Tjen penger på affiliate marketing

By 2. September 2015Tjene penge

Affiliate marketing

Vanskelighetsgrad:

Vanskelighetsgrad

Tidsinnsats:

Tidsinnsats

Inntjeningspotensiale:

Inntjeningspotensiale

Gns timeløn

0
kr.

Plusspenger score:

Metoden som gjør at du kan tjene flere hundre kroner i måneden!.

Affiliate markedsføring har blitt en svært populær måte for bedrifter å skaffe kunder, og kanskje en enda mer populær måte for “vanlige folk” å tjene penger på nettet.

Det finnes eksempler på folk i tenårene som tjener mer enn 40000 kr per måned på fritiden og andre “voksne” som har tjent hundretusener av kroner på denne måten.

På grunn av økende bruk av Internett i befolkningen generelt, har flere og flere selskaper begynte å bruke affiliate markedsføring. Ideen er enkel: Hver gang du skaffer selskapet en besøkende til deres nettside, et salg, eller en form for registrering for tjenestene deres, blir du belønnet med en viss sum penger. Det som gjør det hele så enkelt er det faktum at ingen direkte kontakt med selskapene er nødvendig ettersom såkalte “affiliate nettverk” har hundrevis av programmer du kan velge mellom. Konseptet er relativt enkelt, og selv den verste PC-bruker kan tjene penger på affiliate markedsføring. Fortsett å lese og lær hvordan tjene penger online.

Hva er affiliate markedsføring?

For å tjene penger, må du forstå hvilke parter som er en del av å få det du vil ha: penger!

  • Du – kalles i dette tilfellet affiliate
  • Selskapet – Parten som ønsker å “vise” et produkt, gjøre et salg eller gi info
  • Affiliate nettverk (ikke alltid tilstede) – Skaffer deg jobber, holder orden på dine salg og ledetråder
  • Forbrukeren – Personen som klikker på annonsen, kjøper produktet, eller registrerer seg for tjenesten du markedsfører

Selskapet ønsker å selge en telefon og kontakter derfor Affiliate nettverket for å finne folk til å markedsføre produktet. Affiliate nettverket plasserer annonsen på forumet, som sier at du tjener åtte kroner hver gang du skaffer websiden en besøkende og 280 kr hver gang du genererer salg av en telefon. DU får annonsen og plasserer den på din blogg, hjemmeside, og din Facebook-side. Forbrukeren besøker bloggen din – ser annonsen – klikker på den (8 kr) – kjøper en telefon (280 kr).

Types of Affiliate Programs

Omtrent 80% av affiliate markedsføring er basert på dette, og ideen for virksomheten er å betale brukeren et avtalt beløp eller en viss prosentandel av salget som genereres av affiliate.

Her blir du vanligvis betalt for å gi selskapet en viss mengde informasjon om en potensiell kjøper. Agenten får et litt mindre beløp enn for PPS, men kan enklere generere “kunder”.

Tjen penger på affiliate marketing

Tjen penger på nett med affiliate markedsføring

Med et minimum av grunnleggende kunnskap, kan du nå begynne som en affiliate. Nøkkelen her er å være motivert og fokusert.

Affiliate markedsføring kan skaffe deg en hel masse penger, så det betaler seg å være fokusert.

Tjen penger på affiliate marketing

Tjen penger på affiliate marketingFinn et affiliate nettverk

Som allerede nevnt, er det mulig å kontakte et firma direkte og be om et samarbeidsprogram. Vi anbefaler ikke dette før du er en erfaren agent. Den smarteste løsningen er å finne et affiliate nettverk. Et affiliate nettverk er et online markedsføringsbyrå som tillater bedrifter å markedsføre sin nettside/butikk gjennom affiliate partnere (deg). Nettverket har samlet en omfattende mengde annonser fra ulike selskaper, som du, som en affiliate partner, kan bruke.

Vi anbefaler at du melder deg på mellom ett og fem affiliate nettverk, slik at du har et bredt utvalg av annonser å velge mellom. Medlemskapet er gratis og deltagelse er veldig enkelt.

Eksempler på nettverk er:

Tjen penger på affiliate marketing

Sjekk annonsene og finn den rette

Etter å registrere deg som bruker med et av affiliate nettverkene, vil du se en rekke alternativer for annonser. Det er tre avgjørende faktorer når du velger hvilke annonser du skal velge.

Har du allerede en blogg eller en hjemmeside?

Hvis du allerede har et nettsted med bra trafikk og et høyt antall daglige besøkende, ville det optimale valget være en annonse som er relevant for din egen side. Ved å bruke relevante annonser skaper det i sin tur tillit hos de besøkende, som alltid vil generere flere klikk. La oss si du har en blogg om telefoner – i så fall ville en affiliate annonse som selger deksler eller abonnement være bra.

Interesse

Hvis du ikke har en blogg eller et nettsted, bli ikke fortvilet. I dag er det blitt svært enkelt å lage nettsider ved hjelp av gratis programvare som WordPress, Drupal og andre, og det koster ikke mye å få din egen nettside opp og gå.

Som et utgangspunkt, annonser for noe som interesserer deg vil ofte være et godt førstevalg. Hvis du for eksempel lager en blogg eller oppretter et nettsted, vil det alltid være enklest og mest moro hvis det handler om noe du interesserer deg for. Det vil resultere i en bedre side, som til slutt resulterer i flere besøkende. Til syvende og sist betyr det at det blir lettere for deg å tjene extra penger.

