på Logg inn

3. ​Logg inn eller opprett en Google-konto​

Logg inn eller opprett

4. Når du har logget inn kan du klikke på verktøy-ikonet i hjørnet øverst til høyre​

skilt pa litt

5. Du vil da se et alternativ for å opprette en konto under din kontoinformasjon

innstillinger

2 Tips til Hvordan du Lager en YouTube-kanal

tips om å lage en YouTube-kanal

Slik legger du til innhold på YouTube-kanalen din

legge til innhold pa YouTube kanalen ikon

KAPITTEL 2Hvordan tjene penger på YouTube: De åtte hovedmetodene

Det er åtte hovedmetoder for å tjene penger på YouTube, og vi skal fortelle deg om hver enkelt i denne artikkelen:

kapittel 2 De fem hovedmetodene

La oss gå over hvert av punktene, og lære hvordan de fungerer:

1.Bli YouTube-partner og tjen penger på annonser

Når vi prøver å finne måter for hvordan tjene penger på YouTube, er den letteste måten å gjøre det på gjennom annonser: Du lar YouTube vise ulike annonser i videoene dine, eller ved siden av dem, og når noen klikker på disse annonsene eller kjøper noe, får du kommisjon.

For å tjene penger på annonser, må du bli YouTube-partner. Du kan bli partner ved å gå til Skaperstudio-seksjonen på kontoen din, og aktivere inntektsgenerering. Du må også melde deg på Googles AdSense-nettverk.

Du finner instruksjoner fra Google om hvordan du gjør alt dette ved å klikke her.

Ettersom du laster opp videoer, vil du se et grønt «$»-symbol ved siden av hver av dem hvis de er aktivert for inntektsgenerering. Her er Googles beskrivelse av symbolene:

Som du kan se, er ikke videoene alltid kvalifisert for inntektsgenerering. Problemet med AdSense er at du ofte trenger MANGE visninger og klikk for å ha en betydelig annonseinntekt, og YouTube har blitt veldig strenge med reglene for hvilke videoer som kvalifiserer til inntektsgenerering.

På grunn av disse utfordringene, anbefaler vi at du undersøker andre inntektskilder for å tjene penger på YouTube-kanalen din, ved siden av annonser.

2.Jobb med varemerker som en affiliate-partner, eller bli sponset

Ettersom kanalen din vokser og du får flere abonnenter, blir du kanskje kontaktet av forskjellige varemerker som ønsker at du skal fremme produktene deres for ditt publikum.

Dette er en fantastisk måte å tjene penger på YouTube-kanalen din på, fordi alt du trenger å gjøre er å bruke et minutt eller to på å fremme varer du liker i videoene dine.

Sponsorer vil vanligvis betale deg et fast gebyr for annonsering per video, og gir deg en spesiell kobling, slik at du får ekstra kommisjon dersom noen faktisk kjøper et produkt fra dem. Dette er en god metode for hvordan tjene penger på YouTube i Norge.

I denne videoen kan du for eksempel se blogger og YouTuber Stina Marie Bakken (Stina Blogg) snakke om sin sponsor, ProWhitening:

youtube pro whitening affiliate

Relatert til dette er også ikke-sponset affiliate-markedsføring: Da trenger du ikke at noen kontakter deg, men viser bare et produkt eller en tjeneste for leverandører som betaler kommisjon til sine affiliate-partnere hver gang en seer klikker seg inn eller kjøper noe.

Ikke slit med økonomien. Finn en metode for å tjene penger, i dag.

Bli én av tusenvis som har endret livene sine ved å tjene penger på nett…
Over 15 forskjellige påviste og lønnsomme metoder.

ninja med fallende penger
Ute etter å tjene ekstra penger?

Vi har laget en liste over de beste metodene for å tjene penger på nett.

Bare velg én, og begynn å tjene i dag.

ninja med metriske ikoner

3.Bruk fanfinansieringsplattformer for å få støtte fra følgerne dine

Når du undersøker metoder for hvordan tjene penger på YouTube, kan du også sjekke ut fanfinansieringsplattformer som Patreon: Slike plattformer lar seerne av videoene dine melde seg på for å donere penger til deg regelmessig.

