Tjen penger på virtuell assistanse

By 5. November 2015Tjene penge

Tjen penger på virtuell assistanse

Nettverk:

Nettverk

Beskrivelse:

Beskrivelse

Inntjeningsmulighet:

Inntjeningsmulighet

Gjennomsnittlig timefortjeneste

0
kr.

Inntjeningsmulighet:

 Sikker måte å tjene penger på hos Plusspenger.no.

Virtuelle assistenter hjelper mindre firmaer som ikke har råd til å ansette en fulltids sekretær, eller som rett og slett ønsker å delegere administrative oppgaver fra tid til annen. Som en virtuell assistent, har du fleksible arbeidstider, ingen pendling, og du kan tjene inntil 1800 kr. om dagen. Du kan tjene penger hjemmefra! Høres det ut som noe for deg? I så fall bør du fortsette å lese her.

Hvis du har litt erfaring med administrativt arbeid, kan dette være den beste måten for deg å bli en entreprenør.

Du bør være oppmerksom på organisasjoner som vil at du betaler en avgift for å være registrert hos dem. Organisasjoner som ber deg om betaling er ofte kjeltringer som ikke vil gi deg mulighet til å tjene dine egne penger. Hvis organisasjonen virkelig ønsker å hjelpe deg vil de ikke be om betaling.

Hva handler jobben om?

En virtuell assistent er en person som arbeider som en sekretær fra hans eller hennes datamaskin hjemmefra. Ikke alle fikser denne typen jobb – Du må ha noe erfaring på området før du hopper ut i en jobb som virtuell sekretær.

Jobben kan inneholde forskjellige arbeidsoppgaver, fra å rett og slett svare på telefoner til å sende email, til å planlegge møter, etc. Jo mer spesiell kompetanse du har, jo mer kan du ta betalt for arbeidet ditt. Hvis, for eksempel, du har fem års erfaring innen markedsføring og har gode kunnskaper med Microsoft Publisher, kan du selge deg som en spesialist på dette området.

Tjen penger på virtuell assistanseFirmaer hyrer inn virtuelle assistenter om de ikke trenger en fulltids ansatt. På denne måten kan de spare både penger og kontorplass. En virtuell assistent er ikke en deltidsansatt, men en profesjonell entreprenør, som håndterer egne skatter, utgifter og utstyr. Som en virtuell assistent er du selv ansvarlig for å finne kunder og formidle dine tjenester.

For å lykkes som en virtuell assistent må du ha IT kunnskaper. Selv om du har full kontroll over grunnleggende kunnskaper, må du også kunne håndtere om datamaskinen plutselig kræsjer midt i arbeidsdagen. Til forskjell fra på et kontor har du ikke en IT avdeling som står klar til å assistere deg.

Les mer

Før du starter som en virtuell assistent trenger du å anskaffe en del nødvendigheter til hjemmekontoret. Først må du ha en internett service du kan stole på hvor du ikke opplever redusert hastighet på grunn av at du kjører flere programmer samtidig. Så trenger du en telefon, en datamaskin med all nødvendig programvare, et headset, så du kan kontakte kundene dine. De fleste av disse tingene kan trekkes fra på skatten.

Behovet for virtuelle assistenter øker, siden flere og flere firmaer etterspør temporære ansatt-løsninger. Avhengig av avtalen og arbeidsmengden kan du velge om du tar betalt per dag eller per time. En typisk timebetaling vil være mellom 150 kr. og 250 kr.

Hvordan bli en virtuell assistent

Steg 1:

Før du går i gang med jobben som virtuell assistent, trenger du en opplisting av din kompetanse.

Forsøk å lage en liste innenfor følgende kategorier:

 1. Kompetanse og programmer du har erfaring med og er god på. Dette kan være Microsoft Word, Excel, møteplanlegging, etc.
 2. Kompetanse og programmer du ikke har erfaring med og ikke er spesielt god på.
 3. Kompetanse og programmer du gjerne lærer deg.
 4. Kompetanse og programmer du ønsker å benytte, og kompetanse og programmer du ikke ønsker å bruke.

Når du har laget en liste over disse punktene bør du kunne fastlegge hva du ønsker å spesialisere deg i.

Hva trenger du?

Du må være kjent med forskjellige tekstediteringsprogrammer, email og programmer for kontakter og planlegging.

