Aksjeinvestering på nettet- er det noe for meg?

forretningsmann som sjekker aksjemarkedet online

Investeringsbølgen har skyllet inn over de norske kystene, og flere nordmenn svømmer glade rundt i vannet. Investeringer er nemlig ikke bare for børsmeglere, og økonomiprofessorer. I dag kan faktisk hvem som helst få suksess med investeringer. Nysgjerrig? Les med her, for å bli klokere på, hvordan du kan kaste deg ut i online investering i aksjer. 

Forskjell på investering online og i banken

I gamle dager, så skulle man stå med luen i hånden, og bedende blikk, nede i banken, hvis man overveiet å investere noen av sparepengene sine. Sånn er det ikke lenger. I dag kan du bli med på investeringseventyret, hjemme fra din egen stue, helt på egenhånd. Det eneste du har bruk for, er et startbeløp og en internettforbindelse, så er du i gang. Det er selvfølgelig alltid en fordel at du leser deg opp på, hvordan du investerer i aksjer på nettet, før du kaster oppsparingen din i øst og vest.  

Du kan selvfølgelig fortsatt investere igjennom banken din, de fleste banker har investeringsmuligheter både i nettbanken og igjennom en investeringsrådgiver. Men for de fleste, er online investeringer en billigere løsning, faktisk nesten helt gratis. Hvis du investerer online, så har du også fullstendig makten over dine egne investeringer. Det skal nemlig ikke mer til, enn noen tastetrykk, så er du sjef i ditt eget investeringsfirma!

Sånn investerer du i aksjer på nett

mynter flasker med aksjer graf

For å komme godt i gang med online aksje investeringer, så skal du lese denne artikkelen, om hvordan du tjener penger på aksjer. Når du har gjort det, så er du klar for investeringseventyret.  

Først skal du finne en handelsplattform, altså en plattform som lar deg handle med forskjellige finansielle instrumenter. Aksjer er en av de vanligste instrumentene man kan investere i, og derfor finnes det mange plattformer å velge mellom, hvis det er det man vil.  

Det er først og fremst et spørsmål om hvilke aksjer du er interessert å investere i. Det er nemlig ikke sånn at alle aksjeplattformer på nettet lar deg handle med aksjer fra hele verden. Hvis du for eksempel er interessert i amerikanske aksjer, skal du finne en handelsplattform som lar deg handle med disse. I tillegg så er det viktig å se på hvor mye du skal betale i såkalt kurtasje, altså gebyr per handel. Det er dog noen plattformer hvor dette er gratis, som for eksempel eToro, der du betaler et lite konverteringsgebyr for å få pengene du setter inn på plattformen til USD i stedet. 

Når du har funnet en handelsplattform du vil bruke, skal du sette inn penger på plattformen. Når man har overført penger, så kan man gå i gang med å kjøpe og selge aksjer. Du søker bare etter den aksjen, som du er på jakt etter og så trykker du på ‘handle’. En tommelfingerregel i forhold til investeringer i aksjer, er at du skal investere i noe som du vet noe om, eller har lyst til å vite mer om i fremtiden.  

Legg en god investeringsstrategi

forretningsmann som lager en god investeringsstrategi

Du kan handle akkurat som du vil online, men det er lurt å sette seg inn i hvordan aksjemarkedet fungerer. Det gir deg nemlig en forståelse for hva som kan påvirke verdien på aksjene dine.  

Det er også lurt å legge en investeringsstrategi, der du tar stilling til om du skal være en aktiv eller passiv investor. En aktiv investor, kjøper og selger aksjer gjennom flere kortvarige handler for avkastning, mens en passiv investor kjøper aksjer med tanke på en langsiktig investering.  

Når du har lagt en god investeringsstrategi, er det bare å gå i gang med å investere.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top