For eksempel; noen melder seg opp for å donere 10 kr/måned, en annen 1000 kr/måned, og så videre. Til gjengjeld for denne støtten tilbyr du dine patrons gaver eller fordeler, som f.eks. en Skype-samtale med deg hver måned, tilgang til videoer som ikke er utgitt, og mer.

youtube patreon funding

Den populære musikkgruppen Pentatonix bruker Patreon for å få betalt over 129 000 kr for hver musikkvideo de lager! Du kan se et eksempel på “fordeler” de gir sine patrons til høyre for bildet.

Disse plattformene er fantastiske fordi de lar deg bygge opp en månedlig “lønn”, som gjør at du vet eksakt hvor mye du kommer til å tjene. Det eneste du trenger å gjøre er å opprette en side på Patreon, sende seerne dine dit, og gi dem noen attraktive bonuser til gjengjeld for at de støtter deg.

4.Selg egne produkter

Hvis du ønsker flere metoder for hvordan tjene penger på YouTube i Norge, er det en god idé å vurdere å selge dine egne produkter. YouTubere tjener masse penger på dette, og for mange av dem er dette hovedgrunnlaget for inntekt.

Avhengig av hva kanalen din handler om, kan du f.eks. selge:

Nettbaserte kurs

Nettbaserte kurs

E-bøker

E-bøker

Klær

Klær

Kosttilskudd

Kosttilskudd

Brettspill

Brettspill

Coaching-pakker

Coaching-pakker

Ettersom kanalen din vokser, vil du se hva publikummet ditt ønsker kombinert med hva du liker å lage. Da kan du lage din egen nettside hvor du har produktene dine og sende potensielle kjøpere dit. Vi har skrevet en egen guide om blogging, som viser deg hvordan du oppretter en nettside.

5.Bruk folkefinansieringsplattformer til å finansiere arbeidet ditt

Folkefinansieringsplattformer er nettsider som Spleis og Bidra, hvor hvem som helst kan legge ut et prosjekt de prøver å få i gang, og andre kan velge å gi et bidrag til prosjektet.

Du kan altså annonsere på YouTube-kanalen din at du trenger støtte, slik at seerne dine kan gå inn og gi et bidrag for å finansiere arbeidet ditt. Det beste med disse sidene er at du faktisk ikke trenger å skape prosjektet ditt før du får støtte.  Folk betaler deg for det du ønsker å lage.

Det er foreløpig kun mulig å støtte ved å betale inn engangsbeløp, men du kan be seerne dine om å betale inn flere ganger.

Slik fungerer det:

På YouTube-kanalen din kan du legge ved en kobling til prosjektene dine, og på den sende seerne dine direkte fra videoene og inn på folkefinansieringsplattformen,  de kan gi et bidrag. Du kan publisere bilder av at du jobber med prosjektet og legge inn informasjon og få folk interessert i kanalen din.

Hvilke prosjekter kvalifiserer til folkefinansiering?

Alt fra trådløse hodetelefoner, til bøker og til og med videospill!

bidra no website

Her er et eksempel på en Bidra-kampanje. Denne dokumentarfilmen nådde ikke bare målet til utgiveren, men fikk også inn mer enn han hadde bedt om. Alle pengene går direkte til den som har lagt ut prosjektet.

Å lære hvordan du tjener penger på YouTube-kanalen din gir deg stor frihet: Vi lever i en fantastisk tid hvor du kan få arbeidet ditt finansiert før du i det hele tatt har begynt å skape noe, slik at du kan være sikker på at folk ønsker å kjøpe det.

Det er ikke mer å tenke på.

Vi anbefaler på det sterkeste at du sjekker ut disse nettsidene mens du jobber med å få kanalen din til å bli en inntektsgenererende kilde.

6.Produktomtaler

Hvis du har lyst til å tjene penger på produktomtaler, må du enten ta kontakt med eller bli kontaktet av forhandlere som selger produkter som passer for deg. Produktene kan for eksempel være relevant for temaet du snakker om, eller klær og annet utstyr du fronter gjennom kanalen din. 

Mange selskaper er også villig til å betale for vurderinger av produktene hvis du har mange følgere som ser videoene dine. Du kan også kombinere produktvurderinger med affiliate-markedsføring som gir deg en liten bonus hver gang noen kjøper produktet i en bestemt nettbutikk via lenken din. På denne måten kan du raskt bygge deg opp en god inntekt på produktvurderinger og affiliate-lenker.

