5 ulemper ved å jobbe hjemmefra

ulemper ved å jobbe hjemmefra

Når noen nevner at de jobber hjemmefra jobbe hjemmefra, sukker du kanskje vemodig og ser for deg hvordan livet ditt ville vært bedre hvis du kunne arbeide fra et hjemmekontor i stedet for å måtte gå på kontoret hver eneste dag. Du ville ikke lenger ha ulempene og stresset med trafikk eller utgifter med å pendle til og fra jobben. Du trenger ikke bekymre deg for å kle deg opp hver eneste dag, og du ville hatt færre distraksjoner uten kollegaer rundt deg. 

Du ville potensielt hatt mer fleksibilitet i arbeidsdagen din. Du ville kanskje til og med hatt anledning til å ha en ekstrajobb som kunne gi deg en ekstrainntekt for deg. Å jobbe hjemmefra betyr også at du kan tjene penger på mange ulike metoder, inkludert bitcoin trading og å tjene penger på blogg, og det har mange fordeler.

Selv om det er mange fordeler ved å jobbe hjemmefra, er det også en del ulemper med ordningen. Mens fordelene for de fleste veier opp for ulempene, er det viktig å være oppmerksom på ulempene med en jobbe-hjemmefra ordning for du hopper ut i det. På denne måten vil du ikke bli overrasket og kan allerede være forberedt og ha mulige løsninger på problemer og utfordringer du helt sikkert kommer til å møte på.

1. Folk kan anta at du er arbeidsledig

Mange personer forstår ikke helt konseptet med å generere din egen inntekt hjemmefra og antar at noen som jobber hjemmefra faktisk ikke jobber i det hele tatt. Du kan oppleve at folk sender deg tekstmeldinger, e-post eller ringer deg for å tipse deg om jobber de har hørt om fordi de tror du er arbeidsledig eller deltidsansatt. Ikke la din stolthet bli såret av dette. Bare ta det som et tegn på at folk rundt deg bryr seg om deg.

2. Du kan få dårlig samvittighet

Mens du sannsynligvis vil føle det er spennende å komme i gang med å jobbe hjemmefra, kan du også få dårlig samvittighet for det. Når du sitter i et videomøte i treningsbukser og ser for deg medarbeidere i dress eller i høye hæler, kan det føles noe rart. Du kan også få dårlig samvittighet for å ta fri når du setter opp din egen timeplan når du jobber hjemmefra — men prøv å unngå det. 

Så lenge du jobber de timene som du ble enig med sjefen din om, så er du ikke pålagt å jobbe mer utover det. Du kan også ende opp med å få enda dårligere samvittighet hvis ting ikke går i henhold til planen med arbeidet fordi firmaet ditt nå har vist deg tillit til at du fullfører det hjemmefra og du vil bevise at du kan klare det.

3. Du vil være nødt til å etablere grenser med andre personer…

ulemper ved å jobbe hjemmefraSom allerede forklart, er det mange personer som ikke fullt ut forstår konseptet med å jobbe hjemmefra og vil som et resultat av dette muligens ikke respektere at det er nødvendig for deg å fokusere på arbeidet ditt i løpet av arbeidstiden. Vær forberedt på at folk dukker opp uannonsert, vil prate på telefonen eller på andre måter forstyrre deg i løpet av dage. 

Når dette skjer, er det viktig å ta tak i det med en gang. Forklar vennlig at selv om du gjerne ville prate med eller sosialisere med dem, så er dette arbeidstiden din. Ikke la det skli ut og fortell deg selv at du sier i fra neste gang, siden det kan føre til konfrontasjoner og sårede følelser i fremtiden.

4. …Og med deg selv

Siden du ikke lenger har et fysisk skille mellom arbeid og privatliv, kan du oppleve at du tillater jobben å snike seg inn i privatlivet og ta over tiden og livet ditt. Mange som starter å jobbe hjemmefra gjør det for å få en bedre balanse mellom jobb og fritid, men etter en stund opplever de at balansen tipper i den andre retningen igjen likevel. Vær sikker på at du fortsetter å gjøre grunnleggende ting som å dusje, kle deg og forlate huset for å sosialisere med andre folk.

5. Det kan være du finner ut at det ikke passer for deg

Her er den største hemmeligheten med å jobbe hjemmefra — det er ikke for alle. Noen personer trenger å være rundt andre mennesker for å være effektive og det er helt ok. Hvis du finner ut at det å jobbe hjemmefra ikke fungerer for deg, er det best å være ærlig om det både med deg selv og med arbeidsgiveren din heller enn å lide i stillhet og risikere at effektiviteten blir dårligere.

Hvis du til slutt bestemmer deg for å jobbe hjemmefra, bør du sjekke forskjellige måter å jobbe hjemmefra som vi her på Plusspenger.no har listet opp. Her kan du finne den perfekte jobben på nett eller andre måter å tjene penger på nett mens du jobber hjemmefra.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Scroll to Top