Tips for å holde seg produktiv når du jobber hjemmefra

Tips for å holde seg produktiv når du jobber hjemmefra

Å jobbe hjemmefra har helt klart sine fordeler, men det er definitivt også noen ulemper! En stor ulempe ved å kunne jobbe fra sofaen, soverommet eller spisestuen — er at det er mange distraksjoner som kan stjele oppmerksomheten din. Du kan ende opp med å gjøre alt fra å surfe på nett til å utsette arbeidet ved å vaske huset. Når tiden du har satt av til å jobbe nærmer seg slutten, kan du oppdage at du ikke fikk utført på langt nær så mye som du hadde tenkt den dagen.

Selv om du er en mester på å utsette ting eller ikke er veldig god på å planlegge og administrere tiden din, er det mulig å gjøre hjemmekontoret ditt til en produktiv plass. Ved å følge disse tipsene vil du kunne øke produktiviteten på hjemmekontoret, slik at du kan nyte alle fordelene ved å finne en jobb på nett, jobbe hjemmefra og være sikker på at du fortsatt lykkes i jobben din.

1. Hold deg ansvarlig ved å holde rede på tiden

Det er ikke alltid lett å holde oversikt over hvor mye tid man kaster bort når man jobber hjemmefra, derfor er det lurt å ha en god plan for dagen som hjelper deg med å holde løpende oversikt over hva du gjør i løpet av dagen og hjelper deg også å fokusere på arbeidsoppgaven. Start dagen med å skrive ned en liste med punkter hvert 15. Minutt gjennom hele dagen. I løpet av dagen tar du deg en liten pause hvert 15. minutt og skriv ned hva du har fått gjort.

Selv om du kanskje vil se en video om hvordan du kan tjene penger på Instagram-kontoen din eller utforske et nettforum, vil kravet om å få ordene på papiret hjelpe deg til å unngå slike forstyrrelser. Når du vet at du må skrive det ned på papir kan det hjelpe deg å motstå fristelsen til å sjekke dine sosiale medier i 20 minutter og gjøre det enklere for deg å unngå distraksjoner. Om du heller vil bruke tekniske hjelpemidler, kan du bruke en applikasjon som HarvestTickRescue Time eller Toggl til å registrere dine 15-minutters innsjekk.

2. Finn en partner

Kameratsystemet kan også hjelpe å sette en stopper for unødvendige distraksjoner og utsettelser. Finn en annen person som jobber hjemmefra og avtal å sjekke med hverandre på starten av dagen og to eller tre ganger i løpet av arbeidsdagen. Når dere kontakter hverandre om morgenen, kan dere si til hverandre hva dere ønsker å oppnå innen hvert av innsjekktidspunktene. Fortell hverandre om dere oppnådde det dere hadde planlagt å gjøre når dere følger hverandre opp. Ikke bare vil du bli motivert til å få gjort jobben, men du vil også ha noen å diskutere aspekter ved å jobbe hjemmefra med.

3. Del plassen din

Hvis du har ekstra plass på hjemmekontoret ditt, kan du vurdere å invitere noen andre til å komme å jobbe med deg. Selv om dere driver i helt forskjellig bransjer, kan det hjelpe å ha en annen person i rommet for å motstå fristelsen til å gå rundt og gjøre andre ting. Du trenger kanskje ikke å ha noen der hver dag. Du kan for eksempel vurdere å ha noen der når du jobber mot en tidsfrist eller har en kjedelig oppgave på agendaen.

4. Kom deg ut fra kontoret

Når ting hjemme stjeler oppmerksomheten din, ta med deg datamaskinen eller nettbrettet og gå til et annet sted en liten stund. Du kan prøve en kafe, biblioteket eller hvor som helst ellers hvor du kan jobbe i fred og ikke bli distrahert.

5. Kle deg til rollen

Noen personer føler at de er mer produktive og fokuserte når de er kledd på den måten de ellers ville vært. Å jobbe i pysjamasen kan være komfortabelt (kanskje til og med like komfortabelt som å tjene penger mens du sover?), men det kan være for komfortabelt, noe som fører til at du føler deg avslappet og mindre motivert til å holde deg til oppgaven.

6. Lukk flippene dine

Når du bruker internett for å gjøre jobben din, ikke hold faner åpne som distraherer deg. Lukk sosialemedier, nye nettsider og til og med e-posten din, slik at du er mer fokusert på oppgaven du holder på med. Hvis du har prosjekter på siden og ønsker å lære mer om temaer som hva er kryptovaluta, kan du gjøre dette utenom arbeidstiden din. Du kan også kjøpe blackout-programmer som gjemmer alt annet på datamaskinen din mens du jobber.

7. Gi deg selv belønning

Tips for å holde seg produktiv når du jobber hjemmefraNår du jobber i et vanlig kontormiljø ville du tatt noen pauser i løpet av dagen. Det er lurt å gjøre det samme hjemme, så lenge dagen din ikke blir mer pause enn arbeid. Gjør pausene til noe du må jobbe for. Du kan for eksempel si til deg selv, at du kan ta deg en kaffe når du har gjort ferdig neste punkt på oppgavelisten din. 

Du kan også øke motivasjonen din ved å si til deg selv at du kan avslutte for dagen når du er ferdig med listen av oppgaver. Tanken på å bli ferdig 14:00 i stedet for 17:00, kan være alt du trenger for å komme gjennom det arbeidet du helst ville utsatt til senere.

8. Sett av tid for kommunikasjon

Å hele tiden stoppe opp for å ta telefoner og svare på e-post kan ta opp mye av tiden din og gjøre det vanskelig å fokusere. Sett av tid til forskjellige tider i løpet av dagen til å svare på telefoner, ta telefoner og håndtere e-postene dine. Ha smarttelefonen din på vibrasjon og plasser den i skuffen så du ikke blir fristet til å sjekke den hele tiden.

Forhåpentligvis har denne guiden gitt deg noen ideer for hvordan du kan skape ent hjemmekontor hvor du kan være produktiv og komfortabel. Hvis du fortsatt ikke har funnet en måte å jobbe og tjene penger på hjemmefra, så kan du sjekke våre forskjellige måter å tjene penger på internett på her.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top