Bitcoin – Den Enkleste Guiden å Følge

bitcoin

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Hva er Bitcoin? Det er et spørsmål alle med interesse for aksjemarkedet og investeringer generelt har fått med seg. Kanskje har du selv hørt de ville historiene om vanlige folk som har blitt millionærer over natten, bare ved å investere i denne spennende og mystiske, nye  valutaformen.

Du er kanskje ivrig etter å slenge deg med på lasset, uten at du helt forstår svarene på noen sentrale spørsmål. Hva er Bitcoin egentlig? Hva er dens langsiktige verdi? Hvor kommer det fra, og hvordan anskaffer, opptjener og til syvende og sist profiterer man på Bitcoin?

I vår ultimate Bitcoin guide skal vi diskutere hva Bitcoin er, hvor det kommer fra, hvilke fordeler det tilbyr deg som forbruker og hva folk flest ikke vet om “mining”-prosessen til Bitcoin.

bitcoin
KAPITTEL 1

Det grunnleggende om Bitcoin

bitcoins
KAPITTEL 2

Hvorfor du bør bruke Bitcoin

hva er bitcoin
KAPITTEL 6

Hvordan tjene penger på Bitcoin

bitcoin
KAPITTEL 7

Hvem aksepterer Bitcoin Nå?

KAPITTEL 1

Det grunnleggende om Bitcoin

Den enkleste måten å beskrive Bitcoin på, er at det er en “desentralisert digital valuta”. Det betyr at mens de fleste valutaer blir forhandlet gjennom banker, finansselskaper eller avregningskontorer, blir digitale “Bitcoin” overført direkte mellom personer – uten noen mellomledd.

bitcoins

Du kan bruke internett for å overføre den virtuelle valutaen, noe som betyr at du kan forvente flere fordeler sammenlignet med tradisjonelle penger. Mens en bank eller et kredittkortselskap har regler, har Bitcoin nesten fullstendig frihet. Det finnes ingen sentral autoritet som godkjenner eller avviser transaksjoner. Forbrukeren/kunden er den som er sjefen her.

Det finnes også en rekke  bedrifter på nett som foretrekker å betale deler av summen via Bitcoin på grunn av det enkle overføringssystemet. Vi har laget en nyttig guide om inntjeningsmetoder som kan involvere Bitcoin eller andre digitale valutaer.

Bitcoin er en form for kryptovaluta som krever en adresse som er tilgjengelig via en app eller brukergrensesnittet på en nettside som kalles Bitcoin e-Wallet. Dine Bitcoins har garantert personvern med disse nettbaserte lommebøkene, da de ikke er lagrings-nettsteder som Google eller Dropbox, og heller ikke en typisk bank-nettside. Strukturen er ikke koblet til noen bedrifter, tjenester eller enheter.

Bitcoins mystiske opphav

Bitcoin ble skapt i 2009 som en “open-source programvare” (OSS), noe som betyr at ingen eide det, og at programmet kunne bli endret eller forbedret. Personen som blir kreditert for å ha skapt Bitcoin var imidlertid en mann ved navn Satoshi Nakamoto, selv om det finnes få beviser for at han i det hele tatt eksisterer.

hva er bitcoin

Hans eller hennes identitet har ingen betydning, ettersom det ikke er relevant for verken gyldigheten, populariteten eller potensialet til Bitcoin.

Uansett hvem som skapte konseptet kryptovaluta og samtidig begynte gjennomføringen av Bitcoin-systemet, ble det satt en revolusjonær kurs for menneskeheten: Bitcoin og kryptovaluta tar ikke hensyn til etablerte finansinstitusjoner og har radikalt endret folks oppfatning av hva en valuta er, kan være og kan gjøre.

Den opprinnelige utvikleren skapte også et forum for Bitcoin, og registrerte et domenenavn for Bitcoin.org. Inntil 2010 var han eller hun regelmessig involvert i offentlige diskusjoner på forumet, men ga til slutt all kontroll (inkludert kildekoden for hele system) til samfunnet.

Man kan spørre seg hvem Nakamoto egentlig var, men det er sannsynlig at han eller hun har milliarder på konto nå.

Nakamotos mål (noen vil kalle det visjon) var å skape en form for valuta som ikke hadde noen sentral autoritet og ingen innstrammende regler, i motsetning til fiatpenger som amerikanske dollar eller engelske pund, som kun har en verdi fordi de støttes av deres respektive regjeringer. Gull og sølv har egenverdi, men fiatpenger (som regel papirpenger) har typisk ingen egenverdi.

