Tjen penger på eBay

Tjen penger på eBay

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.
metric ninja ikon

Vanskelighet

Vanskelighetsgrad Høy
Høy

Tid

Tidsbruk Medium
Medium

Inntekt

Inntjening Stor
Stor

E-handel er en industri i vekst som gjør salg på nett til en lønnsom måte å tjene penger på; men å sette opp din egen nettbutikk og å prøve og markedsføre den for å tiltrekke trafikk kan være vanskelig og tidkrevende. Som en av de mest populære nettsidene på hele internett, tilbyr eBay et enkelt alternativ til tradisjonelle nettbutikker. 

Å selge produkter der kan gi deg en kontinuerlig inntektsstrøm og lar deg enkelt bli med i en verden av jobber på nett innen e-handel for å tjene penger online. Noen har faktisk bygget svært vellykkede butikker som har gitt dem muligheten til å slutte i jobbene og bli millionærer. Alt dette kan gjøres hjemmefra, og krever ikke spesielt mye fra deg.

For å starte og selge på eBay og å gjøre virksomheten din profitabel, følg disse stegene.

Steg 1: Kom i Gang

1. Sett opp en eBay Konto

Hvis du ikke har en eBay konto, så må du besøke eBay.com og sette opp en konto. Det er ingen kostnader for å registrere seg. Hvis du har kjøpt noe fra eBay, så kan du bruke den samme kontoen til å selge som du bruker til å kjøpe. Etter du har fullført registreringen, kan du bruke dashbordet på Min eBay siden for å administrere alle oppføringene dine og kommunisere med kundene dine. 

I tilfelle du setter opp en helt ny konto, tenk nøye på brukernavnet ditt. Vær sikker på at det er positivt og utstråler troverdighet til kjøperne dine.

2. Bestem deg for om du skal abonnere eller ikke

eBay avgjør avgifter på en av to måter—gjennom standard ordningen eller gjennom abonnementer. Her er hvordan de skiller seg fra hverandre:

 • En standard avgiftsordning krever ikke at du betaler en avgift bare for å legge ut gjenstanden. Du kan legge ut opptil 50 gjenstander i måneden med standard ordningen, og du betaler eBay 10 prosent av salgsinntektene dine på gjenstander som selger. Normalt, så er standard ordningen best for begynnere.
 • Et betalingsabonnement krever at du betaler en avgift på et sted rundt 130 til 1500 kroner i måneden for å selge. Hvert abonnement lar deg legge ut et forhåndsbestemt antall av gratis listinger for måneden og en annerledes kommisjonsstruktur. Med abonnementer, får eBay rundt 4 til 9 prosent av salgene dine.

3. Sett opp en PayPal Konto

For å selge på eBay, er en PayPal konto sterkt anbefalt. PayPal er en tjeneste som tillater kjøpere å gjennomføre betalinger online på en trygg måte og for selgere til å motta pengene og deretter skrive ut en papirsjekk, overføre pengene til bankkontoer eller bruke dem til å shoppe online. 

Det er ikke nødvendig å ha en PayPal bruker når du selger på eBay, men opptil 90 prosent av eBay kjøpere bruker tjenesten. Hvis du ikke godtar det, kan selgere kanskje stå over produktet ditt og kjøpe fra en av konkurrentene dine. Å registrere seg på PayPal er enkelt. Du kan gjøre det på et par minutter på PayPal.com, og det er ingen avgifter for å lage en konto.

