Kjøpe Ethereum: Din steg for Steg-guide

kjøpe ethereum

“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Den nest største kryptovalutaen etter Bitcoin er Ethereum. Ethereum er en unik kryptovaluta med sitt mål rettet mer mot utviklere enn bare å være en mynt for kjøp og salg. Den har svært mye potensiale, så dersom du vurderer å kjøpe Ethereum og lurer på hvorfor du burde gjøre det, har du kommet til riktig sted!

Hvordan kjøpe Ethereum: En kjapp oversikt

Som med alle kryptovalutaer er det å lære å kjøpe Ethereum noe som krever litt oppsett for at du skal kunne kjøpe og oppbevare Ethers.

Dette må du gjøre:

lommebok for Ethereum

Opprette en lommebok for Ethereum

direkte trading, kryptovaluta-meglere

Velg en plattform for kjøp som du ønsker å benytte: direkte trading, kryptovaluta-meglere eller tradingplattformer slik som Kraken

verifiser identiten

Verifiser identiten din på ønsket plattform

sett opp betalingsmetode

Velg og sett opp betalingsmetode slik som VISA, debetkort eller PayPal

kjøp dine ethers

Kjøp dine Ethers!

Vi gir deg bakgrunnsinformasjon om kryptovalutaen og går så over disse stegene i detalj, slik at du vet akkurat hva du må gjøre.

Hva er Ethereum?

kjøpe ethereum

Ethereum ble lansert i juli 2015 som et operativsystem og en distribuert databehandlingsplattform. Ethereum er basert på samme blokkjedemodell som Bitcoin og bruker denne teknologien for å skape smartkontrakter som legger til rette for pålitelige transaksjoner, uten bruk av tredjeparter.

En av grunnleggerne, Vitalik Buterin, beskrev dens mål for bygging av desentraliserte apper gjennom blokkjedeteknologi.

Ether (ETH), Ethereums kryptovaluta, fungerer som en hovedbok som loggfører transaksjoner permanent i blokkjeden dens. Når du lærer å kjøpe Ethereum, kjøper du faktisk kryptovalutens token, Ether (ETH). Her er en kjapp oppsummeringstabell over egenskapene til Ethereum:

LansertJuli 2015
ValutaToken
SuppleringsstilInflasjon (Ikke fastsatt beløp)
Myntgrense18 millioner ETH / år
Utstedelsestid på nye tokenHvert 10. – 20. sekund
MinevennligJa
Belønning for nye blokker5 ETH / ny blokk
Innledende belønning5 ETH
Nåværende belønning for blokker5 ETH
Verdi i fiatvaluta1 ETH = 3 400 NOK (juli 2018)
BruksområdeDesignet for å lage dApps (desentraliserte apper) på Ethereums blokkjede
MålEn token skapt for å forenkle etableringen av smartkontrakter

Det som gjør Ethereum annerledes enn andre kryptovalutaer, er at den opererer helt unikt på en inflasjonsskala som ligner på fiatvalutaer. Dersom du ser på Ethereum og er interessert i å generere eller mine mynter, kan dette være en fin mulighet.

Sett opp en lommebok for å kjøpe Ethereum

For enhver form for arbeid på nett, enten det er å utføre en oppgave for et selskap eller investere i kryptovaluta, må du sørge for egen sikkerhet når det gjelder veksling av penger.

Første prioritering når du gjør forretninger med Ethereum, er å sette opp en lommebok på nett hvor du kan flytte dine Ethers fra en vekslingsplattform for kryptovaluta, slik at du oppbevarer dem trygt.

Coinbase og MyEtherWallet er populære alternativer for lommebøker på nett. Du kan også registrere deg for en Ether-lommebok gjennom Ethereums nettside! Så fort du åpner den nettbaserte lommeboken din og lærer å kjøpe Ethereum gjennom en vekslingsplattform, kan du flytte kjøpet ditt over til lommeboken for oppbevaring.

ethereum

Det er anbefalt at du i tillegg til å registrere deg på en lommebok på nett, investerer i en ikke-nettbasert programvare-lommebok eller en maskinvare-lommebok for tryggere oppbevaring av dine Ethers. De nettbaserte lommebøkene er generelt sett sikre, men å oppbevare dine Ethers i en lommebok som ikke er tilkoblet nett sørger for at du er sikret fra å bli hacket.

