Tjen penger på Facebook

Facebook Ninja Ikon

Vanskelighet

vanskelighet lav
Lav

Tid

tid middels
Medium

Inntekt

Inntjening Stor
Stor
“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Glimrende og omfattende inntjeningsmetoder på Plusspenger.no

Facebook er det klart største sosiale mediet med mer enn en milliard brukere som gjør det 5 ganger mer populært enn det nest mest populære mediet. De fleste mennesker med adgang til internett har også en facebookprofil og det gjør det til en potensielt lukrativ markedsplass. Denne guiden viser deg hvordan du kan tjene penger på Facebook og hvordan du kommer i gang.

Hvordan tjene penger på Facebook

Det handler om å få folk til å ‘Like’ nettstedet ditt og klikke på annonser og bannere. Først av alt må du opprette en profil. Du kan enten velge din egen private profil (hvis du har en) eller opprette en ny med det formålet å holde den atskilt fra din personlige profil. Ideen med den nye profilen er å publisere der og deretter knytte den opp mot din personlige profil for å la folk få vite om den nye profilen/ siden.

Avhengig av formålet og metodene kan det også være en god idé å opprette flere profiler. Men du må huske på at Facebook ikke tillater flere profiler som bruker samme e-postadresse eller telefonnummer.

Det neste du må gjøre er å opprette en Facebookside. Velg et tema for siden din og sørg for å velge en overbevisende tittel så folk legger merke til den og ønsker å besøke den. Vi anbefaler at du velger en nisjeside som tilbyr kvalitetsinnhold, den trenger ikke å være den eneste siden med dette temaet, men du bør sørge for at du kan få et tilfredsstillende antall ‘Likes’.

Du bør sannsynligvis gjøre litt forarbeid og vurdere ditt publikum. Ønsker du en facebookside som rettes mot katteelskere? Mødre og deres nyfødte? Det er mye enklere å tilby kvalitetsinnhold om du velger et tema som faktisk er av personlig interesse, som også gjør at dette ikke føles så mye som ‘arbeid’. Tenk på det slik, hvis det er et emne du finner interessant, så er sjansen stor for at noen andre også gjør det. På denne måten er det å få ‘Likes’ fra folk som deler dine interesser en god måte å komme i gang på, om det så er fiske, underholdning, kulturelle opplevelser, filmer, eller reiser som definerer deres felles interesser.

Når siden er opprettet er det på tide å fokusere på innhold. Akkurat som ‘tittel’, må profilbildet og coverbildet også være fengende og si noe om facebookgruppen. Du bør sannsynligvis skrive en introduksjon om hva siden handler om for å sørge for at ‘følgerne’ er klar over hva de følger og ‘liker’. Og nå er det på tide å publisere.

Bra innhold – det er nøkkelen til suksess på Facebook og gjerne mye av det. Med andre ord må du legge inn nyttige og underholdende lenker, bilder, videoer og innlegg nesten hver dag. Bare fortsett å legge ut nyttig innhold, vær tålmodig og vent på at folk skal oppdage det. Det du bør fokusere på i begynnelsen er å publisere bra innhold, få folk til å like dele og aktivt bruke innleggene dine.

Hvordan få ´Likes´

Først av alt inviterer du selvsagt dine venner, de inviterer sine venner og så videre og dette bør lett skaffe deg dine første ‘likes’. Jo flere ‘likes’, dess større potensiale har siden for å tjene mer penger ved å reklamere.

En god måte å markedsføre nettstedet ditt på er ved å engasjere seg i andre folks innlegg om lignende emner. La oss si at du nettopp har startet Facebooksiden ‘Fisking er for alle’. Da bør du kanskje vurdere å finne og publisere på andre facebooksider som f.eks ‘Fishing’, ’Happy Anglers’, ’fishing & nature’ etc. På den måten får du andre folk til siden din på en naturlig måte. Avtaler med eiere av andre sider for å nevne hverandre eller annonsere for hverandre kan også være verdt å vurdere siden fordelene bør være gjensidige for dere alle.

Når det gjelder sosiale medier og å lære hvordan tjene penger på Twitter, Instagram og Tumblr – er de som Facebook – alle verdt å ta hensyn til, da de gjør det spesielt godt når det gjelder fandoms.