4. Bestem Deg for Hva Du Skal Selge

Før du begynner å kjøpe produkter fra en grossist for å starte en eBay butikk, er det en god idé å begynne smått ved å selge ting du ikke trenger rundt om i huset. Gjør et stort gjennomsøk og finn ting du ikke lenger trenger eller ikke bruker. Deretter, følg disse tipsene:

 • Sjekk ut Selling Inspiration House på eBay for å se hva slags gjenstander folk selger og hvor mye de tar for dem.
 • Bla gjennom annonsene i forskjellige kategorier for å se lignende gjenstander til den typen ting du vurderer å selge.
 • Velg gjenstander du kan mye om. Du må være i stand til å beskrive gjenstanden din på en god måte for å øke brukerinteressen og fortelle dem de tingene de vil vite for å bestemme seg om produktet ditt er riktig for dem. Som et resultat, ønsker du ikke å prøve og selge ting du ikke forstår eller kan mye om.
 • Når du finner gjenstander som selger bra rundt i huset, sjekk ut garasjesalg, bruktbutikker og andre steder hvor du kan kjøpe lignende gjenstander til en lav pris og snu deg rundt og selge dem på eBay for en profitt.

5. Start virksomheten din smått

Tjen penger på eBaySelv om du kanskje er ivrig etter å starte og tjene et tonn med penger fra eBay, så er det best å starte virksomheten din med kun et par produkter og deretter gradvis utvide butikken din. Hvis du kun har noen få produkter, kan du svare på kjøperspørsmål mye raskere og få produkter sendt ut fort slik at du får gode tilbakemeldinger for å bygge opp omdømmet ditt som en eBay selger. 

Du får også muligheten til å øve på å opprette oppføringer og å finne ut av hva som fungerer og hva som ikke fungerer i stedet for å dykke ned i det og sløse bort tid ved å skrive 50 oppføringer som kanskje ikke er effektive.

Ikke slit med økonomien. Finn en metode for å tjene penger, i dag.

Bli én av tusenvis som har endret livene sine ved å tjene penger på nett…
Over 15 forskjellige påviste og lønnsomme metoder.

ninja med fallende penger
Ute etter å tjene ekstra penger?

Vi har laget en liste over de beste metodene for å tjene penger på nett.

Bare velg én, og begynn å tjene i dag.

ninja med metriske ikoner

Steg 2: Lage en Oppføring

1. Bestem hvilken salgsmetode som er riktig for deg

eBay begynte som bare en auksjon side, men nettsiden tilbyr mange måter å selge produkter til kunder på. Før du kan lage en oppføring, må du bestemme deg for hvilken metode som kommer til å bli den beste for deg til å selge produktet ditt. Hver metode har sine egne karakteristikker, fordeler og ulemper som følgende:

Tradisjonell Auksjon

Men en tradisjonell auksjon, setter du opp et minimumsbud og velger lengden for tiden til auksjonen. Deretter, legger brukere inn bud i håp om å komme på toppen med det høyeste budet. På slutten av auksjonen, vinner personen som har budt mest og blir da kjøperen.

Du kan sette en auksjonsoppføring for 3 dager, 5 dager, 7 dager eller 10 dager. Med en gang du har en tilbakemeldingsrangering på minst 10, kan du også tilby 1-dags auksjoner. Kjøpere liker ofte å se på auksjoner og så by på den siste dagen, så lengre auksjoner yter ofte bedre enn kortere auksjoner.

Auksjonsselging kan være stressende, siden du aldri vet hvor mye produktet ditt selger for til slutt. Derfor er det viktig å være nøye med å sette minimumsbudet ditt. Samtidig som du vil at den skal være lav nok til å tiltrekke shoppere, så vil du ikke at den skal være så lav at du ikke tjener penger på å selge produktet hvis du bare mottar ett bud.

Reserveringsauksjoner

Reserveringsauksjoner fungerer på relativt samme måte som en tradisjonell auksjon; men, med en reserveringsauksjon, setter du en minimums dollarpris som må bli møtt før produktet selger. Det lar deg sette et attraktivt lavt åpningsbud, mens du fortsatt kan få tryggheten av at du ikke taper penger på transaksjonen. Ulempen er at eBay krever en avgift for reserveringen og at produktet ikke blir solgt hvis reserveringen ikke blir møtt.