7. Lag gratis nettkurs med lenker til de betalte nettkursene dine

Del kunnskap du har tilegnet deg gjennom din helt spesielle erfaring som skiller seg fra mengden av kunnskap på markedet. Hvis du klarer å fortelle noe nytt som ikke alle vet, om et emne noen er villige til å betale for å lære mer om, har du en god forretningsidé. Du kan for eksempel lage et nettkurs over 12 måneder hvor du lærer folk hvordan de skaper en passiv inntekt som kan erstatte den normale inntekten, eller noe helt annet som du er spesielt god til.

Å lage nettkurs trenger ikke være vanskelig. Ved hjelp av tjenester som Teachable kan du raskt og enkelt produsere helt egne kurs som ser proffe ut. Teachable hjelper deg ikke bare å få kursene dine ut til folket, men tar seg av betalingsprosessen fra potensielle kunder og alt annet arbeid som kreves for å drive salgene. 

Det eneste du trenger å gjøre er å skaffe besøkende som klikker seg inn på kurset ditt gjennom sider som YouTube, Google eller Facebook, slik at salgene begynner å ramle inn. Når det er gjort, kan du lene deg tilbake mens pengene ruller inn på konto.

8. Selg innholdet ditt til media

Hvis du lykkes med å fange et øyeblikk som går viralt, for eksempel at hunden din går skikkelig på tryne eller at du lander et helt utrolig triks, kan du selge innholdet til media for gode penger.

Hvis klippet ditt går viralt, vil du oppleve at nyhetskanaler, TV-show, nyhetssider og andre innholdsskapere tar kontakt for å be om rettigheter til å bruke innholdet på sine kanaler. Plutselig er du en redaktør. Da er det du som bestemmer prisen.

Du kan også legge ut innholdet på tjenester som Juken Media, hvor innholdet lettere kan bli oppdaget og kjøpt av interesserte parter. Da slipper du å stå for markedsføringen av klippet.

juken media youtube

Da denne videoen av en kvinne med Chewbacca-maske gikk viralt, sto mediehusene i kø for å skaffe seg rettighetene til den.

Hvor mye kan man tjene på å lage YouTube-videoer?

Hvor mye penger å tjene YouTube-videoer

Du kan vente å tjene mellom 100 og 250 kroner per 1000 visninger på videoene dine, men dette avhenger av hvilke annonsører som viser reklamene sine på kanalen din.

Mange videoer har flere millioner visninger. Hvis et klipp for eksempel har 1 millioner visninger, kan du regne med å tjene så mye som 10 000 kroner!

Det fantastiske med å tjene penger på YouTube er du kan lage hundrevis av videoer som helt av seg selv vil få flere visninger. Det betyr en helt passiv inntekt. Innhold du lager i dag vil fremdeler generere inntekt om fem år. Treffer du blink, kan det generere flere millioner. Det er ganske fett, ikke sant?

Når du for eksempel skal på ferie, kan du sette opp planlagt publisering på YouTube. Dette betyr at du kan legge inn at videoen skal publiseres om, for eksempel, én uke. Selv om du ligger på en strand og soler deg eller kjører landet på langs, publiseres innholdet som normalt. Seerne dine vil ikke merke at du er borte.

YouTube er en fantastisk måte å tjene en biinntekt ved siden av fulltidsjobben. Treffer du blink, kan du bli med i gjengen av mennesker som tjener hele inntekten sin gjennom tjenesten.

Du kan dessuten øke inntekten din hvis er flink til å finne gode og lukrative affiliate-lenker til videoene dine. Du vil garantert merke forskjellen.

Gjør Youtube-kanalen din vellykket, ved å benytte deg av disse YouTube-hjelpemidlene.

vidIQ

Hjelper deg med å få flere seere på YouTube

Canva

Hjelper deg med å skape YouTube-thumbnails og maler

KAPITTEL 3Sammendrag av metodene for hvordan tjene penger på YouTube

Her er et sammendrag av fordeler og ulemper med hovedmetodene for hvordan tjene penger på YouTube:

kapittel 3 Sammendrag av metodene

Fordeler

 • Enkelt å komme i gang (registrering tar under 10 minutter)
 • Standardmetode på YouTub
 • Du kan få en inntekt allerede på første publiserte video

Ulemper

 • Strenge YouTube-algoritmer kan deaktivere inntektsgenerering på videoene dine på usaklig grunnlag
 • Vanskelig å få en høy inntekt uten at du har MANGE seere og følgere

Fordeler

 • Enkelt å skape inntekt ettersom du kun behøver å snakke om et produkt eller inkludere en kobling som seerne kan klikke på

