Hvordan investere i Kryptovaluta: Det vi gjerne skulle ha visst...

investere i kryptovaluta

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Du har utvilsomt hørt om dem: digitale mynter, også kjent som “kryptovaluta”. Det er et av verdens heteste temaer nå for veteraner innen investeringer, men også for nybegynnere. Det har fått mange til å interessere seg for å lære hvordan man kan investere i kryptovaluta.

Det finnes de som tror at krypto enten er en snarvei til å bli rik og ren svindel, mens andre tenker at det er en revolusjonerende ny valuta og det neste store innen finans og teknologi. Uansett om det er en eller alle av de nevnte beskrivelsene, så er det helt klart at kryptovaluta er kommet for å bli.

Hvorfor da ikke se på måter for å tjene penger på det?

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan investere i kryptovaluta, dine muligheter for å tjene til livets opphold og hvordan du holder deg trygg mens du gjør det.

Ikke bare er det nokså enkelt, men det er også veldig gøy og potensielt veldig givende!

Har jeg gått glipp av muligheten min?

Mange som vurderer å investere i kryptovaluta og digitale mynter tror kanskje de har gått glipp av muligheten til å tjene penger. Det stemmer at Bitcoin hadde en ekstrem økning for så å falle igjen, men hvem vet hvor mange topper den har foran seg?

I tillegg er Bitcoin bare én av hundrevis av kryptovalutaer som finnes der ute! Du har muligens hørt om Ethereum, Litecoin og Ripple? Dette er bare noen eksempler på de mest populære kryptovalutaene på markedet, og det kan være lurt av deg å holde øye med dem ettersom de helt klart er på vei et sted!

Mange kryptovalutaer er utformet av selskaper eller individer som bygger videre på og forbedrer blokkjede-teknologien som Bitcoin startet med i 2009.

Dette betyr at det sannsynligvis finnes “uoppdagede” kryptovalutaer med potensiale til å utkonkurrere Ethereum, Ripple, Litecoin og muligens også Bitcoin i fremtiden!

På tross av mange negative holdninger knyttet til kryptovaluta (ofte fra regjeringer og etablerte finansinstitusjoner som føler seg truet) så har den endret hvordan finansmarkedet og teknologien kan utvikle seg i fremtiden.

Dette er årsaken til at svært mange investorer begeistrer seg for kryptovaluta og dens fremtid, selv om de er skeptiske til at dens plutselige popularitet og flyktighet.

Har du da gått glipp av muligheten til å investere i kryptovaluta og tjene penger med veteranene innen mynter, som Bitcoin og Litecoin? Absolutt ikke!

Bør jeg komme i gang så fort som mulig?

investere i kryptovaluta

Kryptovaluta har endret vår oppfatning av digital sikkerhet, desentraliserte systemer og eierskap til informasjon ved å bruke kryptografi og blokkjede-teknologi.

Det kan være fristende å satse på tilfeldige kryptovalutaer og håpe på det beste, men du vil helt klart tjene mer på investeringene dine dersom du lærer deg å investere strategisk.

Ikke bekymre deg, vi hjelper deg.

Hvordan investere i kryptovaluta: en oversikt for å komme i gang

Dette er stegene du må gjennom for å investere i kryptovaluta:

undersøk historien

Undersøk historien til kryptovalutaen du vurderer å investere i: Hvem startet den, når, og hvordan ble den skapt?

les også eventuelle stortingsmeldinger

Les også eventuelle stortingsmeldinger for den spesifikke valutaen

studer prishistorikken

Studer prishistorikken og svingninger for å fastslå trender og hvordan det står til med kryptovalutaen generelt

diversifiser investeringene dine

Ikke glem å diversifiser investeringene dine (du bør ikke sette 100 % av de tilgjengelige midlene dine på én valuta)

begynn med kjente og pålitelige mynter

Begynn med kjente og pålitelige mynter, som f.eks.: Bitcoin, Litecoin, Ethereum og Ripple

opprett en lommebok for kryptovaluta

Opprett en lommebok for kryptovaluta til å oppbevare valutaene du ønsker å investere i

velg et vekslingsalternativ

Velg et vekslingsalternativ for å kjøpe mynter. Du har tre muligheter: en plattform for trading, direkte trading eller en megler for kryptovaluta

bestem deg for en strategi

Bestem deg for en strategi: langsiktig eller kortsiktig investering

Vi kommer nå til å gå i detaljer på hvert punkt, slik at du har en steg-for-steg guide som forteller deg hva du skal gjøre.

