Tjen penger på oversettelser

By 31. August 2015Tjene penge

penger-pa-blogg

Vanskelighetsgrad:

Vanskelighetsgrad

Tidsinnsats:

Tidsinnsats

Inntjeningspotensiale:

Inntjeningspotensiale

Gns timeløn

0
kr.

Plusspenger score:

Stabile inntjeningsmetoder på Plusspenger.no

Selv om Internett stadig tar opp mer og mer av tiden vår og stort sett alle er på nett, er det likevel fremdeles et behov for mennesker med gode oversettelsesferdigheter. De automatiserte oversettelsesprogrammene på nett kan fortsatt være ganske dårlige, så hvis du er god i språk kan du kanskje tilby disse tjenestene til andre.

Tjen penger på å oversette på nett

Engelsk er et av de mest brukte språkene på Internett, men ikke alle føler seg komfortable med å kommunisere på noe annet enn morsmålet sitt. Det betyr at det er et behov for mennesker som kan oversette fra dansk til engelsk og omvendt.

Nettsteder som Tenbux.com, gigbucks.com eller zeerk.com har samme utgangspunkt som Fiverr (Se vår artikkel om fiverr her). Snakker du tysk eller spansk også er dette bare en fordel. All slags språk du er god i, for eksempel europeiske språk, japansk og kinesisk, gjør at du kan jobbe som oversetter. På disse nettstedene er det mulig å selge ‘gigs’ for $5 eller mer og alle disse nettstedene har «skriving og kommunikasjons»-kategorier der selgere tilbyr tjenester for oversettelser og korrekturlesing. Også forfattere av kreative tekster tilbyr tjenester.

Fiverr lar deg registrere en konto på 5 minutter og gir deg mulighet til å tjene penger på nett. Dette er funksjonaliteten til Fiverr – sammen med andre siter – som gir deg muligheten til å tjene raske penger ved å oversette online.

Slik gjør du det

For at du skal kunne tjene penger på nett, må du registrere deg hos Fiverr eller et annet nettsted som tilbyr den typen gig som er riktig for deg.

Registreringen er ganske standard på alle disse sidene. Bare klikk ‘Join’ og fyll ut skjemaet, det er ganske rett frem.

Etter du har registrert deg som bruker er du klar til å begynne. Start med å sette opp en ‘gig’ for tjenesten du ønsker å tilby. For eksempel: Hvis du ønsker å oversette, lager du en annonse innenfor kategorien ‘Writing and translation’ (på Gigbucks er det ‘Translation services’ og på Tenbucks er det bare ‘Writing’).

Inne på ‘gigdescription’ kan du markere hvilke språk du tilbyr å oversette, og du kan sette opp en pris på tjenesten din. En typisk gig koster rundt $5 for 500 ord.

Så fort din gig er godkjent, kan kjøpere kontakte deg for å kjøpe tjenestene dine eller du kan teste ut ‘request buyer gigs’ funksjonen.

Hvordan får man mange jobber?

Uheldigvis finnes det ingen fasit på dette, i og med at det avhenger av en rekke ting: Antall selgere av samme tjeneste, hvor vanlig språket du tilbyr er, og andre ting slik som din personlige beskrivelse og/eller presentasjonsvideo av din tjeneste.

Hvor mye kan jeg tjene?

Det komme helt an på antallet tjenester kjøpere bestiller fra annonsen din, og innsatsen du gir for å gjøre en god jobb. Hvis du er god i for eksempel engelsk eller tysk, og er en hurtig skribent kan du tjene en god sum med penger.

Du bør likevel ha i tankene at om du drømmer om å bli millionær, er nok Fiverr høyst usannsynlig veien å gå. Men hvis du elsker å skrive eller oversette og gjør det på fritiden din likevel, hvorfor ikke tjene ekstra penger for å gjøre det du elsker?

Standardprisen for en jobb er $5. Det er helt gratis å registrere seg på Fiverr, men de tar en andel (20%) av det du tjener som betyr at for hver $5 du tjener får du beholde 4 selv.

På Fiverr kan du ta ekstra betalt for større oversettelsesprosjekter eller for ‘1-dags-levering’. Hvis 1 gig er på 500 ord ($5) kan du tilby 1100 ord, som gir deg $10 totalt og en fornøyd kunde som får 100 ord gratis.

Av og til trenger kjøpere at jobben blir gjort umiddelbart, og er villige til å betale ekstra for rask leveranse og det kan skaffe deg ta $5 til $10 ekstra.

Alle pengene du tjener hos Fiverr kan bli overført til din PayPal-konto. PayPal er et gratis og sikkert betalingssystem som lar deg overføre pengene dine til din bankkonto.

Hvis denne måten å tjene penger hjemmefra på passer for deg, kan det være en idé å be selgere om å holde kontakten via Skype eller e-post, i og med at dette ofte gir et godt arbeidsforhold samtidig som du sparer du avgiftene som fortsatt er 20% av din totale inntekt.

Lykke til !

Hvem støtter det?

Mitt navn er Alf, og jeg har test pratisk talt alle metoder for å tjene penger online

Alf-jensen

Alf Jensen
Nettsted grunnlegger