Tjen penger på en E-Bok

Tjen penger på en e-bok

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.
metric ninja ikon

Vanskelighet

Vanskelighetsgrad-Medium
Medium

Tid

Tidsbruk Medium
Medium

Inntekt

Inntjening Medium
Medium

Å skrive en e-bok er en fantastisk måte å tjene penger på nettet, selv for en uerfaren forfatter. Skjønn- og faglitteratur på e-bok kan gi en del inntekt, og når du publiserer flere bøker over tid kan du øke inntektspotensialet ditt og ende opp med et inntektstillegg. Noen har faktisk bygd opp imperier på millioner av dollar ved å publisere og selge e-bøker.

E-bøker blir stadig mer populære. Lesere på enheter som Nook og Kindle, iPad og apper på smarttelefoner åpner tilgjengeligheten til elektroniske bøker. Dette lar alle mennesker i alle aldre og nivåer skrive e-bøker om ulike temaer. Selvpublisering lar deg skrive en bok og selge den direkte til lesere uten å måtte finne deg i en situasjon med et forlag.

Forskning viser at rundt 700.000 forfattere i hele verden skriver e-bøker, og mange nettsider tilbyr et stort utvalg av slike bøker. For eksempel finnes det mer enn 650.000 e-bøker av alle sjangre på Kindle UK, pluss over 1 million e-bøker som kan lastes ned gratis.

Hvis du har drømt om å gi ut en bok er det mye lettere enn noen gang å gjøre drømmen til virkelighet. Hvis du følger disse tipsene i denne artikkelen kan du lett tjene penger underveis. Du kan til og med gjøre det til en fulltidsjobb på nett, hvis du ønsker det.

Skrive en e-bok

Det tøffeste man må gjennom dersom man skal gi ut og selge en e-bok er selve skriveprosessen.

Det er viktig at man skriver en kvalitetsbok, så man bør ikke haste og skrive for fort. En dårlig skrevet bok med mange skrive- og formateringsfeil vil ikke bringe en inntekt eller lesere. For å bli en vellykket e-bokforfatter må du skrive en kvalitetsbok, noe som tar tid og engasjement i alle deler av skriving – også korrekturlesing og omskriving. Du kan også publisere en frilansjobb og ansette noen andre til å lage en bok for deg. På sider som Upwork kan du finne talentfulle personer uten å betale for mye.

Før du faktisk begynner å skrive må du bestemme deg for hva du vil skrive om. Det er ikke nok å kun velge skjønn- eller faglitteratur. Hvis du vil skrive en novelle eller roman må du velge en sjanger. Bestselgersjangere er krim, chick-lit, overnaturlige verdener og fantasy. Mer interessert i faglitteratur? Da må du finne en nisje. Guider og opplæringsstoff pleier å være det man tjener mest på innen e-bøker.

Når du har valgt hva du vil skrive er det en fantastisk ide å lese noen vellykkede e-bøker for å se hvorfor de er så populære. Prøv de topp 20 bestselgerne i din sjanger eller nisje. Du vil selvfølgelig ikke stjele ideene deres, men du kan se litt på hva de gjør for å tiltrekke lesere og hvilket format du vil skrive i.

Et annet viktig punkt å huske på når du vil skrive en e-bok er tekstens lengde. Du vil nok finne ut raskt at bestselgerne pleier å være korte. Sikt på en bok som kan leses på en til to timer. Hvis boken din må være lengre bør du vurdere å dele opp teksten i flere bøker.

Etter du har skrevet et utkast som du er fornøyd med kan det være lurt å finne en korrekturlesereller redaktør som kan gå gjennom teksten din og forbedre den. Deretter vil du være klar til å ta det neste steget.

Når du skriver din første e-bok er det viktig å merke at den ikke nødvendigvis blir en stor hit. Mange forfattere blir ikke populære før de skriver sin fjerde eller femte bok. Ha realistiske forventninger fra begynnelsen slik at du ikke blir motløs.

Bokomslaget

Sitatet, ikke døm en bok etter omslaget gjelder egentlig ikke bøker! Lesere velger uansett ofte en bok basert på omslaget, iallfall til en viss grad. Til en e-bok vil de se et lite bilde når de leter etter bøker på nettet. Derfor er det viktig at du har et bokomslag som fanger oppmerksomheten til lesere.

For å få det beste bokomslaget er det lurt å finne et enkelt, men kraftig bilde som passer til bokens tema. Du kan eventuelt lage en selv, men det er nok best å finne en grafisk designer som kan gjøre det for deg.

Tjen penger på en e-bok

Opplastning av boken

Etter du har skrevet e-boken din må du skrive en beskrivelse som tiltrekker lesere. Skriv et kort avsnitt eller to som fanger oppmerksomhet og vekker nysgjerrighet hos lesere. Du vil kanskje inkludere et lite utdrag bra boken, skrive hvor mange ord boken består av og gi kjøpere en ide av hva de betaler for.

Når du har skrevet ferdig beskrivelsen kan du laste opp boken din. Amazon-butikken er et fantastisk sted å begynne. Nettsiden har en video som viser deg prosessen til en rask opplastning. En annen fin nettside å prøve er smashwords.com, som vil hjelpe deg å få boken din på Apple iBooks, Barnes & Noble, Diesel e-Books og Sony Reader Store.

Sett en pris

Det er du som selv velger prisen på e-boken din. For å finne en grei pris kan du gjerne titte på hva andre selger sine bøker for i din sjanger eller nisje. Du vil at boken din skal ha en lignende pris, eller mindre.

Merk at butikken du selger på vil ta en prosentandel av salget. Hver nettside velger sine egne avgifter, så sjekk dette før du laster opp boken på enhver nettside.

Markedsføring av e-boken din

Det tar vanligvis 24 til 48 timer før e-boken din blir tilgjengelig på nettbutikken. Man bør ikke forvente å få salg med en gang. Du må markedsføre e-boken din slik at den blir lagt merke til.

Noen av de beste måtene å markedsføre en e-bok er:

  1. Sosiale medier, som FacebookTwitter og Google+
  2. Spesialsider, som com og Kindleboards.com
  3. Nettsiden din
  4. WordPress blogger
  5. Oppslagstavler og Reddit grupper

Det viktigste man bør legge merke til når man markedsfører e-boken sin er målgruppen. Spør deg selv:

  1. Hvem vil mest sannsynlig lese e-boken min?
  2. Hvorfor vil de lese boken min istedenfor en annen?
  3. Hvor vil de mest sannsynlig være for å finne informasjon om e-boken min?
  4. Hva man jeg gjøre for å få leserens interesse?

Tjen penger på en e-bokHer er et eksempel. La oss si at du har en e-bok om meksikansk matlaging. Du vil nok ikke kun rette boken mot de som vil lage meksikansk mat. Tenk godt på hvem som ville kjøpt en e-bok om meksikansk mat – sannsynligvis en ung voksen eller hjemmeværende som liker matlaging og vil prøve noe nytt.

Det er mulig de vil velge boken din fordi familien din er meksikansk og den inneholder autentiske oppskrifter. Pinterest er et populært sted som mange bruker til å finne oppskrifter, så det kan hende du vil lage ulike «pins» som relaterer til nettsiden eller e-boken din.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top

Ikke slit med økonomien. Finn en metode for å tjene penger, i dag.

Bli én av tusenvis som har endret livene sine ved å tjene penger på nett…

Over 15 forskjellige påviste og lønnsomme metoder.

siste nyhetsbanner
Vi tjente 22 250 kr via ProfitFarmers i løpet av noen få uker.
Vil du vite hvordan også du kan tjene penger med ProfitFarmers?