Slik undersøker du kryptovalutaene du kan investere i

hvilken kryptovaluta skal man investere i
starte blogg tjene penger

Historie

Finn ut hvem som skapte kryptovalutaen:

Vær nøye på dette punktet for å forsikre deg om at det du ser på er anerkjent og pålitelig. Søk opp profilen deres på LinkedIn og sjekk legitimasjonen om nødvendig! En del av å lære å investere i kryptovaluta er å vite hvem som står bak den og om de har det som trengs for å vinne tilliten din.

tjene penger på blogg

Stortingsmeldinger

Alle gode og anerkjente kryptovalutaer har en stortingsmelding som utdyper hva kryptovalutaen er, dens formål, strategier og mål. Med andre ord- en forretningsplan. Sørg for at kryptovalutaen du er interessert i har en stortingsmelding, og enda viktigere – LES DEN NØYE.

I meldingen bør det være oppgitt et spesifikt formål, en definert strategi og konkrete mål de ønsker å nå innen en viss dato.

Hvorfor?

Fordi det gir selskapet troverdighet, legitimitet og, viktigst av alt, ansvarlighet overfor kjøperne. Det kan også gi deg en bedre forståelse av hva du kan forvente dersom du investerer i en kryptovaluta i motsetning til en annen.

Du bør ikke bruke tid eller energi på en kryptovaluta som mangler stortingsmelding, eller dersom meldingen ikke fremstår profesjonell.

hvordan tjene penger på blogg

Kryptovalutaens prishistorikk

Når du finner en kryptovaluta du ønsker å investere i, bør du se på prishistorikken. Prishistorikken til en kryptovaluta ser ut til å følge et lignende mønster av markedstrender.

Det betyr ikke at prisen vil stige og synke på samme tid, men heller at du kan benytte strategier for aksjeinvesteringer som prismarkører for kryptovaluta.

Hvordan kan dette hjelpe deg? Prissyklusen for kryptovaluta stiger og synker raskere og mer dramatisk sammenlignet med aksjemarkeder. Å se på prishistorikken til en kryptovaluta kan gi deg et innblikk i hvordan den oppfører seg og om den viser tegn til mulig økning eller reduksjon i verdi.

Ved å følge disse stegene kan du ta en veloverveid beslutning om når det er gunstig å kjøpe (eller selge) en kryptovaluta.

Proffenes tips om investering i kryptovaluta: Lær fra de beste

investere i kryptovaluta

Diversifiser, diversifiser, diversifiser

Enhver erfaren investor vil be deg diversifisere porteføljen din, og kjøpe deg inn i flere aksjer og risikoinvesteringer. Hvorfor? Fordi dersom aksjen eller enheten du setter alle pengene dine på taper seg i verdi eller mislykkes, vil du miste alle pengene dine!

På bakgrunn av dette vil de mest erfarne investorene sette mindre beløper av investeringsmidlene deres på ulike aksjer, obligasjoner og risikoinvesteringer. Dersom en av investeringene dine mislykkes, vil du fremdeles kunne lykkes med de andre slik at porteføljen din kan vokse.

Den samme regelen gjelder for å investere i kryptovaluta: Diversifisering er nøkkelen!

Se for deg at du investerte i Bitcoin når den nådde sin høyeste verditopp på 170 000 kr i desember 2017. Den har nå stabilisert seg på 50 000 kr, slik at du ville ha tapt omtrent 70 % av investeringen din.

Hadde du derimot investert i Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin og kanskje noen andre kryptovalutaer samtidig, er det mulig at tapet fra Bitcoin kunne blitt balansert med potensielle gevinster fra de andre.

Ved å fordele risikoen til flere kryptovalutaer reduserer du sjansen for å tape hele investeringen din på en gang.

Sørg for å ha et godt utvalg av nøye utvalgte kryptovalutaer i investeringsporteføljen din!

Kryptovalutaene du bør begynne investeringseventyret ditt med

investere i kryptovaluta

Dersom du er nybegynner innen å investere i kryptovaluta, er det anbefalt å begynne med de mest populære. Fordi markedsprisen deres er høyere, er det også mer tilgjengelig informasjon om dem. En mindre kjent kryptovaluta kan være billigere, men vanskeligere å jobbe med.

Her er litt informasjon om de mest populære kryptovalutaene vi anbefaler deg å begynne med:

Bitcoin

Bitcoin er det mest populære alternativet og sannsynligvis førstevalget for mange. Bitcoin var den første kryptovalutaen som ble lansert på markedet tilbake i 2009. I dag har dens popularitet eksplodert med en verdi som svinger helt sinnssykt.

