Kjøpe Kryptovaluta [Komplett Guide]

kjøpe kryptovaluta

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Kryptovaluta er fremtiden. Du har sannsynligvis ofte hørt begrepene “kryptovaluta”, “Bitcoin” og “kjøpe kryptovaluta” i samtaler, på nyhetene eller på sosiale medier de siste få årene og kanskje tenkt at det er akkurat det samme. Bitcoin er faktisk bare en del av verdenen av kryptovaluta. Det er hundrevis av kryptovalutaer under utvikling, og mange trader kryptovaluta hver dag.

I denne artikkelen skal vi lære deg hvordan du kjøper kryptovaluta slik at du også kan komme i gang!

Hvordan komme i gang med kryptovaluta

Kryptovaluta er ikke bare en digital valuta som kjøpes og selges for å tjene penger på nett: Det er en unik koding gjennom kryptering og blokkjede-teknologi som gjør kryptovaluta vanskelig å manipulere og forfalske. Den er også bygd desentralisert fra statlige institusjoner.

På grunn av disse egenskapene har kryptovaluta blitt et spennende eventyr for investorer og de som elsker teknologi. Den har endret hvordan vi ser på penger og har åpnet mange dører for at digitale valutaer kan vokse i fremtiden.

Dersom du lurer på hvordan du kan kjøpe kryptovaluta, og hva du bør kjøpe, så er dette alt du trenger å vite om kryptoverdenen!

Er det lovlig?

En av de største bekymringene knyttet til kryptovaluta, er redselen for å gjøre noe galt eller ulovlig. Kryptovalutaens plutselige popularitet i 2017 var en tid for enorme gevinster og tap.

Ettersom det er en nokså ny og ikke-regulert industri, har det vært flere styringsmakter som  har laget egne regler for hvordan kryptovaluta skal regnskapsføres og skattlegges.

Noen land har lukket døren for kryptovaluta helt og holdent.

Betyr det at kryptovaluta i seg selv er ulovlig? Ikke helt. Det er bare et nytt konsept. Fordi det er så nytt, har det oppstått bekymringer for hvordan man skal skattlegge kryptovaluta og hvordan svindel skal forebygges. Det er også mange andre utfordringer som de ulike styringsmaktene i forskjellige land er usikre på hvordan de skal håndtere. Med tiden tror de fleste investorer at frykten for kryptovaluta-industrien forsvinner.

I mellomtiden bør du sette deg inn i reglene som gjelder for landet ditt. Dersom det er spesifikke reguleringer som kreves av staten, med tanke på investering og skatteformål, er det best å vite om og følge disse. Dersom kryptovaluta er forbudt i landet ditt vil dette forhåpentligvis endre seg snart!

kjøpe kryptovaluta

Hvilken kryptovaluta bør du kjøpe?

Dersom du lurer på hvordan du kjøper kryptovaluta, er dette førstevalget og de mest populære alternativene for mange:

bitcoin
Hvordan kjøpe Bitcoin
ethereum
Hvordan kjøpe Ethereum
litecoin
Hvordan kjøpe Litecoin
ripple
Hvordan kjøpe Ripple

Dette er de fire største og mest populære kryptovalutaene på dagens marked, og de er nyttige for å tjene penger på nett av mange årsaker.

Dersom du er nybegynner innen krypto-verdenen, og lurer på hva som er det beste alternativet når du skal kjøpe kryptovaluta, og hvordan du kjøper den, er dette et fint utgangspunkt. Ikke bare har de bevist at de er vellykkede, men det er også mye informasjon tilgjengelig slik at du kan lære om hver enkelt av dem.

Hvordan kan dette være til hjelp? Dersom du ser etter kryptovalutaene som er best egnet for transaksjoner og/eller investeringer, er det massevis av ressurser tilgjengelig. Du kan lære hva du skal se etter i en kryptovaluta, når og hvordan du kjøper og hvordan du investerer i den.

Dersom du ønsker å begynne konservativt på krypto-eventyret ditt, kan du holde deg til kun kjøp og salg, noe som er helt greit og potensielt veldig lukrativt. Det krever lite erfaring, kunnskap og tid sammenlignet med å ta avanserte risikoer i forbindelse med daytrading.

Om du ønsker å undersøke mindre populære, men potensielt lønnsomme valutaer på markedet, er det likevel lurt å eksperimentere med disse fire, veletablerte valutaene i begynnelsen.

