Tjen penger på Bilder

Tjen penger på bilder

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.
metric ninja ikon

Vanskelighet

Vanskelighetsgrad-Medium
Medium

Tid

Tidsbruk Medium
Medium

Inntekt

Inntjening Medium
Medium

Er du en av dem som har kameraet ditt som en trofast kompanjong og finner motiver overalt rundt deg?

Hvorfor ikke få litt ekstra lommepenger fra bildene dine? Plusspenger.no har funnet noen nettsteder hvor du kan selge bildene dine uten mye arbeid med en gang du har editert dem og lastet dem opp.

Hvis du tjener seriøst med penger på bildene dine, må du selvfølgelig finne ut av hvordan du betaler skatter og avgifter for dem. Men da vil du også ha mulighet til å trekke fra utgifter for utstyr, editeringsprogram og reiser (til forskjellige fotolokasjoner). Det kan være en god ide å be om råd fra en profesjonell hvis du vil unngå å få problemer på grunn av skatter.

Her er 5 nettsteder hvor du kan selge bildene dine:

1. 500px.com

500px.com

Nettstedets egen påstand er at det er 5 millioner fotografer som selger bildene deres her. På dette nettstedet får du 70% av overskuddet for hver lisens du selger (standard prisen er 250 dollar) og bildene du selger blir da tilgjengelige for bruk i store reklamekampanjer eller annet (i det minste om du selger til komersiell lisens).

For å bli en del av 500px Prime må du først opprette en profil på 500px. Her legger du inn dine bilder og fyller inn nødvendige detaljer om hvert bilde, modell, lokasjon og rettigheter.

Du har valget om du vil selge bildene dine ekslusivt eller ikke-ekslusivt. Du vil tjene mer ved å selge ekslusivt, men da kan du derimot bare selge bildene en gang.

2. smugmug.com/pro

smugmug.com

Med Smugmug Pro får du hele 85% av overskuddet for bildene men her er det ikke mulig å ha en gratis profil. Hvis du vil bli med på dette nettstedet må du kjøpe et abbonement for minimum 12,5 dollars/måned.

Om du velger å bli medlem, laster du opp bildene dine, velger hvilke produkter du ønsker å selge og prisen du ønsker å selge for.

En bra site for deg som har nese for salg og entreprenørskap da du har mer frihet til å tilpasse produktene dine.

3. shutterstock.com

shutterstock.com

På denne siten kan du tjene opp til 120 dollar pr. bilde. Betalingsstrukturen er ganske komplisert, men går stort sett ut på at du tjener mer pr. bilde jo mer du selger.

Totalt har medlemmer fra dette nettstedet tjent 300 millioner dollar fra mer enn 500 millioner nedlastninger så det er uten tvil en site med salg. På denne siten vil du også finne videoer og vektorer.

Du kan også referere til andre bilder å tjene litt avkastning hver gang bildet blir solgt.

4. iStockphoto.com

istockphoto.com

Denne siten har vært oppe siden 2001 og har derfor bygget opp et stort nettverk med både selgere og kjøpere. Av den grunnen kan du bare opprette en profil og laste opp bildene dine, men du må søke om medlemsskap.

For å søke må du velge den mest passende kategorien (bilder, illustrasjoner, videoer eller lyd) og fylle ut søknaden. Så vil iStockPhoto vurdere dine kvalifikasjoner og du må gjennomføre en liten undersökning for å avgjøre dem. Siste steg er å sende inn noen av dine verk, som helst bør være av dine beste!

Hvis blir godkjent får du 15% av alle dine salg som et minimum. Men du kan jobbe deg opp til opp imot 45%. På nettsiden kan du finne en oppsummering som hjelper deg å beregne dine inntekter.

ProfitFarmers: Den enkle måten å tjene penger på, på nett.
Vi har forsøkt dette selv, og resultatene?
22 250 kr i fortjeneste. Mindre enn 25 minutter brukt per dag.
Sjekk ut vår anmeldelsesvideo, for å finne ut hvordan du kan tjene penger
siste nyhetsbanner
Vi tjente 22 250 kr via ProfitFarmers i løpet av noen få uker.
Vil du vite hvordan også du kan tjene penger med ProfitFarmers?
Bitcoin

5. etsy.com

etsy.com

Etsy er ikke bare stedet for bryllupsdekorasjoner, halloween kostymer og gaveideer, du kan faktisk også selge bildene dine.

Dine betingelser for salg er ganske gode, da Etsy kun tar 20 cent pr. Salg + 3,5% av salgsprisen. Men dette krever igjen at du må gjøre en ekstra innsats for å få solgt bildene.

Etsy er ikke uten videre stedet du sjekker først om du leter etter bilder å kjøpe, men fordi Etsy tar så liten del av overskuddet kan det være verdt det likevel.

Videre tilbyr Etsy en veldig behjelpelig håndbok med opplæring i merkvarebygging, markedsføring, etc. som en Etsy selger kan du også velge dine egne priser, så mulighetene er nesten ubegrensede.

Hver site har sine fordeler og ulemper, så det handler om å sjekke dem og finne den som passer best for deg og dine behov.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top