Tjen penger på din egen app

By 5. November 2015Tjene penge

Tjen penger på din egen app

Nettverk:

Nettverk

Beskrivelse:

Beskrivelse

Inntjeningsmulighet:

Inntjeningsmulighet

Gjennomsnittlig timefortjeneste

0
kr.

Inntjeningsmulighet:

En komplisert måte å tjene penger på, men med stort potensiale.

Har du fått en god ide for en app, men er usikker om du har den nødvendige tekniske kompetansen for at den kan realiseres?

Faktisk skulle det ikke være noen grunn til at du ikke kan bli en del av app markedet, med eller uten den tekniske kompetansen, og muligens til og med tjene noen penger på jobben.

Les Plusspenger.no guiden for å komme i gang med din egen app her.

Konseptutvikling

Det første steget på veien til din første pengeinntjenende app er en god ide. Start med å vurdere hva slags app du ønsker. Det er stor sjanse for at mange andre trenger akkurat den samme appen. For eksempel kan du vurdere stedet du bor. Hvis du bor i en by som tiltrekker turister, finnes det et utall av muligheter.

Du kan også vurdere dine personlige interesser. Kanskje er du en kaffeentusiast og har oppdaget en håndfull steder rundt om i verden. I så tilfelle, hvorfor ikke konvertere din kunnskap til en guide-app for å hjelpe andre kaffeentusiaster der ute?

Tjen penger på din egen app

Det finnes mange apper som ikke er fokusert på et spesielt område, men likevel alltid topper listen. Du kjenner sannsynligvis flere av dem: Temple Run, Draw Something,Minecraft….

Spill-apper tjener gjerne mer penger enn andre apper, da folk er mer villig til å betale for spill. Spesielt vil spill som blir popoulære i spesielle kretser spre seg som ild i tørt gress. Mange apper spres kun med jungeltelegrafen.

Ikke gi opp selv om du finner noe i app store som likner på din ide. Det betyr at du må tenke utenfor boksen. Hva har din app som de andre ikke tilbyr? Kanskje tar du imot feedback fra kafeeiere, tilbyr informasjon om hva som er spesielt med akkurat den kafeen, eller med hvilken kaffe, folk må rett og slett prøve akkurat den kafeen.

Prøv å finne frem til en ide som ikke har altfor mange konkurrenter allerede. Men, om du er helt tom for ideer, kan du også se på noen av de populære appene og vurdere om du kan gjøre noe for å forbedre eller videreutvikle konseptet.

Her er noen ting å tenke på mens du utvikler ditt konsept:

 • Planlegger du å utvikle appen selv, eller har du ressurser til å hyre inn et team for å hjelpe deg?
 • Hvem er brukerne av appen?
 • Vil appen din kreve daglig oppfølging?
 • Bygger appen din på et eksisterende firma eller frittstående?
 • Hva planlegger du å ta betalt for appen?
 • Vil du at appen skal resultere i en fulltids jobb, eller vil du helst at det skal være et fritidsprosjekt du kan jobbe hjemme?
 • På hvilke nettsteder burde appen din være tilgjengelig?

App typer

Det finnes mange forskjellige typer apper. Her er de fleste med noen av de mest populære eksemplene –

 • Games (Words With Friends, Draw Something)
 • Travel (TripAdvisor)
 • Social networking (Facebook, Twitter)
 • News (BBC, DR)
 • Music (Spotify, Tidal)
 • Photos (Instagram)
 • Video (Vine)
 • Utilities (Google Translate, Flash Light)

Udvikling

Nå som du har bestemt deg for en ide trenger du bare å utvikle den…. Vi antar at du, som de fleste andre, har veldig lite programmeringserfaring. Men vær ikke bekymret! Det er mange valgmuligheter for å komme i gang.

Et valg er den dyre, men også veldig praktiske metoden med å hyre inn profesjonelle til å utvikle appen din. På nettsteder som AppBooker, kan du taste inn landet du bor i, om appen er for et firma eller freelance prosjekt, og budsjettet ditt. Da vil AppBooker foreslå et antall utviklere som passer dine behov. Når du klikker gjennom listen av utviklere ser du kundene deres og typen apper de spesialiserer seg på.

En annen bra site a kjenne til er The App Developers. Her kan du velge kan du velge om du utvikler en app som privatperson, firma eller en freelancer. De utvikler apper for telefoner, nettbrett og datamaskiner. For prisinformasjon må du legge inn en detaljert beskrivelse av appen du vil ha, og etter det får du svar med et prisforslag. Som vi vil komme inn på straks, vil prisen avhenge veldig av den mulige kompleksiteten av designen din.

