Kryptovaluta Mining [Komplett Guide]

kryptovaluta mining

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Kryptovaluta har bevist at den er kommet for å bli og at den vil spille en betydelig rolle i fremtiden. Nå lurer du kanskje på hvordan du kan få tak i noe av den. Du kan selvfølgelig bare kjøpe ønsket kryptovaluta, men du kan også lære deg kryptovaluta mining på egenhånd. Hvordan miner du kryptovaluta? Og hva er egentlig “mining”? Er det en gjennomførbar metode for å tjene penger? I denne artikkelen går vi over alle disse spørsmålene, og mer, slik at du på egenhånd kan finne ut om kryptovaluta mining er noe for deg!

Kryptovaluta mining (f.eks. Bitcoin eller Ethereum) er i utgangspunktet å verifisere en transaksjon i en blokkjede, altså å tillegge det som en blokk til den offentlige hovedboken som holder styr på transaksjonene, men det er mer enn bare prosessen ved å sikre at hele systemet holdes sikkert. Det er også en måte for å investere i teknologien mens du samtidig belønnes.

Det beste ved kryptovaluta mining er at det er en del av et desentralisert system, slik at du kan bli med et team av minere fra omtrent hvor som helst i verden for å utrette fantastiske ting sammen, og samtidig tjene penger.v

I denne artikkelen viser vi deg hvor enkelt det er å komme i gang, hva du trenger og hva du bør ta i betraktning før du begynner med mining. Dersom du er ute etter å lære mer om kryptovaluta generelt, kan du sjekke ut vår kryptovalutaguide.

Den fullstendige sjekklisten for kryptovaluta mining

Det er mulig for hvem som helst å melde seg frivillig som kryptovaluta-miner, men det stilles noen krav som du bør ta i betraktning før du hiver deg ut i det og tror du kan tjene raske penger.

Dette inkluderer utstyr, prosessorkraft og en del andre ting som f.eks. juridiske krav. Her er vår fullstendige sjekkliste:

hvordan tjene penger

Sjekk at du har den nødvendige programvaren

Datamaskiner

Datamaskiner

Avhengig av hvilken kryptovaluta du velger, kan det være i dine beste interesser å investere i en kraftig datamaskin med høy ytelse. Denne datamaskinen skal kjøre 24/7 og konstant jobbe mot å behandle transaksjoner.

Dette betyr at du trenger dens ressurser 100 % dedikert til mining, og at mining fra en personlig datamaskin derfor ikke er et alternativ.

Husk likevel at dette ikke er noen fasit ettersom noen kryptovalutaer kan være utformet for å kjøre mer effektivt og er mer kompatible til å kjøre fra den personlige datamaskinen din hjemme. Du vil være nødt til å undersøke hvilken kryptovaluta du ønsker å mine og hvilke tekniske krav det vil medføre.

strøm

Strøm

Du kommer kjapt til å se at kryptovaluta mining krever en konstant, jevn strømforsyning for at du skal kunne fortsette å mine uforstyrret. For minere er dette en vedvarende ekstra kostnad som du må ta hensyn til og ha med i betraktning.

Dersom du bor i et land hvor pålitelig strøm er billig og lett tilgjengelig, kan mining være et svært godt investeringsalternativ til en mulig fornuftig pris.

programvare

Programvare

Hver enkelt miner må installere en spesiell programvare for kryptovaluta mining slik at datamaskinene behandler de riktige algoritmene for miningprosessen. Dersom du for eksempel er ute etter å tjene penger på Bitcoin, så vil ikke programvaren som er assosiert med Bitcoin være forenlig med programvaren for mining av Ethereum og vice versa. Sørg derfor for å at du har de riktige programvareverktøyene!

Tjene penger

Sett opp nødvendige lommebøker for kryptovaluta for å oppbevare myntene du miner

For hver kryptovaluta du ønsker å mine trenger du det tilknyttede oppsettet for lommebøker, slik at du kan oppbevare myntene dine der. Hver kryptovaluta har sin egen lommebok, noe som betyr at du må sette opp én for hver valuta du er interessert i.

tjen penger

Forsikre deg om at du overholder landets juridiske krav

Husk at på tross av at kryptovaluta har blitt så berømt, så er det fremdeles et veldig nytt konsept som bekymrer myndighetene i forhold til hvordan de skal samhandle med og regulere teknologien.