Bør du kjøpe Bitcoin?

På tross av Bitcoins store inflasjoner og fall i 2017 er det fremdeles mye rom for vekst. Bitcoin har ikke nådd sin myntbegrensing på 21 millioner BTC enda. Fordelen ved at Bitcoin er den mest populære kryptovalutaen er at det legges ned mye innsats i å gjøre den til en suksess slik at den ikke bare blir en forbigående trend.

Så, bør du kjøpe den

Absolutt!

Dersom du er førstegangskjøper på kryptovaluta, gir Bitcoin deg en svært god start. Det stemmer at markedsprisen er noe høy med omtrent 50 000 kr per 1 BTC. Til gjengjeld har du mye informasjon tilgjengelig slik at du kan følge og lære deg de store trendene og markørene innen kryptovaluta.

Det er også mulig å mine Bitcoin hvis du er mer interessert i å tjene penger på den måten.

Det er ikke kun for nybegynnere, og mange langsiktige investorer er like begeistret for verdenen av kryptovaluta! Om du ønsker å begynne litt forsiktig med kun kjøp og salg av en kryptovaluta, i stedet for å ta avanserte risikoer som med daytrading, så dekker Bitcoin alle dine behov!

divider

Ethereum

Ethereum er nesten like populær som Bitcoin, men den fungerer noe annerledes. Mens Bitcoin ble skapt som en digital valuta, ble Ethereum bygd for å være det samme, men også litt mer. Ethereum ble også skapt for å lage og kjøre desentraliserte applikasjoner som skal øke inntjeningen på ulike typer jobber.

Dersom du sammenligner Bitcoin vs Ethereum, spør du deg kanskje hvorfor markedsverdien ikke er like høy som Bitcoins…

Det er en høyere markedsetterspørsel på Bitcoin sammenlignet med Ethereum. Ethereums vekst akselererer ikke like fort som Bitcoins, men dette kan endre seg i fremtiden ettersom utviklere fortsetter å bygge på Ethereums koder for å skape flere applikasjoner.

Så, er det en god idé for nybegynnere å kjøpe Ethereum?

Ja! Det er nok ikke det beste alternativet for daytrading helt enda, men det er et svært godt alternativ for langsiktige investeringer. Det samme gjelder dersom du ønsker å skape en egen applikasjon, da Ethereums blokkjede-teknologi kan hjelpe deg å lansere noe som er kjempekult!

divider

Litecoin

Litecoin er også en av de 4 store kryptovalutaene. Litecoin ble skapt som en forbedret versjon av Bitcoin, for raskere, men fremdeles sikre transaksjoner på nett. Den har forbedret seg der Bitcoin har svakheter.

Med tanke på markedsetterspørsel holder den seg konsekvent blant de beste kryptovalutaene, og den vokser fortsatt. Ettersom den er utformet til å håndtere noen av problemene som har oppstått med Bitcoins teknologi, er det noen som spekulerer i om den har potensiale til å vokse forbi Bitcoins evner.

Litecoin er absolutt verdt å notere på listen din dersom du lurer på hvordan du kan investere i kryptovaluta.

divider

Ripple

Den fjerde av de mest populære kryptovalutaene på markedet er Ripple. Det er også en kryptovaluta, men den er mer kjent for sin unike digitale betalingsløsning som bygger på en konsensusprotokoll som er utformet for å hindre doble betalinger.

Dens struktur er utformet for å håndtere 3 ting:

raskere transaksjonstider
Raskere transaksjonstider
lavere transaksjonskostnader
Lavere transaksjonskostnader
mindre transaksjonsfeil
Mindre transaksjonsfeil

Så langt har dette oppsettet lyktes i å gjøre det enkelt å gjennomføre transaksjoner med Ripple på tvers av grenser.

Denne strukturen sørger for at det er verdt å investere i Ripple, særlig hvis du ønsker å benytte det til internasjonale betalinger.

Hvordan kjøpe kryptovaluta

hvordan kjøpe kryptovaluta

Dersom du er nybegynner innen å investere i kryptovaluta, må du først lære hvordan du kjøper kryptovaluta. For å gjøre det trenger du to ting:

La oss se på hva hver av dem er:

Lommebok for kryptovalutaplattform

Det første du må gjøre før du kommer i gang er å opprette en lommebok for kryptovaluta. Det er akkurat hva det høres ut som: et sted hvor du oppbevarer kryptovalutaen din, slik du ville gjort med kontantene dine i en fysisk lommebok.