Inntjeningsmuligheter

En annen viktig faktor å huske på er alltid inntjeningspotensiale. Å velge en annonse som du kan forholde deg til i bloggen din, på hjemmesiden, eller bare av personlig interesse er ubrukelig hvis den ikke har noe inntjeningspotensiale. Derfor må du ta en rask analyse av annonsen for å se om den har potensiale til å tjene penger hjemmefra.

Tjen penger på affiliate marketing

Forberedelser

Så snart du har valgt produktet eller annonsen, er din oppgave, som en partner, å lage en nettside, blogg eller annet, for å markedsføre produktet. Her er en kort beskrivelse av de ulike media:

Nettsted

Tjen penger på affiliate marketingNettsteder påstås å være en av de mest kjente måter å markedsføre affiliate produkter på, og med god grunn. Et nettsted har et hav av muligheter, og alt du kan gjøre på et nettsted er egentlig bare begrenset av dine egne tilbøyeligheter og evner.

En ting som ofte holder folk tilbake er troen på at det å skape en god nettside krever noe i nærheten av en professorgrad i webdesign. Dette er IKKE sant! I dag kan du veldig raskt lære hvordan lage en flott nettside, gjennom opplæring i form av videoer og artikler. Verktøyet Money Market anbefaler at du bruker er (vent på det …) content management systemet WordPress. Denne helt gratis programvaren gjør det svært enkelt å lage nettsider. Programmet blir brukt av flere tusen mennesker over hele verden, og regnes som et av de beste og enkleste programmer for å lage nettsider.

For å utnytte WordPress må du ha et domene, hvor du faktisk lagrer hele nettstedet, fra navnet ditt www.example.com til alt du skriver på siden din. Ett sted du kan opprette et såkalt domene, og sette opp din egen nettside, er på UnoEuro, som tilbyr domeneregistrering og hosting på bare oppføringer av nettsteder fra 1 euro per måned. Vi bruker denne webhosten selv og kan anbefale det!

Om du ønsker å lære å lage en nettside, kan du finne mange tutorials for å hjelpe deg å opprette et. Bare søk etter “WordPress” på Google eller liknende.

Blogging

Selv om en partner ikke allerede har en blogg, er det veldig enkelt å lage en. Blogger gir en god mulighet til å skrive mye bra materiale rundt produktkategorien til den valgte annonsen, og de tiltrekker seg ofte mange lesere. Du kan opprette blogger relativt billig, og det eneste du egentlig trenger å betale for er et såkalt domene, dvs. en nettside med en webhosting konto. Når du oppretter bloggen din, anbefaler vi på det sterkeste at du drar nytte av WordPress, et program, som selvfølgelig er gratis. Ett sted å ha din hjemmeside hosetet er UnoEuro, som er samme webhosten vi bruker, og deres minste registrering koster bare 1 euro per måned.

Salgsvideoer

Du vil vanligvis ha denne typen affiliate aktivitet på nettsteder som YouTube eller Vimeo. Du kan lage vurderinger av selve produktet, viser hvordan det fungerer, snakke om dine egne erfaringer osv

Hvis du ønsker en full forståelse av hvordan man skal tjene raske penger på, f.eks YouTube, sjekk ut Plusspenger innlegget på YouTube videos.

Facebook

Ved å bruke Facebook, har du muligheten til å lage sider gratis, som kan hjelpe deg å markedsføre produktet. En måte er å lage en side som inneholder vurderinger eller bruk av ulike ting, og deretter fra tid til annen vise til annonser og affiliate programmer som kan gi inntekter. Facebook nettsteder gir god reklame for nettsteder, så hvis du allerede har en nettside eller blogg, anbefaler vi å bruke Facebook for å hjelpe å promotere nettstedet ditt.

Hvis du vil vite mer om å tjene penger på Facebook, kan du sjekke ut vårt innlegg om Facebook sites.

Produktvurderinger

Du kan også bruke vurderinger av ulike produkter for affiliate markedsføring. Med denne metoden, er ideen rett og slett å teste en rekke produkter i annonsekategorien du markedsfører. Du kan gjøre dette på en side som er utformet spesielt for dette formålet, eller på andres fora eller blogger. Denne typen affiliate markedsføring når oftest den type forbrukere som allerede er på jakt etter produktet du annonserer eller som ønsker å høre om andres erfaringer med det.
Tjen penger på affiliate marketing

Tracking – Strømlinjeforming av siden

Når siden er oppe og går, er det viktigste å gjøre det så effektivt som mulig. Dette betyr at du må sørge for at flest mulig personer kommer til nettstedet ditt, klikker på annonsene, og kjøper eller “abonnerer på” produktene du promoterer. Dette kalles tracking, og det kan gjøres med en rekke forskjellige programmer.

Disse programmene, som også er bygget inn i noen affiliate nettverk, undersøker hvor mange mennesker som aksesserer nettstedet, hvor lenge de blir der, hva de bruker tiden sin på å gjøre, hvor mange som klikker på annonsene, etc. Disse systemene hjelper deg så å vurdere hvordan siden bør utformes og hva slags innhold som bør være på den, ved å vise deg hva som fungerer best. Plusspenger.no anbefaler sterkt at du drar nytte av disse programmene, da de er avgjørende for å lykkes med siden din.

Vi i Plusspenger.no håper at du har hatt glede av å lese dette, og spesielt å lære hvordan tjene penger online med affiliate markedsføring.

Hvem støtter det?

Mitt navn er Alf, og jeg har test pratisk talt alle metoder for å tjene penger online

Alf-jensen

Alf Jensen
Nettsted grunnlegger