Tjen penger som Webutvikler

Tjen penger som webutvikler

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Vanskelighet

Vanskelighetsgrad-Medium
Medium

Tid

Tidsbruk Høy
Høy

Inntekt

Inntjening Liten
Liten

En karriere innen webutvikling kan være utrolig givende, men mange eksperter i feltet blir lei av å rapportere til en arbeidsgiver dag ut og dag inn. Det er grunnen til at mange webutviklere bestemmer seg for å starte sin egen virksomhet og jobber som freelance webutviklere for flere kunder. Enten du tenker på å slutte en i en fulltidsjobb for å jobbe og tjene penger som en freelancer eller jobbe deltid som en freelancer for å tjene ekstra, er det noen ting du må vite i verdenen av freelance webutvikling.

Potensiell inntjening som en freelancer

Ofte er en av de første tingene folk lurer på når de vurderer å ta steget for å bli en freelancer er hvor mye de kan tjene ved å jobbe for seg selv i motsetning til å jobbe for en arbeidsgiver.

Freelancere ses typisk på i bransjen som erfarne eksperter, folk som utvikler seg i feltet og kan tilby tjenestene sine til offentligheten på grunn av det. Tradisjonelt er freelancere sett på som eksperter som kan hentes inn for å jobbe for et firma på spesielle prosjekter spesifikt relatert til webutvikling.

Ansatte på den annen side ses historisk på som å kunne anvendes til det meste. Selv om deres jobbtittel er webutvikler, forventes mange ansatte å ha evner i grafisk design, internett markedsføringskunnskap og webutviklingserfaring og blir bedt om et bredt spekter av oppgaver.

Med den tradisjonelle modellen ble freelanceres arbeid sett på som mer verdifullt enn freelancere. Som erfarne eksperter kunne de ta betalt en mye høyere timepris enn hva en ansatt ville tjene ved å jobbe en vanlig dagsarbeid på et kontor. Freelance arbeid sin kortsiktige natur og det faktum at freelancere ikke koster arbeidsgivere det det samme beløpet for forsikring, arbeiderkompensasjoner og andre utgifter bidro også til at freelancere tjente en høyere timebetaling.

I dag har verden av sky-arbeidere og online konkurransedyktige freelance markedsplasser forårsaket at den tradisjonelle betalingsmodellen har endret seg litt. Freelancere får fortsatt betalt mer enn sine ansatte motparter, men gapet mellom størrelsen på lønningene har blitt noe lavere. For å tjene mer penger som en freelancer enn du gjør som en ansatt, trenger du å legge inn mange flere timer og innsats; men det er mulig.

Hvor mye kan du forvente å tjene

Det finnes ikke et eksakt svar på spørsmålet “Hvor mye penger kan jeg tjene som en freelance webutvikler?” Statistikk samlet inn av nettstedet salary.com estimerer at median lønningen for webdesignere som jobber for en arbeidsgiver er 408000 kroner til 608000 kroner avhengig av erfaring, som betyr at halvparten av arbeiderne på området tjener mindre enn dette beløpet, og den andre halvparten tjener mer enn dette beløpet.

Det er ikke lett å finne informasjon om hvor mye freelancere tjener. Du kan finne noen som blogger om webutviklere som påstår å tjene mer enn 800000 kr i året ved å jobbe som freelancer, de fleste vil tjene mindre enn det.

I løpet av dine første år på området mens du bygger opp en kundebase, bør du kunne forvente å tjene gjennomsnittlig 176000 kr til 360000 kr i året. Mer erfarne freelancere kan få inn gjennomsnittlig 440000 kr til 704000 kr i året. Din geografiske plassering kan også påvirke lønningen, spesielt hvis du ser etter kunder i nærområdet i stedet for online. Utviklere som bor i store byer og i stater hvor levekostnaden er høy, vil vanligvis tjene mer per år.

Andre kompensasjoner

Lønn er den kompensasjonsformen flest folk tenker på først når de vurderer hvor mye penger det er mulig å tjene som en freelance webutvikler. Men, det er andre former for kompensasjon du kan motta når du jobber i området.

En måte som freelancere kan bli kompensert uten med lønn, er med gratis annonsering. Du kan plassere en annonse på din kundes nettsted eller få dem til å markedsføre for deg på et eller annet vis for å hjelpe å redusere markedsføringskostnader. En annen form for kompensasjon er å bytte i tjenester eller varer. Freelancere kan klare å få store rabatter på software, datamaskiner, tilbehør og andre viktige ting for å gjennomføre prosjekter i bytte for rabatter på tjenestene deres, eller de kan klare å bytte tjenestene sine med andre profesjonelle tjenester som regnskapsføring og bokføring.

