Tjene penger på å blogge

hvordan tjene penger fort

Vanskelighetsgrad:

tjene penger på nett

Tidsinnsats:

tjene penger på nett

Inntjeningspotensiale:

tjene penger på nett

Gjennomsnittlig timelønn

kr.

Plusspenger Score:

En koselig måte å tjene penger på hos Plusspenger.no

I dag er det blitt ganske populært å ha en egen blogg. Mange finner til og med ut at mange gode ting kan komme fra å ha en populær blogg. Bortsett fra å kunne tjene penger på reklame og sponsede innlegg, er det ofte andre fordeler i form av gratis kosmetikk, klær, tilbehør, alt du kan tenke deg! De mest vellykkede bloggene er ofte de som finner en nisje og jobber seg opp derfra. Hvis du ønsker å lære mer om hvordan tjene penger på blogging, les videre her.

  • Hvordan oppretter du en blogg?
  • Hva skal du skrive om?
  • Hvordan finner folk ut om bloggen din?

Utvalget av forskjellige blogger på internett er enormt. Du kan finne alt fra personlige blogger som ligner elektroniske dagbøker til blogger om matlaging eller reiser til blogger med bilder av søte dyr. Poenget er at de fleste ideer allerede er blitt prøvd og sjansen for å skape noe helt nytt og revolusjonerende er nesten lik null. Men dette betyr ikke at du ikke kan opprette en populær blogg og tjene penger på den. Her viser Plusspenger.no deg hvordan.

Hvordan starter du en blogg?

Å starte en blogg er gratis og i de fleste tilfeller er det helt greit å sette opp. Du har 100% kontroll over bloggen din og det eneste du virkelig trenger er et interessant tema å skrive om. Selv om du er helt ny på dette med blogging, er det ikke vanskelig å finne et tema å skrive om.

Flere forskjellige nettsteder tilbyr muligheten til å opprette en blogg, blant dem Blogg.no eller Blogger, som alle guider deg gjennom prosessen trinn for trinn. Du vil få din egen URL, en mal for en egen blogg og da er det eneste som gjenstår å begynne med skrivingen.

Husk imidlertid at det store flertallet av bloggere ikke tjener penger, noen tjener raske penger og noen kan faktisk leve av blogging. Selv det som på overflaten kan se ut som at blogging er noe du enkelt og greit kan håndtere i fritiden, må du se på det som en jobb om du ønsker å tjene penger på det. Husk at innsats og inntekter ofte går hånd i hånd!

Hemmeligheten bak en vellykket blogg er tredelt: bra innhold, mye trafikk og god markedsføring. Å få til alle tre er ikke lett og vil trolig ikke skje over natten. Så hva må du gjøre for å få bloggen din til å lykkes?

Bra innhold: Hva skriver du om?

I utgangspunktet er det helt opp til deg. Du må ha en overordnet idé om hva du ønsker å skrive om og du må være i stand til å uttrykke deg skikkelig.

Ta deg tid til å sjekke andre blogger der ute. Det kan være lurt å starte med “Technorati’s populære blogger” for å se hva som er trendy. Les noen blogger om emner du er interessert i selv og tenk over hvordan du kan gjøre det bedre. Legg merke til hvordan disse bloggene tjener penger og prøv å implementere disse metodene i din egen blogg. Selv om du naturligvis ønsker å skille deg ut fra resten, er det ingenting galt i å låne noen gode ideer her og der. Selv de aller største og mest populære blogger startet på den måten!

Det bør være klart og tydelig at bloggen din kan være om det du vil. Men om poenget er å tjene penger, vil noen temaer ha større sannsynlig for å tjene penger raskere enn andre. Du kan vurdere en reiseblogg eller en blogg hvor du kommenterer alle de nyeste gadgeter. Begge områder har store reklamebudsjett hvor du kan prøve å få din del av kaken.

