Jobb på Nett: Hvordan Finne Din Drømmejobb

jobb på nett

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Du jobber kanskje på et kontor akkurat nå, og dagdrømmer om å finne drømmejobben på nett (også kjent som eksternt arbeid). Å jobb på nett er fantastisk: Du slipper å ha en sjef som bestemmer over deg og du kan jobbe i pysjamasen hvis du ønsker. Det er ingen som lenker deg fast til kontorpulten hele dagen. Du kan bruke mer tid på familien din, på reiser, og på å leve ut drømmen din – enten det inkluderer en middagslur, treningsøkt, eller bare å få gjort noen viktige ærend som du ellers måtte ha TIGGET arbeidsplassen din om lov til.

Mange tror det er umulig å finne en jobb på nett. I denne artikkelen skal vi vise at det finnes SVÆRT MANGE muligheter for å finne en jobb på nett. Vi skal også fortelle deg om ferdighetene du trenger for å få disse jobbene, hvordan du søker på dem, og hvor enkelt det er å komme i gang.

online jobber hvordan du finner din drømmeposisjonsikon meny
KAPITTEL 4

Hvordan du gjør mer enn bare en jobb på nett: skap din egen inntekt på nett

online jobber hvordan du finner en drømposisjonsikon meny
KAPITTEL 5

Konklusjon: hvordan oppnå frihet og jobbe akkurat som du vil

KAPITTEL 1

Hvordan finne drømmejobben på nett

Du ønsker altså å få deg en ekstern jobb. Hvordan får du deg egentlig en jobb på nett? Her er trinnene du bør følge:

online jobber meny

1 Velg og lær deg de ferdighetene som bedriftene er ute etter

Du må nok søke en del (vi viser deg hvordan litt senere i artikkelen), men de fleste “tradisjonelle” rollene finnes også hos bedrifter som tilbyr eksterne jobber. Du kan få deg jobb på nett som ingeniør, advokat, arkitekt, dataekspert, assistent, og mer.

Det finnes mange etterspurte ferdigheter og yrker som vil gjøre det enkelt for deg å bli ansatt i en jobb på nett.

Disse er:

online jobber hvordan du finner ditt drømmeposisjonsikon

Søkemotoroptimalisering (SEO)

online jobber hvordan du finner en drømposisjonikon

Artikkelskriver

online jobber hvordan finne din drømmeposisjon ikon

Tekstforfatter

online jobber hvordan finne din drømmeposisjon ikon

Virtuell assistent

online jobber hvordan finne din drømmeposisjonsikon

Grafisk designer

online jobber hvordan finne din drømmeposisjon ikon

Programmering, apputvikling og prosjektering av programvare

online jobber hvordan finne din drømmeposisjon ikon

Webdesign og -utvikling

jobb på nett

Jobb på nett – Suksesshistorie: 10 måneder etter at Vilde Vevatne begynte med koding fikk hun jobb i Silicon Valley. Arbeidsuker på 70 timer og intens jobbing sørget for at hun fikk jobb i Pinterest med en månedslønn på 70 000 kr.

Det finnes mange formidlingstjenester for nettbaserte kurs, f.eks. Kursagenten, hvor du kan lære deg ulike ferdigheter. Du kan også bruke Google for å finne andre nettsider innen kursing og utdanning, som kan hjelpe deg på veien mot å få deg en jobb på nett.

Lag en liste over alle ferdighetene du har. Vurder hvilke du er best på og hvilke du ønsker å lære bedre, og fokuser på en spesifikk ferdighet for å skaffe deg jobb på nett.

Det er viktig å velge den ferdigheten som du faktisk kan utføre en jobb med, men det er like viktig å nevne sekundær-ferdigheten: å være produktiv mens du jobber hjemmefra. Selvfølgelig er det deilig å slippe å ha en sjef hengende rundt seg… men det betyr ikke at du bare kan ta livet med ro fremover! Hvis du ønsker å få deg en jobb på nett og BEHOLDE den, er det helt nødvendig at du får utført og levert arbeidet til tiden. Om du gjør det i pysjen spiller ingen rolle, men du må få jobben gjort.