Bitcoins mangel på sentralisering tillater frie og enkle vekslinger mellom to brukere, med en verdi som holder seg konsekvent høy, om ikke alltid stabil

Den eneste “regelen” er at alle transaksjoner blir gjort på nett, og er offentlig tilgjengelig. Det er allikevel lite informasjon, annet enn selve transaksjonen, som er tilgjengelig om de ulike brukerne som handler med Bitcoin.

KAPITTEL 2

Hvorfor du bør bruke Bitcoin

En av de mange grunnene til at Bitcoin har blitt så populært den siste tiden, er interessen fra telependlere, som ønsker å jobbe hjemmefra og få betalt gjennom digital valuta.

hva er bitcoin

Flere og flere oppdager gleden ved å jobbe på nett, og når det er snakk om å få betalt med Bitcoin, er det fem betydelige fordeler:

bitcoin
bitcoin

1. Frihet fra det vanlige finanssystemet

Dette betyr at du slipper å stå til ansvar for sentraliserte banker eller kredittkortselskaper. Ingen grenser eller ventetider som følge av utdaterte og upraktiske politiske beslutninger.

bitcoins

2. Penger uten grenser

Du har tilgang på valutaveksling uansett hvor du befinner deg i verden, og du kan helt enkelt bruke din e-Wallet app for å handle med penger fra hvilken som helst lokasjon. Frilans bloggere  skriver kanskje for forskjellige klienter fra hele verden, og da vil Bitcoin være en enkel betalingsmetode.

hva er bitcoin

3. Anonymitet på kjøp

Personvern og sikkerhet er bedre med Bitcoin på grunn av dens anonyme natur. Det er også en mye mindre sjanse for identitetstyveri når du bruker kryptovaluta.

bitcoin

4. Lavere transaksjonsgebyr

Det er slutt på å betale høye gebyrer basert på total balanse eller totale midler som blir overført. Du betaler et lavt, fast gebyr som utgjør mye mindre enn de fleste vanlige gebyrer i bank.

bitcoin

5. Ingen menneskelige feil eller valutamanipulasjon

Bitcoins matematikkbaserte system forhindrer både menneskelige feil og valutamanipulasjon fra regjering eller banker.

Å vite om fordelene er likevel ikke det samme som å forstå den tekniske prosessen bak mining. Vi skal nå se på hvordan Bitcoin lages og hvorfor det er et “perfekt system” uten funksjonsfeil.

KAPITTEL 3

Hvordan Virker Bitcoin?

Bitcoin  trykkes ikke som vanlige penger, og er ikke autorisert – i stedet  genereres de automatisk og er strengt regulert av algoritmiske regler. Disse “reglene” ble skapt av den opprinnelige Bitcoin-programmereren, og er innstilt på å generere automatisk over tid.

bitcoins

Alle Bitcoin blir bokført, slik at hver mynt eller myntfraksjon kan få tildelt en verdi i “vanlig” valuta, da hovedboken alltid er offentlig og tilgjengelig. Verken mer eller mindre.

Programmeringen satte også 50 Bitcoin som en oppstartsbelønning for å utvinneen komplett “blokk”. Med tiden (og designet) sank nummeret til 25, så til 12.5 og vil etterhvert synke ytterligere til 6,25 innen år 2020. Hvert fjerde år blir antallet Bitcoin tjent per blokk delt i to.

Hva er Bitcoins forventede sluttdato? Den siste mynten vil bli utvunnet….i år 2140. På nåværende tidspunkt er det 17 millioner Bitcoins i omløp. Men prisen på Bitcoin kan svinge — bare i det siste, mellom 25 0000 kr og 50 000 kr. Beløpet har også vært mer enn triplet.

Når brukere overfører Bitcoin bruker de et peer-to-peer nettverk: en direkte server-til-server-tilkobling uten en sentral tilbyder.

Nye Bitcoin-transaksjoner oppføres i en svær, virtuell hovedbok kalt “blokkjede”. Dette arkivet dateres tilbake til de første utvunnede Bitcoins og har oppført alle transaksjoner siden den gang. Systemet sørger for at Bitcoin er strukturert og ærlig, og derfor kan veksles med fiatvaluta.

Hva er blokkjeden?

hva er bitcoin

Det finnes en unik, hemmelig kode tilknyttet alle transaksjonene dine. Denne elektroniske signaturen blir synlig på innen få minutter ved en transaksjon. Merk at den kun er tilknyttet selve prosessen ved transaksjonen, og ikke til deg spesifikt. Din sikkerhet er ivaretatt, og du er helt anonym. Så raskt den blir synlig, blir den verifisert av utvinnere og oppbevart permanent i nettverket, eller som vi kjenner til det – i blokkjeden.

