4 måter å tjene penger på Facebook

4 måter å tjene penger på Facebook

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Facebook er noe mer enn bare bilder fra siste kveld på byen eller skryt med statusoppdateringer fra reiser eller om gode karakterer. Selv om det kan være veldig underholdende å holde øye med dine beste venner og kjæresten din fra ungdomsskolen, kan du få flere fordeler fra Facebook.

Facebook er kanskje det mest avslappende og samtidig det mest informative sosiale nettverket og det ser ikke med en gang ut som et opplagt sted å tjene penger. Men Facebook er også det største sosiale nettverket, så hvis du gjør ting riktig er det massevis av potensiale til å tjene penger.

Du kan her finne en guide med 4 måter å tjene penger og potensielt bli rik på Facebook. Hvis du ikke allerede har lest Plusspenger artikkel om å tjene penger på Facebook, så kan du lese den på denne siden.

Hva er Facebook?

Med mindre du har bodd i en hule de siste 15 årene, vet du sannsynligvis i det minste litt om hva Facebook er.

Det er verdens største sosiale nettverk med over en milliard brukere. Når Mark Zuckerberg startet nettstedet tilbake i 2004 var det opprinnelig tiltenkt Harvardstudenter som en slags digital årbok. Som du og de fleste andre vet, utvidet det seg raskt derfra.

For mange mennesker er det i dag nesten umulig å forestille seg en verden uten Facebook, hvor du kan dele forskjellige statuser, bilder og opprette eventer med dine “Venner”. Nettstedet har på relativt kort tid blitt sentralt i manges sosiale liv og populariteten til siden har fått mange til å spekulere i hvordan du kan tjene penger på Facebook.

1. Selg brukte ting

Når det er på tide å bli kvitt det du ikke trenger, tenker man ofte på sider som eBay eller Finn.no. Til tross for disse nettsidenes popularitet er det et marked for å selge brukte ting på Facebook også.

Du kan selvsagt opprette en status hvor du lar dine venner få vite at du selger noe. Dette vil ha begrenset effekt, siden det kun er vennene dine som ser annonsen.

I stedet kan du søke etter en lokal salgsgruppe som du kan legge inn en annonse i. De fleste områder har en salgsgruppe og om det fortsatt ikke finnes noen for ditt område, kan du starte en selv. Fordelen med disse gruppene er først og fremst at det er mange flere som ser annonsen din.

I disse gruppene har du i tillegg kontroll over prisen du vil ha, hvilken betalingsmetode du foretrekker og om du er villig til å sende varen eller om kjøperen må komme å hente det. Det som er enda viktigere: På Facebook er det ingen som skal ha deler av inntekten din – du beholder all inntekten selv.

Husk dette når du selger på Facebook:

 • Finn ut hva reglene er for gruppen. Noen grupper har spesifikke krav for hvilke produktgrupper som selges.
 • Siden det på Facebook er mulig å kommentere, vil du mest sannsynlig oppleve at noen forsøker å prute på prisen. Det er ikke mye å gjøre med det, men det er verdt å vurdere det når du bestemmer prisen. Det er alltid bra å ha litt å forhandle med.

Om du kan leve med reglene til gruppen og prutingen på prisen, er Facebook et glimrende sted å selge tingene dine.

2. Reklamer for firmaet ditt

Hvis du har et firma, en frisørsalong, en nettbutikk eller en kafe kan du få masse gratis annonsering på Facebook.

Du kan opprette ditt eget nettsted for firmaet hvor du annonserer for dine tjenester og produkter og kommuniserer med kundene dine. Pass på å velge et navn som søkemotoroptimalisert. På Google Adwords kan du få god hjelp til å finne ord som vil gjøre det lettere for kundene å finne nettsiden din. Om du velger et navn som består av mer enn et ord, vurder spesielt det første ut fra hvilke søkeord folk vil bruke for å finne din type produkter eller tjenester.

En måte du kan gjøre det lettere for kunder å finne din Facebookside, er å legge ut et par publiseringer. Om mulig, prøv å finne på noe som er både interessant eller morsomt og samtidig har noe med produktet ditt å gjøre.

Hvis du også har en nettbutikk, er det lurt å sørge for at profilbildet ditt på Facebook er i samme design som nettsiden din. Det gjør det lettere for kundene å huske navnet ditt og det ser også mer profesjonelt ut.

Uansett om du selger et spesifikt produkt eller en tjeneste, prøv å lage en Facebookside som handler om mer enn salg, salg og salg. Lag publiseringer folk ønsker å lese. Se på sider du selv liker å følge! Del sitater, anekdoter, bilder… Noe som enten er interessant eller bare morsomt. Hvis du får bygget opp en lojal gruppe følgere kan du også lettere fra tid til annen legge ut reklameliknende innlegg uten at følgerne dine mister interessen. Hvis Facebook-kontoen din for eksempel bare handler om bitcoin, må du ikke bare fokusere på å selge produktet. Du må også være personlig og koble med mennesker.

