Tjen penger på din Egen App

app ninja metrisk ikon

Vanskelighet

vanskelighet lav
Lav

Tid

tid lav
Lav

Inntekt

inntekt Liten
Liten
“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

En komplisert måte å tjene penger på, men med stort potensiale.

Har du en god ide for en app, men er usikker om du har den nødvendige tekniske kompetansen for å utvikle den?

Det er ikke noen god grunn til at du ikke kan bli en del av app-markedet, med eller uten den tekniske kompetansen og muligens til og med tjene noen penger på det.

Les Plusspenger.no guiden for å komme i gang med din egen app her.

Konseptutvikling

hvordan tjene penger på app

Det første steget på vei til din første inntjenende app er en god ide. Start med å vurdere hvilken type app du ønsker å lage. Det er stor sjanse for at mange andre ønsker akkurat den samme appen. For eksempel kan du vurdere stedet du bor. Hvis du bor i en by med mye turister, finnes det et utall av muligheter.

Du kan også starte en med bakgrunn i dine personlige interesser. Kanskje du er en kaffeentusiast og har oppdaget noen helt spesielle steder rundt omkring i verden. Hvis så er tilfellet, hvorfor ikke bruke din kunnskap til å lage en guide-app for å hjelpe andre kaffeentusiaster?

Det finnes mange apper som ikke har et spesielt fokusområde, men som likevel alltid topper listene. Du har sikkert hørt om flere av dem: Temple Run, Draw Something, Minecraft….

Spill-apper tjener gjerne mer penger enn andre apper, siden folk er mer villig til å betale for spill. Spesielt kan spill som blir populære i spesielle kretser spre seg som ild i tørt gress. Mange apper spres kun via jungeltelegrafen.

Ikke gi opp selv om du finner noe i app store som ligner på din ide. Det betyr bare at du må tenke utenfor boksen. Hva er det din app har som de andre ikke tilbyr? Kanskje tar du imot feedback fra kafeeiere, tilbyr informasjon om hva som er spesielt med akkurat den kafeen, eller kaffen, som gjør at folk rett og slett må prøve akkurat den kafeen.

Prøv å finne frem til en ide som ikke har altfor mange konkurrenter allerede. Dersom du er helt tom for ideer, kan du også se på noen av de populære appene og vurdere om du kan gjøre noe for å forbedre eller videreutvikle konseptet.

Her er noen ting å tenke på mens du utvikler ditt konsept:

Apptyper

Det finnes mange forskjellige typer apper. Her er en liste over forskjellige typer med eksempler på de mest populære –

Ikke slit med økonomien. Finn en metode for å tjene penger, i dag.

Bli én av tusenvis som har endret livene sine ved å tjene penger på nett…
Over 15 forskjellige påviste og lønnsomme metoder.

ninja med fallende penger
Ute etter å tjene ekstra penger?

Vi har laget en liste over de beste metodene for å tjene penger på nett.

Bare velg én, og begynn å tjene i dag.

ninja med metriske ikoner

Utvikling

Nå som du har bestemt deg for en ide trenger du bare å utvikle den…. Vi antar at du, som de fleste andre har veldig lite programmeringserfaring. Du har kanskje samlet erfaring ved å jobbe som frilanser, men vær ikke bekymret hvis du ikke har det! Det finnes så mange muligheter for å komme i gang.

Et alternativ er den dyre, men også veldig praktiske metoden med å leie inn noen til å utvikle appen din. På nettsteder som AppBooker kan du taste inn landet du bor i, om appen er for et firma eller freelance prosjekt og budsjettet ditt. Da vil AppBooker foreslå utviklere som passer dine behov. Når du blar deg gjennom listen av utviklere ser du kundene deres og typen apper de har spesialisert seg på.

En annen bra side å kjenne til er The App Developers. Her kan du velge om du utvikler en app som privatperson, firma eller freelancer. De utvikler apper for telefoner, nettbrett og datamaskiner. For prisinformasjon må du legge inn en detaljert beskrivelse av appen du vil ha og etter det får du tilbud med et prisforslag. Som vi vil komme inn på straks, vil prisen avhenge veldig av hvor kompleks designen din er.

