Tjene penger på blogg

By 5. November 2015Tjene penge

Tjene penger på blogg

Nettverk:

Nettverk

Beskrivelse:

Beskrivelse

Inntjeningsmulighet:

Inntjeningsmulighet

Gjennomsnittlig timefortjeneste

0
kr.

Inntjeningsmulighet:

En koselig måte å tjene penger på hos Plusspenger.no

I dag er det blitt ganske populært å ha en egen blogg. Mange finner til og med ut at mange gode ting kan komme fra å ha en populær blogg. Bortsett fra å kunne tjene penger på reklame og sponsede innlegg, er det ofte andre fordeler i form av gratis kosmetikkprøver, klær, tilbehør, alt du kan tenke deg! De mest vellykkede blogger er ofte de som finner en nisje og jobbe seg inn derfra. Hvis du ønsker å lære mer om hvordan tjene penger på blogging, les videre her.

  • Hvordan oppretter du en blogg?
  • Hva skal du skrive om?
  • Hvordan finner folk ut om bloggen din?

Utvalget av forskjellige blogger der ute er enormt. Du kan finne alt fra personlige blogger som ligner elektroniske dagbøker til blogger om matlaging, eller reiser til blogger med bilder av søte dyr. Poenget er at de fleste ideer allerede er blitt prøvd, og sjansen for å skape noe helt nytt og revolusjonerende er nær null. Men dette betyr ikke at du ikke kan opprette en populær blogg og tjene penger på den. Her viser Plusspenger.no deg hvordan.

Hvordan starter du en blogg?

Å starte en blogg er gratis, og i de fleste tilfeller er det helt greit å sette opp. Du har 100% kontroll over bloggen din, og det eneste du virkelig trenger er et interessant tema å dekke. Selv om du er helt ny på dette med blogging, er ikke tema vanskelig å finne.

Flere forskjellige nettsteder tilbyr muligheten til å opprette en blogg, blant dem Blogg.no eller Blogger, som alle guider deg gjennom prosessen trinn for trinn. Du vil få din egen URL, en mal for en egen blogg, og da er det eneste som gjenstår å begynne å skrive.

Husk imidlertid at det store flertallet av blogger tjener ingen penger, noen tjener raske penger, og noen kan faktisk leve av blogging. Selv det som på overflaten kan se ut som at blogging er noe du enkelt og greit kan håndtere i fritiden, må du se på det som en jobb om du ønsker å tjene penger på det. Husk at innsats og inntekter ofte går hånd i hånd!

Hemmeligheten bak en vellykket blogg er tredelt: bra innhold, mye trafikk, og god markedsføring. Å få til alle tre er ikke lett, og vil trolig ikke skje over natten. Men hva må du gjøre for å få bloggen din til å lykkes?

Bra innhold: Hva skriver du om?

I utgangspunktet er det helt opp til deg. Du må ha en overordnet idé om hva du ønsker å skrive om, og du må være i stand til å uttrykke deg skikkelig.

Trinn 1: finn inspirasjon

Ta deg tid til å sjekke andre blogger der ute. Det kan være lurt å starte med “Technorati’s populære blogger” for å se hva som er trendy. Les noen blogger om emner du er interessert i selv, og tenk over hvordan du kan gjøre det bedre. Legg merke til hvordan disse bloggene tjener penger og prøv å implementere disse metodene i din egen blogg. Selvfølgelig ønsker du alltid å skille seg ut fra mengden, men det er ingenting galt med å stjele noen gode ideer her og der. Selv de aller største og mest populære blogger startet på den måten!


Trinn 2: Velg et emne

Det bør være klinkende klart nå at bloggen din kan være om hva du enn ønsker. Men om poenget er å tjene penger, vil noen temaer ha større sannsynlig for å tjene mer penger umiddelbart enn andre. Du kan vurdere en reiseblogg eller en blogg hvor du kommenterer alle de nyeste gadgeter. Begge områdene har store reklamebudsjetter, hvor du kan hente inn din del.