Kjøp Den Nå

En kjøp den nå oppføring lar brukere kjøpe et produkt direkte umiddelbart for en bestemt pris, i stedet for å by på produktet. Transaksjonen blir som en fra en nettbutikk. Mange kjøpere foretrekker Kjøp Den Nå produkter siden de vet at det er de som mottar produktet, og at de ikke må vente på å vinne for å gjennomføre transaksjonen. Du kan legge til en kjøp den nå pris til en auksjonsoppføring eller sette opp et produkt som et rent Kjøp Den Nå produkt. Hvis du går for den siste kan du velge å oppføre produktet i 3 dager, 5 dager, 7 dager, 10 dager, 30 dager eller til du avbryter oppføringen.

Beste Tilbud

En beste tilbud oppføring er lagt til et Kjøp Den Nå produkt. Når du legger til denne, kan kjøpere sende inn et alternativt tilbud til Kjøp Den Nå prisen. På slutten av tidsperioden, hvis produktet ikke har solgt, har du muligheten til å selge produktet til personen med den høyeste Beste Tilbud prisen. Du kan også velge å avvise det beste tilbudet og sette opp oppføringen på nytt hvis du føler at de er for lave.

2. Sett Prisen Din

Konkurransen er sterk på eBay, så det er alltid best å basere salgsprisen din ved å sjekke hva annet som er tilgjengelig for salg på siden. Etter du har logget inn på eBay, gå til Avansert Søk området og marker boksen som sier “Fullført Oppføring.” Deretter søker du etter produktet du ønsker å selge. Se etter produkter som ble solgt med de metodene som du var interessert i å bruke. Sjekk ut funksjonene deres, se etter de som er så like til din som mulig både når det gjelder tilstanden og karakteristikken deres. 

Se hvor mye selgeren mottok for salget og deretter vurder hvordan produktet ditt sammenligner seg. Hvis det er virtuelt identisk, så kan du kanskje simpelthen endre prisen til det samme. Hvis ikke, juster prisen opp eller ned. Du bør også ta deg tid til å regne ut avgiftene som eBay kommer til å belaste deg. En eBay profittkalkulator app lar deg raskt se hvor mye du kommer til å tjene når du selger et produkt ved å bruke en bestemt metode til en bestemt pris.

3. Ta bilder

eBay krever at minst et bilde er inkludert i hver eBay oppføring. Husk at bilder også tjener deg godt når du skal fremme produkter og tjene penger på plattformer som Instagram. Følg disse tipsene for å ta et fantastisk bilde som møter eBay sine standarder:

 • Bildet ditt må være minst 500 piksler bredt på sin største side og kan ikke inkludere noen rammer, tekst eller kunst.
 • Ta bilde av produktet foran en blank bakgrunn. Hvitt er vanligvis den beste fargen å ha bak et produkt, unntatt for glitrende gjenstander, som typisk ser best ut foran en svart bakgrunn. Du kan bruke en bordklut eller en tøybit eller en oppslagstavle for å lage bakgrunnen din.
 • Vær forsiktig med hvordan du belyser produktet ditt. Du vil ikke at noen av delene av det skal dekkes av refleksjon eller en skygge. Skru av lommelykten til kameraet for å unngå blending.
 • I stedet for å prøve å holde kameraet i hånda, plasser den på en tripod. Det er virtuelt umulig å holde et kamera helt stille for å ta et bra bilde. Tripoden sørger for at bildet kommer ut klart.
 • Ta mer enn ett bilde av produktet ditt fra en avstand som tillater det til å bli sett fullstendig. På denne måten, så kan du velge det beste til å bli ditt hovedbilde. Du vil kanskje ta et par bilder til av noen spesielle detaljer som gjør produktet mer interessant for kjøpere eller av noen feil eller defekter som du ønsker å avdekke. Det er fortsatt en god idé å ta noen bilder av fronten, bakdelen, sidene og toppen av noen av produktene. eBay belaster som regel ekstra for å legge til flere bilder, så du vil kanskje ikke legge ut alle, men du kan beholde noen for å vise de til en kunde som spør spørsmål om hvordan noe ser ut.