2 Søk etter og søk på jobber i stillingsdatabaser og på nettbaserte jobbforum

Det finnes flere stillingsdatabaser og nettbaserte jobbforum hvor du kan søke etter jobb på nett/eksternt arbeid. Sjekk ut nettsidene vi har listet opp nedenfor, og søk på følgende stikkord (inkluder foretrukket yrke eller ferdighet):

online jobber hvordan finne din drømmeposisjon sirkel

Jobb på nett

online jobber hvordan du kan finne din drømmeposisjonering

Eksternt arbeid

online jobber hvordan du finner din drømmeposisjon sirkel

Ekstern

online jobber hvordan du finner din drømmeposisjon sirkel

Telependling

online jobber hvordan du finner din drømmeposisjon sirkel

Nettjobb

Sjekk ut disse jobbportalene i Norge:

(fokuserer på IKT)

(for frilansere og konsulenter)

(Norges største jobbdatabase)

Det kan være krevende å finne en jobb på nett, og det er mange konkurrenter. Vær dedikert og bestem deg for et visst antall stillinger du skal søke på daglig. Les her om tipsene som hjelper deg i prosessen med å finne en jobb.

jobb på nett

Jobb på nett – Suksesshistorie: finne en jobb startet sin YouTube-kanal i 2013, hvor han lar andre følge med på når han spiller dataspill. I dag har han blitt Norges mest populære norsk-språklige spillkanal, og omsatte i 2018 for 2,1 millioner norske kroner.

3 Bygg nettverk ved å oppsøke arrangementer for nettbaserte yrker, og ta kontakt med det eksisterende nettverket ditt

Nettverksbygging er en fantastisk måte å potensielt finne en jobb på nett. Vi anbefaler at du deltar på arrangementer (og møter) som tar for seg karrieremuligheter og jobb på nett. Her kan du snakke med folk om hva du jobber med. Kanskje du kommer i kontakt med din neste arbeidsgiver?

En av de ENKLESTE metodene for å skaffe deg en jobb, er å spørre de du allerede kjenner om de vet om noen ledige stillinger, eller om firmaet de jobber i skal ansette noen. En bedrift vil alltid foretrekke personlig oppmøte med gode referanser, sammenlignet med tilfeldige søkere.

4 Plattformer for freelancere som søker jobb på nett

De fleste plattformene for freelance-jobber har stillinger som i hovedsak utlyses på engasjement. Det finnes likevel mange bedrifter som ønsker å ansette freelancere til en jobb på nett på mer permanent basis.

Vi anbefaler disse populære plattformene:

5 Klargjør svar til de mest typiske intervjuspørsmålene, og lykkes på jobbintervjuet

Vi får svært mange spørsmål fra lesere som lurer på hva som skiller intervjuprosessen for en jobb på nett fra prosessen for en “vanlig” jobb. De er nesten helt like, men intervjuer for eksterne jobber foregår som oftest over PC-en med f.eks. Skype (eller andre programmer for videokonferanser).

Forbered deg derfor til nettbaserte intervjuer på SAMME måte som du ville forberedet deg før et intervju med personlig oppmøte. Bestem deg for hva du skal si om din erfaring, dine styrker og dine svakheter. Gjør research på bedriften for å vise interesse, og klargjør samtidig svar til de mest typiske intervjuspørsmålene.

Dette er typiske intervjuspørsmål:

  1. Fortell om en utfordring du har hatt, og hvordan du håndterte den
  2. Hvorfor søker du nettopp denne jobben?
  3. Hva er ditt stolteste øyeblikk?

