Hvordan Trade Kryptovaluta (Selv Om du Er Nybegynner)

handle kryptovaluta

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Bitcoin gikk fra en verdi på noen få kroner til den enorme summen av nesten 170 000 kr, så å lære å trade med kryptovaluta er derfor ikke bare en interessant diskusjon i dag, men også en fantastisk mulighet.

Hva er kryptovaluta? Hvordan trade kryptovaluta? Hvordan kan du øke inntekten din med kryptovaluta? Enda viktigere, er det virkelig så vanskelig å lære å kjøpe og selge de ulike kryptovalutaene? I denne artikkelen lærer du akkurat hva du kommer til å trenge for å komme i gang.

Sammendrag: Hvordan trade kryptovaluta

Her er en kort oversikt over stegene involvert i å trade kryptovaluta:

lese-andresearch-en

Les og undersøk enhver kryptovaluta du er interessert i å trade før du begynner: Kunnskap er makt!

Set-Up-lommebøker-to

Sett opp lommebøker for kryptovalutaene du skal trade. Hver valuta krever en egen, unik lommebok

sign-up-id-tre

Meld deg opp og gå gjennom prosessen for verifisering av identitet for enhver av tradingplattformene du skal bruke

fastslå-trading-strat-fire

Bestem deg for hvilken stil og hvilke strategier du skal benytte for tradingen, enten langsiktig, kortsiktig eller en blanding

start-populær krypto-fem

Begynn med de mest populære kryptovalutaene slik at du holder deg i en lavere risikokategori

Mange dro fordel av kryptovalutaens plutselige popularitet, og fristelsen for å følge strømmen uten å lære nødvendige ferdigheter har ført til at mange har gått glipp av muligheten til å strategisk øke sine investeringer.

Vi skal bryte disse elementene ned og komme frem til den mest effektive måten for å. I tilfelle du er ny i kryptoverdenen, kan det hende du føler deg litt fortapt og lurer på… Hva er egentlig kryptovaluta?

En rask oppdatering: Hva er kryptovaluta?

Kryptovaluta er helt enkelt et begrep for digital valuta, som ikke er tilknyttet noen fiatvaluta eller sentralisert enhet. Det betyr at kryptovaluta ikke eies av noen bank, banksystemer eller offentlig instanser og er derfor uavhengig fra dollar, euro, gull og sølv.

For å forhindre bedrageri og skape sikkerhet i forhold til å tjene penger på Bitcoin gjennomføres transaksjonene gjennom noe kjent som blokkjeden, hvor de arkiveres digitalt. Blokkjeden er ryggraden til, og hemmeligheten, bak kryptovalutaens suksess. Det kan sammenlignes med et digitalt “papirspor” av transaksjoner eller kvitteringer for alle som lærer å trade kryptovaluta.

Transaksjoner går gjennomgår en streng bekreftelsesprosess for å sikre at kun genuine transaksjoner permanent legges til blokkjeden og tillater individer å tjene ekstra penger på nett mens de trader, investerer, miner eller kjøper valutaer.

Med det i bakhodet, hvordan kan man så lære å trade kryptovaluta?

handle kryptovaluta

Trade kryptovaluta og bli en mestertrader

Før du stuper i det, er det viktig å lese deg opp på industrien først: Bitcoin, Ethereum og Litecoin er tre av de mange ulike kryptovalutaene man kan trade på tradingplattformer. Før du forbereder deg på å i det hele tatt investere noe penger i og kjøpe kryptovaluta, er det svært viktig å lese, lese, lese og undersøke alt du kan først!

Som med alle gode aksjeinvesteringer er trading med kryptovaluta ikke fritatt fra risikoer, men det kan også være veldig lønnsomt. Ta for eksempel Winklevoss-brødrene som ble de første milliardærene på sine investeringer i Bitcoin. De var ikke de eneste som tradet kryptovalutaer og gjorde det bra! Med det sagt er det viktig å veie fordeler og ulemper ved å trade kryptovaluta og at du går inn med et åpent sinn!

Etter at du har gjort nødvendige undersøkelser, er det ganske enkelt for deg å komme i gang ved å sette opp de nødvendige verktøyene. Det du trenger er:

starte blogg tjene penger

En lommebok for kryptovaluta (eller to)

Akkurat som den fine eller utslitte lommeboken du bruker til kontantene dine, så holder en lommebok for kryptovaluta på de private nøklene som lar deg kjøpe, selge og trade kryptovaluta. Det er den som hjelper deg å holde kryptovalutaen din trygg.

En privat nøkkel er som en pinkode som gir eieren tilgang til og mulighet til å utføre transaksjoner med sin digitale lommebok. Hver lommebok vil typisk være knyttet til en eller to private nøkler, avhengig av lommebokens generasjon.

