Hvordan Tjene Penger På Blogg (...på under 30 dager)

tjen penger på blogging

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Hvis du er som folk flest, har du sannsynligvis noen favorittblogger som du elsker å følge og lese. Menneskene bak disse bloggene forteller deg kanskje om hvordan de har sagt opp jobbene sine for å blogge på heltid. Kanskje er du virkelig lidenskapelig opptatt av å lære hvordan du starter en blogg, og tjener penger.

Men- du finner ut at det tar for mye tid, det er for krevende, og det kommer aldri til å skje.

Det har fungert for DEM, men det kommer aldri til å funke for deg…

Skriv tekster for å tjene ekstra penger

Vanskelighet

vanskelighet middels
Medium

Tid

tid høy
Høy

Inntekt

inntekt stor
Stor

Her er en hemmelighet:

Det viser seg at så lenge du har en strategi og kjenner til steg-for-steg prosessen, så er hvordan tjene penger på blogg ENKELT og GØY. Du kan starte en blogg på under 10 minutter, og bli en av dem som tjener kr 260 000+ hver eneste måned- rett fra nettsidene deres!

I denne artikkelen snakker vi deg gjennom hva en blogg faktisk er, hvor mye penger du kan tjene på en, og nøkkelmetodene for å generere inntekt. Vi forklarer deg så, steg-for-steg, akkurat hva du trenger å gjøre for å begynne I DAG.

KAPITTEL 1

Hva Er En Blogg?

En blogg er en samling av innlegg som er organisert på et nettsted om et tema. Det er typisk drevet av èn person, eller en liten gruppe av mennesker, og det oppdateres regelmessig. PlussPenger er et eksempel på en blogg: Vi skriver og publiserer informasjon om hvordan du kan tjene penger på nett.

tjene penger på blogg

En blogg er en samling av innlegg som er organisert på et nettsted om et tema. Det er typisk drevet av èn person, eller en liten gruppe av mennesker, og det oppdateres regelmessig. PlussPenger er et eksempel på en blogg: Vi skriver og publiserer informasjon om hvordan du kan tjene penger på nett.

De fleste blogger selger produkter til leserne, slik som e-bøker og kurs, men noen selger også klær, kosttilskudd og mer. Alt handler om hvilke lesere som besøker hver enkelt blogg, og hva de er ute etter.

Du kan også reklamere for andre influencere og deres bedrifter, og du kan drive annonsesalg for å tjene penger på din blogg!

Vi skal se på de eksakte metodene for hvordan tjene penger på blogg, og ta deg gjennom dem.

Men først…

Hvorfor Du Bør Starte En Blogg

Kan du se for deg å få betalt for å skrive, tenke, og snakke om hva du elsker- hver dag?

Det er det handler om når du starter en blogg, og hvorfor du bør lære deg alt om hvordan tjene penger på blogg: Du skaper verdifull informasjon, bygger opp et publikum, og selger dem så produkter som de liker og som de ønsker å kjøpe.

Men, det blir enda bedre:

Å starte en blogg lar deg ikke bare gjøre det du elsker hver dag, men du får også disse fantastiske fordelene:

Skap din egen blogg, og begynn å tjene en passiv inntekt. Bruk disse tjenestene for å opprette en blogg, raskt og enkelt:

Weebly
 • Intuitiv og brukervennlig
 • Rimelig
Wordpress
 • Skreddersydde design og funksjoner
 • Kan innlemme tredjeparts-verktøy
Weblium
 • SEO-klargjort side
 • Tilpasset mobil, og kostnadseffektiv

KAPITTEL 2

Hvor Mye Kan du Tjene på Blogg?

Når det kommer til å lære om hvordan tjene penger på blogg, så tror noen mennesker at de aldri kommer til å tjene et rødt øre. Men vi er her for å fortelle deg at det finnes MANGE suksesshistorier:

hvordan tjene penger på blogg

For eksempel, Nettavisen har laget en oversikt over hva de største bloggerne i Norge tjente i 2017. Antall bloggere som tjente over 1 000 000 kr i Norge, steg fra fire til ti på bare tre år. Og det er bare PASSIV INNTEKT. De sitter ikke bare på PC’ene sine som de ville gjort på en vanlig jobb: Alt kommer inn etter at de først har gjort jobben med å skrive og skape produkter.

penger på blogg chart

Kan du se for deg å bare sitte hjemme i sofaen din og se at beløpet på bankkontoen din vokser mens bloggen din tjener penger for deg?

