Tjen penger som veileder

Tjen penger som veileder

Er du på jakt etter å tjene noen ekstra penger for å spare til en reise, til et spesielt innkjøp, til å betale regninger eller vil du bli en selvstendig næringsdrivende og jobbe hjemmefra? Å jobbe som privat veileder kan hjelpe deg å tjene penger, særlig hvis du for tiden er student, er lærer eller jobber i et felt som er relatert til et fag som engelsk, vitenskap eller matematikk. Det kan til og med bli fulltidsjobben din på nett, hvis du ser etter det!

Selv i nedgangstider er det alltid behov for private veiledere. Studenter i alle aldersnivåer trenger assistanse til å fullføre oppgaver og å lese til eksamener og de eller foreldrene deres er ofte villige til å betale for å få den hjelpen. Hvis det er tiltalende å bli en privat veileder, les videre og lær alt du trenger å vite for å komme i gang i dette feltet.

Hvorfor bli en privat veileder?

Å være en privat veileder har flere fordeler. Noen av fordelene ved online veiledning inkluderer:

En mulighet for å tjene en god inntekt

Private veiledere har potensialet til å tjene mye mer per time enn folk i mange yrker. Avhengig av nivået til personen du veileder og din egen utdanning og erfaring, kan du ta betalt fra 160kr til 400kr per time for tjenestene dine.

En sjanse til å forbedre CVen din

Privat veiledning vil se bra ut på CVen din, enten du jobber kun i dette området eller du gjør det som en ekstrajobb. Personene du veileder og foreldrene deres kan være gode referanser å oppgi til aktuelle arbeidsgivere også.

Du kan bestemme din egen timeplan

Du tilrettelegger privat veiledning inn i timeplanen din i stedet for å måtte stille opp på jobb på et tidspunkt din arbeidsgiver bestemmer. Dette gjør at privat veiledning er en perfekt jobb for en fulltidsstudent eller for noen med en fulltidsjobb.

Ville du vært en bra privat veileder?

Ikke alle passer til å være en privat veileder. For å avgjøre om du burde vurdere å jobbe i feltet eller ikke, vurder svarene dine på følgende spørsmål:

Vil du være i stand til å holde rede på dine timer og dine finanser på egen hånd?

Når du jobber for en arbeidsgiver leverer du inn en timeliste eller timene dine til arbeidsgiveren din, og så mottar du betaling. I mange tilfeller blir lønna di bare satt rett inn på konto for deg. Privat veiledning vil kreve at du holder rede på timene du har jobbet og at du fakturerer kundene dine jevnlig. Du må også holde rede på pengene du tjener og besøke banken for å sette inn inntektene.

Er du flink med mennesker?

Privat veiledning vil kreve at du jobber nært med voksne, tenåringer eller barn. Du må være flink til å kommunisere og kunne opprettholde en positiv holdning. Store mengder tålmodighet kreves også for å håndtere studenter som strever med å lære eller som blir frustrert og blir sinte.

Viktige ting å gjøre før du blir en veileder

Hvis du vil lykkes som en privat veileder må du:

1. Du må skatteregistrere deg

Hvis du tjener penger som en privat veileder må du betale skatt av pengene. Avhengig av hvilket land du bor i, er prosessen for å registrere deg til å betale skatt forskjellig. Du bør kanskje konsultere en regnskapsfører for råd før du går i gang.

2. En bakgrunnssjekk er en god ide

Hvis du planlegger å veilede barn, vurder å få tak i en politiattest på deg selv. På denne måten kan du oppgi denne informasjonen til foreldrene for å forsikre dem om at du ikke vil skade barnet deres.

3. Du bør få kundene dine til å signere en kontrakt

For å sikre at det ikke blir noen misforståelser med kundene dine, sett opp et dokument som spesifiserer hva du vil tilby som en veileder, hvor ofte dere vil treffes, hvor lange sesjonene vil være og hva kostnaden er. Skriv også ned når betalingen forfaller. Få kundene til å signere og dater dokumentet i tillegg. Gi dem en kopi til deres arkiv.

4. Sett prisene dine i forhold til konkurrenter

Undersøk litt for å finne ut hva private veiledere med din utdanning og erfaringsnivå tjener i ditt område.

Hvordan få kunder

Tjen penger som veilederDet er mange måter du kan finne kunder for privat veiledning. Du kan henge opp oppslag eller plakater i nabolaget ditt eller sette inn en annonse i avisen.

Spre ryktet om at du tilbyr veledningstjenester på sosiale medier. Bruk internett til å skaffe oppdrag ved å etablere et profesjonelt nettsted som beskriver tjenetestene dine, beskriver erfaringen din og dyktigheten og gir kontaktinformasjonen din. Du kan også bruke sosiale medier for å markedsføre deg selv og vise hva du gjør. Noen veiledere har klart å gjøre veiledningen til passiv inntekt ved å publisere og tjene penger på YouTube-videoer.

Når du begynner å få kunder, vurder å tilby en eller annen form for fordel for å referere deg videre. Kanskje kan du tilby en gratis sesjon for hver ny kunde en av dine eksisterende kunder gir deg eller tilby dem en liten gave eller et gavekort for hver viderereferering.

Å jobbe som en veileder har mye til felles med å finne en frilansjobb. Et glimrende sted å finne kunder kan være på nettstedet Fiverr. Du kan lese mer om å tjene penger på Fiverr her.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top