Det som kjennetegner en god virtuell assistent er å alltid være tilgjengelig. Samtaler bør besvares innen tre første ring og emailer og brev bør alltid besvares samme dag. Og, ja, mange kunder kan ringe deg bare for å sjekke effektiviteten din.

Trenger du en spesiell utdannelse?

Selvsagt er det viktigste for å bli en virtuell assistent erfaring. De fleste ville sagt at du bør ha minst fem års erfaring på området, helst i stillinger med et bestemt nivå av ansvar.

Videre, må du mestre alle Microsoft programmer og helst Apple programmer også. Du kan ta kurs i dette hvis du føler at kunnskapen din trenger å oppdateres.


Steg 2: Sjekk markedet

Som i alle andre situasjoner, når du ønsker å starte en virksomhet, må du sjekke hva som allerede er på markedet.

 • Er det etterspørsel etter virtuelle assistenter?
 • Er det allerede for mange virtuelle assistenter i forhold til etterspørselen?
 • Hva tar de andre betalt for tjenestene sine?

Du må virkelig tenke nøye gjennom jobben på alle måter og skaffe så mye informasjon som mulig.


Steg 3: Sett i gang!

Finn et navn og registrer deg

Som en entreprenør, er det utrolig viktig at virksomheten din har riktig navn. Dette er det første kunden hører, og det bør alltid etterlate seg et positivt inntrykk og være enkelt å huske. Selvfølgelig kan du bare velge ditt eget navn, det er helt opp til deg. Men husk på, hvis du velger ditt eget navn, å sjekke at ingen andre har det samme navnet.

Etter det, trenger du å etablere deg som en entreprenør og registrere virksomheten din.

Forsikring og skatt

Hus-/innboforsikringen din dekker sannsynligvis ikke hjemmearbeid. Du må sjekke dette med forsikringsselskapet ditt da du etter all sannsynlighet må oppgradere forsikringen din.

Som en entreprenør er du alene ansvarlig om å håndtere skatten din. Følg derfor med på dine årlige selvangivelser og sjekk regelmessig at forventet arbeidsmengde stemmer med faktisk arbeidsmengde. Hvis du er usikker på om du kan håndtere dette selv, bør du vurdere å søke hjelp fra skattekontoret.

Finansiering og oppstartsutgifter

Før du hopper hodestups inn i livet som entreprenør, må du være sikker på at det er økonomisk gjennomførbart. Inntil du skaffer en solid kundebase vil det være ganske stramt økonomisk. Har du rå til røde tall i et par måneder? Du må vurdere de verste scenarioer og om du kan håndtere dem.

For å komme i gang trenger du et ekstra rom (eller i det minste en tom pult), en telefon, internett du kan stole på, og en datamaskin med de nødvendige programmene. Forsøk å beregne hvor mye du må tjene for å dekke disse utgiftene og få et overskudd på lang sikt.


Steg 4: finn arbeid

Registrer deg hos et byrå

Første steget for å få kunder er å registrere deg hos et pålitelig byrå.

Mange byråer der ute står i kø for å ta imot din betaling i bytte mot å opprette kunde kontakt. Ikke betal. Ingen seriøse byråer vil be om penger for at du skal jobbe for dem. Ikke fall for ting som administrative gebyrer eller diverse avgifter, for med en gang du betaler, det meste du da får i retur er sannsynligvis en enkel email.

På samme måte bør du unngå nettsteder som gir bli-rik-raskt påstander som «tjen opp til 10000 kr. om dagen» og liknende. Hvis disse tilbudene virkelig fungerte, ville naturligvis alle benyttet dem. Din beste mulighet er å registrere deg hos byråer som VOT, som ikke ber deg om å betale noe, men hjelper deg å opprette kontakt med firmaer over hele verden.

Det kan også være til hjelp å bli med i Society of Virtual Assistants, som er gratis og hjelper deg med alle aspekter av din situasjon som en virtuell assistent. Hos SVA har de to typer medlemmer: standard medlemmer og godkjente medlemmer.

 • Standard medlemskap er for de som er interessert i jobben som virtuell assistent. Som en standard medlem har du tilgang til forskjellige forum hvor du kan få svar på dine spørsmål og lære mer om jobben.
 • For å bli en godkjent medlem må du aktivt jobbe som en virtuell assistent. Din hjemmeside og email blir sjekket av SVA, og blir du godkjent, får du tillatelse til å benytte nettstedets logo og vil bli lagt inn i nettstedets jobbdatabase, som forhåpentligvis resulterer i betalt arbeid.