Sophie Elise er norges største toppblogger, og hadde en inntekt på 2 500 000 kr i 2017. I tillegg har hun bygd seg opp en formue på 7 500 000 kr. Hun får betalt for å skrive innlegg på bloggen, men hun reklamerer også for produkter.

Kan du komme dit med en gang? Selvfølgelig ikke. Men å starte på veien mot suksess er enkelt, og du kan også gjøre det.

Blogg Ordliste

Før vi går inn på hvordan tjene penger blogg, ønsker vi å snakke om noen av de mest brukte ord og uttrykk du vil høre når det kommer til å sette opp en blogg, i tilfelle du ikke er kjent med terminologien.

Men, ikke bekymre deg!

Hvis du har en Facebook konto kan du sette opp en blogg – det er enkelt. Her er en liste over noen ord du sannsynligvis vil høre igjen og igjen:

Et domenenavn identifiserer bloggen og nettsiden din, og lokaliserer den på internett. For eksempel, domenenavnet til selskapet Google er www.google.com.

Et hosting-selskap oppbevarer nettsiden din på deres servere som er tilkoblet internett. Se for deg hosting som PC’en din og en harddisk, bortsett fra at du betaler et selskap for å hoste den på nett, slik at du kan ha lesere og kunder til nettsiden din fra hele verden.

Dette er et fantastisk hosting-selskap som tilbyr sikker og kostnadsvennlig hosting. Du kan også kjøpe et domenenavn fra dem. Klikk her for å lære mer.

Dette er den desidert mest brukte publiseringsplattformen verden over, som gir deg masse frihet over designet av nettsiden din (som er det du ønsker). Det er veldig enkelt å bruke og komme i gang med. Du kan begynne gratis, og oppgradere til en betalt versjon hvor du kan velge ditt eget domene. Du kan lære mer her.

En spesiell lenke fra et produkt du har undersøkt, som hvis en leser klikker på og kjøper, vil gi deg en kommisjon. Affiliate lenker og produkter er en super måte å tjene penger på, og vi vil snakke mer om dem senere i denne artikkelen.

Vanligvis solgt i form av levering på nett, som en e-bok eller et kurs, er dette måten mange bloggere tjener penger på. Så fort du vet hvem som besøker bloggen din, kan du undersøke og finne ut hva de ønsker å lære fra deg. Du pakker denne løsningen inn i et nisjeformat, og selger det til dem. Du kan også vurdere å lage andre produkter som klær, tilpassede fysiske produkter (tenk kaffekopper og utstyr), og mer.

En samling filer som jobber sammen for å produsere en helhet som lesere dine ser når de besøker bloggen din. Disse filene skaper grunnlaget som forteller WordPress hvordan bloggen din skal se ut.

En samling av filer og programvare som du installerer på bloggen din, som kan utvide funksjonene på nettsiden din. En plugin kan for eksempel vise deg mer informasjon om leserne dine, og en annen hjelper deg å vise Instagram bildene dine et eller annet sted på nettsiden din. Det er uendelig mange plugins og muligheter for hvordan du kan tilpasse bloggen din, og de kan alle hjelpe deg å skape en innbydende og fantastisk blogg for dine lesere og kunder (KR!!).

KAPITTEL 3

Hvorfor du Bør Bruke WordPress Til å Lage En Blogg

Nå vet du hva en blogg er, og kan noen generelle ord og uttrykk i forbindelse med blogging. Før vi får inn på selve prosessen om hvordan tjene penger på blogg, lurer du kanskje på hvorfor vi anbefaler alle å bruke WordPress til å bygge deres blogger.

starte blogg tjene penger

Her er årsaken:

WordPress lar deg hoppe over MANGE trinn, som kunne kostet deg tusenvis av kroner, når det kommer til å få bygd en nettside.