Disse “blokkene” er filer som inneholder nettverksdata og transaksjonshistorikk. Tenk på en blokk på samme måte som du tenker på en side i en stor bok. Hver nye blokk er en serie av filer, og en rekke blokker har allerede blitt oppført og genererer Bitcoins.

ProfitFarmers: Den enkle måten å tjene penger på, på nett.
Vi har forsøkt dette selv, og resultatene?
22 250 kr i fortjeneste. Mindre enn 25 minutter brukt per dag.
Sjekk ut vår anmeldelsesvideo, for å finne ut hvordan du kan tjene penger
siste nyhetsbanner
Vi tjente 22 250 kr via ProfitFarmers i løpet av noen få uker.
Vil du vite hvordan også du kan tjene penger med ProfitFarmers?
Bitcoin

KAPITTEL 4

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hva er Bitcoins prosess for kjøp? For å kunne kjøpe Bitcoin, eller deler av en Bitcoin, må du først sette opp en e-Wallet-applikasjon eller besøke en portal på nett.

bitcoin

Der fyller du ut et skjema med de grunnleggende detaljene om transaksjonen. Du må bruke en tradisjonell betalingsmetode for å kjøpe Bitcoin,  for eksempel kreditt-/debetkort eller via en bankoverføring. Så fort du har kjøpt dine Bitcoin vil du se Bitcoin-balansen i e-lommeboken din. Etter dette, har de tradisjonelle betalingsenhetene ingen jurisdiksjon over hva du gjør med dine Bitcoin.

En alternativ måte å kjøpe på, er å kontakte et Bitcoin-vekslingsbyrå – et sted hvor du kan handle Bitcoin for valuta, eller valuta for Bitcoin. Dette kan være nyttig når du reiser til andre land. I motsetning til din e-Wallet, som er vedvarende, er vekslingsbyråer for Bitcoin ikke ment for lagring av Bitcoin over lengre tid.

Hvordan du beskytter dine Bitcoins

Sikkerhet er en kompleks utfordring ettersom Bitcoin ikke er en fysisk valuta, og heller ikke er lokalisert på en spesifikk plass på nettet, som en fil eller på en sky. Digitale eiendeler  kalkuleres av enten nettverket eller blokkjedeoppføringen i seg selv. Du får balansen din fra en bestemt blokk, i tillegg til annen informasjon vedrørende transaksjonen, som er fastsatt permanent. Blokkjeden lagrer heller ikke mynter, men oppbevarer informasjon om transaksjonen.

Her er noen måter å beskytte dine Bitcoins på:

Bitcoin e-Wallets

Bitcoin sørger for personvern og beskyttelse via en “Private Key” og “Public Key”. “Private Key” er et hemmelig nummer som automatisk signeres i alle transaksjoner du er en del av. “Public Key” er det som bekrefter din egen, unike adresse og lar deg motta Bitcoin eller deler av en Bitcoin. Adressen din er faktisk en forkortet “Public key”, og brukes som et simulert kontonummer for å motta midler.

Bitcoin e-Wallets lagrer både dine private og offentlige “nøkler”.

private and public key cryptocurrency

“Public Keys” er tilgjengelig for alle (så du kan offentlig be om donasjoner), men halvparten av adressen er privat og oppbevares i dine e-Wallet-filer. Selv om noen kunne spionert på din offentlige balanse, ville de ikke hatt tilgang til midlene dine uten “Private Key”-informasjonen din.

“Private Key”-delen av adressen din er en verdifull handelsvare (særlig for de som har beholdninger på hundrevis av Bitcoins) som gjør at tradere vil strekke seg langt for å holde den hemmelige informasjonen skjult.

Kryptering av informasjonen er en  løsning som de fleste tjenester tilbyr. De mest konkurransedyktige sidene tilbyr det som kalles “multi-signatur”, som er en strengere form for verifisering. Uredelige transaksjoner (f.eks. transaksjoner som overstiger Bitcoin-balansen) blir fort avvist av nettverket, og vil ikke bli oppført.

Alternativet er å lagre din “Private Key” offline, enten som en applikasjon som ikke er koblet til internett, eller på en USB-harddisk. Dette kalles “cold storage”.

Cold storage

“Cold storage” kan bety å beskytte et nummer i hjemmet ditt, men mange e-Wallet-leverandører tilbyr nå en lignende løsning. De oppbevarer din private nøkkel offline, ikke på nettserveren deres, og er derfor ikke konstant tilgjengelig for noen datamaskiner.