Du bør naturligvis ikke begynne å skrive om gadgets hvis du ikke har noen interesse eller kunnskap om dem. For å være troverdig, må bloggen din være basert på dine egne interesser og erfaringer. En blogg uten engasjement vil aldri bli populær.

Det betyr ikke at du må velge et tema og holde deg til dette. Noen bloggere skriver om alt de kommer over eller lurer på uten at de nødvendigvis følger en rød tråd. Når det er sagt, er det ofte slik at de mest vellykkede bloggene er de som mer eller mindre holder seg til et emne.

Du kan prøve å finne din egen lille nisje og skrive utdypende om det. Hvis du velger et altfor bredt tema, er konkurransen veldig stor. Nøkkelen til suksess er å finne et tema som er bredt nok til å ha en viss målgruppe, men som samtidig er spesifikt nok til å skille seg ut fra mengden. Det kan være lurt å sjekke andres blogger og vurdere om noen temaer bør få mer oppmerksomhet enn andre.

Hvis bloggen din begynner å få en del følgere, kan du bruke dette til å få enda flere følgere. Hvis du for eksempel blogger om musikk, kan du spørre plateselskaper om de vil la deg anmelde nye utgivelser. For musikkselskapene betyr dette gratis reklame og for deg betyr det muligheten til å være først ute med omtale av ny musikk, som antagelig vil tiltrekke seg enda flere lesere. Samtidig vil du motta gratis musikk, som heller ikke er en ulempe.

Derimot må du være forsiktig om du blogger om privatlivet ditt! Flere bloggere som skrev om jobben sin i bloggen ble irettesatt eller fikk sparken. Hvis du har en offentlig blogg bør du alltid være forsiktig med hva du skriver, i tilfelle det kan komme tilbake til deg.

Hvem skriver du for? Venner, familie, folk i ditt fagområde eller bare folk generelt? Ditt svar på dette spørsmålet bør bevisst reflekteres i oppsettet og på måten du annonserer i bloggen din.

Hvis målet ditt er å tjene penger hjemmefra, må du bevisst rette deg mot et bestemt publikum – og sørge for at de finner deg.

Hvordan finner folk ut om bloggen din?

I begynnelsen kan dette være en utfordring. Du må begynne i det små, fortelle dine venner og familie om bloggen din og kanskje få dem til å spre budskapet og sørg for at du deler dine innlegg på Facebook og/eller Twitter. Spør gjerne dine venner om å dele dine innlegg og like dem.

Å ha riktig navn er veldig viktig, så du bør bruke en del tid på å finne ut hva dette skal være! Det må være fengende og lett å huske hvis du ønsker folks oppmerksomhet. Sørg også for at navnet også er i URL-en, hvis du vil at folk skal finne hjemmesiden din igjen.

Som oftest må du betale for nettadressen du vil ha, men i de fleste tilfeller er ikke dette en stor kostnad. Dersom det også betyr at de besøkende kommer tilbake igjen og igjen, er det definitivt verdt pengene.

Når du velger et navn for bloggen din, sørg for:

  • At det er kort og fengende
  • At du unngår å bruke tegn, f.eks streker i URL, siden det vil være vanskeligere å huske

Del bloggen din

En god måte å få flere lesere til bloggen din er ved å bli med i et større bloggernettverk, for eksempel Bloggers Delight. Disse nettstedene har et stort utvalg av blogger, men de har også mange lesere som kommer dit nettopp av den grunnen.

Å lage en Facebook-side for bloggen din er også en god idé, så du kan dele dine innlegg og la folk få vite når noe nytt skjer. Det er ikke sikkert at folk husker å sjekke bloggen din, men siden de fleste av oss er på Facebook hele tiden, er det et bra sted å få folks oppmerksomhet.

På samme måte kan Twitter være nyttig. Tvitre en link og en kort fengende tekst hver gang du skriver et nytt innlegg, sørg for å bruke masse hashtags så du kan nå så mange mennesker som mulig. Om du legger ut innlegg om en kjendis, kan du forsøke å få han/henne til å retvitre ditt innlegg, noe som garantert vil skaffe deg mange nye besøkende.