Ulemper

 • Inntekten for hver affiliate-kommisjon kan være lav, avhengig av hva du promoterer
 • Særlig sponsorer vil ikke være interessert med mindre du er populær på YouTube

Fordeler

 • Kan skape en regelmessig og forutsigbar «lønn»
 • Kombinerer mulige seere på YouTube-kanalen din med potensielle kjøpere på Patreon-plattformen som kan støtte deg

Ulemper

 • Nødvendig å ha støttende og engasjerte fans som elsker arbeidet ditt for å bli støttet fra YouTube-kanalen din
 • Nødvendig å legge frem attraktive fordeler ved å støtte deg

Fordeler

 • Høyt inntektspotensial
 • Få betalt for å lage hva du måtte ønske

Ulemper

 • Nødvendig å ha en lojal gruppe følgere før du kan bruke denne inntektsmetoden, eller investere i søkemotoroptimalisering

Fordeler

 • Høyt inntektspotensial
 • Lag egne produkter du kan selge
 • Kombinerer mulige seere med potensielle kjøpere på Spleis-plattformen, som kan støtte deg

Ulemper

 • Nødvendig å ha en idé, og at du gjør en innsats for å skape et overblikk av hva du ønsker å lage

Fordeler

 • Alle kostnader dekkes av produsentene

Ulemper

 • Du må først bygge deg opp et publikum som er relevant for merkevaren

Fordeler

 • Kursene kan være relevante i flere år og gi en god passiv inntekte

Ulemper

 • Overgangen fra gratis kurs til betalt innhold kan være utfordrende

Fordeler

 • Det er ingen grenser for hvor mye du kan selge når du først knekker koden

Ulemper

 • Det kan være vanskelig å bli oppdaget

KAPITTEL 4Hvordan selge inn videoene dine... uten å være en plagsom selger

Du har kanskje følt deg ukomfortabel når du har hørt ordet “selge”, men salg er ikke en dårlig ting når det kommer til å lære om hvordan tjene penger på YouTube! Du prøver å gi folk noe bra… produkter du lager, har laget, eller ting du anbefaler. Dette er tingen:

Å selge er helt enkelt å vise folk hvorfor de trenger noe, og å hjelpe dem til det punktet hvor de sier, «JA!». Hvis du ønsker å tjene penger på YouTube-kanalen din, er du nødt til å bli en god selger for å engasjere og skape interesse blant folk som deretter ønsker å kjøpe fra deg.

Det er tre hovedelementer du bør huske på for å selge i videoene dine:

kapittel 4 Hvordan selge inn videoene dine

1. Inkluder alltid en “call-to-action” i videoene dine

Du bør alltid be seeren om å handle på det du prøver å selge.

For eksempel, hvis du har en Spleis-kampanje på gang, kan du be dem om å klikke på koblingen du har inkludert for å sjekke ut kampanjen din.

Hvis du har en podkast som du ønsker at seerne dine skal høre, kan du be dem gå til nettsiden og sjekke den ut.

Calls-to-action er en av de skjulte oppskriftene for hvordan tjene penger på YouTube.

2. Be alltid seerne om å abonnere og å slå på varsler

I det siste har YouTube fjernet standardinnstillingen hvor abonnentene automatisk fikk varsler når en ny video ble publisert. Derfor må du nå be seerne dine om å slå på varsler for videoene dine.

Dette er VIKTIG, og kan potensielt ødelegge muligheten til å tjene penger på videoene dine.

Uten varsler vet kanskje ikke seerne dine at du har publisert en ny video, og du mister mange potensielle visninger og inntekter. I tillegg, hvis noen ser videoene dine for første gang, ønsker du å forsikre deg om at de blir abonnenter og får varsler om nye videoer du publiserer.

Dette er grunnen til at vi anbefaler at du alltid ber seere om å abonnere og å slå på varsler et eller annet sted i videoene dine.

ProfitFarmers: Den enkle måten å tjene penger på, på nett.
Vi har forsøkt dette selv, og resultatene?
22 250 kr i fortjeneste. Mindre enn 25 minutter brukt per dag.
Sjekk ut vår anmeldelsesvideo, for å finne ut hvordan du kan tjene penger
siste nyhetsbanner
Vi tjente 22 250 kr via ProfitFarmers i løpet av noen få uker.
Vil du vite hvordan også du kan tjene penger med ProfitFarmers?
Bitcoin

3.Bruk videobeskrivelsen din til ytterligere calls-to-action og lenker

Videobeskrivelsen din er ikke bare et sted hvor du kort oppsummerer hva videoen din handler om, det er også et gunstig sted å be seere om å handle, sjekke ut produkter eller melde seg på e-post-listen din. Alle undersøkelser viser at dette er gode metoder for hvordan tjene penger på YouTube.