For å lære mer om hvordan du gjør det bra på intervjuer, anbefaler vi at du sjekker ut ressursen Karriestart.

jobb på nett

Jobb på nett – Suksesshistorie: Ryan, den lille gutten på bare 8 år, tjente i 2017 over 90 millioner kroner ved å anmelde leker via YouTube-kanalen “Ryan ToysReview”. Ryan har idag over 19 millioner følgere på kanalen sin.

KAPITTEL 2

Tips for studenter som ønsker å tjene penger på nett og få en jobb på nett

Du må ikke være profesjonell eller ha uteksaminert fra høgskole for å tjene penger på nett.

online jobber meny

Det finnes mange oppgaver som tenåringer og studenter også kan utføre. Hvis du er litt yngre og bare ønsker å tjene penger på deltid mens du studerer – slapp av!

Vi hjelper deg i gang med våre guider:

KAPITTEL 3

Vil bedrifter tillate deg å ha en karriere på nett?

Det er mange som tror at det er umulig å finne en fullverdig jobb på nett.

online jobber meny

For de fleste er et typisk scenario å stå opp, dra på samme kontor eller sted hver dag, og være der innenfor en gitt tidsramme (vanligvis 08:00 til 16:00). Det trenger ikke å være slik. Flere og flere bedrifter verden over tilbyr nå muligheter for å jobbe på nett. Kanskje har du hørt at folk som jobber på nett blir omtalt som “digitale nomader”. Eller kanskje har du hørt om konseptet eksternt arbeid/jobbe eksternt.

Eksterne ansettelser gir mange fordeler, og det finnes statistikker som bygger opp under påstanden. Rapporter viser at å tilby muligheter for ansettelser på nett:

  • Reduserer gjennomtrekk av ansatte med over 50 %
  • Reduserer stressnivået blant eksterne arbeidere med 82 % – Noe som er bra for deg som ansatt, men også for bedriften. En fornøyd arbeider er en produktiv (og frisk) arbeider!
  • Tillater arbeidere å utføre mer arbeid innenfor samme tidsramme, enn om de var stasjonert på et kontor

Sjekk følgende infografikk som utdyper dette:

online jobber hvordan du finner din drømposisjonsinfografikk

Eksempler på større bedrifter som er fullstendig eksterne:

Vær selvsikker når du søker jobb på nett: Det er bra for deg – OG for bedriften! Det finnes delvis eksterne bedrifter som vil tillate at du telependler, eller at du har en annen jobb halve arbeidsuken. Noen bedrifter tar med seg ALLE ansatte for å møtes personlig i løpet av året, i eksotiske omgivelser:

jobb på nett

Selskapet Buffer, og deres ansatte på en utflukt til Sør-Afrika. De har også arrangert utflukter til Thailand, Australia og Island…helt uten kostnad for de ansatte, selvfølgelig!

Det finnes en del eldre selskaper som nekter å omfavne ideen om ansettelser på nett. De tror de må ha øyne i nakken på de ansatte for å forsikre seg om at jobben blir utført, men det er ikke ditt problem. Som du ser, finnes det mange muligheter for jobb på nett der ute, og det eneste du trenger å gjøre er å begynne å søke.

KAPITTEL 4

Hvordan du gjør mer enn bare en jobb på nett: skap din egen inntekt på nett

Det vil være et stort steg for deg når du får din første jobb på nett. Vi på PlussPenger tror likevel at ekte frihet, lykke og helhetsfølelse skapes av muligheten til å jobbe fra hvor enn du vil, når du vil, og med hva du enn måtte være lidenskapelig opptatt av.

online jobber meny

Det finnes mange metoder for at du helt selvstendig kan tjene egne penger på nett. Det er muligens enda enklere enn å bli ansatt. Vi har laget en hel guide for å jobbe på nett. Dersom du har dårlig tid og ikke rekker å lese hele guiden nå, er dette de topp 5 metodene vi anbefaler:

1 Bitcoin

Bitcoin og kryptovaluta er SVÆRT POPULÆRE temaer akkurat nå. I begynnelsen var Bitcoin verdt bare en fraksjon av en krone. På det høyeste steg prisen per Bitcoin (BTC) til 175 000 kr, og den drastiske økningen skapte mange millionærer.

