Tjen penger online på YouTube

By 31. August 2015Tjene penge

Tjen penge på Youtube

Vanskelighetsgrad:

Vanskelighetsgrad

Tidsinnsats:

Tidsinnsats

Inntjeningspotensiale:

Inntjeningspotensiale

Gns timeløn

0
kr.

Plusspenger score:

 Variabel inntjeningsmetode på Plusspenger.no.

YouTube er verdens største video nettsted og har mer enn en milliard brukere hver måned. I 2013 ble en dansk versjon av YouTube lansert, som kan aksesseres via .dk i stedet for bare .com. Dette betyr også at det er en mulighet for dansker å inngå partnerskap med nettstedet så du kan tjene penger på videoene dine. Måten du gjør dette på er gjennom reklamer vist i forbindelse med videoene.

Dette er ikke som å tjene penger på affiliate markedsføring da du blir betalt direkte av Google/Youtube

Hvordan jobbe med YouTube

For å tjene penger via YouTube, må du først opprette en YouTube konto. Du gjør dette ved å opprette en profil med din gmail konto (hvis du ikke har en, kan du opprette en gratis ved å bruke denne linken.

Det neste du trenger å gjøre er å be om å bli en YouTube partner – det gjør du her.

Hvis du tidligere har lastet opp videoer som har brutt copyright regler eller generelt har brutt reglene til nettstedet, kan det være vanskelig å bli partner. Du må bli verifisert gjennom en tekstmelding så YouTube kan være sikre på at du er den personen du sier du er.

Med en gang du er godkjent som partner, har du muligheten til å kjøre reklamer. For å kunne gjøre det må du opprette en Google Adsense konto. Adsense er Google avdelingen som står for deres annonsering. Å opprette en Adsense konto er ganske enkelt, men det tar omtrent en time før du finner ut om du er godkjent. Det er viktig å ha en aktiv konto og at innholdet på den er ditt eget. Du kan sjekke hvordan opprette en Google Adsense konto her.

Hvis du vil se mer spesifikt hvordan du kommer i gang, kan du følge vår steg-for-steg guide for å begynne å tjene penger på YouTube.

Hvordan laste opp videoer

Når du har opprettet en profil, må du begynne å laste opp videoer – det er disse som gjør at du tjener penger, hvis du kan få folk til å se på dem. Jo mer folk som ser på videoene, jo flere penger tjener du. Derfor er det viktig å lage videoer med bra innhold, en original ide, passende beskrivelse og tittel, og skreddersydde miniatyrvisning. Noen av videoemnene med flest treff er om helse og trening, spill, biler og motorer, it og tech, og sport.

For å tjene penger på YouTube kan du kombinere det med å tjene penger på å teste produkter. Når du tester produkter som du har blitt tilsendt, kan du filme det og legge det ut på youtube. Mange er interessert i å høre andre folks meninger om produkter, og på denne måten kan du få mange treff. Det anbefales å sjekke inntjeningsmetoden “tjen penger på dine meninger” da du også kan tjene penger på din ærlige mening.

Det er viktig å huske at du må ha copyrights for det du publiserer. Det er ulovlig å ta videoene til andre eller bruke musikk uten tillatelse.

Om nødvendig, les gjennom Google’s retningslinjer for copyright.

For å få så mange besøkende og abonnenter som mulig er det best å lage videoene på engelsk og ikke på norsk, men sikte dem inn på alle nasjonaliteter.

Hvor mye kan du tjene?

Hvor mye du kan tjene på YouTube videoer avhenger av hvor mange som ser reklamene knyttet til videoene og hvor mange som klikker på dem. Inntjeningen vil også variere avhengig av reklamen som vises.

Det krever ganske mange visninger før du tjener penger på det, men siden partnerskap ikke koster noe, kan det ikke skade å forsøke, spesielt hvis du allerede har en aktiv YouTube konto. Det kreves et ganske stort antall visninger for å tjene penger på det, så det kan være en fordel om du allerede har en aktiv YouTube konto.

Regler å følge for å tjene mye penger på YouTube

Det finnes eksempler på folk som har tjent flere millioner på YouTube, og faktisk bare jobber hjemmefra. De som har gjort det har ofte en hel kanal hvor de har lojale seere for videoene sine.

Blant de virkelig store YouTuberne, som også er de som har tjent mest penger, finner du folk som PewdiePie, Crazy Russian Hacker og Smosh. Disse YouTube personlighetene er veldig forskjellige fra hverandre, men har fortsatt en del likheter. Det er en del kriterier for å lykkes på YouTube, eller i det minste tjene gode penger på det. Nedenfor har vi listet opp et antall ting som er fakta for alle de beste Youtuberne:

YouTube kanalen deres er på engelsk

For å oppnå best mulig suksess på YouTube, er det selvfølgelig viktigst å ha mange seere. Majoriteten av personer på YouTube kan prate og forstå engelsk, og til en viss utstrekning, er dette blitt det “offisielle“ språket på YouTube. Hvis du kan opprette en kanal på YouTube på engelsk, er det potensielle antallet seere mye større enn om du oppretter en kanal på, f. eks., norsk. Derfor bør du lage en engelsk YouTube kanal om du vil tjene masse penger.


Det finnes abonnenter

En annen felles ting for de mange talentfulle YouTuberne, er det faktum at de alle har mange abonnenter. I det store og det hele er abonnenter bare andre personer på YouTube som følger YouTube-kanalen din. Ved å gjøre det mottar abonnentene en melding når du laster opp nye videoer, og de er vanligvis blant de første som ser dem. Det smarte med å få abonnenter er at de blir lojale seere for kanalen din. Som nevnt tidligere, tjener du penger basert på antall visninger av videoene dine, og hvis du kan sikre følgere, kan du nesten sikre deg en fast inntekt.

Mange YouTubere bruker også andre sosiale medier for å få abonnenter. Sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter er bra steder for YouTubere å promotere seg selv.

Nå som det er en mulighet for at du vil opprette en Facebook-side, instagram-side eller en Twitter-konto for å promotere din YouTube-kanal, kan det være lurt at du leser guidene om å tjene penger på dem også:


God underholdning eller informasjon

For å få mange seere og mange abonnenter, er det selvsagt viktig å kunne ‘tilby’ seerne noe. Det hjelper ikke om du lager en kjedelig eller usammenhengende video, da det er opplagt at det ikke skaper noen visninger. De beste YouTuberne klarer virkelig å lage bra underholdningsverdi på hele sin YouTube-kanal, som virkelig gjør at folk vil se videoene deres. Hvis du klarer å lage noe bra innhold på YouTube-kanalen din, er det en veldig god sjanse for at du tjener noen penger.

Hvem støtter det?

Mitt navn er Alf, og jeg har test pratisk talt alle metoder for å tjene penger online

Alf-jensen

Alf Jensen
Nettsted grunnlegger