En Ordliste over Begreper Innen Handel av Kryptovalutaer

ordliste begreper kryptovalutaer

«PlussPenger er en uavhengig anmeldelses-nettside, og er hverken lisensiert eller autorisert til å gi profesjonelle råd om noen som helst form for investering. Det er brukerens fulle ansvar å være klar over risikoer forbundet med handel av kryptovalutaer og andre lignende aktiviteter. Som med alle eiendeler, invester kun penger du har råd til å tape.»

Opprettelsen av blockchain-teknologien, henvist til som kun block og chain i 2009, da det hele begynte, har revolusjonert finansverdenen på mange måter. Den mest fremtredende av disse er den spesifikke appliseringen av elektroniske pengeverdier, kjent som kryptovalutaer – siden den bruker kryptografi for å prosessere alle finansielle transaksjoner. Det finnes nå mer enn 2000 ulike kryptovalutaer tilgjengelig på markedet.

På grunn av den stadig endrende evolusjonen til disse nye elektroniske valutaene, kan det være vanskelig å holde seg oppdatert på det teknologiske språket som i all hovedsak brukes. Derfor har vi satt sammen en hendig ordliste over alle begrepene du trenger å vite for å begi deg ut på ditt neste investeringseventyr.

Innholdsfortegnelse

Airdrop

Dette er en metode for myntdistribusjon, som gjøres av operatørene av kryptovalutanettverket. Det brukes som en markedsføringsteknikk og myntene gis vekk gratis til posisjonseierne, etter at de har utført en bestemt betingelse, som for eksempel det å dele på sosiale medier eller henvise en venn til nettverket.

Altcoin

Altcoin oversettes til alternative kryptovalutaer, altså alle valutaer som ikke er Bitcoin. Det finnes tusenvis av altcoins rundt om i verden som det kan investeres i.

Bitcoin

Den første kryptovalutaen, og for øyeblikket den største digitale valutaen i verden. Bitcoin ble opprettet basert på den innledende blockchain-teknologien, av et individ eller en gruppe personer under pseudonymet Satoshi Nakamoto.

Blockchain Kryptovaluta

Blockchain

Blockchain vil si et ikke-sentralt nettverk som består av blokker, som er digitalt registrerte data- og kodesegmenter. Disse blokkene bygger sammen en kontinuerlig kjede. En blockchain fungerer som en regnskapsbok, med alle transaksjonene på nettverket lagret offentlig uten en sentral server som autoriserer dem.

Handel med differansekontrakter

CFD står for contract for differenceCFD-handel gir investorer muligheten til å spekulere på prisbevegelsen til kryptovalutaer. Prisen til CFD gjenspeiler den underliggende valutaens pris, uten å faktisk eie den.

Kald lagring

Dette er et sikkerhetstiltak for å lagre kryptovalutaer i et offline miljø. Dette forhindrer hackere i å få tilgang til myntene dine på nett. En kald lagringsenhet kan eksempelvis være en USB-stasjon.

Kryptovaluta

Kryptovaluta vil si en digital valuta som ikke har noe sentralt eierskap og som fungerer uavhengig av en sentral bank. Hver opprettelse av valutaenheter og overføring av midler bruker unike krypteringsteknikker for å sikre informasjonen.

Dapps

Dapps står for desentraliserte applikasjoner. Det er programmer som bruker blockchain for å drive en åpen kildekjørt programvareapplikasjon på et desentralisert peer-to-peer-nettverk, i motsetning til en sentral server.

Digital signatur

Dette er et begrep som vanligvis brukes til å beskrive en enkelt handling på internett. Når det er snakk om i sammenheng med en blockchain, vil det si en unik kode som agerer som en identifikator, i det den fester seg til en bestemt mynt, transaksjon eller blockchain-bruker.

Handelsplattform

Handelsplattform

Dette er et sted hvor du kan kjøpe og selge kryptovalutaer. Noen selskaper fungerer som mellomledd for handelen, mens en desentralisert handelsplattform ikke har noen form for sentral autoritet.

Fork

En fork skaper en annen versjon av en blockchain, vanligvis i form av en oppgradering eller kodeendring av nettverket. En myk fork støtter fortsatt det gamle nettverket etter at endringen finner sted, og samkjører de to kompatible kjedene. 

En hard fork vil si at endringen er bakover-inkompatibel, og at den nye versjonen av kjeden opprettes og anvendes av alle brukerne. Siden en blockchain er desentralisert, må alle brukere godta endringen for at den skal tre i kraft. I noen tilfeller, hvis det ikke kommes til enighet, opprettes det to versjoner av en blockchain, hvor den parallelle kjeden er et helt nytt nettverk.

HashMiningMynt

Hash er en funksjon som bruker en algoritme for å tildele en blokk i en blockchain et «digitalt fingeravtrykk». Hash-verdien er en form for å identifisere kodesegmenter, så vel som for å bekrefte transaksjoner i kjeden, siden hver blokk har sin egen verdi, i tillegg til valideringen av den foregående transaksjonen.

Regnskapsbok

Dette er en digital logg som lagres i nettverket, hvor alle transaksjoner som finner sted i en blockchain blir oppført.

Mining

Mining er prosessen der man legger til blokker til en blockchain og utfører transaksjoner på nettverket. For å verifisere en blokk, må den krypterte transaksjonen dekrypteres. De som løser det kryptografiske problemet, belønnes med mynter for å verifisere blokken og tillate at transaksjonen finner sted.

Mynt

En individuell enhet på et bestemt eksisterende blockchain-nettverk, som representerer kryptovalutaen og gir verdi til transaksjonene i kjeden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top