Det finnes land som har pålagt nasjonale restriksjoner for trading og mining av kryptovaluta, mens andre land har lagt ned et totalforbud. Før du begynner med kryptovaluta mining i Norge bør du være sikker på at det ikke finnes lover som stopper deg.

Som miner bør du også forsikre deg om at du overholder lokale lover og regler. Dette gjelder særlig å holde seg innen lovverket med tanke på forbruk av strøm.

Dersom du skal utføre et større miningoppsett, må du forsikre deg om at det lokale kraftselskapet ditt kan forsyne deg med den elektrisiteten du trenger og undersøke om det finnes grenser for mye du har lov til å bruke.

Til slutt: Når du begynner å mine og tjene penger på kryptovaluta mining, må du også undersøke hvordan myndighetene foretrekker å behandle skattespørsmål knyttet til pengene du tjener på kryptovaluta.

kryptovaluta mining

tjen penger på nett

Sørg for å ha spesifikke mål for kryptoeventyret ditt

Noe du ikke kan stresse nok med i forkant av å investere i eller begynne med kryptovaluta mining er å gjøre nødvendig research før du hopper i det! Det finnes mange ulike kryptovalutaer og noen av dem kan være på grensen til å blomstre for fullt, mens andre ikke er helt der enda.

Uansett vil du være nødt til å lese om kryptovalutaen, teknologien og dens mål for å forsikre deg om at du tror den er verdt å investere i.

Det stemmer at det finnes kryptovalutaer som er dyre å mine i begynnelsen, men dersom de når målene sine og får ønsket verdistigning, kan myntene du har tjent på mining plutselig være verdt flere tusen kroner per mynt!

For å komme til det punktet må du gjennomføre nødvendige undersøkelser og analyser og finne ut hvilken kryptovaluta som fungerer for deg, før du investerer tid og penger!

hvordan tjene penger

Bruk en kalkulator for kryptovaluta mining for å forsikre deg om at forventet ”output” samsvarer med beløpet du bruker

En kalkulator for kryptovaluta mining er et verktøy som hjelper deg å fastslå om kostnaden for mining vil lønne seg (dette er ikke tilgjengelig for alle kryptovalutaer, og særlig ikke de nyeste).

Kalkulatorer for Bitcoin, Ethereum eller Litecoin kan være til hjelp for å se hvor mye du potensielt kan tjene og dermed om du vil nå målene dine for investeringene. Dette er også de enkleste kryptovalutaene å mine for å få tilbakebetalt investeringene dine.

For å nå en så nøyaktig kalkulasjon som mulig må du sørge for å ha med disse faktorene

Dersom du skal bli med et team av minere bør du undersøke den gjennomsnittlige utbetalingen til teamet og hvor mye de deler med deg dersom du blir med dem.

hvordan tjene penger

Finn ut om du ønsker å mine kryptovaluta individuelt, med et miningteam eller om du vil begynne med skymining

Du har 3 alternativer for kryptovaluta mining:

Hvert alternativ har sine fordeler og ulemper, og vi skal gå over dem nå:

individuell mining

Individuell mining

Individuell mining betyr som regel at du har ditt eget oppsett dedikert kun til mining av en spesifikk kryptovaluta. Du må kjøpe en eller flere datamaskiner for å sette sammen et datasystem for kryptovaluta mining som kun har som jobb å mine og ingenting annet..

Du mottar kryptovaluta basert på hvor ofte du kan verifisere en transaksjon. Sjansene for at du verifiserer en blokk like raskt som noen andre som sitter på en stor lagerbygning med 100 mining-datamaskiner er nesten lik null dersom du bare har én datamaskin som miner for en like stor kryptovaluta som Bitcoin.

Det kan være et bedre alternativ for deg å jobbe med en kryptovaluta hvor du har færre minere å konkurrere mot.

Det kan også fungere dersom du er interessert i å investere i 100 datamaskiner og en lagerbygning som er dedikert kun til mining. Dersom du velger denne veien, er det viktig å sørge for et godt ventilert og kontrollert inneklima, at strømkabler og strømledninger er riktig koblet og regelmessig inspisert av en sertifisert elektriker og at miningdatamaskinene dine er godt sikret.