For å oppsummere; WordPress er et databasesystem for lagring av innhold (CMS) for din nettside, som gir deg masse kontroll, og som lar deg styre alt innholdet ditt fra et sted. Dette betyr at du enkelt kan styre blogginnlegg, titler, sider, og mer på bloggen din. Dette er akkurat hva du ønsker, for når du lærer om hvordan tjene penger på blogg, ønsker du å ha ting så enkelt som mulig. WordPress er det mest populære databasesystemet for lagring av innhold, og mange selskaper, fra små til store, bruker det hver dag.

Her er noen kjappe fakta du bør vite om WordPress:

Kostnad –  Det koster deg typisk under 300 kr i året for standard hosting, med ditt domenenavn inkludert når du bruker WordPress

Tema –   Du kan starte din blogg og laste ned mange temaer gratis. Vi anbefaler uansett å oppgradere til et premium tema som er en engangskostnad på mellom 170 kr til 900 kr. Premium temaer gir deg muligheten til å gjøre mye mer enn de gratis, og det ser som oftest mye bedre ut. Dette øker sannsynligheten for at lesere vil holde seg til siden din, og komme tilbake igjen og kjøpe fra deg.

page divider

Begynn å promotere produkter og tjenester, og tjen provisjon ved å bli med i ett affiliate-program.

Elementor
 • Brukervennlig grensesnitt
 • Dra-og-slipp-funksjon
 • Ca. 400 kr for en side (ett års lisens)
Elegant
 • Dra-og-slipp-funksjon
 • Ca. 760 kr for ett år med support og oppdateringer (ubegrenset antall nettsider)

KAPITTEL 4

Hvordan Tjene Penger På Blogg? Her Er De 3 Hovedmetodene…

Når vi snakker om hvordan tjene penger på blogg, er dette de 3 mest vanlige metodene:

Hvordan Tjene Penger På Blogg

Vi har allerede vært gjennom produkter og affiliate-lenker, men vi går raskt over dem igjen:

Annonsering og sponsorer er den tredje hovedmetoden for hvordan tjene penger på blogg.

Med annonsering, plasserer du bilder som viser leserne potensielle produkter de kan kjøpe fra andre leverandører på nettsiden din. Du bør begrense bruken av dette, da det i så fall kan få nettsiden din til å fremstille deg som en bruktbilselger.

Sponsorer er en annen måte å tjene penger på, hvor selskaper vil betale deg for å vise frem og anbefale deres produkter..

Du ser det ofte i YouTube-videoer eller på Instagram-bilder: Selskaper som selger klær og skjønnhetsprodukter betaler kjente bloggere for å vise frem produktene deres, og si at de har på seg et spesifikt merke.

Du vil ikke akkurat kunne velge i sponsoren mens du holder på å lære hvordan tjene penger på blogg, men etter hvert som du vokser, vil du kanskje se at sponsorer kontakter deg.

tjen penger med blogg

KAPITTEL 5

10 Steg For å Lære Hvordan Tjene Penger På Blogg

Nå har du fått god oversikt over hva det å starte en blogg innebærer, og vi kan fortelle om 10-stegs prosessen for hvordan tjene penger på bloggen din:

Steg For å Lære Hvordan Tjene Penger På Blogg
starte blogg tjene penger

Velg et tema eller en nisje for bloggen din, og hold deg til det

En av de største feilene vi ser at folk gjør når de lager en blogg for å tjene penger, er at de starter en blogg om, f.eks. sport, og plutselig endrer de retning.

Kanskje har de sett at katter er kjempepopulært nå, så de skriver en artikkel om katter på sportsbloggen.

Nei! Aldri gjør dette!

Så fort du har bestemt deg for et tema eller en nisje for bloggen din, hold deg til det. Ikke bare forventer leserne dine et bestemt tema og blir forvirret hvis du publiserer noe annet, men søkemotorer som Google vil flytte deg ned på rangering og rykte, hvis bloggen din ikke er fokusert rundt et tema. Dette er veldig negativt når det kommer til hvordan tjene penger på blogg.

Velg noe du ønsker å fokusere på, og hold deg til det. Hvis du ønsker å skrive om noe annet, kan du alltids starte en til blogg.

