Kjøpe Litecoin: En steg for steg-guide

kjøp litecoin

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Populariteten, designet og formålet til Litecoin gjør at mange lurer på hvordan man kjøper Litecoin, siden det har potensialet til å ta over for Bitcoin i nær framtid. I denne artikkelen kommer du til å lære nøyaktig hva du trenger å kjøpe Litecoin!

En oversikt over hvordan du kjøper Litecoin

Litecoin er en av de fire mest populære kryptovalutaene på dagens marked. Det er bygget fra samme konsept som forgjengeren Bitcoin, men Litecoin (LTC) jobber mot å være en mer effektiv kryptovaluta og forbedre noen av områdene hvor Bitcoin faller litt igjennom.

For å kjøpe Litecoin må du:

lagre litecoin

Opprette en lommebok som kan lagre Litecoin

plattformer for kjøp og salg, direkte kjøp

Velge én av tre måter å kjøpe Litecoin: plattformer for kjøp og salg, direkte kjøp og salg eller kryptovaluta-meglere

Gjennomgå alle nødvendige sikkerhets- og identifikasjonstrinn

Gjennomgå alle nødvendige sikkerhets- og identifikasjonstrinn for den måten du har valgt

koble den sammen med bankkontoen din

Koble den sammen med bankkontoen din

kjøpe litecoin

Kjøpe Litecoin!

Vi skal nå ta deg grundig gjennom alle trinnene, men først kort om Litecoins bakgrunn:

Litecoin: En rask historie

Når du lærer om hvordan du skal kjøpe Litecoin, er det viktig å vite litt om det: Litecoin er en digital kryptovaluta som ble opprettet i 2011 av Charles Lee. Etter å ha observert lanseringen av Bitcoin og suksessen og ulempene med å tjene penger online, ble Litecoin utviklet for å forbedre og bygge videre på Bitcoins teknologi.

På mange måter ble Litecoin designet for å bli en rival.

Det har også en deflatorisk forsyningsstil hvor det er en satt grense for antall mynter. Dette betyr at det kun vil eksistere 84 millioner LTC, uansett. Fiatvalutaer følger ikke denne standarden, og sentrale byråer, som regjeringsenheter, kan diktere opprettelsen av mer penger, noe som vil påvirke verdien direkte.

Noe annet som er verdt å merke seg er hvor rask tiden på transaksjoner er. Litecoin bruker en algoritme ved navn Scrypt, og dette forbedrer transaksjonstiden. Som Bitcoin, bruker Litecoin i gjennomsnitt 10 minutter på å prosessere og bekrefte transaksjoner.

Ha i bakhodet at det å lære å kjøpe Litecoin bare er én måte å få tak i noen på: Du kan også mine Litecoin.

Kjøp av Litecoin steg for steg

trinn

Opprett en Litecoin-lommebok

kjøp litecoin

Det første du må gjøre, er å opprette en lommebok. Denne vil fungere som lagringsplass for Litecoins du kjøper, eller har lyst til å selge.

Du kan lese mer om dette i artikkelen vår om hvordan du setter opp en lommebok, og hvordan du finner den som passer best for deg.

Den enkleste, og mest vanlige, lommeboka er en online-lommebok, som for eksempel Coinbase. Etter at du har satt den opp, kan du bruke LTC for å handle, akkurat som en vanlig lommebok. Dette er et perfekt valg for små, dagligdagse transaksjoner.

En annen mulighet er en programvare-lommebok, som for eksempel Electrum. Denne blir plassert på datamaskinen din og kan brukes offline, noe som gjør den mer sikker og bedre til å forhindre eventuelle hacking-trusler. Den tredje og sikreste muligheten er en maskinvare-lommebok som Ledger Nano.

trinn

Velg én av de tre alternativene for å kjøpe Litecoin

Som de fleste andre kryptovalutaer kan Litecoin kjøpes på omtrent alle de største kryptovalutabørsene. Dette inkluderer plattformer for kjøp og salg, direkte kjøp og salg og meglersystemer.

Her er en oppsummering av hver enkelt og hvordan de fungerer:

plattformer for kjøp og salg

Plattformer for kjøp og salg

Den beste måten å beskrive en plattform for kjøp og salg er at det er som en markedsplass hvor man kan få kontakt med de som er interesserte i å tjene penger. Vanligvis vil slike plattformer ha en oppdatert liste hvor du kan følge med på hvor mye andre mennesker kjøper og selger den dagen, timen eller minuttet.

Dette er et godt valg for mange som har lyst til å gå i dybden i kryptovalutaindustrien, siden folk som vil kjøpe og selge ofte foretrekker slike plattformer så de kan få mest verdi for pengene. I tillegg kan du se nøyaktig hvordan markedet takserer Litecoin i akkurat dette øyeblikk.