Oppsett av lommebøker: første steg for å kjøpe kryptovaluta

kjøpe kryptovaluta

En av de første tingene du må gjøre når du lærer å kjøpe kryptovaluta, er å opprette en lommebok for kryptovaluta: Dette er stedet hvor du oppbevarer kryptovalutaen din, slik som du gjør med kontanter i en vanlig lommebok!

Det fins flere typer lommebøker, online/offline programvare-lommebøker, maskinvare-lommebøker og papir-lommebøker. I begynnelsen holder det med en online lommebok, slik at du kan kjøpe ønsket kryptovaluta og utføre transaksjoner. Derfra kan du velge hvilken kryptovaluta du ønsker å kjøpe, og du kan også overføre de til banken din.

Dette er et utvalg populære online lommebøker for kryptovaluta:

coinbase

Coinbase: Dette er den mest populære online lommeboken på markedet akkurat nå. Det er også en megler for kryptovaluta, men lommebok-funksjonen i seg selv sørger for at kjøp og oppbevaring av kryptovaluta går veldig enkelt for seg. Herfra kan du overføre kryptovalutaen din til et annet, sikrere alternativ for lommebøker.

exodus

Exodus: Denne programvare-lommeboken oppbevarer kryptovalutaen din direkte på PC-en din. Programvaren i seg selv er kompatibel med flere typer kryptovalutaer og er utformet slik at den er enkel å navigere seg rundt på og bruke.

mycelium

Mycelium: Dette er en av de mest populære app-lommebøkene for mobil på markedet. Den største fordelen med Mycelium er at du kan oppbevare og få tilgang til kryptovalutaen din fra mobilen din. Dette er nok ikke det beste alternativet, dersom du er utsatt for å miste telefonen din!

Hver og en av disse er enkle å opprette og like enkle å knytte opp mot bankkontoen din. Merk deg at de kommer til å be om identifikasjon for sikkerhetsårsaker. Derfra kan du også investere i en offline programvare-lommebok, men som kjører fra den personlige PC-en din. Et annet alternativ er en maskinvare-lommebok, som er en spesialisert USB eller ekstern harddisk for å oppbevare kryptovalutaen din fullstendig offline, eller du kan velge en papir-lommebok som du skriver ut og oppbevarer der du måtte ønske.

Sjekk ut guiden vår for oppsett av kryptovaluta-lommebøker dersom du ønsker å lære mer.

Hvordan kjøpe kryptovaluta med en trading-plattform

kjøpe kryptovaluta

Når du har opprettet en online lommebok, må du registrere deg på en trading-plattform for kryptovaluta for å kunne kjøpe og selge. Deretter kan du gå videre til å tjene penger på kryptovaluta. De fleste trading-plattformer gir deg prishistorikken til hver enkelt kryptovaluta du ser på, fra minutt-til-minutt og helt til et årlig chart for valutaens oppførsel.

Som med lommebøkene vil det kreves at du identifiserer deg når du skal kjøpe kryptovaluta. Derfra kan du kjøpe kryptovaluta direkte fra fiat-valutaer for å komme i gang. Du kan da også kjøpe og selge kryptovalutaer med dine eksisterende kryptovaluta.

Dette er prosessen:

sett opp kontoen din

Sett opp kontoen din

For å kunne ta ut kryptovalutaen din kreves det at du fullfører prosessen med å identifisere deg.

se etter ønsket kryptovaluta

Se etter ønsket kryptovaluta

Tradingplattformer kan hjelpe deg å overvåke markedsverdiens vekst og etterspørsel. Når du ønsker å kjøpe eller selge, vil du ha et godt estimat over prisene.

undersøk transaksjonsgebyrene

Undersøk transaksjonsgebyrene

Hver vekslingsplattform har ulike transaksjonsgebyrer, og de fleste belastes i kryptovaluta. Det er svært viktig å undersøke hva transaksjonsgebyret faktisk er. Mens et transaksjonsgebyr på 0,1 BTC kan høres akseptabelt ut, er fiat-valutaen kanskje på hele 5 000 kr! Hold derfor øynene åpne for transaksjonsgebyrer.

kjøp kryptovaluta

Kjøp kryptovaluta

Når du kjøper eller selger kryptovaluta via en vekslingsplattform, kan du sette opp et budsjett eller en spesifikk pris du ønsker å betale for en bestemt mengde av kryptovalutaen du ønsker å kjøpe.