Skap din egen blogg, og begynn å tjene en passiv inntekt. Bruk disse tjenestene for å opprette en blogg, raskt og enkelt:

Weebly
 • Intuitiv og brukervennlig
 • Rimelig
Wordpress
 • Skreddersydde design og funksjoner
 • Kan innlemme tredjeparts-verktøy
Weblium
 • SEO-klargjort side
 • Tilpasset mobil, og kostnadseffektiv
hvordan tjene penger på blogg

Tenk på hvem som leser bloggen din, IKKE deg selv

Det er for mange bloggere som skriver kun for dem selv. De misoppfatter bloggen som en dagbok.

VÆR VENNLIG å pass nøye på dette:

Å skrive for å uttrykke deg selv er fantastisk, og ja, en del av bloggen vil være å uttrykke deg selv…

Men måten du tiltrekker deg mennesker og tjener penger på, er ved å skape innhold som LESERNE elsker.

Du burde alltid sette seg selv i lesernes sko og spørre, “Hva ønsker de?”. Skap innhold basert på svaret til det spørsmålet, og du lærer hvordan tjene penger på blogg.

Punktum.

Nå sier vi ikke at bare fordi leserne ønsker det, så skal du skrive om noe du ikke liker eller ikke tror på. Ikke gjør noe som går imot dine verdier eller noe som føles uetisk, men alltid sett leserne dine først.

tjene penger på blogg

Sett mål

Hvordan skal du vite at du har scoret, uten et mål?

Du må sette mål for bloggen din, og vise at du er seriøs, hvis du ønsker å følge prosessen for hvordan tjene penger på blogg. Se på bloggen som en bedrift du kommer til å tjene penger på, og som potensielt kommer til å ta vare på deg og familien din for resten av livet.

Det kan bli realiteten, hvis du jobber for det.

Gjennom en dag, en måned, tre måneder og et år, bør du tenke på å sette deg personlige mål.

Her er noen forslag til spørsmål du kan stille for å få gode ideer til målsetninger:

Tenk over svar til disse spørsmålene, og skriv ned målene dine. Lagre dem et sted hvor du kan se over dem når som helst, mens du lærer den hemmelige oppskriften på hvordan tjene penger på blogg.

starte blogg tjene penger

Hold deg til en konto på sosiale medier om gangen, og gjør en til en suksess før du lager flere

Lurer du enda på hvordan tjene penger på blogg? Sosiale medier er et kraftig verktøy, og en GRATIS måte å finne lesere, få kunder, og tjene penger på. Med sosiale medier snakker vi om plattformer som Instagram, YouTube og Facebook.

Du ønsker ikke å gjøre feilen ved å lage kontoer på alle disse plattformene samtidig, og i tillegg prøve å gjøre dem alle til en suksess.

Det er ikke slik du begynner å tjene penger.

Velg den plattformen du liker best og hold fokuset der. Si at du liker å ta bilder eller å publisere dem- du bør da velge Instagram. Kanskje liker du å lage videoer? YouTube er da plattformen for deg.

Uansett- velg èn plattform, og lag en oversikt og plan for publisering av varig innhold, og få folk til å abonnere på deg. Så fort du har gjort det og du ser at kontoen din har en positiv vekst, kan du utvide til en ny plattform.

Det er mye bedre for lesere å komme til bloggen din og se at du har millioner av følgere på en enkelt konto, enn kanskje 1000 spredt over mange kontoer fordi du ikke har klart å gjøre deg nok synlig.

hvordan tjene penger på blogg

Velg 1 til 2 affiliate-tilbud og fokuser på dem

Affiliate-lenker og -tilbud er en fin måte å skape en inntekt på bloggen din. Noen har gjort alt det harde arbeidet med å lage et produkt, og alt du trenger å gjøre er å anbefale dem, og du får betalt!

Uansett- vi anbefaler at du holder deg til 1-2 affiliate-tilbud og at du ikke bruker dem for mye. Å bruke for mange affiliate-lenker kan redusere kvaliteten på bloggen din, og fremstille deg som en selger til leseren.