Fordelen ved å bruke tredjepartsfirmaer for “cold storage” er at de følger en protokoll for å holde disse “nøklene” trygge, ettersom individer har en tendens til å miste informasjon eller skade objektet som oppbevarer informasjonen. Fysiske offline-enheter som datamaskiner, USB-harddisker, CD-er og DVD-er kan bli ødelagte. Det er grunnen til at kommersiell “cold storage” blir mer og mer attraktivt for langsiktige investorer.

KAPITTEL 5

Hva er Bitcoin Mining?

Hvis du ønsker å tjene Bitcoin i stedet for å kjøpe dem, kan du begynne med Bitcoin mining. I denne prosessen bekrefter du nylige transaksjoner i en ny “blokk” på en tillitsfull måte.

bitcoins

Prosessen bekrefter at nye transaksjoner er gyldige, samler nevnte transaksjoner, og velger deretter “headeren” på den nyligste blokken for å sette den inn i en ny blokk som en “hash”. Neste steg er å løse problemet med å bevise arbeidet som er gjort, for så å sette den nye blokken inn i den lokale blokkjeden, som dermed legges til nettverket permanent.

Høres avansert ut, ikke sant? La oss gjøre det litt enklere for deg…

bitcoins

Hva er Bitcoin mining med litt enklere ord? Det er faktisk en automatisert dataprosess som krever høy maskinkraft for å håndtere alle disse transaksjonene. Du løser derfor ikke problemene selv – du hoster datamaskiner som utfører kalkulasjoner og prosesser for deg gjennom avansert maskinvare og programvare.

Vanskelighetsgraden på disse maskinbaserte matematikkproblemene er svært høy, og det blir progressivt høyere desto flere minere som prøver å løse det.

Mange minere blir med i et Bitcoin-team, ettersom det er mye konkurranse involvert. I tillegg klarer ikke vanlige PC-er å håndtere kraften til prosessen, og har heller ikke hastigheten som kreves for å fullføre.

Du ville vært nødt til å investere i en superdatamaskin som var spesielt laget for mining av kryptovaluta for å i det hele tatt ha en sjanse.

Det den superkraftige datamaskinen gjør, er å konstant slynge ut hash-gjetninger (et 64-sifret heksadesimalt nummer) med en rask og kraftfull frekvens, inntil man finner en løsning. Problemet er at oddsen for at en enkelt miner gjetter en “hash” er 1 til 60 billioner!

Hvis du seriøst vurderer å prøve å mine Bitcoins, bør du sørge for å ta alle disse faktorene i betraktning. Hvis du holder ut og oppnår suksess, er potensialet for en enorm økonomisk gevinst absolutt til stede.

Et eksempel på en Bitcoin-transaksjon

La oss si at du ønsker å kjøpe et produkt fra en nettbutikk som aksepterer betaling i Bitcoin. Når du overfører Bitcoin vil du sende valutaen til en såkalt “Bitcoin-adresse”. Nettbutikken du kjøper produktet fra, vil gi deg denne adressen eller en QR-kode.

hva er bitcoin

Det første steget er å åpne din e-Wallet-applikasjon og utføre en transaksjon.

hva er bitcoin

Du tar adressen/koden som du har fått av nettbutikken og skriver den inn i e-lommeboken.

hva er bitcoin

Du må deretter autorisere bestillingen.

bitcoins

Velg så summen av Bitcoin du ønsker å bruke.

bitcoins

Til slutt klikker du på fullfør/kjøp.

Sånn, din første transaksjon med Bitcoin er gjennomført! Dataene ble sendt til Bitcoin minere som utgjør blokkjeden, og så verifiserer de hver transaksjon og ferdigstiller det i hovedboken. En enkel prosess for deg…ganske enkelt for minerne, men mye jobb for datamaskinene!

bitcoins

Nå som du vet hvordan du kjøper, oppbevarer og miner Bitcoins – og til og med vet hvordan en transaksjon fungerer, er du klar for å lære hvordan du tjener penger med den digitale valutaen.

