Tjen penger på Facebook

By 31. August 2015Tjene penge

penger-pa-blogg

Vanskelighetsgrad:

Vanskelighetsgrad

Tidsinnsats:

Tidsinnsats

Inntjeningspotensiale:

Inntjeningspotensiale

Gns timeløn

0
kr.

Plusspenger score:

Glimrende og omfattende inntjeningsmetoder på Plusspenger.no

Facebook er det klart største sosiale media med mer enn en milliard brukere som lett gjør det til 5 ganger mer populært enn det nest mest populære media. De fleste mennesker med adgang til internett har også en facebookprofil og det gjør det til en potensielt lukrativ markedsplass. Denne guiden viser deg hvordan du kan tjene penger med Facebook og hvordan du kommer i gang.

Hvordan tjene penger på Facebook

Det hele handler om å få folk til å ‘Like’ nettstedet ditt, og klikke på annonser og bannere. Først av alt må du opprette en profil. Du kan enten velge din egen private profil (hvis du har en) eller opprette en ny med eneste formål og å holde den atskilt fra din personlige profil. Tanken med den nye profilen er å publisere der og deretter koble til din personlige profil for å la folk få vite om den nye profilen / siten.

Avhengig av formålet og metodene kan det også være en god idé å opprette flere profiler. Men du bør legge merke til at Facebook ikke tillater flere profiler som bruker samme emailadresse eller telefonnummer.

Mer om å tjene penger på Facebook

Det neste du må gjøre er å faktisk opprette en Facebookside. Velg et tema for siden din, og sørg for å velge en overbevisende tittel så folk legger merke til den og ønsker å besøke siden din. Vi anbefaler at du velger en nisje side som tilbyr kvalitetsinnhold, den trenger ikke å være den eneste siden i feltet, men du bør alltid sørge for at du kan få et tilfredsstillende antall ‘Likes’.

Du bør sannsynligvis gjøre litt forarbeid og vurdere ditt publikum litt. Ønsker du en facebookside som rettes mot katteelskere? Mødre og deres nyfødte? Det er mye enklere å tilby kvalitetsinnhold om du velger et tema som faktisk er av personlig interesse, som også gjør at dette ikke føles så mye som ‘arbeid’. Tenk på det slik, hvilket emne du enn finner interessant, så er sjansen stor for at noen andre også gjør det. På denne måten er det å få ‘Likes’ fra folk som deler dine interesser en god måte å komme i gang på, om det så er fiske, underholdning, være kulturelle, filmer, reiser, som definerer deres felles interesser.

Når siden er opprettet er det på tide å fokusere på innhold. Akkurat som ‘tittel’, må profilbilde og coverbildet også være fengende og si noe om facebookgruppen, og du bør sannsynligvis skrive en introduksjon om hva siden handler om for å sørge for at ‘følgerne’ vet hva siden handler om og hva de ‘liker’. Og nå er det på tide å publisere.

Bra innhold – det er der suksessen på Facebook vil starte, og med mye av den. Med andre ord må du legge inn nyttige og underholdende, lenker, bilder, videoer og innlegg nesten hver dag. Bare fortsett å legge ut nyttig innhold, vær tålmodig og vent på at folk skal finne den. Dette er hva du bør fokusere på i begynnelsen, publisere bra innhold, få folk til å like, dele og aktivt bruke innleggene dine.

Hvordan få ´Likes´

Først av alt inviterer du selvsagt dine venner, de inviterer sine venner og så videre, og dette bør lett få deg de første liker. Jo flere jo bedre siden du potensielt tjener mer penger ved å reklamere.

Les mer om liker

En god måte å markedsføre nettstedet ditt på er ved å engasjere seg i andre folks innlegg på lignende emner. La oss si at du nettopp har startet Facebooksiden ‘Fisking er for alle’. Da vil du kanskje vurdere å finne og publisere på andre facebooksider, f.eks ‘Fishing’,’Happy Anglers’,’fishing & nature’ etc. På den måten får du andre folk til siden din på en naturlig måte. Avtaler med andre side eiere for å nevne hverandre eller annonsere for hverandre kan også være verdt å vurdere, siden fordelene bør være gjensidige for dere alle. Når det gjelder de sosiale mediene Twitter, Instagram og Tumblr – som Facebook – er alle verdt å ta hensyn til, da de gjør det spesielt godt når det gjelder fandoms.

