Tjen penger på å Skrive Tekster

Tjen penger på å skrive tekster

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.
metric ninja ikon

Vanskelighet

Vanskelighetsgrad-Medium
Medium

Tid

Tidsbruk Høy
Høy

Inntekt

Inntjening Liten
Liten

Er du glad i å skrive? Hvis du er flink med ord kan du bruke dine evner til å tjene penger som tekstforfatter ved å produsere innhold for selskaper og private kunder innen et bredt spekter av emner.

Ved å jobbe frilans som tekstforfatter gjør at du kan jobbe hjemmefra og få et godt levebrød ved å jobbe fulltid eller deltid fra hjemmet dit. For å lykkes trenger du:

 • Gode skriveegenskaper
 • Vite hvordan du skal finne jobber som tekstforfatter.
 • Prise dine tjenester passende
 • Være i stand til å opprettholde en høy standard på det du skriver.
 • Holde deg til deadlines og levere arbeid i tide

Hvis du er interessert i å arbeide som copywriter, bør du ta et nettbasert kurs i copywriting. Kursene vil lære deg om gode skriveegenskaper og lære deg metoder for å lage innhold. Du bør også skaffe deg en portefølje av eksempler som du kan vise potensielle kunder, slik at du får vist kvaliteten og stilen på ditt arbeid til dem.

Hvis du ikke har noen erfaring med copywriting, er det en god ide å produsere innhold du kan vise som portefølje for å komme i gang. Prøv å skrive noen produktbeskrivelser, artikler og bloggposter. Korrekturles dem nøye, og gjør ditt beste for at arbeidet blir gjennomarbeidet og korrekt. Når du har satt sammen en liten portefølje, er du klar for å arbeide for å tjene penger. Denne guiden vil fortelle deg hvordan og gi deg tips for suksess.

Finne jobber som tekstforfatter

Det er to måter tekstforfattere vanligvis får jobb:

 1. Ved å jobbe innen flere felt og akseptere alt arbeid som blir tilgjengelig.
 2. Ved å spesialisere seg i et spesifikt felt og søke etter kunder som jobber innen den nisjen.

Mange tekstforfattere starter å tjene penger på den første måten, fordi det gir dem mulighet for økt erfaring og samtidig bygge en portefølje. Når du øker ditt kunderegister, vil du sannsynligvis få mulighet å definere ditt fokus og konsentrere deg om spesielle områder du er interessert i.

Å spesialisere seg kan være veldig lønnsomt fordi det gir deg mulighet til å markedsføre deg som en ekspert til selskaper og organisasjoner innen det feltet. Dette kan hjelpe deg å få en fot innenfor døren for godt betalte jobber. Det kan være stor konkurranse for jobbene, og skribenter som fokuserer på en spesifikk nisje kan ofte få mer jobber enn de som satser på generelle temaer.

Det finnes mange nisjer du kan velge å spesialisere deg i.

For eksempel:

 1. Alternativ helse og velvære
 2. Babyer og barn
 3. Skjønnhet
 4. Bygg og anlegg
 5. Utdanning
 6. Økonomi
 7. Møbler
 8. Grønne og bærekraftige produkter
 9. Helsevesenet
 10. Oppussing og gjør-det-selv
 11. Jobb og karriere
 12. Selvhjelp
 13. Tjenester for eldre
 14. Religion
 15. Små bedrifter
 16. Programvare og teknologi
 17. Reise
 18. Vin og mat

Så hvordan velger du en nisje? Start med å vurdere din egen utdanning og erfaring. Har du arbeidet i en industri tidligere, har du allerede noe erfaring som du kan videreutvikle når tiden kommer for å skrive tekster. Du kan også vurdere dine egne interesser. Hvis du har arbeidet med finans, men virkelig hatet industrien, kan det hende en annen nisje som reise eller helsevesenet appellerer mer til deg.

Når du har valgt en nisje, skriv noen prøveartikler. Du kan også tjene penger på dem ved å legge dem ut på en side som Hubpages. Du vil da ha noen linker som du kan vise potensielle kunder.

Hva tjener tekstforfattere

Når du har etablert din prisstruktur for å skrive, må du være sikker på at prisene er konkurransedyktige, slik at du kan være blant dem med laveste bud på prosjekter. På samme tid må du være sikker på at du tjener en rettferdig timebetaling.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal prise, kan du ta en titt på en side hvor man leverer bids på prosjekter, slik som Upwork. Dette er en fordel fordi du kan se hva gjennomsnittlig bud er og sende inn dine egne.

Når du fullfører arbeid og tjener penger, må du sørge for å spørre fornøyde kunder om attester. Vurder å gi fordeler eller rabatter til kunde som anbefaler deg til andre mennesker.

Å være tekstforfatter kan inkludere mange former for skriving. Du vil kanskje skrive produktbeskrivelser, sider for en hjemmeside, ebooks, rapporter eller andre typer innhold. Noen prosjekter vil kreve at du setter en pris for hele prosjektet, for hver side eller hvert ord. Med andre prosjekter, vil det være mulig å sette en timespris. Det kan være vanskelig å holde rede på hvor mye tid du bruker på å skrive, men timespriser kan vanligvis gi deg en høyere sats og inntekt, hvis du setter den på rett nivå.

Her ser du hva du må ta betalt per time for å tjene forskjellig årslønn ved å arbeide åtte timer hver dag, fem dager i uken:

– For å tjene 240 000 kroner i året eller 20 000 kroner i måneden, må du ta betalt 125 kroner per time.

– For å tjene 400 000 kroner i året eller 32 000 kroner i måneden, må du ta betalt 200 kroner per time.