KAPITTEL 6

Hvordan tjene penger på Bitcoin

Hva er Bitcoin med tanke på å starte en karriere eller som en metode for å tjene penger på nett? Det er faktisk mange muligheter for å tjene penger på nett med Bitcoin, inkludert:

hva er bitcoin
bitcoin

1. Mining

Å mine for mynter krever at du blir med på et mining-team som jobber selvstendig, med kapable servere.

bitcoins

2. Trading og investering

Trading og investering med Bitcoin inkluderer å holde oversikt over markedet, og å vite når du skal kjøpe og selge. Dette kan potensielt generere en høy profitt for deg.

hva er bitcoin

3. Relaterte produkter/tjenester

Det kan være veldig lukrativt å lage e-Wallet-applikasjoner eller andre nyttige verktøy og tjenester relatert til Bitcoin, som f.eks. offline lagringsplass.

bitcoin

4. Blogging

Du kan tjene penger fra klienter på å skape interesse for Bitcoin og skrive artikler om industrien. Noen klienter vil betale frilansskribenter med Bitcoin.

bitcoins

5. Annet

En Bitcoin-annonse, også kalt “faucet” eller “microtask”, er når brukere samhandler med Bitcoin-relaterte annonser på ulike måter; til gjengjeld får de betalt i Bitcoin.

Husk at Bitcoin ikke er den eneste formen for kryptovaluta eller digital valuta. Mange etterlignere og biprodukter har dukket opp de siste årene, og det er bokstavelig talt tusenvis av konkurrenter. Noen av de andre alternative myntene du kan vurdere som et andrevalg (eller for å fordele investeringene dine) kan være Litecoin, Ripple, Etherum og Bitcoin Cash.

KAPITTEL 7

Hvem aksepterer Bitcoin Nå?

Hva er Bitcoins verdi hvis ingen aksepterer den? Absolutt null – verdi bestemmes alltid delvis av etterspørsel, særlig med en valuta som ikke er fysisk.

bitcoin

De gode nyhetene er at mange land og bedrifter allerede aksepterer Bitcoin, og flere slenger seg med på lasset hvert år.

Bitcoin kan konverteres til en hvilken som helst fiat-valuta, i hvert fall frem til et land prøver å forby alle e-Wallets for Bitcoin og besittelse av Bitcoin. Så fort et land legger ned et forbud mot Bitcoin, slik som Vietnam eller Bolivia, er det vanskeligere å handle med Bitcoin, og å eie dem utgjør en risiko. Noen land, slik som Kina og Saudi-Arabia, har lagt ned restriksjoner for Bitcoin-handel i form av å tillate privat oppbevaring og trading mens de forbyr valutaveksling.

Fremtiden til Bitcoin og kryptovaluta

Hva er Bitcoins fremtid? Mange mennesker er bekymret for Bitcoins fremtid, med tanke på uenighetene med myndigheter, administrerende direktører og andre investorer som er negative til valutaen og gir den et dårlig rykte. Hvor kommer denne kritikken fra?

bitcoin

Hovedsakelig fordi Bitcoin er en alternativ betalingsform som er produsert utenfor systemet, med et mistenkelig/mystisk opphav. Det har vært mange innvendinger mot den nye formen for valuta, og NRK har blant annet publisert et kritisk leserinnlegg som spår at Bitcoin kommer til å rasere velferdsstaten. Forfatteren mener det vil bli enklere å snyte på skatten, delta i korrupsjon og å la være å betale moms. En annen meningsytrer, også i en artikkel publisert på NRK, mener derimot at Bitcoin er en verdensrevolusjon som vil være en sentral del av fremtidens økonomi.

Tilhengere av den alternative betalingsformen sier at digital valuta har fått fotfeste, og at den kommer til å bestå på grunn av desentraliseringen og mangelen på overvåkning fra autoriteter. Siden politimyndigheter kan etterforske datakriminalitet basert på andre faktorer, er ikke anonymiteten til Bitcoin et stort problem, bortsett fra saker med mulige skatteunndragelser. De fleste land krever fortsatt rapportering av Bitcoin-inntekter.

Ser man bort fra alt dette, har Bitcoin mange fordeler. Frie internasjonale handler, som ser for seg en økonomi uten grenser og som ikke kontrolleres av banker eller regjeringer, er skummelt å tenke på for eliten. Å konstatere at Bitcoin skremmer politikere og de ekstremt rike i samfunnet, vil være en underdrivelse som er proporsjonal i forhold til veksten på kryptomarkedet.

Hva er Bitcoin? Bitcoin begynte som et ubetydelig eksperiment, men har vokst til å bli et globalt, revolusjonerende fenomen med potensiale til å true de nåværende etablerte finansinstitusjonene. Det er praktisk, sikkert og blir mer populært for hver dag. Uavhengig av hva pessimister sier om dens fremtid, har Bitcoin fått fotfeste i historien, og det er store sjanser for at dine barnebarn vil bruke det som en helt vanlig form for valuta.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top