Her er noen gode spørsmål når du ser etter en utvikler:

 • Hvor mye tar de betalt?
 • Hvem har de jobbet for tidligere?
 • Er appene deres populære?
 • Vil du beholde eierskap av appen når du er ferdig?
 • Har de kompetansen til å realisere ideen din?
 • Utvikler de for både iOS, Android, etc.?

Kostnad

Du må bruke penger for å tjene penger. Eller det er hvertfall det de sier…. Det er ikke alltid tilfelle i app-verden, men mer om det senere. Inntil videre antar vi at du har bestemt deg for å hyre inn noen for å utvikle appen din.

Avhengig av appen du ønsker å utvikle er prisen mellom NOK 7000 og NOK 200.000. Dette høres selvsagt ut som en masse penger, men husk at den rette appen vil tjene tilbake pengene dine raskt nok. Også, spill-apper, som er dyrest å utvikle, er alltid på toppen av listene.

Les mer

Du kan også, selvsagt, finne utviklere som tilbyr fastprisavtaler for 10.000 kr. Vær varsom med denne typen tilbud! Du får som oftest det du betaler for. Vi tror faktisk på at det er verdt å betale litt ekstra for et kvalitetsprodukt du kan være stolt av. Hvorfor kaste bort 10.000 kr. på en app som ingen kommer til å kjøpe?

Hvis du er i stand til å utvikle noe av appinnholdet selv (som layout eller grafikk) vil du kunne spare noe på en ellers betydelig kostnad. En annen måte å redusere kostnadene på er ved å tilby utvikleren deler av overskuddet fra appen. Men, utviklere vil sjelden gå med på denne typen avtale med mindre de virkelig er overbevist om ideen din. Og også, hvis du velger denne muligheten, må du være forberedt på hvordan dette påvirker dine fremtidige finanser.

Hvis du ønsker spesifikke tillegg, som GPS eller muligheten for å dele på forskjellige sosiale medier, koster dette vanligvis NOK 7000 ekstra.

Salg av appen gjennom Apple koster deg omtrent 700 kr. i året. Dette er velanvendte penger, siden appen har massevis av brukere, og garanterer en viss omsetning.

Hvor mye kan du tjene?

Siden inntjening avhenger helt og holdent av populariteten til appen din og hvor mye du valgte å ta betalt for den, er det vanskelig å kalkulere nøyaktig hva lønnen din blir som app eier. Med mindre du er overbevist om at du er den neste Mark Zuckerberg, så bør du kanskje ikke si opp jobben din enda. Nettsiden GigaOM Pro utførte en undersøkelse som viste at mer enn halvparten av de 352 som svarte, tjente mindre enn NOK 4000 i måneden. Ikke nok til et levebrød, men en fin liten ekstra bunke med lommepenger.

Eller du kan satse på å utvikle det neste Angry Birds og tjene mye over 6,5 millioner – i måneden..!

Få mest mulig ut av appen din ved hjelp av følgende tips:

 • Vær sikker på å sikte på et bredt publikum, heller enn en liten nisje
 • Start smått og jobb deg oppover derfra
 • Hold øye med hvilke apper som topper listene
 • Foreløpig er det lettere å tjene penger med iOS apper
 • Be dine venner og familie å rate og kommentere appen
 • Vurder å lage en iPad versjon av appen din
 • Om du bygger på et eksisterende firma, vær sikker på å reklamere omfattende for appen din på nettsiden din og/eller på sosiale nettverk

Når du selger på App Store, tar Apple 30% av inntektene dine, mens resten overføres direkte til kontoen din hver måned.

Du kan også vurdere å lage en gratis app, hvor du tjener på reklame i stedet, eller hvor brukerne kan velge å kjøpe tilleggstjenester inne i spillet. For tiden kan dette være en god måte å sparke i gang appen din på og få den ut på markedet.

Hvordan lage din egen app

Hva om du rett og slett ikke har penger til å hyre inn en profesjonell utvikler? Ikke vær bekymret. Det er fortsatt mange måter for deg å gjøre jobben selv. Eller kanskje du bare ønsker å utforske ideen før du hyrer inn profesjonelle? Uansett, på de følgende nettstedene har du mulighet til å utvikle apper gratis

Hvem støtter det?

Mitt navn er Alf, og jeg har test pratisk talt alle metoder for å tjene penger online

Alf-jensen

Alf Jensen
Nettsted grunnlegger