5 måter å tjene penger på Twitter

Twitter er ikke bare et sted du kan legge ut oppdateringer om måltidene dine eller skryte av tiden du bruker på treningssenteret. Det er også et sted med mange muligheter for å tjene noen ekstra kroner. Les videre mens Plusspenger.no viser deg 5 måter du kan tjene penger på Twitter.

Først og fremst: Hva er Twitter?

5 måter å tjene penger på Twitter

Twitter er et sosialt nettverk som ble startet i 2006. Det som skiller Twitter fra de fleste andre nettverkene er at du kun har 140 karakterer tilgjengelig, noe som ofte krever en del kreativitet. I dag har Twitter over 3 millioner brukere og mange av dem bruker Twitter for mer enn bare personlige nyheter og oppdateringer. Kjente personer bruker Twitter for å oppnå enda mer popularitet, journalister bruker Twitter for å dele nye historier og firmaer bruker Twitter til å kommunisere med sine kunder. Denne guiden er ganske annerledes fra mange av de andre måtene å tjene penger på, men den er definitivt viktig å ta lærdom fra.

Har du noe interessant å si eller produkter å reklamere for, kan du benytte bruke Twitter for å tjene noen ekstra kroner.

1. Tweet for å selge produkter

Twitter er et essensielt sted for deg å reklamere for dine produkter.

 • Har du en Etsy shop, som selger hjemmelagde smykker?
 • Har du en inntektsgenererende blogg du benytter for å selge hjemmelagde kort?
 • Eller har du en masse julepresanger du ikke kan vente med å selge på din eBay?

Har du hvilke som helst produkter du ønsker å selge, så er Twitter stedet hvor du kan gjøre folk oppmerksomme det på og trekke dem til din nettbutikk.

Twitter kan være et viktig sted for å markedsføre dine produkter om du gjør jobben riktig. Søk etter tilsvarende produkter og se hva slags hashtags som blir brukt så du kan bruke dem i dine tweets. Du kan også fremme dine produkter ved å legge til såkalte “Sosiale dele-knapper” til dine tweets. På denne måten kan leserne dele linken din fra sin egen personlige profil og spre meldingen videre.

Men du kan selvsagt ikke bare lage en daglig tweet med en link til nettstedet ditt. Du må også piffe opp din Twitter med morsomme og interessante tweets så du får mange følgere. Det er også en super ide å reklamere med forskjellig kupong koder, det er spesielt attraktivt for førstegangskjøpere.

2. Tweet for at promovere dine kvalifikationer

Å reklamere litt for deg selv og dine kvalifikasjoner kan ofte ha en positiv effekt i forhold til å selge din arbeidskraft.

 • Er du en profesjonell webdesigner?
 • Har du unike kreative evner?
 • Eller forsøker du rett og slett å finne en jobb?

A promotere deg selv på Twitter er en super og gratis måte å finne arbeid, selg dine evner og tjen penger.

Mange profesjonelle bruker Twitter for å holde kontakt med andre i bransjen. Denne formen for digital nettverksbygging gir deg muligheten til å få nye bekjentskaper, bygge opp forskjellige partnerskap og selge deg selv og dine kvalifikasjoner til nye arbeidsoppgaver.

Ytterligere, tweets om dine siste og nåværende arbeidsoppgaver kan gi deg oppmerksomhet fra folk fra hele verden. Twitter er en universell plattform for markedsføring, så ikke nøl med å høste fordeler fra den. Litt selvpromotering kan raskt lede til mer salg og til og med en jobb.

Men vær samtidig forsiktig så Twitter ikke blir en lang tale om alle dine forbløffende bragder. Det blir folk lei av å lese om. Miks opp siden din med noen morsomme ting, spørsmål eller små quiz-er. Vær sikker på å skape noe interesse for profilen din, da vil folk også bli interessert i hva du gjør hver dag.

3. Sponsorerede tweets

Mange kjente personer har tatt inn Twitter for å tjene litt ekstra penger. De mange millioner følgerne som følger Kim Kardashian, Rihanna eller Justin Bieber gjør det mulig å tjene masse penger på bare en tweet.

Det er usannsynlig at en “normal” person vil være i stand til å nå disse antallene følgere, men om du for eksempel har en blogg eller begynner å tjene penger på en YouTube-side, og oppnår litt suksess, så er sponsede tweets definitivt ikke utenfor rekkevidde.

Hvis et firma tror produktet sitt vil passe dine følgere, vil de kontakte deg med tilbud om sponsede tweets. Ofte innebærer det en tweet eller to i uka i en bestemt tidsperiode med tilhørende betaling. Betalingen for en sponset tweet avhenger både av antall følgere og utstrekningen av avtalen. Noen firmaer kan også tilby deg reklamering på sitt nettsted som betaling.

Når du lager en sponset publisering må du selvsagt alltid påpeke at den er sponset. Ellers kan følgerne tro at du forsøker å lure dem til å kjøpe et spesifikt produkt.