Hvis du ikke vet hva fandoms er kan du lese mer om det. Kanskje du allerede følger noen med mange tilhengere? Hvis ikke kan du finne noen å følge, prøve å finne ut hva som gjør dem vellykket og hva som fungerer for dem. Noen sideeierne har konkurranser hvor følgerne oppfordres til å like og dele konkurransen / siden, på den måten vil alle ‘vennene’ deres se konkurransen.

Mest av alt trenger du å ha en side det er verdt å besøke og det betyr kvalitetsinnlegg og interaksjon med følgere. Når du begynner å plassere annonser på siden bør du virkelig sørge for å holde tempoet oppe for å unngå at folk ‘avfølger’ siden din.

Få tak i annonser – bli en affiliate markedsfører

Når du fått noen (lojale) følgere på siden din kan du begynne å tenke på hvordan du kan tjene penger raskt. Å registrere deg som en affiliate partner på,  er lett å gjøre:

og på den måten får du adgang til en rekke ulike typer annonser.

Det tar bare noen få minutter å fylle ut standard info på nettsidene deres og du er klar til å komme i gang. Det er gratis å registrere seg som en affiliate markedsfører og du bør vurdere å registrere deg på forskjellige sider (hos partnere) og derved skaffe deg en rekke ulike annonser å velge mellom. Det å registrere seg på flere partnernettsteder er ikke en dum idé og siden det er gratis kan du melde deg på så mange steder du ønsker.

Sørg for at du leser vilkårene og betingelsene for nettstedet. Noen partnerprogrammer har minimumskrav når det gjelder login og av og til e-postbekreftelse for å få slettet inaktive kontoer, så sørg for at din ikke er en av dem da det vil redusere inntektene dine. Når du har registrert deg får du et unikt nummer for sporing og identifisering av salget og du får også tilgang til markedsføringsmateriell som bannere, tekstannonser etc.

Siden du får betalt provisjon for hvert salg (eller leads) er alt du trenger å gjøre å finne en anstendig nettside med affiliate markedsføring og begynne å tjene penger hjemmefra.

Hvis du er mer komfortabel med å starte opp med kjente merkevarer har f.eks Amazon et bra affiliate program (affiliateprogram) hvor du får provisjon for hvert kjøp registrert på et klikk fra din side selv om du ikke annonserte for det spesifikke produktet eller tjenesten.

Siden det ikke finnes noe maksimum med tanke på hvor mange nettsteder du kan ha, vil du kanskje ha flere sider enn bare én. På den måten trenger du ikke å ha alle slags forskjellige annonser, men kan heller rette deg mot en bestemt side med matchende annonser og øke muligheten for at noen vil vise interesse og gjøre et kjøp eller lagre leads. Husk på at hvis du har mer enn én side må du å publisere jevnlig på alle disse for å holde folkene som allerede følger sidene fornøyde.

Hver gang noen klikker på publiseringene / annonsene og foretar et kjøp fra en av dine affiliate partnere, tjener du penger.

Les mer om affiliate markedsføring i vår guide: affiliate markedsføring (affiliate marketing)

ProfitFarmers: Den enkle måten å tjene penger på, på nett.
Vi har forsøkt dette selv, og resultatene?
22 250 kr i fortjeneste. Mindre enn 25 minutter brukt per dag.
Sjekk ut vår anmeldelsesvideo, for å finne ut hvordan du kan tjene penger
siste nyhetsbanner
Vi tjente 22 250 kr via ProfitFarmers i løpet av noen få uker.
Vil du vite hvordan også du kan tjene penger med ProfitFarmers?
Bitcoin

Hvordan sette inn annonser på siden din

Først må du finne ut hvilke annonser som skal vises på siden din. Deretter kan du gå til din affiliate partners nettside og finne de du liker. Legg merke til at ikke alle annonsene er tillatt å vise på Facebook, så du bør kanskje skille de som er tillatt fra de som ikke er det. Når du har valgt en annonse du liker og bestemt hvilken størrelse banneret skal ha kopierer du bare teksten som vises under feltet ‘complete bannercode’ – det er viktig at du sørger for å kopiere alt sammen.