De private nøklene er matematisk relatert til den tilknyttede lommeboken gjennom noe som kalles en lommebokadresse. Som med postsystemet vil en være nødt til å benytte denne adressen for at andre skal vite hvor de skal sende bitcoins, og som en avsenders adresse når de overfører bitcoins ut av lommeboken.

Det betyr at en lommebok for kryptovaluta vil vise deg totalen av hver kryptovaluta du eier og tillater deg å sende, motta og oppbevare kryptovaluta. Akkurat som med den vanlige lommeboken din bør du ALLTID sørge for å holde kryptolommeboken din trygg.

tjene penger på blogg

En tradingplattform for kryptovaluta (eller to eller tre, eller flere)

Vanligvis vil du benytte mer enn én tradingplattform for kryptovaluta, avhengig av hvilken type kryptovaluta du ønsker å trade. En årsak til dette er for å møte sikkerhetsbehov, men ofte er det også fordi det ikke finnes noen universell tradingplattform som trader alle tilgjengelige kryptovalutaer.

Du vil være nødt til å jakte litt på mindre og ikke fullt så populære tradingplattformer for å finne de mest uvanlige kryptovalutaene.

Og det er det! Oppsettet for å kunne trade kryptovaluta er litt kunnskap, en kryptolommebok og en tradingplattform eller to for kryptovaluta!

Nybegynnertips for trading

lese-forsknings mer

Les, undersøk og les litt mer

Som allerede nevnt er det viktig at du leser og undersøker masse før du begynner med trading slik at du først lærer å trade kryptovaluta. Å lære hvordan alt virker, terminologien og selv trendene innenfor trading kan være overveldende dersom du hopper blindt i det. Undersøk også ulike plattformer for å finne beste sted å trade kryptovaluta.

I tillegg er det lett å tape masse penger i stedet for å tjene de dersom du ikke vet hva du holder på med.

studie-trade-strat

Studer tradingstrategier

Ja, å lære å trade kryptovaluta er veldig nytt og noe annerledes fra å trade aksjer. Likevel er tradingstrategiene og selv trendene ganske like. Du vil være nødt til å bruke litt tid på å lære deg grunnleggende tradingstrategier som du kan benytte mens du lærer deg å trade som en mester.

Dette har vist seg å være veldig fordelaktig for dem som vet hvilke tegn de skal se etter med tanke på hvilke tidspunkt som er de beste for å kjøpe og selge på tradingmarkedet. Jo mer kunnskap du har, desto større sannsynlighet er det for at du sitter igjen med en god fortjeneste!

strat-populær krypto

Begynn med populære kryptovalutaer

Det er ikke noe galt i å kjøpe populære kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum og Litecoin i begynnelsen. Med deres popularitet følger mye mediedekning, blogginnlegg og bruksanvisninger. Oppmerksomheten de får på nett kan være nyttig for nybegynnere som ønsker å bygge opp selvtillit innen trading med kryptovaluta.

Det kan være nervepirrende når nye overskrifter opplyser om stigninger og fall på verdien av hvilken som helst av disse kryptovalutaene, men de undersøkelsene de gjennomgår med alle de ulike perspektivene som analyserer disse kryptovalutaene, vil oftere gi deg en mer pålitelig rapport. Ta det rolig!

Så fort du får dreisen på å trade de mer populære kryptovalutaene, vil du vite hva du skal se etter når du begynner å kikke etter mindre populære “altcoins”. Det følger en høyere risiko med altcoins, men de gir også en mulighet for høyere tilbakebetalinger!

handle kryptovaluta

Hva du må være obs på med trading

Greit, så har du kommet i gang med å lære å trade kryptovaluta. Her er noen ting du absolutt bør ha i bakhodet mens du tar steget videre med trading:

Risikofaktorer

Uansett hva du gjør, hvor sikker kryptolommeboken din er eller hvor solid tradingstrategien din er, så er trading med kryptovaluta risikofylt. Ja, du kan si det samme om aksjer, men det er fordelaktig å være ekstra forsiktig med tilnærmingen din til trading av særlig kryptovaluta. Dette er årsaken:

Ulikt andre investeringer er volatiliteten til kryptovaluta mer flyktig på en mye høyere og mer dramatisk sats. Det er ikke uvanlig at prisen på en enkelt kryptovaluta stiger eller faller med mer enn 10 % på få timer. Tidlig i artikkelen nevnte vi at kryptovaluta er desentralisert og ikke regulert av banker eller institusjoner. Det åpner mange dører for muligheter, men det betyr også at det er færre sikkerhetstiltak.

Bløffer som bobler, “pump-and-dump” og oppsiktsvekkende medieoppslag som drastisk påvirker verdien til en kryptovaluta fra en time til en annen skjer ganske ofte. Dette skjer også i aksjemarkedet, men der finnes det reguleringer som skjermer investorer fra å bli utsatt for slikt for ofte.

Blokkjedeteknologien i seg selv kan være sikret fra å bli forfalsket, kopiert eller endret, men det finnes faktisk mange kryptovalutaer som lages hver dag som kan være ren bløff.