Å komme i gang med investeringer i Bitcoin er enkelt, og du trenger ikke å følge med på diagrammene døgnet rundt. Du setter det helt enkelt opp, og glemmer det mens det tjener penger for deg.

Les vår guide om Bitcoin

2 Betalte spørreundersøkelser

Bedrifter lager stadig nye produkter og tjenester. De vet også hvor viktig det er å ha informasjon om hva forbrukerne ønsker før de lanserer sine neste oppfinnelser…og de betaler deg gjerne for meningen din.

Du vil tjene litt mindre på dette, sammenlignet med noen av de andre inntjeningsmetodene, men det er fremdeles en svært god metode for å tjene noen hundrelapper ekstra hver måned. Det beste er at du kanskje ikke bruker mer enn 10 minutter på å svare på hver enkelt spørreundersøkelse. Det høres ut som en grei avtale for oss!

3 Freelancing

Freelancing er en av de enkleste metodene for å tjene penger på nett – helt uavhengig. Du trenger bare å bruke ferdigheter du allerede har, besøke en nettbasert jobbportal, og finne klienter som trenger litt hjelp!

Du kan jobbe med svært interessante prosjekter, og tjene gode penger samme dag (dersom du utfører jobben raskt).

Jobb på nett – Suksesshistorie: Sophie Elise begynte å blogge da hun bare var 13 år. I dag er hun dronningen på bloggtoppen i Norge, og i 2017 tjente hun 2,5 millioner norske kroner på å skrive om livet sitt på nett.

4 YouTube

I følge Kampanje ser vi over 1 milliard timer med YouTube-videoer daglig, og godt over 2 millioner nordmenn bruker YouTube ukentlig. Det er ingen hemmelighet at YouTube vil være en av de beste metodene for å tjene penger i fremtiden. Dersom du lærer deg å fange oppmerksomheten til et publikum og få abonnenter, kan du gjøre interessene dine om til penger.

Det beste med YouTube er at det er enkelt å komme i gang. Du kan lage en YouTube-kanal på under 10 minutter, og publisere en video rett etterpå.

Dersom du har noe du liker å snakke om, kan du skape deg en karriere på YouTube.

5 Blogging

Liker du å skrive? Har du meninger om viktige temaer? Ønsker du å dele tankene dine? Da er kanskje blogging tingen for deg!

Å starte en blogg er gratis, men du kan oppgradere til et premium-abonnement for kun 900 kr i året og ha ditt eget domenenavn. Bloggere begynner ofte med å skrive om ting de liker, f.eks. klær, mat, trening eller hus og hjem. De bygger opp et publikum, og når antallet følgere er høyt nok, kan de selge produkter, informasjon, coaching-pakker og mer.

jobb på nett

Jobb på nett – Suksesshistorie: Kompisgjengen bak selskapet DirtyBit AS har sammen utviklet spillappen “Fun Run”. I 2016 omsatte de for svimlende 23,6 millioner kroner. 

KAPITTEL 5

Konklusjon: hvordan oppnå frihet og jobbe akkurat som du vil

Du kan skape deg ditt perfekte liv ved å bygge deg en karriere på nett:

online jobber meny

Du velger hvor du vil bo (selv om det er i fjerntliggende land), når du skal jobbe, og hvor du skal jobbe fra. Du trenger aldri igjen å møte opp på et kontor i åtte timer, med en sjef som kjefter og maser. SVÆRT MANGE bedrifter omfavner denne arbeidsmetoden, og vet at det skaper BEDRE arbeidstakere, så vær selvsikker når du søker.

Du vil også se at det er mange måter å tjene penger på nett helt selvstendig, og vi anbefaler at du sjekker ut noen av disse også.

Kort oppsummert; det er nok av muligheter for jobb på nett der ute. Det er opp til deg å finne dem ved å bruke ressursene i denne guiden!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top