Ingen ønsker å se en slik investering bli stjålet, skadet eller ødelagt av en defekt kabel!

divider
miningteam

Miningteam

Et populært og anbefalt alternativ for de som ønsker å lære å mine kryptovaluta er å bli med et miningteam. På engelsk kalles dette et “mining pool”. Det betyr at du blir med en gruppe mennesker på kryptovaluta mining og at dere deler gevinstene hver gang dere verifiserer en blokk.

Hvordan gjør du dette?

En metode er at du og en gruppe mennesker du kjenner setter opp et eget miningteam. Som med individuell mining vil dere dele kostnadene og ressursene for å bygge og vedlikeholde deres eget senter for mining. Dersom innsatsen deres er vellykket, vil du og teamet ditt dele gevinstene fra hver verifiserte blokk.

En annen metode å gjøre dette på er å bli med en av de større miningteamene. Det betyr at du sammenkobler miningressursene dine til et eksisterende og større team og at dere deler gevinstene hver gang en blokk verifiseres.

Miningteam er fantastiske dersom du foretrekker å mine større kryptovalutaer og om du har begrensede ressurser å bidra med i miningoperasjoner. Ulempen med dette er at gevinsten ikke vil være like stor når du blir med et større team, men du vil til gjengjeld bli betalt med jevne mellomrom.

Når du leter etter et miningteam er det noen ting du bør se etter: rykte eller “hash power”, gebyrer og utbetalinger. “Hash power” er hastigheten en miner eller et team bruker på å løse kodene for kryptovalutaen og bestemmer hvor mye teamet bidrar til den generelle anstrengelsen for kryptovaluta mining.

Som regel betyr høyere hash power, høyere suksess.

Gebyrer og utbetalinger for et miningteam vil være ulike for hvert enkelt.

skymining

Skymining

I stedet for å kjøpe alt det dyre utstyret selv, kunne det ikke vært fint å bare leid det?

Det er det skymining er!

En leverandør for skymining leier ut miningprogramvaren- og maskinvaren for et gebyr. Du kjøper “hash rate power” fra dem. Dette er mye billigere ettersom du ikke trenger å bruke masse penger på å kjøpe utstyr.

Denne prosessen gjør deg til en av deltakerne i et team av skyminere og er så langt det beste alternativer for å mine kryptovaluta. Skymining er veldig enkelt å forstå og du trenger heller ikke mye teknisk kunnskap for å komme i gang.

To leverandører vi kan anbefale er Genesis Mining og Hashflare. De er veldig enkle å bruke og krever lite innsats fra deg. Du trenger bare å melde deg opp, lene deg tilbake og se at ønsket kryptovaluta strømmer inn.

Hvor mye kan du tjene på kryptovaluta mining?

kryptovaluta mining

Hvor mye du er villig til å investere vil avgjøre hvor mye du kan tjene på mining. Noen tjener omtrent 140 kr dagen ved kun å investere litt datakraft til mining av kryptovaluta.

Det finnes også de som tjener opptil 6 000 kr om dagen! Dersom du på alvor ønsker å lære deg kryptovaluta mining, kan det være en svært god investering for å tjene penger på nett.

Krever det noe fysisk arbeid å mine kryptovaluta? Nei, ikke annet enn at du må sette opp datamaskinene. Så fort du har alt oppe og går, lar du maskinene dine gjøre alt arbeidet. Det er faktisk en svært enkel metode for å tjene en passiv inntekt!

Det beste ved mining er at du heller ikke trenger å kjøpe kryptovaluta for å tjene penger: Selve prosessen ved mining gir deg belønning i valutaen! Det er også et godt alternativ til å bygge en trading-portefølje for kryptovaluta og måtte følge med på markedsgrafer dagen lang.

Kryptovaluta mining og blokkjeden

Hva er kryptovaluta mining og hvorfor har det vokst til å bli så vellykket og lønnsomt? En av grunnene er den revolusjonerende teknologien og kodingen som ligger bak kryptovaluta!