I denne videobeskrivelsen publisert av Hanna-Martine kan du for eksempel se at hun har inkludert en call-to-action for å få seerne til å abonnere og slå på varsler:

videobeskrivelsen din til ytterligere

Ved å inkludere ekstra calls-to-action i beskrivelsene dine, øker du sjansen for at seerne dine handler som du ønsker, og dermed tjener du mer penger!

De fem beste verktøyene for YouTube-kanalen din

Når du skal lage YouTube-videoer trenger du ikke å finne opp alt kruttet på nytt. I dag finnes det en rekke fantastiske plattformer som hjelper deg med markedsføring og innhold til kanalen din. Nedenfor finner du de fem vi liker best:

verktøy for YouTube-kanal

1.TubeBuddy

tubebuddy nettsted

Med TubeBuddy får du hjelp fra ekspertene til å lage en YouTube-side som kommer høyt på listene. Ved hjelp av statistikker og nøkkelord-analyser, kan du bli den neste sensasjonen!

2.Social blade

social blade nettsted

Social Blade er en annen sosiale medier-konsulent som hjelper deg med å optimalisere kanalen din. Her kan du følge de nyeste trendene og ta i bruk nyttige statistikker for å nå enda lengre.

3.YouTube Studio

youtube studio nettsted

Etter hvert som kanalen din vokser, vil du oppleve at det blir mer å administrere. YouTube Studio er et programtillegg som forenkler hele prosessen. Når du har installert dette programtillegget vil du få varsler, statistikk og viktig informasjon integrert i YouTube-kanalen din. Helt enkelt fantastisk!

4.Woobox

woobox nettsted

Hvordan kan du gjøre kanalen din mer tiltrekkende? Woobox har svaret! Denne tjenesten lar deg fylle kanalen med morsomt innhold som konkurranser, giveaways, kuponger, quizer og mer. Seerne får garantert en bedre opplevelse, som igjen betyr flere seere. Vinn, vinn, spør du oss!

5.Bitly

bitly nettsted

Sist men ikke minst har vi Bitly, en tjeneste som lar deg korte ned koblingene dine til URL-er som er brukervennlige og enkle å huske. Dette kan være nyttig når du skal dele YouTube-kanalen din eller annet innhold. Det er tross alt ingen som liker lange koblinger med hundrevis av tegn.

KAPITTEL 5Seks tips for å skape en inntektsgenererende YouTube-kanal

Her er fem ekstra tips for å skape en inntektsgenererende YouTube-kanal, og dermed tjene enda mer penger:

kapittel 5 Fem tips for å skape

1.Vær konsekvent og jobb kontinuerlig for å forbedre videokvaliteten din

Den eneste måten å få flere abonnenter og fans på, er å legge ut videoer regelmessig. Dette er den virkelige oppskriften for hvordan tjene penger på YouTube.

Ikke bare vil du tjene mer penger, men du vil også forbedre deg, føle deg mer komfortabel foran kamera og ende opp som mer overbevisende. Slik kan du få seerne dine til å kjøpe fra deg!

Når du begynner å skape noe, ikke stopp. Du vil se at du blir bedre og bedre for hver dag som går.

2.Oppgrader utstyret ditt

Hvilke videoer foretrekker du å se på YouTube? Uklare videoer filmet med et dårlig smarttelefonkamera, eller klare og stabile videoer som er filmet med et digitalt speilreflekskamera med høy kvalitet?

Vi har gode nyheter til deg:

Når du begynner å lære om hvordan tjene penger på YouTube, er det helt greit å kun bruke smarttelefonen. Ettersom kanalen din vokser, anbefaler vi imidlertid at du å oppgradere utstyret ditt.

Vi har en guide for hvordan du velger best kamera for YouTube, dersom du er klar for dette nå.

3.Skap innhold av høy kvalitet og hør på publikummet ditt

Vet du hva den største feilen kreative mennesker gjør når de skaper kunst, er?

De lager det KUN for seg selv, og ikke for PUBLIKUMMET SITT.