Selv om denne typen bytter og fordeler ikke øker lønna di som freelance utvikler, vil de redusere driftskostnadene som gjør at du kan beholde mer av pengene rett i lomma. Når du forhandler med kunder, husk å tenke på bytter og rabatter som en måte å øke ditt inntjeningspotensiale gjennom alternativ kompensasjon.

Tjen penger som webutvikler

Tilleggstjenester

I Norge vil mange firmaer at webutviklere skal gjøre mer enn bare grunnleggende webutvikling, selv om de velger freelance arbeid heller enn å ansette egne personer. Resultatet av det er at mange webutviklere i dag har forskjellige hatter og også jobber som grafiske designere og innholdsskribenter.

Selv om du ikke vil utvide dine tjenester og gjøre mer enn webutvikling, er det fordeler med å gjøre det. Hvis firmaet ikke trenger å ta inn flere freelancere for å fullføre prosjektet, så kan de være villige til å betale mer, og gi deg en mulighet til å tjene mer på hvert prosjekt du fullfører. Du må jo selvsagt bruke mer tid på hvert prosjekt for å fullføre alle stegene så bra som du kan.

En annen fordel ved å tilby tilleggstjenester er konkurranseaspektet. Hvis du kan tilby alle tjenestene som kreves for å få nettstedet på lufta, kan du sikre oppdrag fra nye kunder ved å skille deg ut fra konkurransen. Dette er spesielt viktig når du først starter og må jobbe hardere for å få nye kunder enn en mer erfaren freelance web utvikler.

Viktige ting å huske på i forhold til freelancing

Før du begynner å tjene penger som en freelance webutvikler, er det viktig å forstå at det ikke alltid er jevnt med arbeid. Du kan regne med at antall timer, pengene du tjener og betalingsbetingelsene varierer fra prosjekt til prosjekt. Hvis du er en person som ikke kan håndtere usikkerhet, kan du oppdage at jobbing som freelance webutvikler ikke er det beste valget for deg. La os se litt på noen av variablene som alltid endrer seg for freelance webutviklere:

Timer

En av de største fordelene de fleste tror man har ved å jobbe som en freelancer er muligheten til å ha din egen timeplan og jobbe når du har lyst. Selv om det er sant at det å være din egen sjef bør bety at du har mer fleksibilitet, er virkeligheten at du sannsynligvis ender opp med å jobbe mer, ikke mindre, enn du gjør i dag.

I starten når du begynner å jobbe som freelancer, må du fullføre prosjekter raskt og tilby eksepsjonell service for å få virksomheten til å vokse. Dette betyr at du trenger å svare på telefoner og emailer raskt og at du kanskje også trenger å jobbe lange dager. Det er ikke uvanlig for freelance webutviklere å jobbe 9 til 12 timer hver dag jevnlig, og noen jobber på horrible timeplaner hver dag i uken.

De gode nyhetene er at med en gang virksomheten vokser og du har mer kunder som vil at du jobber for dem, er det mulig å ivareta en bedre arbeids-livs-balanse. Du trenger å ha innsatsviljen nødvendig for å komme gjennom det harde arbeidet som følger med å bygge opp virksomheten din og få nye kunder gjennom referering og markedsføring.

Betalinger

En annen ting som kan variere for en freelancer er hvordan de får betalt og nøyaktig når de får betalt for et produkt. Når du starter som en freelancer, er det sannsynlig at du må danse etter kundens ønske og kan bli tvunget til å følge hva enn slags betalingsbetingelser de ønsker for å være sikker på at du sikrer deg oppdraget deres.

Ofte ønsker ikke firmaene å betale deg før du har fullført arbeidet. På denne måten er de garantert at du fullfører prosjektet; men, dette setter deg i en situasjon hvor de ikke betaler deg i det hele tatt, eller på tiden, men mange firmaer vil være medgjørlige med å betale noe i forkant og så betale resten når arbeid leveres inn eller betale deg i intervaller etter hvert som prosjektet fremtreder.

Det vil sannsynligvis være tider som du må klare deg uten jevn inntekt på grunn av betalingsplanen du er blitt enig med kunden om. Dette gjør at det er viktig å opprettholde en sparekonto til å hjelpe med firma- og private utgifter.

