Tjene penger som en livsveileder

Tjene penger som en livsveileder

Ser du etter en jobb som kan gjøres hjemmefra som tillater deg å være din egen sjef, tjene penger og jobbe med mennesker? Livsveileder kan være det perfekte valget for deg. Etterspørselen etter livsveiledere er økende, og industrien verdisettes til 16 milliarder kroner. Du trenger ikke en grad for å jobbe som livsveileder heller. Faktisk, de fleste kan begynne med veldig lite opplæring. Det viktige er å være en person med positiv holdning og et virkelig ønske om å hjelpe folk forbedre livene sine. Hvis det høres ut som deg, les videre og lær mer om å bli en livsveileder.

Arbeidsbeskrivelse for en livsveileder

Så hva er nå en livsveileder?

Dette er en ganske spesiell inntjeningsmetode. Du kan tenke på en livsveileder som tilsvarende en trener for et sportslag. Treneren hjelper laget å lage strategier for å hjelpe dem å lykkes med å vinne kamper. Han eller hun peker ut styrker og svakheter til spillerne og hjelper dem å utvikle sine evner for å overvinne hindringene som står i veien for dem for å få fremgang i konkurranse.

Livsveileder er det samme, men i stedet for å trene idrettsutøvere, veileder de menn og kvinner som har spesifikke mål i livet. En veileder møter kundene online ved hjelp av Skype eller liknende tjenester, på telefonen eller personlig hjemme hos seg, hjemme hos kundene eller på offentlige steder som kafeer. De gir også sine kunder øvelser og oppgaver å fullføre mellom sesjoner.

Mange livsveiledere velger å spesialisere seg i et spesielt område. For eksempel, fokuserer noen livsveiledere på å hjelpe folk å utvikle sin karisma. Andre assisterer folk med å bygge organisatoriske ferdigheter, bli mer detaljorienterte eller å oppnå sine drømmer. Feltet er helt åpent; du kan velge hvilken spesialitet du føler det er etterspørsel etter og som interesserer deg.

Kom i gang som livsveileder

Å bli en livsveileder og begynne å tjene penger på det krever ikke at du oppnår en spesifikk grad eller ikke engang en lisens eller sertifisering, men det finnes programmer som du kan fullføre som vil sertifisere deg som en livsveileder. Dette kan være en fordel for å hjelpe å tiltrekke nye kunder, men er ikke et krav for å komme i gang. For å bli en livsveileder, følg disse stegene:

1. Finn dine interesser.

Før du graver deg ned i detaljene med å starte en livsveildervirksomhet, trenger du å ta et steg tilbake og finne ut hvorfor det å bli en veileder er noe du ønsker å gjøre. Spør deg selv hvorfor du akkurat ønsker å bli en veileder. Hva tiltrekker deg med dette feltet? Hvordan ser du for deg at det hjelper folk? Hva vil være givende for deg med å jobbe som en livsveileder?

Når du vurderer motivasjonen din, vil du begynne å se veien fremover. For eksempel, hvis du bestemmer deg for at du vil hjelpe folk å bli lykkeligere, bør du kanskje bestemme at du vil veilede folk som strever med å nå sine mål. Hvis du ønsker å forenkle livene til kundene dine, kan det passe bedre å være en organisatorisk livsveileder.

2. Gjør litt hjemmearbeid.

For å bli en livsveileder trenger du ikke formell skolegang, men du må ha kunnskap og ekspertise. Med en gang du har bestemt hvilke deler av veiledning som tiltrekker deg, må du lære om feltet. Få tak i et variert utvalg av selvhjelpsbøker relatert til emnet. Les dem nøye og ta notater. Evaluer materiellet du leser. Hva er logisk for deg? Hva vil du være komfortabel med å lære videre til kunder? Hvilke øvelser og aktiviteter ble dekket i bøkene som du kunne bruke som inspirasjon for å lage oppgaver for kundene dine?

Selv om du må lese en god del før du starter opp, vil du ikke være ferdig etter du er i gang med virksomheten. Gode veiledere må konstant fortsette å lære, som betyr å fortsette å ta kurs og seminarer og fortsette å lese deg opp på temaene relatert til din nisje.

Et godt sted å finne kurs på dette emnet er Udemy, et nettbasert lærings- og undervisningsmarked med over 100 000 kurs og 24 millioner studenter. Du er velkommen til å sjekke ut tilbudene deres her hvis du er interessert.

3. Bli en veilederkunde.arbeid.

Hvis du vil bli en bra livsveileder, trenger du å ha noen å forme deg etter. Å hyre en livsveileder kan være til nytte for nybegynnere, da det vil gjøre at du opplever direkte hvordan det er å være på den andre siden av en veiledersesjon. Du bør kanskje til og med møte med flere veiledere for flere sesjoner før du starter virksomheten din. Du vil raskt se at livsveiledere har sine egne stiler, og ved å bli eksponert for forskjellige måter å veilede kan det hjelpe deg å bestemme hvordan du vil håndtere dine kunder.