Du trenger den for å oppbevare noe av kryptovalutaen din mens du kjøper, selger og trader.

Det finnes ulike lommebøker på markedet, men de fleste begynner med en lommebok på nett ettersom det er det første du oppretter og tilknytter et alternativ for veksling. De er perfekte for kjøp, salg og veksling av mindre beløper med kryptovaluta.

Dersom du ønsker å investere mer kapital i porteføljen din av kryptovaluta, kan du kjøpe en sikrere lommebok som har mindre risiko for å bli hacket.

Det finnes også programvare-lommebøker som installeres direkte på PC-en din, og som brukes til å oppbevare kryptovalutaen uten nett. Et annet alternativ er maskinvare-lommebøker og papir-lommebøker, som alle har til felles at kryptovalutaene oppbevares helt uten nett, slik at sannsynligheten for å bli hacket er redusert til et minimum.

Det kan være utfordrende å velge riktig lommebok for kryptovaluta, særlig hvis du ønsker å kjøpe den sikreste lommeboken for å dekke behovene dine.

Velge et alternativ for veksling

Det neste du må gjøre er å velge hvilket alternativ for veksling for kryptovaluta som du ønsker å benytte: et sted hvor du faktisk kjøper og selger kryptovaluta og veksler fiat-valuta til en kryptovaluta.

Dette er også stedet hvor du får en pekepinn på hvor mye markedsprisene til de ulike kryptovalutaene stiger eller synker.

Det finnes tre alternativer for veksling av kryptovaluta: en tradingplattform, direkte trading eller en kryptovaluta-megler.

tradingplattform

Tradingplattform

Dette er som et åpent marked for kjøp og veksling. Her vil kjøpere og selgere legge ut hvor mye de ønsker å kjøpe eller selge og til hvilken pris.

Hver vekslingsplattform har et transaksjonsgebyr som normalt sett oppgis i kryptovaluta.

Du må sørge for at transaksjonsgebyret ikke er for høyt, ettersom de kan tillegge kostnader av et tilsynelatende nominelt beløp av kryptovaluta… som kan være verdt flere tusen kroner!

Så fort du har lagt inn et bud, og en selger samsvarer budet ditt, vil vekslingen være gjennomført.

divider
direkte trading

Direkte trading

Også kalt “peer-to-peer”-trading eller utlån. Her kjøper du direkte fra en fremmed (eller en venn) uten å bruke en tradingplattform eller megler. Det er ingen transaksjonsgebyrer for direkte trading, og selgeren har frihet til å selge til egne vekslingssatser.

For investorer som møter på utfordringer med nasjonale restriksjoner, men som ønsker å investere i kryptovaluta, kan dette være det beste alternativet.

divider
cryptocurrency broker

Cryptocurrency Broker

De fleste meglerplattformene for kryptovaluta vil ha mange likheter med en tradingplattform. Forskjellen er at megleren fastsetter prisen for kjøp og salg, ikke individene.

Fordelen med dette er at dersom du ønsker å redusere forvirringen rundt å holde oversikt over de beste prisene for kjøp og salg, vil en megler effektivisere et slikt system for deg. De krever en kommisjon, så sørg for at prisen de ber om er riktig for deg.

Hvis du ønsker å lese mer om veksling, kan du lese vår guide om å kjøpe kryptovaluta eller du kan kjøpe en spesifikk kryptovaluta med følgende artikler:

bitcoin
Hvordan kjøpe Bitcoin
litecoin
Hvordan kjøpe Litecoin
ripple
Hvordan kjøpe Ripple
ethereum
Hvordan kjøpe Ethereum
monero
Hvordan kjøpe Monero

Investeringsstrategier for kryptovaluta: langsiktig, daytrading

Ettersom krypto-markedet er såpass volatilt, er det langsiktig eller kortsiktig trading som fungerer best? Er begge strategier like godt egnet for å investere i kryptovaluta

Ja, Begge kan fungere på samme måte som aksjeinvesteringer, avhengig av dine behov og forventninger til å tjene penger på nett.

Som tidligere nevnt kan syklusene for krypto-markedet sammenlignes med aksjemarkedet, bortsett fra at de er mer volatile og kortvarige. Både langsiktige investeringer og daytrading er også mer kortvarig med kryptovaluta.

investere i kryptovaluta

Dersom du er nybegynner innen å investere i kryptovaluta, ønsker du kanskje å ta det rolig og satse på langsiktig trading. Dette er den beste metoden for å lære det grunnleggende om kryptovaluta-industrien og definere hvilken foretrukket investeringsstrategi for trading av kryptovaluta du skal benytte.