Konkurransen mellom bloggene er hard og drømmescenariet for deg vil være å få omtale i et magasin, av en kjendis eller til og med en henvisning fra en annen populær blogg. På denne måten kan du nå nye potensielle lesere. Dessverre er dette noe du i liten grad har kontroll over selv.

God markedsføring: slik tjener du penger på bloggen din

Med en gang bloggen din er aktiv, bør du registrere deg hos Google AdSense eller Chitika publiserings nettverk som begge hjelper med å matche bloggen din til relevant reklame. Når folk klikker på annonsene, vil du motta en liten del av inntektene. Ofte vil en mer informativ blogg resultere i flere annonseklikk (så lenge de passer til dine innlegg) og dermed gi deg større inntekter.

Men før du kommer så langt, er det et par ting du bør vurdere

Dette kan virke innlysende, men det beste er å velge annonsører rettet mot leserne dine. Derfor bør du vurdere hvem du faktisk skriver for. Hvem er leserne dine og hva er deres interesser?

Det kan være vanskelig å avgjøre, spesielt hvis du har en bredere blogg. Hvis du har funnet en nisje, eller skriver en personlig blogg, må du anta at de tingene som interesserer deg og som er tema for publiseringene dine også er det leserne er interessert i.

Tenk også gjennom hva og hvor mye reklame du har på siden din. Folk har ikke noe imot noen bannere her eller der – noen ganger fiffer det faktisk opp siden, men veldig få setter pris på alt for mye pop-ups. Det er ingenting galt med reklame, så lenge du til en viss grad klarer å begrense den.

Hvis du begynner å annonsere på bloggen din før du får en god og solid gruppe av faste lesere, vil du ikke tjene noe særlig mer enn litt lommepenger. Hvis du virkelig ønsker å få gode inntekter, kan det være en fordel å først arbeide med innholdet i bloggen din og antall lesere, før du begynner å reklamere. Så kan du, etter å ha fått en passende mengde faste lesere, starte med noen velvalgte annonser.

Antagelig vil du trenge flere hundre tusener av lesere for å leve av å reklame på bloggen din, men hvis du følger de ovennevnte tips og triks, bør du være i stand til å få nok lesere til en hyggelig ekstra inntekt.

Bruk bloggen for å reklamere for deg selv

En annen måte å tjene penger på bloggen din er ved å selge dine egne ting eller tjenester. Hvis du for eksempel er en matblogger som har publisert en kokebok, er bruk av bloggen din for annonsering en åpenbar løsning. Tilsvarende, hvis du er en gartner som blogger om hagedesign, kan du på en enkel og elegant måte annonsere for dine egne tjenester. På bloggen din har du muligheten til å skryte av fullførte jobber, noe som fungerer hundre ganger bedre enn en CV.

Hvis du er kunstnerisk tilbøyelig, kan bloggen din også være et flott sted å annonsere og vise dine design. Kanskje du kan koble den opp mot din Etsy butikk? Dra nytte av det faktum at du kan annonsere på bloggen din uten noen kostnader – du vet aldri hvilke muligheter det kan bringe.

Lag et nyhetsbrev

Hvis du har nok lesere og har en tjeneste du ønsker å selge, kan du prøve å lage et ukentlig eller månedlig nyhetsbrev. Her kan du fremheve noen av de siste høydepunktene fra bloggen, samtidig som du på nytt kan reklamere for dine produkter eller tjenester.

Klar, ferdig, gå!

Å opprette en vellykket blogg handler mye om å fremstå som en trendsetter og deretter få tillit hos leserne. Dette er ikke noe som skjer av seg selv, du må legge inn et solid stykke arbeid for å skape en vellykket blogg. Men ikke fortvil! Det er absoluttt mulig med riktig tema og engasjement.