Når du vil kjøpe eller selge LTC, kan du enten sette en spesifikk pris eller et minimum-maksimum-spenn. Når noen andre matcher budet, blir kjøpet eller salget gjennomført. Da må du bare vente på at kjøpet eller salget blir prosessert og bekreftet, og etter bekreftelsen får du adgang til din LTC.

Plattformer som Kraken tilbyr kanskje et par valg for hvordan du kan kjøpe Litecoin: Noen lar deg sammenkoble kredittkortet ditt, bankkontoen din eller PayPal-kontoen din direkte, slik at du kan overføre et bestemt beløp fiatvaluta og kjøpe Litecoin direkte. Du kan også bruke andre kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum til å kjøpe Litecoin ved hjelp av Litecoin-lommeboka di.

Husk at de fleste, om ikke alle plattformer, har et transaksjonsgebyr som vil bli belastet i kryptovaluta. Når du sjekker kostnadene på transaksjonsgebyrene bør du regne om kryptovaluta-gebyret til verdi i fiatvaluta, så du vet om det er akseptabelt eller ikke for deg.

Hvis for eksempel transaksjonsgebyret er 1 LTC, høres det kanskje billig ut helt til du konverterer det om til NOK og ser at markedsverdien på nåværende tidspunkt er rundt 680 kr!

kryptovaluta-meglere

Kryptovaluta-meglere

Hvis du ikke er så ivrig etter å holde øye med et live-marked, vente på at budene dine blir matchet, eller lage din egen investeringsstrategi, er kanskje en kryptovaluta-megler en enklere mulighet. Selv om den har mange av de samme funksjonene som en plattform for kjøp og salg, vil en megler komme med en satt pris for å kjøpe og selge Litecoin. Det er ingen forhandling mellom flere kjøpere og selgere.

Meglere vil også belaste en bonus på mellom 5 %-15 %, avhengig av hvem du velger. Så hvis du er i opplæringsfasen for hvordan kjøpe Litecoin og vil gjøre det uten å føle at et åpent marked blir for overveldende, kan en megler som Coinbase være et godt alternativ for deg. Vær klar over at det selvsagt koster mer enn å gjøre det selv.

direkte kjøp og salg

Direkte kjøp og salg

I motsetning til de første to krever ikke direkte kjøp og salg noen middelmann.

Vanligvis skjer direkte kjøp og salg mellom to mennesker som allerede kjenner hverandre: Én person selger Litecoin med en selvvalgt vekslingskurs, og personen som kjøper må bestemme om han eller hun vil akseptere. Selv om makten her ligger hos selgeren, slipper man å tenke på tilleggsgebyrer og bonuser.

trinn

Det siste trinnet for å kjøpe Litecoin

kjøp litecoin

Enten det er snakk om en plattform, en kryptovaluta-megler eller direkte kjøp og salg, må du passe på at du oppbevarer transaksjonene dine så trygt og beskyttet som mulig. Når du nå lærer hvordan du kjøper Litecoin, er det noen få ting alle respektable vekslingsalternativer kommer til å be om:

verifiser identiteten din

Verifiser identiteten din

Mange respektable vekslingsalternativer har kanskje åpen registrering, men de vil ikke la deg kjøpe kryptovaluta før du har verifisert identiteten din. Vanligvis krever dette en foto-ID og kanskje et nylig bilde. Så snart dette er bekreftet, vil du ha muligheten til å bruke alle funksjoner.

Dette er påkrevd for å sikre at det er ekte mennesker som kjøper og selger og at det ikke er roboter eller falske profiler designet for å hacke vekslingen.

sett opp ekstra sikkerhet

Sett opp ekstra sikkerhet

Dersom to-faktor autentisering er tilbudt, er det anbefalt at du takker ja til dette. På denne måten har du et ekstra sikkerhetstiltak i tilfelle noen andre prøver å logge inn på din profil.

sett opp en betalingsmetode

Sett opp en betalingsmetode

Avhengig av hvor du vil kjøpe Litecoin, vil du bli bedt om å velge en betalingsmetode. Du kan velge å kjøpe direkte med fiatvaluta, eller du kan kjøpe Litecoin med andre kryptovalutaer som Bitcoin.

Det kan være et alternativ å koble profilen din til kredittkortet ditt, PayPal-kontoen din eller Litecoin-lommeboka di.

divider

Uansett hvilken betalingsmetode du velger, burde et respektabelt sted være i stand til å tilby de fleste betalingsmulighetene. Merk at noen kanskje ikke tilbyr PayPal av sikkerhetsårsaker. Men med en verifisert ID og ekstra sikkerhetstiltak, burde det å ha klare valg for betalingsmetoder komme tydelig fram når du velger en Litecoin-plattform.

trinn

Det siste trinnet: Kjøp Litecoin!

Det var det! Sånn kjøper du Litecoin. Enkelt, ikke sant?

Selv om Litecoin ikke er like populær som Bitcoin helt enda, er det er voksende kryptovaluta, og framtiden ser veldig lys ut. Det er ingen tvil om at kryptovaluta har kommet for å bli!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top