Sett alltid publikummet ditt først, tenk på dem, og spør dem hva de ønsker at du skal lage.

Dette betyr ikke at du trenger å lage noe som du selv ikke ønsker, bare fordi seerne dine ber om det. Du må finne noe som du ønsker å lage, og som seerne dine samtidig vil ha.

Det er da magien skjer (og pengene kommer til deg).

4.Vurder å ekspandere til andre kanaler og å lage en nettside

De mest suksessrike YouTuberne har sine egne personlige nettsider hvor de selger andre produkter. De har også ekstrakanaler og andre kontoer, som podcaster, Instagram, Twitter, og mer.

Ettersom du fortsetter å vokse, bør du tenke på å ekspandere rekkevidden din og opprette flere kanaler slik at du har en større sjanse til å nå ut til flere mennesker. Hvis du ønsker å starte opp en annen kanal, kan du se denne guiden om hvordan tjene penger på Instagram.

Gjør Youtube-kanalen din vellykket, ved å benytte deg av disse YouTube-hjelpemidlene.

vidIQ

Hjelper deg med å få flere seere på YouTube

Canva

Hjelper deg med å skape YouTube-thumbnails og maler

5.Skap overskrifter og lag gode miniatyrbilder

Å finne ut hvordan du tjener penger på YouTube inkluderer å bli god på å skape egne attraktive overskrifter (eller titler) til videoene dine.

Det finnes MILLIONER av videoer på YouTube. Å ha gode titler er det som får folk til å klikke seg inn, se, og eventuelt betale deg.

Vi søkte for eksempel på “hvordan skrive en bok” på YouTube. Her er noen av resultatene:

Vi har markert de to vi likte best. Disse titlene fanger oppmerksomheten din, og hvis du ønsker å skrive en bok  eller akkurat har begynt, ville disse vært mest relevante.

Sammenlign disse titlene med «JEG LANSERER BOK! Hvordan bli den beste YouTuberen». Kanskje denne videoen og tittelen er mer underholdende, men hvis du ønsker informasjon er det mer sannsynlig at du klikker på de to andre titlene.

Du kan lese mer om hvordan du optimaliserer overskrifter her.

Som du ser er videoenes «forsidebilde» eller «miniatyrbilde» også veldig viktig for at noen skal klikke på videoene dine, og etter hvert betale deg! Ulike influensere vil fortelle deg ulike ting om hva som er best, for eksempel: hold det enkelt vs. gjør det fargerikt.

Vi anbefaler at du prøver ut forskjellige stiler og ser hva seerne dine liker best. Canva er et fantastisk gratisverktøy du kan bruke for å lage bildene dine. De har også en guide med idéer til å skape uimotståelige miniatyrbilder.

6.100 prosent eget innholde

Det er her de fleste filmskaperne faller av. Du er nødt til å være eieren av innholdet du publiserer. Det betyr at du ikke kan bruke klipp fra andre videoer, spill, filmer og lignende i videoene dine. Bruk av andres innhold er faktisk ulovlig. Dette gjelder også for musikken du legger på i bakgrunnen. 

Du må enten kjøpe rettighetene til å bruke denne, eller produsere den selv. Det hjelper ikke at du bare kjøper sangen i iTunes. Her kan du lese mer om Googles egne retningslinjer for opphavsrett. Hver dag blir et stort antall videoer fjernet fra plattformen på grunn av manglende opphavsrett – andre opplever at lydsporet fjernes fordi de ikke har nødvendige tillatelser. 

Det er viktig at du er oppmerksom på dette, slik at du ikke bruker flere timer på et klipp som senere fjernes fra internett. Vær autentisk og skap ditt eget innhold.

Din plan for hvordan tjene penger på YouTube

Ved hjelp av denne guiden kan du lære om hvordan tjene penger på YouTube. Stikk innom YouTube og opprett kanalen din hvis du ikke allerede har gjort det, slik at du kan laste opp din første video og begynne å tjene penger!

Din plan for hvordan tjene penger på YouTube

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top

Ikke slit med økonomien. Finn en metode for å tjene penger, i dag.

Bli én av tusenvis som har endret livene sine ved å tjene penger på nett…

Over 15 forskjellige påviste og lønnsomme metoder.

siste nyhetsbanner
Vi tjente 22 250 kr via ProfitFarmers i løpet av noen få uker.
Vil du vite hvordan også du kan tjene penger med ProfitFarmers?