Måten du blir betalt på kan også variere. Mange freelancere fortrekker PayPal for å motta betalinger fra kunder, men kontanter og sjekker kan også brukes. Overføringer via Western Union kan også være praktisk, men de tar en avgift. Du kan også registrere deg for å kunne ta imot kredittkort, men igjen, dette betyr at du må betale penger for å ta imot betalinger fra kunder. Det er viktig å vurdere tilgjengeligheten av midler når du diskuterer betalingsmetoder. Noen former for betaling krever en venteperiode eller hold før du kan aksessere midlene.

Andre vurderinger

Tjen penger som webutviklerÅ være en freelancer kan være givende, og mange webutviklere som har byttet fra å være en ansatt til å være en freelancer vil fortelle deg hvor glade de er for at de tok avgjørelsen og at de ville gjøre det igjen hvis de hadde sjansen.

Likevel, freelance arbeid kan være stressende. Kunder kan være ubestemmelige og kreve flere revisjoner før de aksepterer ditt ferdige arbeid. Dette betyr å jobbe lengre dager og ofte redusere betalingen du mottar per time når alt er sagt og gjort.

Pluss, familie og venner kan bidra til stress. De forstår kanskje ikke fullt ut at du jobber hjemmefra og forventer at du er tilgjengelig til å gjøre ting for dem eller til og med bare prater på telefonen mens du jobber. Det er en god ide å bli enige om forventninger med de rundt deg før du begynner å tjene penger i hjemmet dit for å sikre at det er grenser på plass og at alle forstår hva du forventer og trenger for å lykkes.

Mens det å være en freelancer eliminerer å måtte svare overfor en sjef, fjerner det ikke stress. Du er til sist ansvarlig for å holde kundene dine tilfredse og har ikke en sjef å gå til for råd. Pluss, du ville måtte håndtere alle deler av jobben selv, de fleste steder uten å ha et team rundt deg for å dele på arbeidet og støtte deg.

I tillegg til stress, betyr freelance arbeid at man sier fra seg noen av fordelene du kanskje har tatt for gitt som en ansatt. Du vil ikke lenger motta insentiver, bonuser og fordeler fra arbeidsgiveren din og du vil nå være ansvarlig for dine egne fordeler. Når du er syk eller noen i familien dør eller trenger medisinsk hjelp, kan du ikke ta en sykepermisjon eller ta en betalt personlig dag. Hvis du ikke jobber, tjener du ikke penger.

Måter å øke omsetningen din på

Å være en freelancer kan være givende, og mange webutviklere som har byttet fra å være en ansatt til å være en freelancer vil fortelle deg hvor glade de er for at de tok avgjørelsen og at de ville gjøre det igjen hvis de hadde sjansen.

Likevel, freelance arbeid kan være stressende. Kunder kan være ubestemmelige og kreve flere revisjoner før de aksepterer ditt ferdige arbeid. Dette betyr å jobbe lengre dager og ofte redusere betalingen du mottar per time når alt er sagt og gjort.

Pluss, familie og venner kan bidra til stress. De forstår kanskje ikke fullt ut at du jobber hjemmefra og forventer at du er tilgjengelig til å gjøre ting for dem eller til og med bare prater på telefonen mens du jobber. Det er en god ide å bli enige om forventninger med de rundt deg før du begynner å tjene penger hjemmefra for å sikre at det er grenser på plass og at alle forstår hva du forventer og trenger for å lykkes.

Mens det å være en freelancer eliminerer å måtte svare overfor en sjef, fjerner det ikke stress. Du er til sist ansvarlig for å holde kundene dine tilfredse og har ikke en sjef å gå til for råd. Pluss, du ville måtte håndtere alle deler av jobben selv, de fleste steder uten å ha et team rundt deg for å dele på arbeidet og støtte deg.

I tillegg til stress, betyr freelance arbeid at man sier fra seg noen av fordelene du kanskje har tatt for gitt som en ansatt. Du vil ikke lenger motta insentiver, bonuser og fordeler fra arbeidsgiveren din og du vil nå være ansvarlig for dine egne fordeler. Når du er syk eller noen i familien dør eller trenger medisinsk hjelp, kan du ikke ta en sykepermisjon eller ta en betalt personlig dag. Hvis du ikke jobber, tjener du ikke penger.

Sesongtilpasninger

Mange firmaer liker å friske opp utseendet på hjemmesiden sin på forskjellige tider på året da dette holder nettstedet deres interessant og kan også hjelpe med SEO. Du kan tjene penger på dette ønsket ved å tilby sesongtjenester, pakker som inkluderer redesign basert på den nåværende sesongen eller høytiden. Hvis du tilbyr pakker som bundler flere tjenester, kan du inkluderer annonserings- og markedsføringsstøtte relatert til sesongen i tillegg.