Når du bruker den nettbaserte lommeboken din, bør du kun oppbevare det du trenger for å kjøpe og selge på denne typen lommeboken.

Populære lommebøker for å oppbevare dine Ethers utenom internett er blant annet Exodus, eller maskinvare-lommeboken Ledger Nano S. Du kan lese vår fullstendige guide om hvordan du oppbevarer kryptovaluta og hvilken type nettbaserte, ikke-nettbaserte eller maskinvare-lommebøker som best vil møte dine behov.

Hvordan velge en tradingplattform for Ethereum

Etter du har satt opp lommeboken din, er neste steg for kjøp av Ethereum å registrere deg på en vekslingsplattform. Det finner mange internasjonale vekslingsplattformer på markedet, og avhengig av hvilket land du befinner deg i, kan det finnes et foretrukket alternativ for å kjøpe ønsket kryptovaluta. Sørg for å sjekke opp dette ettersom det kan være mer kompatibelt for dine behov. Hvis ikke, finnes det flere alternativer for å kjøpe Ethereum:

direkte trading

Direkte trading
(peer-to-peer)

Dette alternativet inkluderer vanligvis at du kjøper Ether direkte fra en selger og uten en tredjepart, som en vekslingsplattform. Da vil selgeren tilby deg å kjøpe Ethers til sin egen vekslingssats. Du må så godta (eller avslå) prisen han tilbyr. Deretter blir de aktuelle Ethers overført direkte til lommeboken din.

Vanligvis kjenner kjøperne som bruker dette alternativet noen de kan kjøpe fra. I noen tilfeller finnes det land som har restriksjoner for kjøp og salg av kryptovaluta. Direkte trading vil i så tilfelle være det beste alternativet.

Ulempen med direkte trading er at kjøperen ikke har like mye kontroll på vekslingssatsen for Ether. En fordel er at du unngår transaksjonsgebyret fra en tredjepart, noe som gjør prosessen veldig enkel.

megler for kryptovaluta

Megler for kryptovaluta

For de som lærer å kjøpe Ethereum, men som ønsker å begynne litt forsiktig uten en markedsplass, kan en megler for kryptovaluta være et godt alternativ for å komme i gang.

Mens kjøpere og selgere legger ut budene sine på en tradingplattform, så legger en megler for kryptovaluta ut en fastsatt vekslingssats basert på hva kjøperne og selgerne blir enige om. Husk at meglere for kryptovaluta vil kreve et gebyr på 5 % – 10 % av en transaksjon, slik at du må veie denne kostnaden opp mot de andre alternativene.

Meglere for kryptovaluta har mindre fleksibilitet på pris enn tradingplattformene, men de kan forenkle hele prosessen for deg.

Det er hva du betaler for. Det er et enklere alternativ, og mange som lærer å kjøpe Ethereum i Norge, vil velge dette og registrere seg hos en populær megler som Coinbase for å komme i gang.

tradingplattformer

Tradingplattformer

Tradingplattformer som Kraken er generelt sett på som markedsplassen for å kjøpe, selge og tjene penger på kryptovaluta: Dette er hvor kjøpere og selgere kan by på ønsket tradingpris, enten en spesifikk pris, eller et prisområde avhengig av markedsprisen på kryptovalutaer som Ether.

Her må du kanskje vente noen sekunder og opp til flere minutter før noen matcher budet ditt. Ved å benytte tradingplattformer får du også en idé om hvor mye andre er villige til å betale for kryptovalutaer slik som Ether.

For både meglere og tradingplattformer kan du kjøpe Ether ved å trade andre kryptovalutaer, slik som Bitcoin, Litecoin eller Ripple. Du kan også tilknytte et debet- eller kredittkort, en bankkonto eller kanskje en PayPal-konto. Du kan da kjøpe Ether direkte fra en fiatvaluta.

Når det gjelder å kjøpe Ethereum bør du være obs på de involverte transaksjonsgebyrene: Normalt sett er disse oppgitt i kryptovaluta på tradingplattformer. Sørg for å sammenligne kryptovalutaverdien til en fiatvalutaverdi for å være sikker på at du kan akseptere gebyret.