Så går du til din Facebook-side og skriver ‘iframe’ i søkefeltet. Forskjellige typer programmer vil da dukke opp og du må installere en fra listen. Dette gir deg muligheten til å sette inn HTML-kode på din Facebook-side. Der setter du inn den kopierte bannerkoden fra din affiliate partner.

Når annonsen har blitt riktig plassert på din Facebook-side kan du begynne å oppmuntre dine følgere til å klikke på annonsen og basert på typen annonse vil du tjene penger enten på klikk, salg av produkter, leads eller det den spesifikke affiliatekampanjen handlet om.

Tjen penger ved å promotere selskaper

Å ha en vellykket side på Facebook med mange følgere betyr ikke nødvendigvis at den eneste måten å tjene penger er affiliate marketing. Mange selskaper over hele verden som er interessert i Facebook-sider med mange følgere og ønsker å samarbeide med sidene. Det er langt fra uvanlig å fremme visse produkter fra et bestemt firma og enten få betalt kontant eller ved å beholde produktet, ofte luksusprodukter.

Verdien av å annonsere på Facebook kan være stort for et selskap, men visse kriterier er av spesiell betydning når et selskap vurderer potensialet for å betale noen for å publisere på sin Facebook-side. Hvor mange ‘likes’? – Dette er viktig fordi det sier noe om det potensielle publikum. Hvor mange bruker siden interaktivt? – Dette er viktig fordi venner av de som liker innlegget ditt eller bildet også vil få se innlegget ditt.

Verdien av å bli sett på riktig Facebook-side kan være enorm og selskapene er meget klar over det og er derfor villig til å betale i forhold til det. De kan også potensielt kan tjene masse penger ved å publisere på riktig side med den rette målgruppen.

Å ha mange ‘liker’ er ikke nok – publikum må også være potensielle kjøpere eller interessenter. Denne måten å tjene penger på er ganske enkel, men det krever en utadvendt personlighet for å få kontakt med potensielle bedrifter, kjøpere og andre. Du bør kanskje ta kontakt med andre selskaper i samme virksomheten som deg selv og la dem få vite om dine tjenester og hva du har å tilby.

Kanskje du kan lage en video for å promotere deres produkter, legge ut et bilde av noen av deres produkter eller skrive en oppdatering på din egen profil. Ofte har de noen ideer om hva du kan gjøre for å promotere dem. Prisen vil blant annet avhenge av antall følgere, deres aktivitet, sammensetningen av dine følgere etc. En side med rundt 50.000 relevante ‘likes’ og følgere som bruker siden interaktivt jevnlig, kan for det rette selskapet være verdt å betale opp mot 6400 NOK -8000 $ for en kvalitetspublisering.

Hvor mye kan jeg tjene?

Hvis du mener alvor med å tjene penger på Facebook, må du legge inn nødvendig tid og innsats. Du må virkelig holde trykket oppe og pleie følgere dine. Dette tar tid (mange timer) siden det å starte opp en rekke affiliate nettsteder og deretter ikke å vedlikeholde dem, ikke vil gjøre deg til den neste Donald Trump. Så lenge du har et anstendig og trofast publikum vil det alltid være potensiellle kjøpere. Det fungerer faktisk best om du ikke er for oppmerksom på inntjeningsdelen i starten, men fokuserer på å publisere kvalitet og bra innhold til dine følgere – da vil pengene følge etter.

Den eneste kostnaden for promotering på Facebook er tid, noe som betyr at det er helt opp til deg hvor mye tid du vil investere.

Du kan til og med lage ditt eget varemerke på nett, og sende Facebook-følgerne dine til din YouTube-kanal for å tjene penger, eller for å skape en inntektsgenererende blogg. Mulighetene er uendelige!

Den eneste måten å fortsette å tjene penger er ved å jobbe jevnt og trutt. Akkurat som ved enhver jobb er det viktig å arbeide med et tidsperspektiv og holde deg til det.

Ved å organisere din tid og planlegge fremover med hva du skal publisere og når, blir arbeidet med flere kampanjer og nettsider lettere underveis. Lykke til!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top