For eksempel:

  • Legg inn et bud på 3 Ethers (Ethereum) for minimum 2 500 kr og maksimalt 3 000 kr per Ether.
  • Vent! Så snart noen legger inn et bud i samme prisområde, vil budet ditt godkjennes og du får dine Ethers!

Vår anbefaling: Kraken

Kraken er en av verdens største tradingplattformer for kryptovaluta på planeten vår. Den tilbyr et bredt utvalg av kryptovalutaer på markedet og kan benyttes i mange land.

Det kan være litt skremmende for nybegynnere ettersom det er noe tidkrevende å sette opp en konto, og litt avansert å sette seg inn i hvordan man navigerer seg rundt på vekslingsplattformen. Fordelen er at transaksjonsgebyrene er lavere sammenlignet med andre vekslingsplattformer. Til slutt – ettersom det er tilgjengelig i de fleste land, er det en av de beste alternativene for å kjøpe kryptovaluta på nett.

Kjøpe kryptovaluta med direkte trading

Dersom du undersøker hvordan du kan kjøpe kryptovaluta, er direkte trading en interessant metode å benytte. I motsetning til vekslingsplattformer involverer denne typen trading å kjøpe og selge direkte fra andre mennesker i andre land i stedet for å utføre handelen via en tradingplattform.

Fordelen med dette er at transaksjonsgebyrene elimineres.

Direkte trading betyr at det ikke er en fastsatt markedspris. Selgerne har frihet til å selge for egne satser, og kjøperne må bestemme hvilken sats de er villig til å betale.

Vår anbefaling: “peer-to-peer”-utleie eller trading

hvordan kjøpe kryptovalutaOm du er ute etter å kjøpe kryptovaluta via direkte trading, betyr dette vanligvis at du kjenner noen eller har venner som du ønsker å trade sammen med. Det er også mange som ikke benytter seg av dette alternativet ettersom det ikke er nødvendig. Dersom du er i et land hvor restriksjoner gjør kjøp og salg på vekslingsplattformer utfordrende, kan “peer-to-peer”-utleie være et bedre alternativ.

Kjøpe kryptovaluta fra meglere

En kryptovaluta-megler tilbyr akkurat de samme tjenestene som en tradingplattform hvor du besøker en spesifikk nettside for å selge og kjøpe kryptovaluta. Likevel, i motsetning til trading-plattformer hvor det en flyktig variasjon i prisene for en veksling, kan meglere sette en fast vekslingssats for kjøpere og selgere.

Fordelen ved å bruke en megler er at de fastsatte prisene gjør det enkelt for begge parter. Det stemmer at megleren tar en viss prosent, så det har et slags transaksjonsgebyr.

Det er likevel den enkleste måten for alle som foretrekker å kjøpe og selge på denne måten. Dersom du er nybegynner innen å kjøpe kryptovaluta, tenker du kanskje at tradingplattformer og direkte trading er for rotete og forvirrende å styre med. Om det er tilfellet, kan en megler være det beste alternativer for deg, ettersom det generelt er mindre bryderi.

kjøpe kryptovaluta

Vår anbefaling: Coinbase

Coinbase er helt klart den største og mest populære megleren på markedet. På grunn av sin online lommebok-funksjon sørger den for at det er enkelt å bruke, enten det gjelder kjøp eller korttids-oppbevaring. Dens plattform er også enkel å bruke og er derfor et svært godt alternativ for nybegynnere som prøver å lære seg å kjøpe kryptovaluta.

Konklusjon

hvordan kjøpe kryptovalutaÅ lære å kjøpe kryptovaluta kan være litt skremmende i begynnelsen, men så fort du kommer inn i det kan det også være veldig gøy! Det er veldig mye å lære om teknologien som ligger bak, dens historie og fremtid, og selvfølgelig – det er mye penger å tjene.

Som du har lært i denne artikkelen, kan du komme i gang på mindre enn 10 minutter med tre enkle steg:

På tross av høye markedspriser anbefaler vi at du lærer å kjøpe kryptovaluta ved å bruke anerkjente kryptoer, som Bitcoin, Ethereum og Litecoin. Du kan oppnå spennende resultater med dem. Alt i alt har kryptovaluta en lysende fremtid, så gjør veloverveide kjøp og handler, følg med på markedet og viktigst av alt – nyt eventyret!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top