Men selvfølgelig bør du ikke begynne å skrive om gadgets hvis du ikke har noen interesse for dem eller kunnskap om dem. For å ha troverdighet, må bloggen din være basert på dine egne interesser og erfaringer. En blogg uten engasjement vil aldri bli populær.

Det betyr ikke at du må velge ett tema og binde deg til det. Noen bloggere skriver om alt de tilfeldigvis snubler over eller lurer på uten at det nødvendigvis følger en rød tråd. Med det sagt, er det en tendens at de mest vellykkede bloggene er de som mer eller mindre holder seg på ett emne.

Du kan prøve å finne din egen lille nisje og skrive utdypende om det. Hvis du velger et altfor bredt tema, vil konkurransen bli stor også. Nøkkelen er å finne et tema bredt nok til å ha en viss målgruppe, men som samtidig er spesifikt nok til å skille seg ut fra mengden. Det kan være lurt å sjekke andres blogger og vurdere om noen temaer bør få mer oppmerksomhet enn andre.

Hvis bloggen din begynner å få en viss mengde følgere, kan du bruke dette til å komme enda lenger opp på blogger hitlisten. Hvis du, for eksempel, blogger om musikk, kan du spørre plateselskaper om de vil la deg anmelde nye utgivelser. For musikkselskapene, betyr dette gratis reklame, og for deg betyr det muligheten til å være først ute kommenterer på ny musikk, som antagelig vil tiltrekke seg enda flere lesere. Samtidig, mottar du gratis musikk, som ikke er så dumt heller.

Vær forsiktig, derimot, om du blogger om privatlivet ditt! Flere bloggere som skrev om sin jobb i bloggen ble irettesatt eller sparket. Derfor, hvis du har en åpen blogg, bør du alltid være forsiktig med hva du skriver, i tilfelle det kan komme tilbake til deg.


Trinn 3: Kjenn din målgruppe – og la dem finne deg

Hvem skriver du mot? Venner, familie, folk i ditt fagområde eller bare folk generelt? Ditt svar på dette spørsmålet bør bevisst reflekteres i layouten og på måten du annonserer i bloggen din.

Hvis målet ditt er å tjene penger hjemmefra, må du bevisst rette deg mot et bestemt publikum – og sørge for at de finner deg.

Hvordan finner folk ut om bloggen din?

Riktignok er det ikke lett i begynnelsen. Du må begynne i det små, fortelle dine venner og familie om bloggen din og kanskje få dem til å spre budskapet og sørg for at du deler dine innlegg på Facebook og/eller Twitter. Spør gjerne dine venner til å dele dine innlegg og like dem.

Å ha riktig navn er nøkkelen, så du bør vurdere det nøye! Det må være fengende og minneverdig, hvis du ønsker folks oppmerksomhet. Sørg også for at navnet også er i URL-en, hvis du vil at folk skal finne hjemmesiden din igjen.

Normalt må du betale for nettadressen du vil ha, men vanligvis er den ikke veldig dyr. Dessuten, hvis det betyr at de besøkende kommer tilbake igjen og igjen, er det definitivt verdt pengene.

Når du velger et navn for bloggen din, sørg for

  • At det er kort og fengende
  • At du unngår å bruke tegn, f.eks streker, i URL, siden det vil være vanskeligere å huske

Del bloggen din

En god måte å få bloggen din foran leserne er ved å bli med i et større blogger nettverk, for eksempel Bloggers Delight. Disse nettstedene har definitivt et stort utvalg av blogger, men de har også mange lesere som kommer dit nettopp av den grunnen.

Å lage en Facebook-side for bloggen din er også en god idé, så du at kan dele dine innlegg og la folk få vite når noe nytt skjer. Folk husker ikke nødvendigvis å sjekke bloggen din, men du kan være ganske sikker på at de er på Facebook hele tiden, så det er et bra sted å få folks oppmerksomhet.

På samme måte kan Twitter være nyttig. Tvitre en link og en kort, fengende tekst hver gang du skriver et nytt innlegg, og vær sikker på å bruke masse hashtags, så du kan nå så mange mennesker som mulig. Om du legger ut innlegg om en kjendis, kan du forsøke å få ham til å retvitre ditt innlegg, noe som er garantert å skaffe deg mange nye beøkende.