3. Avertere for andre firmaer

måter å tjene penger på Facebook

En annen måte å tjene litt ekstra penger på er å lenke til andre produkter. Hos noen firmaer kan du få en såkalt “affiliate link” som du kan dele på din Facebookside. Hver gang noen klikker på lenken og går inn og kjøper produktet, får du en liten prosentandel av overskuddet. Hos Amazon får du 10% av salgsprisen, men hos de fleste får du rundt 5%.

Det høres lett ut, men utfordringen er at du trenger ganske mange følgere for å tjene på det. Om du for eksempel lenker til et produkt for 20 $ og du får en andel på 10% (som er mye), tjener du fortsatt bare 2 $. For å tjene seriøse penger, trenger du EN STOR MENGDE følgere. Ikke bare det; følgere som vil kjøpe.

Det bør ikke forhindre deg i å prøve! Hvis du har bygget opp en lojal gruppe følgere til Facebooksiden din, bør det ikke være noe i veien for å tjene litt ekstra penger. Hvis du legger seriøst med arbeid i siden din, er det mange muligheter på en nettside med over 1 milliard brukere.

Her følger noen tips om hva du bør gjøre hvis du vil reklamere for et annet firma:

  • Først og fremst må du bestemme deg for hvilket firma du ønsker å reklamere for
  • Når du har bestemt deg, kontakt firmaet for å få tak i affiliate informasjonen. Pass på å aldri betale for å få lenken din!
  • For sikkerhets skyld, les vilkårene og betingelsene siden mange firmaer har restriksjoner for hvilken type markedsføring de vil ha.
  • Deretter kan du opprette Facebooksiden og begynne å reklamere.
  • Det er best å gjøre følgerne oppmerksom på at siden er dedikert til et spesielt firma så de ikke føler seg lurt. Men uansett må det fortsatt være den morsomme og interessante siden vi omtalte tidligere!

Jo flere som følger siden din, dess flere blir det som liker og som deler innleggene dine og jo mer vil du kunne tjene på affiliatelenken. Så gjør en innsats for å lage en god og spennende side!

Affiliatelenker kan videre benyttes når du forsøker å tjene penger på en blogg eller forsøker å tjene penger på din Twitterkonto. Du kan lese mer om forskjellige måter å tjene penger på med affiliatelenker på de forskjellige inntjeningsmetodene her.

4. Finn en jobb

Om du trenger en jobb kan Facebook hjelpe deg. Først og fremst, om du har brukt mye tid og innsats på å lage en profesjonell CV, hvor du etterpå har sendt den ut til hele verden, hjelper det deg ikke noe om din Facebookprofil er rotete!

Mange store firmaer bruker sosiale nettverk når de leter etter nye ansatte, så derfor er det ikke veldig smart hvis profilbildet ditt viser deg hengende fra en lyktestolpe sist gang du var på byen. Vi sier ikke at du må ha en superkjedelig og forretningsmessig profil – det kan også være et minus, bare tenk over hva slags bilde du vil representere deg selv med.

Gjør nettverket ditt oppmerksom på at du leter etter en jobb. Om de ikke vet om noe selv, vet de kanskje om noen som vet om noe. Du kan også be folk om å dele innleggene dine så det sprer seg raskt. Det er ingen garanti for at dette hjelper, men da har du i det minste forsøkt.

Facebook er ikke akkurat det mest logiske valget for jobbleting, men akkurat det kan telle i din favør! Det kan gi deg en bedre mulighet til å skille deg ut fra mengden.

Sikter du mot et spesielt firma bør du finne ut hvem som er ansvarlig for ansettelser og sende dem en melding. Vær forsiktig så du ikke virker desperat, siden Facebook kan virke noe stalker-aktig. Men om du gjør ting riktig, vil du definitivt bli mer lagt merke til enn på LinkedIn eller Twitter.

Om du har kommet så langt at du har fått et intervju, klikk deg gjennom profilen og se om du kan plukke opp litt informasjon om personens interesser. Det kan være en bra måte for å skape en god samtale og vil gjøre det enklere for dem å huske deg. Du bør nok ikke nevne at du har sett på Facebookprofilen deres, siden vi da er tilbake på det noe stalker-aktige.

Som med alle andre sosiale medier, vær nøye med hva du legger ut på Facebook. Du kan aldri vite hvem som en dag ser på profilen din, så vær sikker på at du kan stå for tingene på profilen din. Om du legger litt arbeid inn i profilen bør den gi deg en fordel før eller siden.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top