Når du har lært mer om å investere i kryptovaluta og får mer erfaring innen langsiktig trading, eller dersom du har noe erfaring fra daytrading: Prøv ut kortsiktig daytrading på kryptovaluta-markedet. Det er mulig dette er et godt alternativ for deg.

Dersom du er usikker på om du skal satse på langsiktig trading eller kortsiktig daytrading, kan du stille deg disse spørsmålene:

spørgsmål ikons

Har du en spesifikk fortjeneste du ønsker å oppnå eller satt en spesifikk dato for når du skal selge kryptovalutaen din?

Dersom du ikke har satt deg mål og begrensninger enda, anbefaler vi at du tenker nøye gjennom dette før du investerer seriøst.

Ja, du angrer kanskje dersom du selger og ser at verdien har doblet seg dagen etter, men du kan også sikre deg fra tap i tilfellene hvor det motsatte skjer. Ved å gjøre dette kan du sikre en jevn økning i porteføljen din i en industri hvor trender ikke er forutsigbare.

Impuls- og følelsesstyrte kjøp har vært fallgruven for mange ivrige investorer. Vær konsekvent og disiplinert med investeringene dine, og sjansen for å lykkes vil være mye større.

spørgsmål ikons

Hva er tidsrommet for langsiktig trading og daytrading?

Langsiktig trading kan vare fra alt mellom en uke til en måned, eller et helt år, avhengig av hvilken kryptovaluta du velger å investere i. Det kan også være til du pensjonerer deg!

Daytrading kan vare noen timer eller bare noen minutter. Selv om det kan sammenlignes med daytrading av aksjer, bør du være klar over at daytrading med kryptovaluta ofte foregår i et høyere tempo.

spørgsmål ikons

Prosjekt eller profitt?

De fleste investorer som interesserer seg for langsiktig trading av kryptovaluta, tror også oppriktig på prosjektet og målene til den valgte kryptovalutaen.

Vanligvis vil informasjonen i kryptovalutaens stortingsmelding kunne hjelpe investorer å fastslå om de ønsker å satse på langsiktig trading.

Selv om profitt er det ultimate målet ved å investere i kryptovaluta, bør du ta prosjektets mål med i betraktningen. Fortsett å gjør undersøkelser for å forsikre deg om at det du investerer i er anerkjent og verdt tiden din.

Mining av kryptovaluta: Er det verdt det?

investere i kryptovaluta

Avhengig av hvor du er, kan det være verdt å se på mining som et alternativ for å investere i kryptovaluta. Å mine kryptovaluta for å tjene penger kan gjøres ved å bli med et team av minere for å bidra med ressurser som prosessorkraft, en lagerbygning og/eller strømkostnader for å sikre bekreftelse av transaksjoner og sikkerheten til en blokkjede.

Det kan også gjøres på egenhånd, men haken med å mine kryptovaluta er at de overordnede kostnadene ved å administrere et senter for mining vil muligens ikke være verdt det til slutt. Dersom du jobber som freelancer innen mining er det et stort behov for pålitelig (helst billig) strøm, og datamaskiner med høy ytelsesevne er uten sidestykke.

Dersom du ikke har mulighet eller ønsker å gå så langt, kan du vurdere sky-mining. Dette benytter et forhåndslaget oppsett, slik at du kun betaler et gebyr for kontrakten for sky-miningen.

Noen siste tanker

For nybegynnere kan det å lære å investere i kryptovaluta være litt skremmende, og det er definitivt et eventyr. Teknologien endrer seg ettersom vi beveger oss inn i fremtiden! Markedet for kryptovaluta er mye mer volatilt enn vanlige aksjemarkeder, og det vil være nødvendig å gjøre en del undersøkelser for å finne ut hvilken type investering og strategi som fungerer for deg. Er kryptovaluta verdt å investere i? Absolutt! Og det er ikke for sent å begynne nå.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top

Ikke slit med økonomien. Finn en metode for å tjene penger, i dag.

Bli én av tusenvis som har endret livene sine ved å tjene penger på nett…

Over 15 forskjellige påviste og lønnsomme metoder.

siste nyhetsbanner
Vi tjente 22 250 kr via ProfitFarmers i løpet av noen få uker.
Vil du vite hvordan også du kan tjene penger med ProfitFarmers?