Det er mange pålitelige kryptovalutaer som har potensiale til å endre fremtiden, men med dem følger også de som er ute etter å svindle folk fra investeringene deres eller de som er en ren flopp. For eksempel investerer du kanskje dine hardt opptjente bitcoins i en “ny” altcoin og plutselig flopper den slik at du har tapt dine bitcoins.

Dette er årsaken til at det er svært viktig for alle som skal lære å trade kryptovaluta i Norge å være årvåken i investeringene sine, og ikke bare hoppe på trender fordi det er et populært trekk.

Offentlige reguleringer kan også drastisk påvirke tradingverdien av kryptovaluta. Det finnes styringsmakter som ikke er åpne for kryptovalutamarkedet i det hele tatt, og enkelte land forbyr innbyggerne sine fullstendig å kjøpe, selge eller eie kryptovaluta.

Som følge av at slike restriksjoner annonseres, hender det at verdien på kryptovaluta plutselig stiger eller faller.

Det siste og viktigste du må huske på, er at teknologien bak kryptovaluta fremdeles er helt ny. Ja vi har hørt mye om dens suksess, men det er enda stor risiko knyttet til Bitcoin, Ethereum og selv blokkjedeteknologien som kan floppe fullstendig.

Ikke la dette fraråde deg fra å investere, men igjen, som for alle gode investorer er trikset for å lykkes å gå inn med øynene åpne for alle risikofaktorer. Når du vurderer hvor mye du ønsker å investere eller hva du skal investere i, bør du ikke investere mer enn du er villig til å tape.

Tanker om investering i kryptovaluta

Generelt sett er det ingen grunn for at du ikke skal vurdere trading med kryptovaluta som en investering. Tidligere ble det anbefalt at du finner deg en tradingstil å benytte når du lærer å trade kryptovaluta.

Det finnes mange ulike tradingstiler der ute, og det er mulig å finne en som passer deg. Noen foretrekker å trade sakte med en langsiktig innstilling og sjekker kanskje bare fremdriften i tradingen sin innimellom. Dette er kjent som “swingtrading”.

De som har bedre tid eller ønsker raskere strategier foretrekker kanskje “daytrading”. Dette lar deg bevege deg inn og ut av markedsplassen raskt, og planen er vanligvis å avslutte tradingen den samme dagen som du starter den. Trading gir deg full fleksibilitet!

ett brev

Langsiktig trading (Swingtrading)

Dersom du er interessert i å oppbevare kryptovalutaen din over en lengre tidsperiode (uker, måneder eller kanskje til og med år) er det å regne som en langsiktig strategi.

Mange som velger denne veien, tror kanskje på en vellykket vekst av kryptovalutaens verdi og er vanligvis villig til å holde seg til kortsiktige stigninger og fall.

Forskjellen mellom swingtrading og investering er at du med investering kjøper og beholder uten å selge. Swingtradere på sin side holder kanskje bare på en spesifikk kryptovaluta i noen dager eller uker før de hopper på neste mulighet for å tjene penger.

b-brev

Daytrading eller intradaytrading

Daytrading drar fordel av mindre stigninger og fall i prisene på ulike kryptovalutaer. En av fordelene med et svært volatilt kryptovalutamarked er at den kortsiktige veksten kan føre til høy fortjeneste for investorer som gjør det riktig.

Den eneste ulempen med dette er at når du daytrader kryptovaluta er det mer som en fulltidsjobb enn en vanlig hobby. Du vil ofte bruke morgenen på å lete etter de beste tradene, utføre dem og så administrere utfallet den samme dagen.

Om du ønsker å investere langsiktig eller å skape en umiddelbar fortjeneste handler kun om dine personlige preferanser. Det finnes ikke noe galt svar på hvordan du best håndterer å trade kryptovaluta.

Å kjøpe ønsket kryptovaluta og noen siste tanker

Når du er klar for å trade kryptovaluta, har vi noen komplette guider for de mest populære valutaene. Disse ligger klare til å veilede deg steg-for-steg gjennom prosessen for kjøp:

bitcoin
Kjøpe Bitcoin
litecoin
Kjøpe Litecoin
ripple
Kjøpe Ripple
ethereum
Kjøpe Ethereum
monero
Kjøpe Monero

Kryptovaluta er en ny og kommende teknologi med potensiale til å revolusjonere måten verdensøkonomien fungerer på. Å lære å trade kryptovaluta er veldig enkelt i disse moderne tider, og med gode muligheter for å tjene penger er du nærmest gal hvis du ikke hiver deg på bølgen!

Muligheten for fortjeneste både gjennom direkte trading og indirekte ved å selge kunnskapen din om trading til andre, gjør at å lære hvordan trade kryptovaluta er en uunnværlig ressurs å tillegge ens egen portefølje av ekspertise.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top