Her er noen gode spørsmål når du ser etter en utvikler:

Kostnad

Du må bruke penger for å tjene penger. Eller det er hvertfall det de sier…. Det er ikke alltid tilfelle i app-verden, men mer om det senere. Inntil videre antar vi at du har bestemt deg for å leie inn noen for å utvikle appen din.

Avhengig av appen du ønsker å utvikle er prisen mellom 7000 og 200000 kr. Dette høres selvsagt ut som mye penger, men husk at den rette appen vil gjøre at du tjener tilbake investeringen raskt. Det er også slik at spill-apper, som er dyrest å utvikle, alltid er på topp av listene.

Du kan selvsagt også finne utviklere som tilbyr fastprisavtaler for 10000 kr. Vær forsiktig med denne typen avtaler! Du får som oftest det du betaler for. Vi tror faktisk det er verdt å betale litt ekstra for et kvalitetsprodukt du kan være stolt av. Hvorfor kaste bort 10000 kr på en app som ingen likevel kommer til å kjøpe?

Hvis du er i stand til å utvikle noe av appinnholdet selv (som utforming eller grafikk) vil du kunne spare noe kostnader. En annen måte å redusere kostnadene på er ved å tilby utvikleren deler av overskuddet fra appen. Utviklere går sjelden med på denne typen avtale med mindre de er virkelig overbevist over ideen din. Hvis du velger denne muligheten, må du være forberedt på hvordan dette påvirker din fremtidige inntekt fra produktet.

Hvis du ønsker spesifikke tillegg som GPS eller muligheten for å dele på forskjellige sosiale medier, koster dette vanligvis 7000 kr ekstra.

Salg av appen gjennom Apple koster deg omtrent 700 kr. i året. Dette er vel anvendte penger, siden de har massevis av brukere og garanterer en viss omsetning.

Hvor mye kan du tjene?

Siden inntjening avhenger helt og holdent av populariteten til appen din og hvor mye du har valgt å ta betalt for den, er det vanskelig å nøyaktig spå hvor høy lønnen din som app-eier kan bli. Med mindre du er overbevist om at du er den neste Mark Zuckerberg, så bør du kanskje ikke si opp jobben din med det første. Nettsiden GigaOM Pro utførte en undersøkelse som viste at mer enn halvparten av de 352 som svarte, tjente mindre enn 4000 kr i måneden. Ikke nok til å leve av, men en fin liten ekstrainntekt.

Eller du kan satse på å utvikle det neste Angry Birds og tjene mer enn 6,5 millioner – i måneden..! Det er definitivt potensiale for å bli millionær her.

Få mest mulig ut av appen din ved hjelp av følgende tips:

  •  Vær sikker på å sikte på et bredt publikum, heller enn en liten
  •  Start smått og jobb deg oppover derfra
  •  Hold øye med hvilke apper som topper listene
  •  Foreløpig er det lettere å tjene penger med iOS-apper
  •  Be dine venner og familie å vurdere og kommentere appen
  •  Vurder å lage en iPad-versjon av appen din
  •  Om du bygger på et eksisterende firma, pass på å annonsere rikelig for appen din på nettsiden din og/eller på sosiale nettverk

Når du selger på App Store, tar Apple 30% av inntektene dine, mens resten overføres direkte til kontoen din hver måned.

Du kan også vurdere å lage en gratis app hvor du tjener på reklame i stedet, eller hvor brukerne kan velge å kjøpe tilleggstjenester inne i spillet. Dette kan være en god måte å lansere appen din på og få den ut på markedet. Du kan få praten i gang om appen din ved å skrive om den på kontoene dine på sosiale medier, og dermed gjøre det mulig å leve av, f.eks.å tjene penger på Instagram.

Hvordan lage din egen app

Hva om du rett og slett ikke har penger til å leie inn en profesjonell utvikler? Ikke vær bekymret. Det er fortsatt mange måter for deg å gjøre jobben selv. Eller kanskje du bare ønsker å utforske ideen før du leier inn profesjonelle

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top

Ikke slit med økonomien. Finn en metode for å tjene penger, i dag.

Bli én av tusenvis som har endret livene sine ved å tjene penger på nett…

Over 15 forskjellige påviste og lønnsomme metoder.

siste nyhetsbanner
Vi tjente 22 250 kr via ProfitFarmers i løpet av noen få uker.
Vil du vite hvordan også du kan tjene penger med ProfitFarmers?