Før fremveksten av kryptovaluta har spørsmålet om dataeierskap og sikkerhet vært en hindring i teknologiindustrien i lang tid. Bruken av kryptografi og blokkjedeteknologi har gjort økt sikkerhetsnivå og desentralisert eierskap mulig og er årsaken til at kryptovaluta og mining er så populært i dag.

Det fine med et desentralisert system for blokkjedeteknologi er at det er bygd på frivillige som ønsker å bidra med tiden og ressursene deres for å gjøre kryptovaluta mining full av muligheter for investorer.

Å lære å mine kryptovaluta og delta på mininginnsatser hjelper ikke bare videre vekst i kryptovaluta, men kan også være lønnsomt som en investering for å tjene ekstra penger.

Det er to siste ting å klargjøre:

sikkerhet og bekreftelse

Sikkerhet og bekreftelse

Blokkjedeteknologi fungerer som en form for sikkerhet ved å skape permanente “blokker” av kode som kan brukes til å referere til autentisitet av transaksjoner.

Dersom noen kjøper en pizza med kryptovaluta og trykker “kjøp”, vil blokkjedekoden fra kryptovalutaen de bruker bli sammenlignet for bekreftelse.

Det betyr at f.eks. 10 minere med oversikt over denne kryptovalutakoden vil sammenligne hverandres koder og den ventede transaksjonen.

Så fort begge koder og transaksjonen er bekreftet er “kjøpet” godkjent, og den nye transaksjonen vil bli tillagt en blokk i kryptovalutaens blokkjede.

Grunnet blokkjedens utforming vil eventuelle hackere være nødt til å hacke mer enn 50 % av minernes logg for å få transaksjonen deres godkjent. Hvis du mener det er mulig, så ja, det kan gjøres i teorien.

Å ha et desentralisert system med millioner av frivillige rundt om i verden som jobber sammen for å bekrefte transaksjoner gjør det å “bare” hacke hundrevis av tilfeldige datamaskiner utfordrende og vanskelig å gjennomføre.

divider
hvordan lage kryptovaluta

Hvordan lage kryptovaluta

En av måtene for å motivere minere til å frivillig lære kryptovaluta mining er belønningssystemet. Siden det er mange minere som jobber med samme transaksjon, vil mineren (eller miningteamet) som bekrefter en blokk først bli belønnet med et forhåndsbestemt antall nylagde mynter.

Om du vurderer å bygge en gruppe investeringsfond på lang sikt, må du veie alle mulige alternativer og involverte kostnader mot mulige utbetalinger og belønninger.

PlussPengers detaljerte guider for kryptovaluta mining

Her er vår liste over fullstendige guider for mining av spesifikke kryptovalutaer på PlussPenger. Du kan klikke på hver enkelt for å få detaljer om hver enkelt mynt:

bitcoin
Mining av Bitcoin
litecoin
Mining av Litecoin
ripple
Mining av Ripple
ethereum
Mining av Ethereum
monero
Mining av Monero

Hvorfor bør du mine kryptovaluta?

Hvorfor bør en lære kryptovaluta mining? Er det virkelig verdt investeringen?

kryptovaluta mining

Mange av dem som bidrar ser det bare på lønnsomheten ved kryptovaluta mining, men også at de er synkronisert med teknologien.

Revolusjonen med blokkjedeteknologien har begeistret mange for hva fremtiden vil bringe. Å lære kryptovaluta mining har virkelig blitt et aktivt steg for mange til å bli med på utviklingen av fremtiden.

Fra et økonomisk standpunkt er mining helt klart et alternativ for å tjene penger på kryptovaluta. Å la massevis av datamaskiner gjøre miningjobben og bli belønnet mens investorer ikke trenger å bidra så mye etter den første investeringen. Om du er begeistret for kryptovaluta kan dette være et flott eventyr å tillegge investeringsstrategiene dine.

Samlet sett er det å lære kryptovaluta mining et steg videre fra bare å være et sjakktrekk for investeringene dine. Det er også et steg i retning av å støtte en voksende blokkjedeindustri og dens fremtid i en verden i konstant endring. Om du ønsker å finne en unik måte for å tjene en passiv inntekt, kan mining være et svært godt alternativ for deg!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top