Tjen penger på eBay

4. Velg Din Fraktmetode

Etter du er ferdig med å ta bilder, pakk ned produktet og plasser det i en beholder som du bruker til frakt. Deretter veier du hele produktet så du kan bestemme den beste måten å anslå fraktprisen på.

Et fraktalternativ er å gjøre en kalkulert fraktkostnad. Med denne, forteller du eBay hvor mye produktet veier i pakken og hva dimensjonen på pakken er. Deretter vil systemet automatisk kalkulere den rette prisen på porto basert på brukerens lokasjon.

Du kan også bruke eBay Fraktkalkulatoren for å finne ut hvor mye det koster å frakte produktet gjennom forskjellige selskap og deretter kreve en fast pris selv. Et annet alternativ er å tilby gratis frakt ved å bygge fraktprisen inn i prisen til produktet eller ved å betale den selv. Det siste alternativet er vanligvis bra hvis du selger produkter med en høy profitt.

5. Lag Beskrivelsene Dine

Du kan ikke selge produkter på eBay uten en bra beskrivelse. For å lage en effektiv en, følg disse tipsene:

 • Gjør tittelen din tydelig, slik at kjøpere umiddelbart vet hva produktet er. Bruk nøkkelord som folk kanskje søker etter på eBay i tittelen så mye som mulig. Behold tittelen oversiktlig. Du trenger ikke være søt eller kreativ med navnet. Det er faktisk bedre om du ikke gjør det når du selger på eBay.
 • Til tross for alle de viktige funksjonene, må du tilby så mye informasjon som mulig i oppføringene dine. Vær sikker på at du snakker om ting som hvilken farge produktet har, hvilken størrelse det er, om den har et modellnavn eller tall, hva den kommer med og hvilken tilstand den er i. Jo mer spesifikk du er, jo større sjanse har du for å selge produktet ditt og for å redusere behovet for kjøpere å stille spørsmål.
 • Vær sikker på at du snakker om fordeler for gjenstanden, og ikke bare funksjonene. Forklar hvorfor noen trenger produktet og hvorfor akkurat denne gjenstanden er den beste å velge blant de andre på eBay. Snakk opp produktet ditt uten å si noe som ikke er sant.

Steg 3: Fullføre et Salg

1. Ta kontakt med kjøperen

Når en gjenstand selger, mottar du en notifikasjon fra eBay som inkluderer kjøperens e-postadresse. I de fleste tilfeller, betaler kundene for produktet så snart de klikker på kjøp nå eller umiddelbart etter at auksjonen ender, og du får noe basisinformasjon fra eBay med en gang. 

Du bør fortsatt sende en e-post til kunden og informere om det totale kostnaden fra salget med frakt og avgifter inkludert, hvilken fraktmetode du bruker og når du har planer om å sende produktet.

2. Bekreft at du har fått betalt

Vær sikker på at kjøperen har betalt for kjøpet enten gjennom umiddelbar utsjekking eller gjennom metoden du spesifiserte. Hvis kjøperen ikke betaler, følg opp en eller to ganger. Deretter kan du bruke tiltakssenteret for å sende inn en ubetalt produktsak i et forsøk på å få pengene. Aldri send før du vet at det er blitt betalt.

3. Send bestillingen

Så snart du har fått bekreftet at varen er blitt betalt, pakk den godt inn og send den ut raskt. Punktligheten av leveransen vil ha størst utslag på rangeringen din, så ikke kast bort tid eller utsett forsendelsen. Du kan printe en forsendelsesmerkelapp fra eBay for å feste på pakken. Når du sender varen, vær sikker på at du får sporingsnummeret som du kan gi til kunden. Du vil kanskje også be om en leveringsbekreftelse så du har bevis for at de mottok varen. 