Du ønsker ikke å trade Ether til en verdi av 685 kr for et transaksjonsgebyr på 255 kr!

Dette er et ekstremt eksempel, men det er alltid viktig å undersøke verdien på transaksjonsgebyrene på tradingplattformen.

Tips for å kjøpe Ethereum

Det finnes noen sikkerhetstips og triks du bør vite om når du lærer å kjøpe Ethereum. Husk at selv om det er spennende å kjøpe, selge og trade med forskjellige måter for å tjene penger på nett med kryptovaluta og Ethers, så ønsker du ikke å få kontoene dine kompromittert eller å miste dine investeringer i kryptovaluta!

kjøpe ethereum

starte blogg tjene penger

Øk sikkerheten på lommebøkene og tradingkontoene dine

Når du har satt opp kontoene dine, bør du øke sikkerheten ved å velge alle tilgjengelige sikkerhetstiltak, slik at du holder kontoene dine trygge.

Dette inkluderer å regelmessig endre passordet ditt: Det anbefales at du gjør dette hver måned. Det er også høyst anbefalt at du kun går inn på lommebøkene dine og tradingplattformer når du er alene. Dette høres kanskje litt overdramatisk ut, men dette er de tiltakene du kan ta for å sikre investeringene dine!

Mange lommebøker på nett, ikke-nettbaserte lommebøker, maskinvare-lommebøker og kontoer på vekslingsplattformer vil ha et alternativ for tofaktorautentisering. Aktiver dette som et ytterligere nivå av sikkerhet på innlogging, slik at enhver som prøver å få tilgang til kontoen din, vil trenge autorisasjon fra mobilen din eller en annen PC for å bekrefte en forespørsel om innlogging.

tjene penger på blogg

Sikkerhetskopier alle lommebøkene dine og aktiver alternativ for gjenoppretting

I tillegg til å legge til sikkerhetstiltak når det er mulig, bør du sørge for å sikkerhetskopiere alle lommebøkene dine, samt aktivere alternativ for gjenoppretting av ikke-nettbaserte lommebøker.

Alle lommebøker og vekslingsplattformer tar sikte på best mulig sikkerhet, men det er lite du kan få gjort dersom PC-en eller maskinvare-lommeboken din blir rammet av virus, skader, tyveri eller at de blir borte. Ved å lage en sikkerhetskopi av lommeboken din og aktivere alternativ for gjenoppretting kan du få tilgang igjen.

Selv om slike scenarioer høres litt usannsynlig og nesten umulig ut, så gjør likevel det som trengs for å holde investeringen din i Ethers trygg.

hvordan tjene penger på blogg

Bekreft identiteten din på vekslingsplattformene

De fleste tradingplattformer og meglere lar deg opprette en konto gratis. Du vil likevel ikke kunne kjøpe og selge Ethers eller noen annen kryptovaluta før du bekrefter identiteten din.

Dette er på grunn av flere ting: Den første gjelder sikkerheten til hver enkelt konto. Den andre er for at vekslingsplattformene skal kunne bekrefte at hver enkelt bruker er en verifiserbar person og ikke en bot eller noen som prøver å opprette falske kontoer.

De fleste vekslingsplattformer krever to ting for å bekrefte identiteten din: en kopi av en ny legitimasjon og et nytt bilde av deg. De krever kanskje spesifikasjoner som å skrive navnet på vekslingsplattformen skrevet ned på et papir ved siden av deg. I alle fall, etter at du har sendt inn begge til gjennomgang og søknaden er godkjent, vil du ha full tilgang til vekslingsplattformen. Du kan så legge til et betalingsalternativ og lære deg å kjøpe Ripple gjennom erfaring!

Konklusjon

kjøpe ethereumEther er den andre største kryptovalutaen som trades på markedet i dag. Med dens struktur basert på utvikling av apper er det bare rom for at Ethereum skal vokse. Å lære å kjøpe Ethereum kan åpne mange investeringsmuligheter og gi deg en god inntekt. Så hva er det du venter på? Kjøp litt Ether i dag!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top