Hvordan skaper man økonomisk sikkerhet i 2021?

okonomisk sikkerhet Kredittkort
“PlussPenger’s hovedmål er å hjelpe våre lesere å forbedre sine økonomiske liv. Vi samarbeider med andre bedrifter som deler vår visjon. Noen av lenkene i dette innlegget kan være fra våre partnere. Det er slik vi tjener penger”.

Om man har følt litt på uroen i verdensøkonomien på grunn av pandemien, så har man kanskje kjent på at man burde ha litt bedre sikkerhet. For man vet aldri om jobben man har i dag vil være der til neste år. Derfor vil vi gå gjennom de beste måtene å skape bedre økonomisk sikkerhet på i 2021.

Skap økonomisk sikkerhet gjennom riktig investering

I dag har FIRE blitt et populært begrep. FIRE står for Financially Independent Early Retired, som på norsk betyr finansielt uavhengig tidlig pensjonert. Det er altså snakk om å ha nok penger og passiv inntekt til å ikke måtte jobbe. 

Hvordan man kommer ditt er ved å spare opp nok penger og investere de riktig. Er man virkelig flink kan man oppnå dette på 10 år uten at man må være heldig med investeringene. For noen alternativer er ganske trygg.

Her er 4 måter å investere på som du bør vurdere

Når du først tjener penger bør du sette av noe av din inntekt. Når du har litt til overs bør du se på alternativer for investering. Her skal du få 4 områder som du bør ta en titt på og vurdere for din fremtid. Husk å aldri investere penger du ikke har råd til å tape der det er høy risiko.

1. Kryptovaluta

Siden bitcoin først kom på markedet har det vært mye snakk rundt kryptovaluta. Det har hatt en stor endring fra å være en investering med lite tiltro til den mest profitable investering. Nå kan man handle krypto på egne børser på lik linje som vanlige aksjer. 

Selve prosessen i seg selv kan være noe komplisert, men man kan handle derivater og med roboter som gjøre jobben mye enklere.

2. Aksjer

Aksjer er fortsatt et stabilt alternativ. Selv om man fikk et stort fall når pandemien traff, som vi ikke har sett siden 2008 så har markedene fortsatt å gå opp siden. Dette vil variere veldig med hvilket området man velger å investere i. 

De siste par årene er det 5 områder som har vist seg å være mest profitable. Og det er metaller, IT, helse, eiendom og energi. Skal du først starte å investere kan det være lurt å bruke en megler. Eller i det minste høre på råd fra eksperter.

3. Fond

Fond kommer i mange former og er et noe mer passivt alternativ. For når man setter penger i fond er det ment at man skal ha de over lengre tid. Man kan velge risikograd og mulig fortjeneste etter hvilket fond man velger. Man har 3 hovedformer for fond og det er rentefond, aksjefond og kombinasjonsfond.

4. Eiendom

Eiendom er en tidløs investering og er en av de sikreste om man velger riktig. Man kan fortsatt være utsatt for bobler i  boligmarkedet, men når man har betalt ned så eier man noe fysisk og kan tjene gode penger på utleie og økning i verdi. Er man ung bør man komme i gang med sparing på BSU, for å enklere komme seg inn på boligmarkedet.

Scroll to Top