Tjen penger som en Kunstner

Tjen penger som en kunstner

Det sies at en kunstner først tjener penger når han eller hun dør, og det kan være sant for tradisjonell kunst produsert av de gamle mestrene. I dag, derimot, er det måter for kunstnere å tjene en god inntekt og ha kontroll over karrierene sine.

Denne guiden vil introdusere deg for 10 forskjellige måter som du kan tjene penger på som en kunstner. I de fleste tilfellene må du være ansatt med en annen karriere når du kommer i gang da det kan ta tid å tjene nok penger til å jobbe som en kunstner full tid. Det kan være en veldig god ekstra inntekt fra starten av. Du trenger å lære om internett og markedsføring med sosiale medier for å effektivt promotere deg selv for at ideene skal fungere.

Med litt ekstra arbeid og jevn innsats, kan det være mulig å tjene penger kun som en kunstner ved å benytte en av disse metodene eller en kombinasjon av ideer:

1. Prøv freelance nettsteder

Freelance nettsteder er steder hvor kunder som trenger hjelp av en kunstner annonserer prosjekter. Kunstnere kan browse gjennom jobbtilbudene og legge inn bids for å gjøre arbeidet. Det er et stort utvalg av kunstneriske jobber annonsert på denne typen nettsteder. Mange vil være korttidsprosjekter, men av og til, finnes det langtidsmuligheter også.

Når du bruker freelance nettsteder, vil du måtte konkurrere med andre kunstnere for å få arbeid, noe som gjør det viktig at du lager profesjonelle bids og holder prisene konkurransedyktige. To av de mest populære freelance nettstedene er PeoplePerHour.com og Upwork.

Sjekk denne guiden om å tjene penger som en freelancer.

2. Selg trykk online

Tidligere var det slik at for å selge trykk av arbeid måtte du tilbringe mange timer ved å gå på kunstutstillinger og håndtverksvisninger i ditt område, men de dagene er forbi. Nå er det mulig å få en god inntekt ved å selge trykk online på forskjellige nettsteder. På nettsteder som Society6.com, InPrnt.com og RedBubble.com, publiserer du trykk som er tilgjengelige for kjøp. 

Når en kunde kjøper et trykk, håndterer nettstedet å produsere det og sende det, og de tar en andel av salgsprisen som betaling.

3. Selg digitale wallpapers

Ingenting er mer frustrerende enn å innse at folk laster ned bildene dine gratis for å bruke som sine desktop wallpapers og bilder for mobile enheter og låseskjermer. Den gode nyheten, da, er at hvis du vet at arbeidet ditt interesserer folk som vil skreddersy sine datamaskiner og dingser, kan du tjene på det ved å selge wallpapers online for en avgift, eller du kan selge dem på ditt eget nettsted og beholde hele overskuddet.

4. Tilby online undervisning

Tjen penger som en kunstnerÅ tilby online undervisning og veiledninger er en glimrende måte å tjene ekstra penger som kunstner på, spesielt hvis du bruker digitale teknikker som folk kan følge med på under undervisningen. Du kan starte et nettsted og bruke sosiale medier for å promotere dine workshops og ta betaling for at folk skal delta på dem live via Skype eller web konferanse eller downloade dem eller se på videoer online.

5. Utfør betalt arbeid

Å lage tilpasset skreddersydd kunstarbeid for personer eller firmaer er en bra måte å tjene penger på. Mange kunstnere synes det er givende og passende utfordrende å lage kunstarbeid på bestilling og trives med kontakten med kunder.

6. Lisensier arbeidet ditt

Hvis du har en omfattende portefølje, kan du tjene penger som en kunstner ved å lisensiere arbeidet ditt og tillate firmaer og personer å bruke det i reklamesammenheng, som promosjonsmateriell, Facebook bakgrunner og mer. Det er en god ide å få en juridisk avtale skrevet som begrenser hvordan kunstarbeidet kan brukes.

7. Skriv eller publiser vurderinger

Digitale programvareutviklere og kunstrekvisita firmaer vil jevnlig betale kunstnere som vurderer produktene deres, utfører video demonstrasjoner eller skriver how-to blogger eller anbefalinger. Normalt må du, for å kunne gjøre denne typen jobb, ha noe erfaring som en kunstner og ha etablert et rykte; men, nybegynnere kan også klare å hente inn arbeid fra produsentene.

8. Bli et Affiliate

Affiliate markedsføring online er en måte å tjene penger på ved å promotere alle slags produkter og oppfordre folk til å kjøpe dem. Sjekk om produsenter av programvarene eller kunstrekvisita du bruker tilbyr affiliate programmer. Hvis de gjør det, registrer deg for å bli et affiliate. Da kan du lage et nettsted, en blogg eller video serier som forklarer fordelene med produktene eller som vurderer eller demonstrerer dem. Du vil motta en link som du deler med seere og lesere, og når linken resulterer i et salg, får du en andel av prisen.

9. Tilby designtjenester

Grafiske designere er jevnlig etterspurt, og en kunstner med noe bakgrunn på området kan ofte tjene gode penger ved å jobbe med kunder. Du kan sette opp et nettsted og promotere tjenestene ved hjelp av sosiale medier eller prøve nettsteder som Fiverr.com som lar deg tilby gigs for å tjene penger ved å gjøre forskjellige typer design. Husk at det kan ta tid å bygge opp en kundebase når du starter opp som en grafisk designer. Spesialiserer du deg i en bestemt niche, kan det hjelpe deg å tjene mer penger.

10. Undervis ansikt-til-ansikt timer

Tilby personlige eller online veilledere for folk som vil lære å mestre teknikker som du bruker. Du kan typisk ta mer betalt for ansikt-ansikt instruksjoner enn du kan for workshops og seminarer da undervisningen er rettet mot de spesielle behovene til eleven.

Scroll to Top