Hvis du ikke vet hva fandoms er vil du kanskje lese mer om det. Kanskje du allerede følger noen med mange tilhengere, hvis ikke finn noen å følge, og prøv å finne ut hva som gjør dem vellykket og hva som fungerer for dem. Noen sideeierne har konkurranser hvor følgerne oppfordres til å like og dele konkurransen / siden, på den måten vil alle ‘vennene’ deres se konkurransen.

Mest av alt trenger du å ha en side verdt å besøke, og det betyr kvalitetsinnlegg og interaksjon med følgere, og når du begynner å plassere annonser på siden vil du virkelig sørge for å holde tempoet oppe for å redusere sjansen for at folk ‘avfølger’ siden din.

Få tak i annonser – bli en affiliate markedsfører

Når du fått noen (lojale) følgere på siden din kan du begynne å tenke på hvordan tjene penger raskt.Å registrere deg som en affiliate partner på,  er lett å gjøre:

og på den måten får du adgang til en rekke ulike typer annonser.

Mer om å få annonser

Det tar bare noen få minutter å fylle ut standard info på nettsider deres, og du er klar til å komme i gang. Det er gratis å registrere seg som en affiliate markedsfører og du bør vurdere å registrere deg på forskjellige sider (hos partnere) og derved skaffe deg en rekke ulike annonser å velge mellom. Så å registrer deg på flere partnernettsteder er kanskje ikke en dum idé, og siden det er gratis kan du melde deg på så mange steder som du ønsker.

Sørg for at du leser vilkårene og betingelsene for nettstedet. Noen partnerprogrammer har minimumskrav når det gjelder login og av og til e-postbekreftelse for å få slettet inaktive kontoer, så sørg for at din ikke er en av dem da det vil redusere inntektene dine. Når du har registrert deg får du et unikt nummer for sporing og identifisering av salget og du får også tilgang til markedsføringsmateriell som banner, tekstannonser etc.

Siden du får betalt provisjon på hvert salg (eller leads) er alt som trengs å finne en anstendig nettside med affiliate markedsføring og begynne å tjene penger hjemmefra.

Hvis du er mer komfortabel med å starte opp med kjente merkevarer har f.eks Amazon et bra affiliate program (affiliate program) hvor du får provisjon for hvert kjøp registrert på et klikk fra din side selv om du ikke annonserte for det spesifikke produktet eller tjenesten.

Siden det ikke finnes noen maksimum med hensyn til hvor mange nettsteder du kan ha, vil du kanskje ha flere sider enn bare én. På den måten trenger du ikke å ha alle slags forskjellige annonser, men kan heller rette deg mot en bestemt side med matchende annonser og øke muligheten for at noen vil vise interesse og gjøre et kjøp eller lagre leads. Bare husk, hvis du har mer enn én side må du å publisere jevnlig på alle disse for å holde folk glade som allerede følger.

Hver gang noen klikker på publiseringene / annonsene og foretar et kjøp fra en av dine affiliate partnere, tjener du penger.

Les mer om affiliate markedsføring i vår guide: affiliate markedsføring (affiliate marketing)

Hvordan sette inn annonser på siden din

Først må du finne ut hvilke annonser som skal vises på siden din. Deretter kan du gå til din affiliate partner nettside og finne de du liker. Legg merke til at ikke alle annonsene er tillatt å vise på Facebook, så du bør kanskje skille de som er tillatt fra de som ikke er det. Når du har valgt en annonse du liker, og bestemt hvilken størrelse banneret skal ha kopierer du bare teksten som vises under feltet ‘complete bannercode’ – det er viktig at du sørger for å kopiere alt sammen.