Konkurransen mellom bloggene er hard, og drømmescenario for deg vil være å få noen form for omtale i et magasin, av en kjendis, eller til og med en henvisning fra en annen populær blogg. Dette er måten du kan nå nye lesere, men dessverre, er det ikke egentlig noe du kan styre i det hele tatt.

God markedsføring: sådan tjener du penge på din blog

Med en gang du får bloggen din i gang, bør du registrere deg med Google AdSense eller Chitika publiseringsnettverk, som begge hjelper med å matche bloggen din til relevant reklame. Deretter, når folk klikker på annonsene, vil du motta en liten del av inntektene. Ofte vil en mer informativ blogg resultere i flere annonseklikk (så lenge de passer til dine innlegg), og dermed gi deg bedre inntjening.

Men før du kommer så langt, er det et par ting du bør vurdere

1) Hvilke annonsører er bloggen din rettet mot?

Dette kan virke innlysende, men det beste er å velge annonsører rettet mot leserne dine. Derfor bør du vurdere hvem du faktisk skriver mot. Hvem er lesere dine, og hva er deres interesser?

Det kan være vanskelig å avgjøre, spesielt hvis du har en bredere blogg. Hvis du har rettet deg mot en nisje, eller selv om det er en personlig blogg, må du anta at de tingene som interesserer deg, og som er tema for dine publiseringer, også er hva leserne er veldig interessert i.

Tenk også gjennom hva og hvor mye reklame du har på siden din. Folk har ikke noe imot noen bannere her eller der – Noen ganger fiffer det faktisk opp på siden litt, men ingen har tid til et angrep av pop-ups. Det er ingenting galt med reklame, så lenge du holder den ganske begrenset.


2) Bygg opp din leserskare

Hvis du begynner å annonsere på bloggen din før du får en god og solid gruppe av returnerende lesere, vil du ikke tjene mye mer enn litt lommepenger. Hvis du virkelig ønsker å satse på de store pengene, kan det være en fordel å først arbeide med innholdet i bloggen din, og antall lesere, før du begynner reklamere. Så, etter å ha fått en passende gruppe med repeterende lesere, kan du starte med noen velvalgte annonser.

Antagelig vil du trenge flere hundretusener av lesere til å leve av å reklamere på bloggen din, men hvis du følger de ovennevnte tips og triks, bør du være i stand til å samle nok lesere for en hyggelig ekstra inntekt.

Bruk bloggen for å reklamere for deg selv

En annen måte å tjene penger på bloggen din er ved å selge dine egne ting eller tjenester. Hvis, for eksempel, du er en mat blogger som har publisert en kokebok, bruk av bloggen din for annonsering er den åpenbare løsningen. Tilsvarende, hvis du er en gartner som blogger om hagedesign, kan du enkelt og sømløst annonsere dine egne tjenester. På bloggen din, har du muligheten til å skryte av fullførte jobber, som fungerer hundre ganger bedre enn noen CV.

Hvis du er kunstnerisk tilbøyelig, er bloggen din er også et flott sted å annonsere og vise din design. Kanskje du kan koble til din Etsy butikk? Dra nytte av det faktum at du kan annonsere på bloggen din uten at det koster – du vet aldri hvilke muligheter det kan bringe.

Lag et nyhetsbrev

Hvis du har nok lesere og en tjeneste du ønsker å selge, kan du prøve å lage et ukentlig eller månedlig nyhetsbrev. Her kan du fremheve noen av de siste blogg høydepunkter, mens ytterligere reklamere for dine produkter eller tjenester.

Klar, ferdig, gå!

Å opprette en vellykket blogg handler mye om å fremstå som en trendsetter, og dermed få tillit hos leserne. Dette kommer ikke til å bare falle i fanget ditt, men du må ofre et solid stykke arbeid for å skape en vellykket blogg. Men ikke fortvil! Det er definitivt mulig med riktig tema og engasjement.

Hvem støtter det?

Mitt navn er Alf, og jeg har test pratisk talt alle metoder for å tjene penger online

Alf-jensen

Alf Jensen
Nettsted grunnlegger