Sørg også for at du bare velger produkter du selv ville kjøpt, og som du tror kan hjelpe dine lesere. Aldri velg tilbud basert kun på hvor mye kommisjon eller penger du tjener.

starte blogg tjene penger

Fokuser på å skape et bra innhold. Kvalitet er bedre enn kvantitet

Du kan ikke skrive kun et enkelt blogginnlegg og håpe at bloggen din vil dra inn millioner med en gang, men samtidig bør du heller ikke skrive fem innlegg om dagen dersom innholdet er dårlig.

Dette er grunnen:

Det er bedre å skrive færre artikler av høy kvalitet, sammenlignet med flere som er dårlig skrevet og redigert. Innlegg av høy kvalitet vil hjelpe deg å vise hvordan du tjener penger på blogg.

hvordan tjene penger på blogg

Lag ditt eget produkt

De fleste blogger tjener MASSE penger på å selge egne produkter. Du kan tjene penger på annonselenker, men da kanskje ikke mer enn 50 % av hva et produkt koster.

Forestill deg at du hadde ditt eget produkt som kostet 850 kr, og du hadde 50, 100 eller 1000+ salg om dagen.

Det utgjør en STOR forskjell.

Når du har skrevet en stund og har fått en e-post liste, kan du spørre hvilke typer produkter de ønsker. Kanskje vil de ha en e-bok eller et videokurs? Hvis du har en blogg om baseball, kan det være at de ønsker tips om hvordan man kaster en ball bedre, eller hvordan man slår hardere?

Alt du trenger å gjøre er å spørre dem for å virkelig finne ut om hvordan tjene penger på blogg.

 I den forbindelse…

tjene penger på blogg

Bygg deg en e-postliste fra første dag, og samle e-postadresser på så mange måter som mulig

Den største gjengangeren nevnt i forbindelse med anger blant profesjonelle bloggere, når vi snakker om å ha en inntektsgenererende blogg, er at vi hører dem si «Jeg skulle ønske jeg hadde bygget meg en e-postliste tidligere.»

En e-postliste er hvor du bruker nettbaserte skjemaer til å samle e-postadresser (og noen ganger navn) på dem som er interessert i bloggen din.

En e-postliste er en god måte å lære hvordan tjene penger på blogg, og er som en pengemaskin: så fort du har et nytt produkt eller et tilbud kan du sende det direkte ut til en kuratert liste av folk som har sagt at de er interessert i det du snakker om og selger. Det gjør det mer sannsynlig at disse menneskene kjøper noe, sammenlignet med noen som tilfeldig ser bloggen din på Google.

Vi anbefaler at du bruker ActiveCampaign for å skaffe deg en e-post liste: Denne programvaren er veldig lett å bruke og installere, og kan vokse med bloggen din. Vi har også en guide klar for deg om e-post markedsføring.

De Forskjellige Metodene For å Samle E-poster på Bloggen Din

Det er mange forskjellige måter og steder du kan samle e-poster på bloggen din. Merk at når vi sier “opt-in” under, mener vi helt enkelt et utfyllingsskjema hvor brukere kan skrive inn e-postadressene sine og bli lagt til e-post listen din.

Her er metodene vi anbefaler at du vurderer å bruke for å skape en epost-liste:

A

Opt-in varsel på toppen av menyen

De fleste bloggere har et spesielt meny-ikon på toppen av sidene deres, hvor de tilbyr gratis guide eller noe fristende for å få leserne til å klikke. Så fort de klikker, blir de tatt videre til en side med gratistilbudet, hvor de må skrive inn e-postadressen og melde seg på listen din.

B

Hello Bar WordPress plugin

Hello Bar plugin plasserer en horisontal bar på toppen av nettsiden din, hvor lesere kan klikke seg videre til en side med et gratistilbud, eller de kan skrive e-postadressen sin direkte i feltet som vises på baren. Det ser slik ut:

blogging prøve
Dette er en enkel måte å fange lesernes oppmerksomhet på, siden det vises på toppen av nettsiden din. Du kan lese mer om Hello Bar ved å klikke her.

C

Opt-in-boks på slutten av hver WordPress-artikkel

Når en leser har lest et bra blogginnlegg, de har blitt underholdt eller fått god informasjon fra det, så er de klare til å få mer. Å ha en boks i slutten av artikkelen er den beste måten å dra nytte av dette på..