Ett annet tillegg er et tilpasset e-kort design. Tilby kundene et tilpasset e-kort som de kan sende til sin email distribusjonsliste som en høytidshilsen. Kortet kan ganske enkelt sende en hilsen eller tilby en kupong eller rabatt for å oppmuntre til mer business.
Prøv å tilby sesongtjenestepakker som inkluderer redesign og tilleggstjenester for et bestemt antall høytider per år og fakturer kundene månedlig, kvartalsvis eller som en bestemt sum for tjenesten slik at de fortsetter å bruke den.

Hosting

Å tilby web hosting tjenester kan tilby en ekstra inntektsstrøm for virksomheten din. Mange hosting firmaer tilbyr videreselgerplaner, som gjør at du kan tilby pakker til kundene. Du kan ta forskjellig betaling for diskplass, båndbredde, legge til nye emailkontoer og mer. Så kan du du fakturere dem for tjenesten månedlig, kvartalsvis eller årlig. Ikke bare vil dette bety at du får en konsistent inntekt, men det eliminerer også stresset som følger med å hjelpe kunder å finne tredjeparts web hosting tjenester og måtte jobbe med dem selv.

Bruk nei når du forhandler

Når du forhandler med kunder er noen ganger “nei.” det beste ordet å si. Noen ganger kan du påvirke en prospektiv eller gjentagende kunde til å gå med på dine krav ved å vise at du er villig til å forlate bordet over et spesifikt poeng i diskusjonen. Du vil bli overrasket over hvor mange som plutselig er villige til å betale den oppgitte prisen når du gir et bestemt nei under samtalene.

Som en fersk freelancer må du være forsiktig med hva du lover. Når du er ivrig for å sikre deg oppdrag, kan du hoppe etter en sjanse til å jobbe og være villig til å gå med på en håpløs deadline eller ta en kraftig reduksjon i betalingen; Men, hvis du ikke kan fullføre jobben i tide eller du må ta snarveier for å få det gjort på grunn av den lave prisen som kunden har betalt, vil du ikke gjøre et godt inntrykk på kunden. Ditt rykte kan få en knekk og du vil ikke få fordelen med en god referanse å gi prospektive kunder.

Når du forhandler med kunder er det viktig å være realistisk, uansett hvor mye du må jobbe. Ha en innstillig for å love for lite og kunne overlevere. Gi deg selv mer tid enn du tror du virkelig trenger, og du kan overraske kundene dine med en rask levering. Hvis du ikke kan si ærlig at du kan fullføre arbeidet som de ber om med tidsplanen de krever, så si bare nei. Det er bedre å gi det fra deg og miste sjansen til å gjøre jobben, enn å si ja og ikke leve opp til løftene dine.

Tjen penger som webutvikler

Selge dine tjenester og arbeid til andre

Som en webutvikler vil det være mange ganger når dine kunder ender opp med å ikke like noe du har jobbet hardt med og det fungerer bra. Du kan forlate et møte hvor du blir bedt om å starte forfra, som gjør at timene blir bortkastet med et nettsted som ikke vil bli brukt.

Eller var disse timene bortkastet?

Du kan faktisk selge nettstedet til noen andre å fortsatt få et overskudd på det. Mange firmaer og til og med andre webutviklere kan fortsatt kjøpe arbeidet for å bruke som mal eller layouts. Scripter, grafikk og veiledere kan også selges videre, så før du sletter en fil og glemmer den, vurder måter du kan gjøre noen penger på den. 

Det finnes til og med nettsteder som tillater deg å selge web maler og layouts på i en online butikk for å tjene royalties på hvert kjøp. Ikke bare kan disse nettstedene være en kilde for ekstra inntekt, men de kan også inkludere navnet ditt, som kan hjelpe med å øke synligheten og hjelpe deg å tiltrekke nye kunder.