Det kan være frustrerende at jobbdatabasen ikke er tilgjengelig før du er godkjent som en medlem, men systemet er organisert på den måten for å oppmuntre nye virtuelle assistenter til å gjøre det skikkelig og dermed bidra til å forbedre industrien.

Å bli registrert hos et byrå er første steg i retning av å opparbeide en kundebase, selv om det ikke betyr at man er garantert arbeid om man er registrert hos et byrå. Det vil alltid være folk der ute som er mer erfarne og talentfulle enn du er, så du kan ikke anta at arbeid vil strømme på fra første dag. I starten bør du kanskje bruke Finn.no, venner og familie for å få ut budskapet ditt.

Reklame for en virtuel assistent

Å få ut budskapet er definitivt den vanskeligste delen av å komme i gang. Å få ut budskapet til firmaer som trenger deg er ikke lett, men med en gang du får dine første kunder, sprer ryktet seg snart.

For å få dine første kunder trenger du å vite hvilke firmaer du vil sikte deg inn på med tjenestene dine. Du kan ikke bare skrive at du sikter på «små og mellomstore bedrifter» – det er altfor vagt! Tenk på at svarprosenten fra firmaer kun er så lav som 1-2%. Tror du da at du vil få veldig god respons på denne typen vage melding?

Det beste du kan gjøre er å lage en liste over all din kompetanse og sile ut hvilke er dine sterkeste, eller som du foretrekker. Så vurderer du hvilke firmaer som trenger akkurat den kompetansen du tilbyr av aller beste standard. Spør deg selv hvorfor de trenger tjenestene dine, hva du kan gjøre før å styrke deres produktivitet, hvordan din kompetanse er en styrke for firmaet og hva som skiller deg ut fra mengden.

For å finne det rette annonsemedia for deg må du vurdere følgende:

 • Hvilken litteratur bruger/læser disse firmaer?
 • Hvor har de deres netværk?
 • På hvilket netværk er de lettest at komme i kontakt med?

Andre måder at reklamere for dig selv

Hvis du kan, så lav en hjemmeside om dig selv og din forretning. Dette er ikke så svært som det umiddelbart kan lyde. Du kan blot gøre brug af simpel bloggersoftware (som Blogger eller WordPress), hvilket er super brugervenligt.

En blog er en super måde at lave en slags digitalt CV, hvor du kan sælge dig selv og din erfaring. Du kunne eventuelt lægge et par kommentarer og beskrivelser ind fra tidligere jobs.

Lyder en blog lidt for overvældende, kan du også overveje at oprette en Linkedin profil, hvor du også har mulighed for at skrive med kollegaer og andre kontakter.

Er du virkelig ambitiøs, kan du også gå i krig med sociale netværker som Facebook og Twitter. Især Facebook er et ideelt sted at samle både personlige og professionelle kontakter.

De fleste firmaer har efterhånden en Facebook og /eller en Twitter profil, hvorfor det kan være et godt sted at gøre opmærksom på din tilstedeværelse. Nogle firmaer reklamerer endda med jobtilbud på deres sociale netværk, hvilket du selvfølgelig ikke vil gå glip af.

Så skal vi selvfølgelig ikke glemme den gode gamle ansigt-til-ansigt kommunikation. Man ved aldrig, hvem man støder ind i, så sørg for at lave nogle personlige visitkort, der er klar til at blive delt ud hvis behovet opstår.

Trin 5: Lav et system

Det er måske ikke så vigtigt i starten, hvor du kun har få kunder, men når du pludselig får mange at holde styr på, er et solidt system essentielt.


Trin 6: Øg dine kompetencer, øg din indtjening

Det giver sig selv, at jo flere services du kan tilbyde, jo mere kan du kræve for dem. Tøv derfor ikke med at gå i kast med nye udfordringer, da det kun kan øge din værdi.

Hvor meget kan du tjene?

Dette afhænger selvfølgelig af hvilke services du kan tilbyde og om du bliver betalt på daglig- eller timebasis. Agenturerne kan opkræve helt op til 1.500 kr. pr. kunde pr. dag, mens du typisk vil tage mellem 150-250 kr. i timen.

Nyttige links:

Hvem støtter det?

Mitt navn er Alf, og jeg har test pratisk talt alle metoder for å tjene penger online

Alf-jensen

Alf Jensen
Nettsted grunnlegger