4. Tweet for andre firmaer

Selv om du kanskje ikke har en million følgere, kan du fortsatt med et noenlunde antall tjene penger ved å linke til andre firmaer, såkalte “affiliate links”.

Så om du tror at følgerne dine har interesse av et spesifikt produkt, kan du kontakte firmaet og be om en affiliate link.

Du deler en link her og der, hvor enn du føler den passer inn. Hver gang noen bruker linken din og går inn og kjøper det bestemte produktet, får du en liten del av overskuddet. Det høres veldig enkelt og greit ut, men det kraver at

5 måter å tjene penger på Twitter

 • Du har et noenlunde stort antall av følgere
 • Dine følgere må stole på dine anbefalinger
 • Dine følgere er seriøst interesserte i å kjøpe, og ikke bare klikker for å se.

Affiliate links gjør deg sannsynligvis ikke rik, men om du skal reklamere for et produkt likevel, kan du jo likegodt få litt fortjeneste ut av det? Du burde definitivt lese denne artikkelen om å tjene penger på affiliate markedsføring, om dette er en av måtene du ønsker å tjene penger på med Twitter.

Husk alltid på at Twitter er offentlig. Så om du kommenterer noe som omhandler et annet firma må du huske at det firmaet alltid vil kunne gå inn og se det. Hvis du representerer et firma, vurder alltid om hva du skriver kan oppfattes negativt av firmaet.

5. Selg dine produkter for prisen av en tweet

Nettstedet Pay with a tweet gir folk muligheten til å kjøpe ditt produkt mot å tvitre om det. Selv om du ikke tjener penger direkte på denne måten så betyr det at du vil få masse reklame for produktet ditt, som forhåpentligvis fører til mer salg. Spesielt for nye produkter er det ytterst viktig å få noe omtale så potensielle kjøpere får vite om produktet ditt.

Sett fra en annen side, er det mange firmaer som er interessert i å få kunnskap om produktet deres formidlet. Så om du tror dine følgere vil være interessert i et spesifikt produkt, kan du kontakte firmaet og forsøke å få en avtale hvor du får betalt noe pr tweet.

Vær sikker på at alle detaljer i avtalen blir skrevet ned, og vær sikker på å ha bevis for tweet-ene du har publisert for firmaet. Samtidig, vær forsiktig så du ikke blir en totalt kommersiell site, da det vil raskt skremme bort følgerne dine. Du må flette reklamene inn i din Twitter uten at det blir for synlig og avskrekkende, for hvis du mister følgerne, mister du den tiltrekkende effekten på firmaene og du mister kanskje avtalen.

Ting som fungerer på Twitter

Hvis du vil at folk skal følge, dele eller favorittmerke dine tweets, må du oppdatere deg på hva som fungerer på Twitter. Plusspenger.no har funnet noen få ting:

  • Sitater! Spesielt sitater som motiverer eller som folk føler en forbindelse til. Sitater er bra for å få folk til å dele eller like dine tweets.

5 måter å tjene penger på Twitter

 • Vitser, morsomme bilder eller søte dyr er alltid klare vinnere.
 • Hvis du ikke har noe imot å jobbe litt ekstra for det, forsøk å få tak i noen rabattkuponger til dine følgere. Alle liker å få noe ekstra!
 • En gang i måneden, eller oftere om mulig, forsøk å få tak i noe du kan gi bort. Oppmuntre følgerne dine til å dele og like for å bli med i konkurransen. På den måten blir meldingen din spredt og flere blir kjent med din Twitter-konto.
 • Bruk hashtags! Hold oversikt over hvilke som er populære og forsøk å inkludere dem i dine tweets.

Huskeliste til Twitter

Du blir ikke rik over natten på Twitter, men om du tar deg tid til å bygge opp en solid følgerskare, så kan det bli en pengemaskin i fremtiden, og lede deg på veien mot å bli rik.

 • Nøkkelen til å tjene penger på Twitter er følgere. For å tiltrekke deg følgere trenger du å bruke flere kontoer samtidig og ha kreativitet til å skrive morsomme, nyttige og relevante tweets som dine følgere ønsker å lese
 • Du må være flink til å markedsføre deg selv og hele tiden være oppdatert med trender og hendelser
 • Om du fyller hele Twitterkontoen din med reklame, mister du raskt følgerne dine og dermed sjansen til å tjene penger på tweets. Du må kontinuerlig lage en side som folk ønsker å følge
 • Det er ikke enkelt å tjene penger på Twitter, men om du tålmodig og jobber målrettet, kan det gi god avkastning!

Hvis du tror at det å tjene penger på Twitter høres ut som en inntjeningsmetode som passer deg bra, sjekk guiden om å tjene penger på Facebook og artikkelen om å tjene penger på Instagram. De sosiale mediene har gjort det enkelt for nesten hvem som helst å tjene penger på nett!

Scroll to Top