Det er også en god ide å få forsikring på varen eller tilby kjøperen valg for å betale for forsikring. Forsikring vil dekke eventuelle skader som forekommer på varen mens den er i forsendelse. Hvis du ikke betaler forsikring kan du ende opp i en uenighet med kunden etter at varen er sendt hvis forsendelsesfirmaet ødelegger varen.

4. Gi tilbakemelding

Etter at transaksjonen er ferdig, gi tilbakemelding til kjøperen din. Når du gir positiv feedback om kjøperen, vil han eller hun sannsynligvis gjengjelde og gi deg positiv tilbakemelding, som vil hjelpe deg å utvide virksomheten.

5. Betal avgiftene dine

I mange tilfeller blir eBay avgifter automatisk trukket fra og belastet kredittkortet ditt eller PayPal-kontoen i den tidsrammen man er blitt enige med eBay om. Vær sikker på at betalingen går gjennom hver gang og at du holder kontoen din oppdatert.

Step 4: Bygg opp en vellykket virksomhet

For å gjøre eBay til et lønnsomt eventyr, følg disse stegene:

Kommuniser bra med kjøperne dine

Tjen penger på eBayHvis du vil ha gode tilbakemeldinger og med det tjene ekstra penger, må du kommunisere. Kjøpere blir nervøse hvis de ikke hører fra selgerne sine, selv om du sender varen punktlig. Vær sikker på at du kontakter dem ganske raskt etter kjøpet deres. Du bør også sjekke emailen din jevnlig for å se etter spørsmål fra prospektive kjøpere som spør om nettstedet. 

Du kan gjøre det enklere ved å bruke eBay appen for nettbrettet ditt eller for smarttelefonen som kan sende deg varslinger når du får nye spørsmål. Vær alltid høflig og hyggelig med kunden, akkurat som du ville hvis du betjente dem i en mur og betong butikk.

Gi rask tilbakemelding

Som tidligere nevnt er tilbakemelding viktig for kundene. Å gi det raskt vil tilfredsstille kunden din og videre oppmuntre dem til å gi deg gode karakterer. Ikke vent på kunden til å gi tilbakemelding før de bestemmer deg for om du vil si noe positivt om dem, eller ikke. Gi alltid bra tilbakemelding etter du har mottatt betaling med mindre personen har nektet å betale.

Finn en nisje

Med en gang du ser hva som selger, velg det området for å fokusere videre på med eBay-salgene dine. På denne måten kan du bli en ekspert på området og skape en kundebase som er interessert i din nisje. Dette gjør det enklere å tjene penger.

Utvid

Etter du har fått taket på å selge på eBay kan du øke utvalget ved å inngå et samarbeid med en grossist eller dropshipper som spesialiserer seg i nye produkter lik de du selger

Jobb mot Power Seller status

Power selgere er de mest anerkjente selgerne på eBay, og bare de øverste 4 prosentene av alle selgerne oppnår denne æren. Når du har denne statusen, har du definitivt tjent en god del penger.

Du kan nå statusen ved å:

 • Selge i minst 90 dager.
 • Ha et total månedlig salg på over ca 8000kr eller mer i 3 måneder på rad.
 • Legge ut minst 4 varer per måned for 3 måneder på rad.
 • Ha en feedback score på 100 med minst 98% positive kommentarer.
 • Betale dine eBay avgifter på tiden.
 • Følge eBay samfunnets verdier og holde deg til alle retningslinjene.

Les over hver eneste annonse før du publiserer den. Vær sikker på at titlene og tekstene er fri for skrivefeil og grammatiske feil som kan gi inntrykk av at du ikke er profesjonell. Skrivefeil kan komme i veien for nøkkelordsøk og kan redusere sjansene for at varen dukker opp når kunden søker etter produkter som dine.

Husk alltid at ryktet er nøkkelen til din suksess på eBay. Jobb hardt med å løse konflikter med kjøperne dine. Selv når noe er galt, kan du klare å redde rangeringen din ved å rette opp problemet til en kundes tilfredsstillelse.

Lykke til med å tjene penger på eBay!

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top