– For å tjene 768 000 kroner i året eller 64 000 kroner i måneden må du ta betalt 400 kroner per time.

– For å tjene 960 000 kroner i året eller 80 000 kroner i måneden må du ta betalt 500 kroner per time.

Tjen penger på å skrive tekster

ProfitFarmers: Den enkle måten å tjene penger på, på nett.
Vi har forsøkt dette selv, og resultatene?
22 250 kr i fortjeneste. Mindre enn 25 minutter brukt per dag.
Sjekk ut vår anmeldelsesvideo, for å finne ut hvordan du kan tjene penger
siste nyhetsbanner
Vi tjente 22 250 kr via ProfitFarmers i løpet av noen få uker.
Vil du vite hvordan også du kan tjene penger med ProfitFarmers?
Bitcoin

Å sette rett pris

Hvor mye skal du ta betalt? Svaret vil avhenge av din erfaring og hva du trenger for å lykkes. Du må nøye vurdere hvor mye penger du trenger å tjene for å jobbe fulltid eller deltid og ta det derfra.

Det viktigste er at du setter prisen din og holder deg til den. Ikke bli fristet til å drastisk redusere pris per ord, per side eller time bare for å få en jobb. Da vil du ende opp med ikke å tjene penger, og du må kanskje avvise bedre betalt arbeide, fordi du er fastlåst i en jobb hvor du tjener mindre enn du vil gjøre for en annen kunde. Å si nei til en kunde som vil forhandle kan være hardt, men det gir deg fordelen til slutt.

Det betyr ikke at du ikke kan forhandle. Hvis du ønsker å tjene 320 kroner i timen, start med å spørre etter 400 kroner. Da kan du alltid godta tilbudet med 320 kroner timen for å se om du kan få den prisen du ønsker.

Tips for å tjene penger som tekstforfatter

Det kan ta litt tid å oppnå en lønnsom bedrift som tekstforfatter, men å følge disse tipsene kan hjelpe deg å forbedre sjansene for en god inntekt:

1. Lov bare det du kan få til

Når du aksepterer arbeid fra kunder, vær realistisk i forhold til hvor mye arbeid du klarer å fullføre innen en viss tid. Det er alltid bedre å love for lite og overlevere. Hvis du tror at et prosjekt vil ta fem dager, er det bedre å oppgi en uke til kunden, og heller overgå deres forventninger ved å levere tidlig. Å fullføre prosjekter sent er en av de verste tingene en tekstforfatter kan gjøre, siden prosjekter ofte er tidskritiske.

2. Vær selvsikker på din verdi

Hvis du ikke tror arbeidet ditt er verdt 400 kroner i timen, vil ingen gi deg den prisen. Du må være selvsikker nok til å la potensielle kunder vite hva prisen er og være bestemt på det. Hvis du skriver bra, vil du bli overrasket over hvor villig folk betaler for det, om du føler din pris er riktig. Det blir mer og mer sant når du får mer erfaring og bygger en imponerende portefølje.

3. Bruk tiden lurt

Å tjene penger hjemmefra som tekstforfatter gir deg en rekke fordeler, men det kan også gi deg distraksjoner som gjør at du mister fokus på jobben. Sørg for et eget arbeidsområde, hvor du kan minimalisere distraksjoner så mye som mulig.

Lag en plan for deg selv hver dag. Denne planen kan være som du selv ønsker. Kanskje ønsker du å jobbe åtte timer i strekk, bare avbrutt av en lunsjpause, eller du vil planlegge å arbeide fire timer på morgenen og fire timer på kvelden med en lang pause imellom. Det viktigste er at du lager en plan som fungerer for deg og følger den på samme måte som du ville ha gjort på et kontor.

Du bør også holde et godt øye med oppdrag og prioritere din tid nøye. Hver dag bør du lage en liste over hva som må fullføres. Hvordan du fullfører arbeidet er opp til deg. Noen skribenter foretrekker å arbeide med en ting om gangen. Andre deler opp arbeidet i flere bolker, for å fullføre litt hver dag. Du må kanskje eksperimentere litt for å finne ut hva som er riktig for deg.

4. Øvelse, øvelse, øvelse

Skriving er en ferdighet, og du kan ikke bli bedre på det uten øvelse. Hvis du har perioder med lite arbeid, er det viktig å vedlikeholde ferdighetene ved å skrive artikler som du kan dele på en inntektsdelende side som Hubpages eller selge på en side som publiserer innhold. Kanskje ønsker du å starte en egen blogg for å praktisere skriving på temaer som er relatert til din nisje eller andre interesser. Jo mer du skriver, desto raskere vil du bli og kvaliteten på arbeidet vil bli bedre.

5. Alltid tenk fremover

Tjen penger på å skrive teksterTørkeperioder kan være økonomisk ødeleggende for tekstforfattere, derfor er det alltid viktig å være på utkikk etter ditt neste store prosjekt. Invester litt tid hver dag for å søke etter jobb. By på frilanssider, send email til potensielle kunder eller arbeid med hjemmesiden eller bloggen, hvor du kan annonsere dine tjenester. 

Hvis du dedikerer litt av arbeidsdagen til å se etter mer jobb, vil du redusere risikoen for å være arbeidsløs når du fullfører et prosjekt.
Du bør heller ikke være redd for å ta på deg småjobber for å fylle pausene. Ofte kan små jobber vise seg å bli store.

Siste ord

Å være tekstforfatter er en god måte å tjene penger på Internett. Vi har samlet noen linker som kan være nyttige for deg, hvis du planlegger å starte som tekstforfatter, eller du ønsker å prøve lignende inntejeningsmetoder.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top