Tjene penger som en livsveileder

Hvordan tjene penger som en livsveileder

Når du har kunnskapen og noe direkte erfaring med å bli livsveiledet, vil du være klar til å starte din virksomhet og begynne å jobbe med kunder. Her er hvordan du begynner å tjene penger som en livsveileder:

1. Opprett et nettsted.

De fleste vil lete etter livsveiledere online og vil ønske å lese om tjenestene til mulige veiledere for seg selv før de registrerer seg for en sesjon. På grunn av det trenger du å få et profesjonelt utseende nettsted opp å gå når du åpner for kunder.

Du trenger ikke å betale en profesjonell webdesigner for å gjøre jobben. Bruke en tjeneste som WordPress og dens plugins Elementor eller Elegant Themes lar deg lage et attraktivt nettsted uten å måtte gjøre noen koding. Bare vær sikker på at du korrekturleser webinnholdet ditt.

2. La folk vite at du tilbyr tjenesten.

Når du er klar til å ta imot kunder, la folk få vite om det. Fortell dine venner, familiemedlemmer og bekjente, men ikke bare si “”Jeg er en livsveileder nå.”” Forklar nøyaktig hva tjenesten går ut på og hvordan den hjelper folk. Prat om ditt arbeid med sosiale medier og vurder å tilby en gratis 40 minutters introduksjons livsveiledersesjon for å få folk til å prøve tjenesten.

3. Bli en ressurs.

En av de beste måtene å få nye kunder på er ved å opprette web innhold relatert til ditt område. Du kan lage videoer, starte en blogg, spille inn podcaster eller velge en kombinasjon av to eller tre av denne typen medier. Lag korte artikler, opptak eller videoer på emner relatert til feltet du har spesialisert deg i. 

Vær sikker på å gi nyttig informasjon mens du fortsatt gjør at leserne ønsker å vite mer. For eksempel, du vil kanskje skrive et blogginnlegg på 4 måter å forenkle livet ditt på. Så, på slutten, kan du oppfordre til å ta grep og kontakte deg for flere ideer.

4. Vær til stede i sosiale medier.

Opprett profiler på sosiale medier. På denne måten har du en bedre sjanse for å tjene penger på Instagram og andre sider som Twitter, LinkedIn, Facebook og Pinterest.

Bruk litt tid minst to eller tre ganger hver uke til å legge ut innhold på kontoene dine. Du kan også starte og tjene penger på en YouTube-kanal ved å lage videoer av klipp med dine beste råd og veiledning, Sosiale medier er en bra måte å nå potensielle kunder på og holde nåværende kunder engasjert.

5. Inviter offentligheten.

Å tilby seminarer og workshops i ditt lokalområde kan hjelpe med å formidle budskapet om din livsveiledningsvirksomhet. Lei et lite lokale og ta en symbolsk avgift på 80kr eller 160kr for å delta. Gi nyttig informasjon på workshopen og bruk så eventen som en måte å planlegge gratis 30 minutters veiledningssesjoner for å forsøke å tiltrekke nye kunder.

6. Utvid horisonten din.

Tjene penger som en livsveilederÅ tjene penger på nett som en livsveileder kan du gjøre ved mer enn bare å holde veiledningssesjoner. Skriv ebøker på temaer relatert til din nisje eller tilby dine tjenester som en offentlig foreleser. Ikke bare vil du få inntekt fra disse relaterte aktivitetene, men du vil også få godt fotfeste som en ekspert i området ditt, som hjelper å tiltrekke nye kunder.

Mens noen livsveiledere har grei inntekt, har markedsføringsgeniene vært i stand til å skape foredragsmuligheter og publiseringsavtaler som har tjent dem millioner.

Bør du bli en livsveileder?

For den rette personen kan det å være en livsveileder være en bra jobb, og en som gir deg masse frihet. Likevel må du være sikker på at jobben passer bra for deg hvis du vil sikre at du lykkes. En livsveileder må:

Være fornøyd med en moderat lønn.

Den gjennomsnittlige livsveilederen tjener 320000kr i året i USA og jobber ofte for folk som tjener 800000kr eller mer. For noen personer kan dette føre til bitterhet og stress.

Ha en lidenskapelig, pådriverpersonalitet.

Når du starter som en livsveileder vil du sannsynligvis slite for å finne kunder. Hvis du ikke er typen som kan holde deg motivert og fortsette å selv om du møter motgang, er kanskje ikke livsveileder jobben for deg.

Vær en bra problemløser.

Hvis du ikke er i stand til å komme med løsninger for kunders problemer, får du dem ikke til å komme tilbake.

Scroll to Top