En annen måte å få nytte av ditt ubenyttede arbeid er å gi det til en kunde eller prospekt gratis. Du lurer kanskje på hvorfor du vil gjøre det, men sannheten er at du fortsatt kan tjene penger på en transaksjon selv om du ikke tar betalt for malen i seg selv. Her er noen måter du kan gjøre det på:

 • Tilby en tjeneste for å skreddersy den gratis malen, endre grafikk, endre layout og legge til tekst som passer behovene til et spesifikt firma.
 • Tilby en basismal gratis og så tilby premium mal eller layouts for en tilleggskostnad. Det kan være lagt til widgets, funksjonalitet eller egenskaper i premium versjonen som kundene vil være villige til å betale for.
 • Gi kunden din valget om å få tilleggstjenester for en ekstra kostnad. Du kan ta betalt for oppsett og installasjon, for søkemotoroptimalisering eller tilleggstjenester som vil være til nytte for dem med deres nye nettsted.
 • En annen måte som gratistilbud kan hjelpe er ved å legge opp til merarbeid eller viderereferering. Folk elsker å få ting gratis og kan føle de skylder deg noe i fremtiden, noe som gjør det mulig for deg å få viderereferering eller merarbeid.
 • Vi var så vidt borti dette med punktet ovenfor, men tilpasningstjenester kan være en bra måte å øke omsetningen på. Det er forskjellige typer kunder som kan være interessert i å kjøpe en web layout eller mal, inkludert:
 • Utviklere som er nye i bransjen og fortsatt prøver å bygge opp kunnskaper. Hvis disse personene trenger et nettsted med funksjonalitet som de ikke vet hvordan de legger til, leter de kanskje etter noe de kan kjøpe.
 • Store selskaper og små firmaer som vil få opp eller oppdatere nettstedet sitt på redusert budsjett.
 • Utviklere og firmaer som er under ekstremt tidspress og ikke kan vente til de får gjort jobben selv eller betaler noen andre for å gjøre det.

Uansett hvorfor folk velger å kjøper maler så kommer de til å tilpasse dem til å passe til deres behov. Du kan tilby å gjøre denne jobben for dem for å spare dem for jobben. Når du selger maler online, vær sikker på å promotere denne tjenesten ved å si at du kan gjøre endringer veldig raskt da det var du som lagde den. Vær sikker på å oppgi nettstedet ditt, email adressen, Skype informasjonen eller andre måter de kan kontakte deg på.

Tilpasningsjobber vil ikke betale like bra som webutvikling gjør, men de kan være en bra måte å supplere inntekten din på for å få regelmessig arbeid som en freelance webutvikler.

Undervis

I dag er det mange som ønsker å jobbe som webutviklere eller forsøke å opprette sitt eget nettsted. Resultatet av det er at det er muligheter tilgjengelig for kunnskapsrike eksperter på området å tjene penger ved å tilby den informasjonen til andre. Noen av de mest vanlige typene opplæring og veiledere inkluderer:

 • Veiledere for hvordan bruke CSS
 • Veiledere for hvordan bruke Photoshop
 • Veiledere for hvordan bruke Dreamweaver
 • Veiledere for hvordan bruke Illustrator
 • Veiledere for hvordan bruke Java og Java Script
 • Veiledere for hvordan bruke HTML og PHP programming languages
 • Veiledere for hvordan bruke Drupal
 • Veiledere for hvordan bruke WordPress
 • Veiledere for hvordan bruke CMS
 • Veiledere for hvordan bruke Facebook
 • Veiledere for hvordan bruke YouTube
 • Veiledere for hvordan bruke Twitter

Når du er inne i trege perioder, forsøk å skrive veiledere. Du kan tilby dem som en e-bok på nettstedet ditt eller gjennom en markedsplass som Amazon eller Apple iBookstore. Det finnes også tredjeparts nettsteder som selger veiledere direkte til offentligheten. Du kan til og med tilby webinarer på forskjellige utviklingstemaer.

Prøv freelancing nettsteder

Hvis du kommer inn i trege perioder kan du benytte deg av freelance nettsteder for å komme i kontakt med nye kunder og finne arbeid. Noen av de mest populære er:

Noen av disse nettstedene tillater deg å browse gjennom prosjektopplistinger fra kunder som leter etter webutviklere for å gjøre en spesifikk type jobb. Du kan lese jobbeskrivelsen og så legge inn et bud som forteller hva du vil gjøre for den prisen og hva dine unike kvalifikasjoner er. Andre nettsteder tillater deg å annonsere en tjeneste for et bestemt beløp. Så kan folk som trenger web design hjelp kjøpe tjenesten.

Uansett hvilket freelance nettsted du er på, vil du måtte betale nettstedet en kommisjon eller andel av prisen på prosjektet for fordelen med å bruke nettstedet eller betale en månedlig avgift for å få tilgang. Men, disse nettstedene kan ofte tilby regelmessig arbeid uten å kreve at du investerer i mye markedsføring. På grunn av dette er de ofte vel verdt kostnaden. Bare vær sikker på å gjøre deg kjent med prisene og prosentsatsene nettstedene tar betalt og tilpass prisene til kundene i forhold til det.