Den enkelte måte å gjøre dette på, er å installere en plugin som heter Magic Action Box. Denne lar deg enkelt designe en opt-in-boks, som automatisk blir satt inn på slutten av hver bloggartikkel du publiserer.

D

Opt-in-boks ved siden av hver WordPress-artikkel

Du kan også bruke Magic Action Box til å designe noe som vises ved siden av hver bloggartikkel du skriver for å få lesere til å opt-in.

E

Pop-up vindu

Pop-up vindu er en av de beste måtene å «konvertere» leserne mens du prøver å gjøre bloggen din til en inntektskilde. Med det mener vi at sjansen for å få noen til å melde seg opp til noe når de ser et pop-up vindu, er veldig høy sammenlignet med andre metoder.

På tross av det, finnes det også mennesker som syns pop-ups er irriterende ettersom vi er sikre på at du selv også har sett noen. Det er opp til deg om du ønsker å bruke dette på siden din.

Du kan sette tidsinnstillinger for hvor lenge noen er på siden før, og etter, si 10 sekunder, dukker et pop-up vindu opp og forteller dem at de kan melde seg på for en gratis gave, rabattkupong, osv. Vi anbefaler plugin fra OptinMonster for å begynne å bruke pop-up vindu på bloggen din.

Exit intent

Plugins som OptinMonster lar deg også skape automatiske pop-up vindu som bare kommer opp når noen forlater eller lukker siden din.

Dette er noen ganger den siste sjansen du har til å konvertere leserne dine, så et fantastisk Exit intent-tilbud kan virkelig bygge listen din.

hvordan tjene penger på blogg

Fortsett å forbedre din kunnskap om blogging

For å lære hvordan tjene penger på blogg, må du alltid holde deg oppdatert og lære hvordan du skriver bedre, rangerer bedre på søkemotorer, forbedre produktene dine, og mer.

Det er ikke noe ende på grensen for hva du kan lære, men det er heller ingen grense for hvor mye du kan tjene mens du gjør dette!

starte blogg tjene penger

Vær tro mot visjonen for bloggen din

Til slutt, alltid husk på hvorfor du startet å blogge, og hva bloggen din er der for. Ikke la noen få deg til å endre temaet ditt, strategien din, eller hva du gjør- hvis du virkelig tror på det!

Leserne dine vil komme igjen, og de vil kjøpe fra deg når de har blitt kjent med deg, og stoler på deg. Og den eneste måten å få dem til å gjøre det på, er å være autentisk.

Skap din egen blogg, og begynn å tjene en passiv inntekt. Bruk disse tjenestene for å opprette en blogg, raskt og enkelt:

Weebly
 • Intuitiv og brukervennlig
 • Rimelig
Wordpress
 • Skreddersydde design og funksjoner
 • Kan innlemme tredjeparts-verktøy
Weblium
 • SEO-klargjort side
 • Tilpasset mobil, og kostnadseffektiv

KAPITTEL 6

Hvordan Begynne Å Tjene Penger På Blogg

Du kan lære oppskriften på hvordan tjene penger på blogg , hvis du følger guiden vi har satt sammen for deg, og den andre informasjonen vi har skrevet for deg på denne siden.

Hvordan Begynne Å Tjene Penger På Blogg

Husk: Du kan enten fortsette å gjøre noe egentlig ikke liker i livet, eller du kan starte en blogg basert på noe du elsker- og tjene penger på det.

Du kan gjøre det! Vi har sett MANGE medlemmer gå gjennom guiden vår og blitt suksessrike, og vi ønsker at du også skal bli det.

Her er et sammendrag over hvordan du kommer i gang:

starte blogg tjene pengerSkaff et domene

hvordan tjene penger på blogg

Sett opp en hosting-konto

tjene penger på blogg

Installer WordPress ved å følge instruksjonene på din hosting-konto

starte blogg tjene penger

Installer ditt ønskede premium WordPress-tema

hvordan tjene penger på blogg

Installer OptinMonster, Hello Bar, og Magic Action Box

tjene penger på blogg

Les mer på vår nettside om å tjene penger på blogg

starte blogg tjene pengerKom i gang og skriv ditt første blogginnlegg

Med denne guiden vet du nå alt om hvordan tjene penger på blogg, og det er kun opp til deg å komme i gang.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top