Så gå til din Facebook-side og skrive ‘iframe’ i søkefeltet. Forskjellige typer programmer vil da dukke opp og du må installere en fra listen. Dette gir deg muligheten til å sette inn HTML-kode på din Facebook-side. Der setter du inn den kopierte bannerkoden fra din affiliate partner.

Når annonsen har blitt riktig plassert på din Facebook-side kan du begynne å oppfordre dine følgere til å klikke på annonsen og basert på typen annonse vil du tjene penger enten på klikk, salg av produkter, leads eller hva den spesifikke affiliate kampanjen omhandlet.

Tjen penger ved å promotere selskaper

Å ha en vellykket side på Facebook med mange følgere betyr ikke nødvendigvis at den eneste måten å tjene penger er affiliate marketing. Mange selskaper rundt om i verden er interessert i Facebook-sider med mange følgere og samhandling på siden. Det er langt fra uvanlig å fremme visse produkter fra et bestemt firma og enten få betalt kontant eller ved å beholde produktet, ofte luksus produkter.

Mer om å annonsere for andre

Verdien av å annonsere på Facebook kan være stort for et selskap, men visse kriterier er av spesiell betydning når et selskap vurderer potensialet for å betale noen for å publisere på sin Facebook-side. Hvor mange ‘liker’? – Dette er viktig fordi det sier noe om det potensielle publikum. Hvor mange bruker siden interaktivt? – Dette er viktig fordi venner av de som liker innlegget ditt eller bildet vil også få se innlegget ditt.

Verdien av å bli sett på riktig Facebook-side kan være enorm, og selskapene er meget klar over det, og er derfor villig til å betale i forhold da de kan også potensielt kan tjene masse penger ved å publisere på riktig side med den rette målgruppen.

Å ha mange ‘liker’ er ikke nok – publikum må også være potensielle kjøpere eller interessenter. Denne måten å tjene penger på er ganske enkel, men det krever en utadvendt personlighet for å få kontakt med potensielle bedrifter, kjøpere og andre. Du bør kanskje ta kontakt med andre selskaper i samme virksomheten som deg selv, og la dem få vite om din tjeneste og hva du har å tilby.

Kanskje du kan lage en video for å promotere deres produkter, legge ut et bilde av noen av deres produkter eller skrive en oppdatering på din egen profil. Ofte har de noen ideer om hva du kan gjøre for å promotere dem. Prisen vil blant annet avhenge av antall følgere, deres interaksjon, kamp for ditt publikum etc. En grei side med rundt 50.000 relevante liker og følgere som bruker siden interaktivt jevnlig, kan for det rette selskapet være verdt å betale oppimot 6400 SEK -8000 $ for en kvalitetspublisering.

Hvor mye kan jeg tjene?

Hvis du er seriøs på å tjene penger med Facebook, må du legge inn nødvendig tid og innsats. Du må virkelig opprettholde og pleie følgere og det tar tid (mange timer) siden bare å starte opp en rekke affiliate nettsteder og deretter ikke å vedlikeholde dem vil ikke gjøre deg til den neste Donad Trump. Så lenge du har et anstendig og trofast publikum vil det alltid være potensiellle kjøpere. Det fungerer faktisk best om du ikke er for oppmerksom på inntjeningsdelen i starten, men fokuserer på å publisere kvalitet og bra innhold til dine følgere – da vil pengene følge etter.

Den eneste kostnaden for promotering på Facebook er tid, noe som betyr at det er helt i dine hender hvor mye tid du vil investere.

Den eneste måten å fortsette å tjene penger er ved å jobbe jevnt og trutt. Akkurat som ved enhver jobb er det viktig å arbeide med et tidsperspektiv og holde deg til det.

Ved å organisere din tid og planlegge fremover med hva du skal publisere og når, blir arbeidet med flere kampanjer og nettsider lettere underveis. Lykke til !

Hvem støtter det?

Mitt navn er Alf, og jeg har test pratisk talt alle metoder for å tjene penger online

Alf-jensen

Alf Jensen
Nettsted grunnlegger