Tenk utenfor boksen

Når det gjelder å finne kunder og få oppdrag, må du ofte være kreativ i verden av freelance webutvikling. Å bare sette opp et nettsted og opplyse om at du er ledig for oppdrag vil ikke skaffe deg inntektene du trenger for å lykkes som en fulltids freelancer.

Markedsføring kan være vitalt for at du skal lykkes, spesielt i starten. Noen av måtene du kan markedsføre på er:

Direkte mail

Å maile flyers til firmaer i ditt nærområde eller sette sammen en email distribusjonsliste for å markedsføre kan hjelpe deg å kontakte kunder direkte.

Referansegrupper

Referansegrupper er klubber eller organisasjoner som inkluderer folk fra forskjellige yrker som møtes regelmessig. De diskuterer sin virksomhet og tjenestene sine og utvikler kunnskap om hva medlemmene gjør. De nevner også tjenestene til medlemmer sine klienter og kunder for å hjelpe dem å få oppdrag. Med disse gruppene vil forvente av deg at du har med deg referanser til andre gruppemedlemmer også.

Insentiver for viderereferering

Å gi dine nåværende kunder fordeler eller rabatter mot å viderereferere deg er en annen kreativ måte å få oppdrag som en freelance webutvilker på. Rykterefereringer er en av de mest effektive typene av markedsføring for noen som jobber som en freelancer.

Alltid fortsett å lære

Du vet at verdenen av webutvikling hele tiden forandrer seg. Nye teknologier blir introdusert hele tiden og trendene og hva som er på mote i web design kommer og går også. Hvis du vil lykkes som en freelance web designer må du holde deg oppdatert på alle forandringene som skjer i bransjen.

Å ta seminarer og kurs og vedlikeholde kunnskapene dine kan hjelpe deg å bli en ekspert på flere områder. Dette vil la deg skille deg ut fra konkurransen din og øke sjansen til å være en webutvikler som dine prospekter velger.

Husk at du ikke blir betalt for opplæring og utdannelse som freelancer. Det er en gode kun ansatte får. Resultatet av det er at du bør sette av noe personlig tid for egenutvikling; men, avkastningen kan være ganske bra for det.

Gjør et poeng ut av å lære noe regelmessig, som for eksempel en gang i måneden, en gang hvert kvartal eller to ganger i året. Når du surfer på nettet, les artikler for å lære mer om trender i webutvikling og abonner på bransje tidsskrifter for å holde deg oppdatert på endringer.

Nettverk

Tjen penger som webutviklerSom en freelancer jobber du på egenhånd på et kontor som sannsynligvis er hjemme hos deg, men det betyr ikke at andre folk ikke vil være viktig for virksomheten din. Som nevnt tidligere, refereringer kan være utrolig effektive verktøy for å øke din kundebase, så det er viktig at du bygger opp et sterkt nettverk. Delta på nettverks-eventer og samlinger online eller involver deg med grupper for freelancere. Ikke bare vil dette gi deg sjansen til å få refereringer, men det vil også få deg i kontakt med andre folk som forstår utfordringene ved å være selvstendig næringsdrivende. Dere kan lufte ideer og gi hverandre støtte.

Til overraskelse, kan det være en fordel å ha kontakt med noen konkurrenter også. Når du må si fra deg arbeid fra en kunde, er det positivt å gi dem navet til en annen webutvikler som du er sikker på vil gjøre en god jobb. Gjør dette noen få ganger, så kan du blir overrasket med at du mottar en telefon fra et prospekt at du ble referert til av en konkurrent. Pluss, nettverking med andre webutviklere vil gi deg et inntrykk av hva slags tjenester andre i ditt felt tilbyr.

Konklusjon og avsluttende ord

Så, mulighetene for å tjene penger som en freelance utvikler er veldig god. Markedet og etterspørselen for freelance webutviklere øker og hvis du tar markedet med riktig fremgangsmåte, er det gode penger å tjene.

Webutvikling er ikke den eneste tingen du kan tjene penger på som en freelancer. En annen veldig populær måte å tjene penger som en freelancer på, er som en Virtuell assistent. Her jobber du ganske enkelt som en assistent online, og dette kan også være som en webutvikler.

Hvis du er interessert i andre måter å tjene penger på, bør du sjekke vårt nettsted med alle online inntjeningsmetodene vi kjenner til.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top